: : jom jadi kawan2 sy jom : :

Friday, October 31, 2008

knp yer...

salam sumer,

lately me rase mcm penat sgt... boring pun ade gak.. ape masalahnye ekk... yg pasti, naufal makin manja ngan me... pantang nampak me baring2 golek2.. mesti naufal dtg kat me sambil landing baikkkkkkkk punye... heheh.. daddy jgn jeles ekkk.. dah lumrah kan, anak lelaki manja ngan ibu... alhamdulillah, sebab me memang nak sangat baby boy ms me dpt tau me peknen dulu...

nak mkn skang ni pun x berape nak selera.. td beli nasi minyak hujan panas.. biasernye me blh habiskan nasi tu, but not today... sgt x berselera... sungguh... aduyai...

ops... lupe nak citer... ahad lps, me balik kg my mak... seronoknye dpt jumpe sepupu sepapat.. naufal pun baik sangat... sumer geram kt naufal... iyer la kan, kami ni jarang sgt balik ke pasir salak tu.. bile dah ade peluang, memang susah nak lpskan... tp, maaf la yer.. me x amik gambar pun... almaklum lar, my hp x canggih... camera plak lupe nak bw... sume sepupu2 nye nak main ngan naufal... geram ya amat kat naufal tu.. mulut, alahai.. x reti nak diam... aktif jer... alhamdulillah, me biarkan jer naufal gitu sebabnye klu anak kite x aktif nanti takut sumting plak kan... hehheh... nauzubillah...
rindu la kat naufal...

KLFCW : Royal Charity Dinner : part III

salam sumer,

ini ade lg gambar kat PWTC ms mlm KLFCW yg lps... layan jer la ye...


DYM Agung & Permaisuri


gambar atas tu dgn Tan Sri Nik, CED of PLF


ngan minaq jinggo... plg bwh sblh kanan ngan Dato' Yaakob


Ampun Tuanku...


kesengalan jelas kelihatan...




*thanks abg mus sebab layan kitorg amik gambor... heheheh...


Tuesday, October 28, 2008

KLFCW : Royal Charity Dinner : part II

salam sumer,

ini antara gegambaran yang ade.. me x bw camera.. so, harapkan ihsan dr kwn2 saje.. heheh... gambor ni me upload dr camera kak fiza aka raph.. dia dah kena chop ngan h***m.. heheeh.. lari laju2... yeah.. yeah...

nanti me upload lagi ekkk... nak kena tunggu gambor dr camera suli, suhana, ninie si ratu chantek n abg musy plak... heheheh...

ops, nak bgtau nih.. ekceli, mlm tu sumer staff leh masuk.. tp ade plak yg termiss sitting plak.. mlm tu me dpt dok kat table 2A.. heheeh... dgrnye rege table tu rm100 ribu.. yeay... sebabnye, table tu selang 1 table jer ngan table Tuanku Sultan Mizan.. alhamdulillah... amin... tp, me dok kejap jer...


me n frens... ms ni kitorg sumer dah lepaking kat luar dewan...


ngan ninie si ratu chantek...



KLFCW : Royal Charity Dinner

salam sumer,

mungkin citer ni agak basi... tp, x bagi me.. sebab, me rase seronok sgt dpt jumpe ngan DYM Sultan Mizan n Permaisuri Nur Zahirah...

kami ni sebagai sebahagian tenaga kerja dlm memastikan kelancaran program... sprti biase, me n kwn2 kena jp book stall mlm tu... ape2 pun, bile Tuanku dah nak masuk dewan.. kami kena sama2 sambut Tuanku n Permaisuri... Tun M n Tun Siti pun ade gak mlm tu.. me n kwn2 sumer penat sebab tolong susun gift kat dlm Dewan Merdeka PWTC tu.. huhu.. sampai la ni, bahu ni still sengal2... x per la, yg penting me happy mlm tu...

Tun M n DYM Sultan Mizan


bile me tgk escort Tuanku Zahirah, me teringin sgt nak jd cam diorg.. tp, apakan daya.. me x cukup tinggi.... huhuhu....

Tuesday, October 21, 2008

.:Happy 27th Birthday Abang:.

salam sumer,

hari ni dah 27 thn umur my hubby.. heheh.. dah nak menghampiri ke 30 nampaknye... tp, sblm me hubby smpi ke 30 tu me yg akan pegang no. tu dulu.. hehehehhe.. mcm x aci jer kan... iyer lar... sebabnye me tua 7 bulan jer ngan hubby.. me bln 3 n hubby plak bln 10... heheheh... korang jgn x tau, dlm bulan 10 ni jer ade 4 bufday dlm my family...

1/10 - my muchkin naufal n my bro
14/10 - my dearie mak
21/10 - my luvly hubby...

heheheh... jenuh nak beli hadiah tau.. tp, kekadang tu me postpone jugak hadiah nye.. jgn mara yer... hehheh... thn lps hadiah plg besar n x ternilai yg me beri kat hubby is our lovey dovey son.. naufal hyecarl... x celebrate pun ms tu... and hubby pun x kisah... hehehh...
ekceli, me dah wish smlm... pastu, pepagi td b4 g opis... me dah letak bufday card kat dlm boot scooter dia... heheh... my hubby g kejer naik scooter yer... jd, x blh la nak merempit... heheheh.. x tau la klu dia terperasan ke tidak nanti... huhuhu...

ape2 pun me doakan semoga En. Nadznin Hafizu sentiasa didalam lindungan ALLAH, dimurahkan rezeki, dipanjangkan usia, diberi kesihatan dan kehidupan yang sempurna bersama kami sekeluarga...
Abang, ayg n naufal sayang sangat kat abang... semoga keluarga kita hidup dalam lindungan ALLAH dan sentiasa ceria... insyaALLAH....


ms follow hubby main futsal kat rio de futsal


bufday boy... heheh... boy lg ke... dah jd bapak org weh...


cuppies utk hubby... me order kat bake_freshly..
thanks ye kak anna...



opppsss... terkunci pulak...

salam sumer,

ini kisah smlm... ingat nak update kat umah, tp x sempat sebab bz sgt... konon la kan...

smlm sprti biase me amik naufal kat umah kak milah *bbsitter*... me sampai umah k.milah dlm kol 1820 sebab hujan lbt sgt... me pun skang ni takut nak bw lelaju..
sampai je kat umah k.milah me tgk budak2 x main2 pun kat luar.. mungkin hujan kot.. x per lah.. pintu pun tutup jer.. senyap plak tu.. ish, x kan tdo kot... me beri salam n masuk cam biaser...
me pelik sangat sebab klu me sampai jer naufal dah ade kat dpn pintu sambil tunggu me jemput dia.. klu x jgn harap dia nak dok diam dlm umah tu... huhu...
me masuk jer, me tgk budak2 x tdo... naufal plak x ade.. ish... me pun panggil2 la nama naufal... pastu, me dgr saore naufal dok merengek2 tp x nampak kat ner...
tetibe atika dtg n dia kata "acik, acik... hyecarl terkunci kat dlm bilik... sorg2 jer..."
aduh.. patutlah me nampak kak long *anak k.milah* dok kat dpn pintu bilik tu.. huhuu.. me dah rase nak nangis dah ni.. dlm hati... ya, ALLAH, sian nye anak aku.. mintak2 dia x buat ape2 kat dlm tu... dlm 5 minit pastu, diorg dpt bukak pintu bilik... nasib baik ade kunci, klu x me pecahkan aje tombol pintu tu... heheheh...
kitorg bukak jer pintu tu kan, me tgk naufal.. bukannye dia nangis... dia dok sengih2 jer kat dlm bilik tu... tangan kanan pegang hanger, tangan kiri plak pegang kain... ish... anak.. anak... org dok risau kat dia, blh plak dia dok sengih2 ngan kite... konon2 nye mcm kite ni dok main nyorok2 ngan dia.. aduh... alhamdulillah... nasib baik naufal x ape2...


naufal hyecarl ushuk asham...


alahai.. shuke nye dia... nampak gigi tu sayang oiii...


anak manja mommy n daddy...
luv u dear...


Monday, October 20, 2008

salam sumer,

skang ni tgh x der mood nak berblog...
bdn rase x sihat sgt.. penat jer...
huhuu.. x kan penangan makan kat open house kot...
mustahillllll...
knp yer...


oh ya.. sedikit tentang naufal.. my lovey dovey son...

naufal yg suke sgt geget bantal busyuk... geram mummy nih..


- skang ni dah pandai nak ajak mommy n daddy g jln2...
- klu kite bukakkan kasut, mesti naufal pegang jer kasut tu n bw kemane shj...
klu blh, tdo pun nak pki kasut jugak... bertuah sungguh...
- klu nampak GIANT, tersangat la girang nye hati si kecik tu... heheh..
- me ajar naufal sebut TESCO.. tp naufal sebut ETHO... so cute...
- takut dgr bunyi belon.. time angin belon tu dikeluarkan... mesti nangis lari2 kat me...
- klu dgr bunyi menan yg ade lampu2 tu pun naufal takut... daddy kata naufal penakut cam mummy.. chait... x per.. anak mummy la katakan...
- nak mkn nasi cam org besar.. dah x ske mkn nasi bubur lagi... bagus2 senang mummy sayang...
- klu kite suh syg, nanti naufal ltk muke dia kat muke kite... comel tau...
- dah pandai salam n cium tangan mummy... sgt bangga... kesabaran tau nak tunggu...
- ske tgk me basuh baju... tunggu besar skit blh tolong mummy yer...
- dah pandai nak bergurau...
- pandai buat hal sndri... x kisah ngan org sekeliling... sayang sgt anak mummy nih..
- jgn x tau, naufal ni kind yg pemalu jugak.. klu ade org kate naufal hensem ke comel ke.. mule lar nak sorok2 muke... suke tau mummy...
- naufal ske sgt berlari... bknnye berjln... nak cepat jer..
- oh ya, naufal dah tukar susu ke enfagrow a+... alhamdulillah... memule tu naufal be*ak keras, sebab me salah bancuh.. maaf yer sayang.. mummy x sengaja...
- ske acah2 tok abah bile tok abah jln2 gune tongkat... noty nih
- x ske org gomol2 n cium2.. knp yer.. mungkin rimas kot...
- dah pndi lwn ckp org... naufal dah blh faham klu kita marah @ gurau2 ngan dia...
- mulut bising jer... pastu ske menjerit plak tu.. dah mcm gurl kekdahnye...

itu sj la kot yg me perasan setakat nih... nanti me update lg yer...

Wednesday, October 15, 2008

hepi besday mak..

salam sumer,

heheh.. maaf lah yer.. patutnye n3 ni sy buat smlm.. sebab smlm hari lahir mak saya yg terchenta, 14 oct... alhmdulillah.. mak dah 53 thn... lagi 2 thn mak pencen.. sebab mak optional pencen umur 55 thn.. x per mak.. x lamer jer lagi.. pastu, mak bleh dok umah jg cucu.. hehhehe.. bijak2... skang ni pun mak tgh bercuti.. ops... mak amik cuti sbnrnye sebab nak jg abah.. kan my abah x sihat... mak cuti 3 bln spruh gaji.. ermm... biase la kan, org gomen nih bnyk kelebihannye.. biler la me nak kejer ngan gomen plak nih... huhuu....

smlm me n hubby bw mak n all family g mkn2 kat Alisara.. sebab mak ske mkn kat situ.. ekceli, my mak memang x kisah mkn kat mane pun... sebab my mak memang ske mkn.. same as me.. hehehe... tp, bile memikirkan keadaan abh, we decided utk mkn kat area puchong gak.. x per lar... janji mak n abah selesa... *maaf la yer, x snap pitcha pun...*

ape2 pun, kami doakan semoga mak diberi kesihatan yg baik, dipanjangkan usia, murah rezeki dan kesabaran yang tinggi dari ALLAH supaya mak dapat terus bersama2 dgn kami terutamanye abah... kami sayang sgt2 kat mak... tanpa mak siapalah kami...


gambar raya 1429

Tuesday, October 14, 2008

.:naufal 1st bufday bash:part II:.

salam sumer,

ermm.. me sajer jer nak tambah skit2 masa bufday naufal yg lepas... gegambaran yg ade pun me cilok dr kwn2 yg datang.. almaklum lar.. me made sempat nak snap sane sini.. tuan rumah kan.. haruslar sentiasa menyibukkan diri.. tp kan, me memang betul2 bz tau hr tu.. alhamdulillah, ramai gak tetamu yang datang.. murah rezeki kami.. petang tu plak hujan.. maaf yer klu layanan x memuaskan...

antara menu pada hr tu;
- laksa
- lontong + sambal ikan bilis
- pulut kuning
- rendang daging & rendang ayam
- kuah kacang resepi tradisi my mum
- mihun goreng
- cake from SR
- dadih - my cousin yg buat
- buah tembikan n air oren...

thanks a trillion to my mum sebab sudi masakkan juadah... my dad, sebab gagahkan diri duduk layan tetamu... my siblings - no'oi, pa'ed, arepit n li yang sgt rajin n baik hati sebab tolong kekandanya ini... hehehe... my cousin, farzura.. thanks sebab dtg pepagi utk tolong kami... my BIL hazroy, cause tolong amik cake kat SR Giant BK5... hehehh... my dear hubby, even abg dtg lambat sebab ade tournament but its fine for me... asalkan dia blh layan org yg dtg... n pd semua yang hadir pada majlis tersebut.. tuan rumah sangat berbesar hati dengan hadiah2 yg diberi... hehehe.. syukran.. alhamdulillah....

naufal 1 year... sedih + happy tau masa nih...


naufal n me.. daddy x tau g mane... naufal muke blur sebab pelik tgk org.. hehehhe...
me yg lebih2 tiup lilin.. apa da....


yeay... mummy dpt potong kek.. naufal x nak potong kek sebab dia tgh blur sesgt...


sblm potong kek tu, ade bacaan doa skt dr cousin hubby..
alhamdulillah.. semoga diberkati


perasan x paler my baby dah botak skit.. me botakkan a day b4 raye..
sebab naufal kuat berpeluh...


baby boy yg amt pemalu n x tau nak dodok diam... geram mommy nih...


tetamu yang hadir.. mekaceh kengkwn...


maryam n co, suli + zaidi, cik nan + ita + tomato boy...


thanks yer kengkawan.. next year sy invite lg utk 2 thn plak... insyaALLAH... doa2 kan lah yer...




Monday, October 13, 2008

.:naufal 1st bufday bash:.

salam sumer,

alhamdulillah.. terima kasih kepada yang sudi dtg ke majlis kami... chewah.. cam besar jer kan sambutannye... heheheh... boleh lah kami wat mane yang termampu... heheheh... yang pasti, kami berpuas hati pd hari tu.. cuma penat nye... ya ALLAH, sakit segala sendi...

sabtu lps, me ade buat bufday naufal + mkn2 kat umah my mom... senang kan, sebab my mom yg masak2 nye... heheheh... ekceli, naufal nye bufday pun sumer dah tau kan.. sama hr ngan hari raya pertama 1 Okt 2008... seronok sgt tau... tp, x kan kite nak buat hr tu plak kan... so, me postpone ke 11/10 yg lps... x der paper pun.. just sajer ske2...

ms nak tiup lilin tu, me rase sedih + happy... x sangka naufal dah sethn... n x sangka me akhirnya ade gak baby... alhamdulillah, baby boy... naufal plak cam biase, memang lepas bebas jer main.. x nak lansung org dukung dia... ngades2 sungguh hr tu... jatuh skit nangis.. hehehhe.. lucu la naufal nih...


naufal bufday cake...


nanti me upload gambar lg yer...

citer hari jumaat...

salam sumer,

heheh.. mentang2 la bulan poser dah lps... skang ni bulan raye plak.. me n kwn2 plan g mkn kat KR kat alamanda.. ekceli kami dah plan since bulan poser lg.. bile dah masuk jer bulan raye kononnye nak bls dendam la nak mkn itu ini.. heheheh.. nafsu sungguh...
so, kesudahannye kami g alamanda.. siok sgt.. dpt mkn ngan puas skali... me pergi awal.. sebab ade urusan kat bank skali... dah siap sumer me gi booking tmpt kat KR.. nasib baik awal.. klu x kompom kami kena beratur panjang.. heheh.. almaklum lar kan, gomen nye staff kan kat area tu jugak... heheheh....


my meal = ch. quarter + coleslaw + mashed potato + macaroni cheese...


geng makan2..

Friday, October 10, 2008

bersawang...

salam sumer,

hishh... assshuummmm... huk.. huk... aduh.. lamer nye dah x update blog nih.. cian dia bersawang sudah...
sbnrnye me x de idea + mood nak update blog nih... ntah ler.. x tau nak knp... nak kata masih dlm mood raye x jugak.. mungkin penat sgt kot.. tp, bukan penat kerje tau.. penat pasal org dtg beraye n me pergi beraye.. heheh.. boleh gitu...

pastu, naufal pun x baper sihat... mungkin sebab cuaca kot... last wednesday bw naufal gi cocok MMR *btul ke nih*... sebab naufal pun dah setahun... alhamdulillah, naufal x demam... pastu, trus g bank nak settle kan hal hubby... mkn2 kat giant BK5 jer.. sebab nak kena tunggu sampai 1 jam... lps selesai sumer tu, g hantar cek kat MIL office... dah ade kat area subang jaya, me decide nak tgk abah kat SJMC... fyi, my abah dah start buat chemo yg kuat nye... sel kanser tu doc kate skang ni x merebak kat memane lagi.. masih ditmpt yg same... mcm kat liver pun x merebak... doc kata sel kanser tu tgh tidur means for meanwhile sel tu active... Alhamdulillah, berkat doa kwn semua... my uncle kata, ini lah berkat doa dr semua org yg tahu tentang penyakit my abah...
doa dr kwn2.. and doa dr saudara mara... semoga ALLAH shj yg dpt budi kalian semua... terima kasih yg x terhingga dr kami...

n3 raye nanti me update yer... masih x der idea lg nih... gambar pun ade kat my adik... hehhe...

Wednesday, October 1, 2008

.:Happy Birthday Sayang:.

salam sumer,
Pg ni dah satu hari raya.. bermakna, hari ni genap umur Naufal Hyecarl Nadznin Hafizu yg pertama... Alhamdulillah... syukur sgt kpd ALLAH sebab dengan kelahiran Naufal maka lengkaplah kehidupan kami suami isteri... dengan kelahiran Naufal juga, tertutup lah mulut2 manusia yg selama ini memandang rendah pada aku n fizu...

Pesan dan doa mommy pada Naufal;

semoga Naufal menjadi anak yg soleh dah mengikut ajaran Islam yg sebenarnya... mommy doakan semoga Naufal diberi kesihatan yg baik, dimurahkan rezeki dan dipanjangkan umur supaya Naufal dpt jaga mommy n daddy hingga ke akhir hayat kami.. insyaALLAH... semoga Naufal menjadi anak yg taat, soleh dan bijak dlm setiap saat yg Naufal lalui...
Mommy n daddy sayang sgt kat Naufal...

minum susu ngan bantal busyuk...

tgh leka tgk #oasis
mommy akan selalu berada disamping naufal...
daddy syg sgt kat naufal...