: : jom jadi kawan2 sy jom : :

Monday, October 15, 2012

world hunger relief 2012

as-salam,

ekceli saje je join program2 mcm ni ngan kengkawan
program sihat kan
x salah rasanya
lgpun en. fizu pun bg plak tu
alhamdulillahhhhhhhh sgt2
sebab dia jarang nak kasik binik dia ni bersosial ngan kengkawan
klu bwk anak tu lain cerita
x pun klu dia follow skali itu memang dah biasa dah
hehehehheheh

last yr pun dah ade dah program ni
tp baru thn ni jer sy join

 kami2 yg join hr tu... ida-adilah-kak maziah-nisa-kak lat...

 masing2 x sabar nak jln kaki... nama jer jln kaki tp ade gak yg ngelat dok berlari... yg naik rollerbalde pun ade gak..

 kontena yg akan bawa sumbangan makanan utk negara2 miskin terbencana...

 kami jalan 5km... tp ade jugak 3km jer... itu klu yg bwk anak2 kecil la yer... tp, ramai jugak family yg join jln kaki amal nih... seronok sngt.. nampak muhibah...

 team arsenal sesat yg semangat... :)

 yeay.. dah sampai.. ekceli kami berpecah sebab sy ngan nisa jln laju ke depan... adilah ngan kak maziah... ida plak ngan anak sedara dia dan kak lat lg lambat sebab bwk anak2 sedara yg kecik2 belaka... hiks...

tuan rumah muka berkilat x hengat.. kepenatan pun iyer jugak.. tp seronok n berbaloi sebab dpt join... puas hati sgt2... tp rasanya kan, kami semua ni jln lebih dari 5km kot... hahahahaha...


insyaALLAH
klu ade rezeki nanti blh jln lg :)

lps ni nak join acara lari 10 km plak kat padang merbuk KL...



Friday, October 12, 2012

serkam

as-salam,

2 ke 3 minggu lps kami blik jasin
sebab kwn skolah en. fizu kawen
dulu2 klu blik jasin mesti tdo umah nenek
kat kg air barok
skang ni kitorg tdo umah makcik jer
kat taman kesang indah
sebabnya nenek dah x ada
pak itam yg jg umah nenek pun jarang ade umah
selalu dia stay kat istana jer
hurmmmmm... dpt dok umah nenek best jer
w'pun seram skit sebab blakang umah nenek ade kubur
hihihihihihihihi

kitorg klu blik jasin mesti akan pg serkam mkn ikan bakar
cuma ada skali dua jer pg kat tmpt yg pemes skit tu
bwh skit dr serkam
tmpt ikan bakar jugak
alahai lupo plak namo eh

 senarai harga hidupan laut..

 dulu kini selamanya... kami dok mkn kat sini jer... sedap pun sedap... hehehehhe...
abang besar MALEK.... hahahahaha

  hidupan laut yg segar bugar... mlm tu kami mkn ikan siakap bakar-sotong sambal-sotong goreng tepung-nasi lemak-kailan ikan masin-kupang bakar bersos

hadoiii... gambar kelabu pulak dah... kupang bakar bersos... sedap... hayyan pun suka mkn nih... naufal memang x la kan... cuma lps mkn akan bergaru... sebab sy n hayyan x leh mkn sifut... gatai.. sama gak mcm naufal... en.fizu jer ok...

ini lah dia kedai ikan bakar serkam... btul2 kat muara sungai... masuk2 jer terus kedai abg malek... hiks... klu smpi serkam jgn lupa tau mkn kat sini... harga pun sgt2 lah berpatutan...


lps mkn kat serkam
kitorg pi jln2 kat taman rempah pulak
jumpe ngan maklong Ayu (kazen en.fizu)
 yg tu nanti sy citer eh...




Wednesday, October 10, 2012

KPI teruk sangat

as-salam,

sbnrnya x tau nak citer mcm mana
sebab speechless sgt2
lgpun hr ni hr rabu kan
so, org akan WWD

tp sy mcm nak citer jugak
sebab bukan skang ni jer speechless
tp everytime dok ingatkan pasal hal tu
terus jd mcm x sangka
speechless terus
event ms nak bg testimoni n feedback pun
kami suami-isteri sampai x blh nak fikir ape...

memang terasa2 sampai hr ni
even bnda tu jd sabtu lps
kecewa...
yerps... kecewa yg teramat
kecewa pd semua org
sebab sy sbgai mak yakin dgn kemampuan dia
tp, x per lah
mungkin ini dugaan dan ujian ALLAH pd kami
alhamdulillah...

insyaALLAH, sy akan cuba cerita bila sampai masanya
sebagai kenangan dan dorongan buat kami



Tuesday, October 9, 2012

testing

baru nak try
Hehehehehe

Thursday, October 4, 2012

cerita tentang budak tu

as-salam,

dah lama kan x citer pasal naufal ngan hayyan
tp x per lah
hr ni kita citer pasal naufal dulu
sebab bagi peluang harijadi dia kan
ngehngehngeh

naufal dulu ngan skang ni dah beza skit
eh, boleh tahan jugak la bezanya
mcm dulu ms bawah 4 tahun
molek jer perangainya kan... ikut aje ape mummy daddy cakap
sopan pemalu (agak la) budaknya
tp skang ni... since dia dah masuk sekolah
kemahen lg akal nya dia
maklumlah.. org dah ade kawan
ramai okeh kawan dia.. klu kat tadika tu
dari umur 4 thn sampai umur 6 tahun dia kenal
siap ngan nama skali dia ingat
mule2 ingatkan kengkawan satu kelas la kan
skali bila tanya, dia dok jwb budak tu kelas 6 tahun...
hukhukhuk...

mcm naufal ni dr segi pelajaran, so far alhamdulillah
teacher kata dia cepat tangkap ape yg diajar
sebab teacher selalu wat test kat dia
sebabnya dia kat dlm kelas suke nau main pastu x fokus
pastu gelak2... (eh, mcm mak dia lah.. hahahahha.. ops tergelaks puleks)
tu yg buat teacher geram.. so memang teacher akan selalu test iq dia
padah muka... hahahhahahaha...
tp bagus jugak lah kan teacher buat mcm tu
atleast dpt ukur sejauh mana pemahaman dia
 thanks for the 'flower'... mummy love you... muahmuah...

dr segi makan plak.. budak ni memang senang nak kasik makan
cuma dia x suke pedas jer...
klu ade nasi+kicap+telo dadar pun dah cukup dah
pastu, sup sayur ke.. tp kuah yg berkaler dia x nak
jgn harap dia nak mkn w/pun kuah tu x pedas
haiyohhhhh...
tp bab telo dadar tu yg mak dia suka sgt nih... lalalalalala.. (dasar 'rajin' khennn)
klu dpt mkn ayam goreng memang bg kat dia
3 ketul drumstick kfc tu dia leh mkn (kecik je kan)
susu masih lg minum seperti biasa dan masih lg enfakid a+
dan masih lg mengekalkan honey sebagai perisa pilihan.. eceh...
satu hari lebih kurang 4-5 botol = 9oz
 hr sukan yg lepas2 tp masih dlm tahun ni... kikikikiki... nanti tuan umah citer eh...

pg2 nak pg skolah.. alhamdulillah senang nak bgn
ade ms jer dia agak moody..
sblm pg skolah budak ni akan minum susu sebotol n mkn breakfast dulu
mandi pagi, mummy yg kena mandikan
klu x, memang x masuk toilet la dia...
hahahahahhaha... duduk jer berteleku atas katil
haish...
pg td dia pesan kat daddy...
"daddy, nanti bahasa tu jg2 skit... jgn nak aku-kau ngan kwn2"
hahahahhaha... ok, itu pesan mummy kat dia sbnrnya tp dia forward skali kat daddy
bijak2... hiks...

hadoi... panjangnye.. dah blh buat cerpin pulak
ok lah... nanti kt cerita ceriti lg eh...


*sabtu ni nak amik report card naufal kat skolah... x tau lah camner result dia kali ni... risau sgt2 nih.. sebab kali ni dia bnyk skip class... asyik dok check-in spital jer... tp x perlah.. ape pun keputusannya nanti, alhamdulillah... mummy pun faham dia mcm mana... cuma takut nanti daddy bising jer... hukhukhuk...

Monday, October 1, 2012

hari ini dia dah 5 tahun

as-salam,

alhamdulillah
hr ni genap dia 5 tahun
siapa dia tu?
naufal hyecarl ler
hehehehhehe...

pg2 td dlm kol 4am tiba2 terjaga
mcm teringat2 plak saat2 nak melahirkan si naufal
tp ms nak bersalinkan dia tu x der la plak rasa sakitnya
cuma bila dah induce tu jer baru terasa sakit
huhuhuhuhu..

pg td pon daddy yg kejutkan dia bgn tdo
alhamdulillah... x der plak nak merengek ke ape kan
sebab klu daddy kejutkan mesti mood dia x baper nak cun
tp klu mummy ok jer... hahahahah
tp biasanya mummy kejut skit2 pastu biar dia bngn sndr
nak biar mood dia ok
sebab mak ngan bapak ni kan beza pendekatannya...
bukan semuanya sama pun kan.. :)

tp doa kami tetap sama
nak lihat naufal membesar sebagai manusia yg berjaya dunia akhirat
nak lihat dia membesar dgn penuh tanggungjawab sebagai khalifah ALLAH
semoga ALLAH lindungi anak kami sepanjang pembesarannya
semoga ALLAH berkati dan permudahkan kehidupannya dunia akhirat...

untuk abang naufal... mummy daddy adik ngan semuaaaaaaa pun sayang sgt2 kat awak
kami doakan yg terbaik buat awak...

aminnnnn...