: : jom jadi kawan2 sy jom : :

Thursday, November 26, 2009

Salam Aidil Adha

salam sumer,

kami sekeluarga ucapkan Salam Aidil Adha kepada semua... semoga pengorbanan yang kita lakukan sepanjang kehidupan ini mendapat keberkatan dan keredhaan dari ALLAH...



video

Wednesday, November 25, 2009

sgt x sihat...

salam sumer,

hurmm.. lame gak kan me x menulis dlm blog nih... nak buat mcm mane... lebih tertumpu ke FB.. muekekekek... seronok gak bile berFB nih.. mcm2 blh buat... nasib kat umah ade free wifi, so me n hubby sambung FB kat umah... heheheh...
kelmarin n smlm me mc.. sebab demam + selsema + sakit paler.. aduh... btul2 menggugat jiwa... hr isnin pg mai opis pastu tghr pi klinik amik mc.. ingatkan mc sehr jer, last2 doc kasik 2 hr... hurmmm.. mungkin penangan dr makan durian.. ekceli me memang hantu durian.. pantang ade, memang me sebat 3-4 bj sorg jer.. heheheh... tp, mcm skang ni x blh nak mkn banyak2 sebab hayyan BF... so, me mkn takat yg mampu jer... heheh... pastu, skang kan musim hujan jer, tu yg tambah kan lg kelemahan antibodiku utk melawan penyakit... dengan masalah dalaman lg.. tu yg x bleh nak thn lagi tu... last2 sumer keluar... haduh... harap2, dlm minggu ni sihat lar hendaknye.. amin...

ptg ni nak bw hayyan gi check-up.. hurmmm.. sorg2 la nampaknye, sebab hubby x leh cuti.. x perlar.. harap2 hayyan x meragam... amin...

Thursday, November 12, 2009

dah jumpe dah...

salam sumer,

alhamdulillah.. happy sgt sebab dah jumpe bantal busuk si naufal... hurmm.. klu x, muram jer la muke anak kecik tu... pengasuh nye siap bgtau lg, naufal kjp2 menangis.. tp bukan nangis yg meraung tu.. cume dia menangis sedih jer.. mungkin sebab x tdo ngan bantal busuk kan..
huh.. lega sgt sebab dah jumpe penawar hati budak kecik tu.. smlm me blik dr mkn2 ngan hubby.. pastu, me ckp ngan hubby yg me x puas hati + kesian kat naufal sebab bantal busuknye x der.. so, me decide utk cr gak bantal tu.. me bongkar habis sumer tmpt tidur n comforter.. last2, me jumpe kat bwh tilam.. hadoi.. melompat2 kegirangan la mummy nih sebab dah jumpe buah hati sang anak... me yg over xcited.. hubby plak dok sengih2 tgk me melompat mcm beruk dpt bunge.. pastu, hubby panggil naufal n tunjuk bantal busuk tu kat dia... ape lg mamat tu, sengih2 la dia.. yea yea.. bantal busyukk... heheheh... siap lompat n tepuk tangan bagai...
alhamdulillah.. mlm td lena budak kecik tu tdo.. mummy pun dpt tdo ngan aman w/pun ade sedikit gangguan dr hayyan...

Tuesday, November 10, 2009

mummy.. bantal busyuk maner...

salam sumer,

aduh.. sedih + kesian kat naufal biler dia tanye mane bantal busuk dia tu.. hurmm... 2thn ++ gak la bantal busuk ekceli dah jd kain dah ngan dia... x tau mane plak ghaib nye bantal tu.. dah 2 mlm gak la naufal tdo tanpa bantal busuk disisi... sian sgt... sebab klu naufal nangis dia dah x bleh nak pegang bantal busuk dia tu lg... satu lg, klu tdo si naufal slalu tutup muke dia ngan bantal busuk, tp skang x lg... sebab bantal busuk dah x der...

smlm, biler masuk jer dlm keter naufal dah tanye.. mummy.. bantal busyuk mane... hurmm... bantal busyuk mane... aduhai.. sedih la plakk... the me jwb la tinggal kat umah... sampai umah pun dia dok tanye lg mane bantal busuk nye tu... me kata ade dlm bilik... smlm, ms nak tdo naufal tanye lg... mane bantal busuk.. me kata daddy simpan.. alahai.. x sanggup nak tipu budak kecik tu... sedih sgt tgk muke dia... smlm n pg td me jenuh la dok cr bantal busuk dia.. habes sumer tmpt me cr... aduh... x jumpe gak.. nak kata tercicir, x der plak si naufal tu bw bantalnye ke mana2... last bantal busuk tu ade ngan naufal hr sabtu mlm ahad... pg ahad tu me cr dah x der... ak kata tkus bw lari pun x jugak.. sebab umah tu mane ade tkus... hurmmm.. mane agaknye bantal busuk naufal ekkk...

Thursday, November 5, 2009

bufday.. bufday...

salam sumer,

maaf.. citer ni agak basi sudah.. memang dah basi pun... heheh... x tau nak xplain ape, kite layan gambor jer la ekk...

daddy n naufal.. 2-2 lahir dlm bulan 10.. heheh.. senang jer nak c'brate sesame...
naufal dah cukup umur 2 thn.. dah besar n dah blh jg adik... sayang naufal...

mummy with babies... sayang sgt 2-2 budak tecik nih... abg x sabar nak potong cake.. adik plak x sabar nak mkn cake.. ops... hayyan kecik lg.. dah besar skit nanti mummy suapkan cake utk awak yer...

one happy family... my bundle of joy... luv them so much.. with all my heart...

cuppies for my dear darling hubby... luv u sayang...
me terpaksa sorokkan cuppies ni dlm bonet keter.. nasib x cair... me order kat kak anna... sedap sgt n thn lama...

daddy n naufal lg... bufday boy of the month...

naufal sibuk test beskal hadiah dr atuk n nanny... thanks atuk.. thanks nanny..

my luv.. my heart.. my everything...


NH Jr.

salam sumer,

nak tgk wajah terbaru naufal n hayyan... jom.. jom...

abg naufal yg bnyk keletah.. dah makin cerdik... sumer dia nak buat.. sumer dia nak cube.. klu menyanyi.. hurmmm.. serah la kat dia... mengaji pun alhamdulillah... x sempat nak upload video naufal bc fatihah.. biler suruh ulang balik, 'dah.. dah..' katanye... bertuah sungguh anak nih... ske kacau adik tdo.. nak ajak adik dia main la tu.. tp adik kecik lagi... heheh... x sabar nak tunggu adik dia besar kot... suke sgt minum air coklat n ribena.. pantang nampak iklan ribena kat tv.. mule la getik2 dok nyanyi n joget skali... heheh... selalu kena buli ngan daddy.. x tau la apa masal depa.. mungkin naufal ni notty sgt kot... tp, bdk2 biase la kan.. melasak jer kejernya... klu mummy masak kat dapur, dia pun same sibuk nak masuk dapur gak.. aduh la anak... sabar jer lar... mummy n daddy sayang sgt kat abg naufal...

citer pasal hayyan plak... budak tecik ni dah 4 bulan ++... skang ni dah pandai angkat2 bdn nak suh org dukung... pantang nampak org berdiri, mule la nak suh dukung.. hayyan.. hayyan... puk skali kang nak... selalu kena buli ngan abg.. nasib baik hayyan ni baik jer.. x nangis pun... mungkin dia fhm abg dia nak ajak main.. x per kan hayyan... abg sajr jer nak manja2 ngan hayyan kan... dah pandai senyum + gelak kuat2 mamat tecik nih.. pastu, klu org buat x reti jer ngan dia mule la dia tarik pitching tinggi.. sajer jer tau si hayyan ni dok teran2 sore dia.. ingat sedap sgt ke sore awak tu.. heheh... ms bufday daddy, hayyan dah boleh meniarap sepenuhnye... kemain suke lg daddy bile anak bujang dia blh meniarap... hehehe.. skang ni klu tdo pun hayyan ske meniarap.. abg n adik.. 2-2 ske tdo meniarap.. tp tdo gaya mcm tu x elok kan utk dada babies... hayyan masih lg BF sepenuhnye... alhamdulillah.. tp me takut x cukup jer memandangkan hayyan dah semakin membesar + baby boy + me slalu ade event-yg-akan-blik-lewat-punyer... hurmm.. x per, me cube sedaya upaya utk mencukupkan bekalan ms depan hayyan... heheheh...

wajah terbaru ku slps 4 bln ++ melaherkan hayyan.. heheh.. sajer jer dok gediks amik gambar ngan dr.faiz... kecik-comey-lotey jer mamat nih... tp, kecik lg diriku ini.. heheh... hr ke-4 di pwtc sempena event criminalise war... ekceli dr. faiz ni dtg sebab dia ade event lain... dulu dia pernah dtg ms workshop under transcriber team kat opis me.. heheh.. tp dia nampak lain la skang... ape rahasianya dr. faizzzz....???





criminalise war - pwtc

salam sumer,

dah lamer rasenye me x update blog kan.. ekceli mcm2 nak citer tp x tau nak start yg mane dulu.. hurmm... me citer pasal event kat pwtc dulu la ekk...

maybe sumer dah tau psl event criminalise war nih... sumer channel tv dah canangkan.. hurmm... event tu under PGPO - perdana global peace organization.. pastu, PLF plak as supporter utk event nih.. seronok n penat sebab hr2 dok ulang alik PWTC jer... yg bujang2 dpt la tdo kat legend hotel... kami yg dah beranak pinak ni payah la skit kan... pepagi bute dah kena kuar.. sian my babies.. pepagi dah kena bangun ikut mummy n daddy.. x per la kan... sekali sekala... my babies dok membesar dlm keter jer... tu pasal naufal klu x naik keter sehari x sah... jom layan gambor2 kat PWTC ari tu...

arrival of TDM, TSH... Dato' Mukhriz...

keynote speech by TDM

two loving couple... TDM with TSH...

Palestenian... perform...

puan-punyer-blog-yang-kepenatan-menjual-buku-semasa-event