: : jom jadi kawan2 sy jom : :

Monday, March 25, 2013

tgk wayang kat TGV setia walk_the croods

as-salam semua,

hadoi.. lama sungguh x hapdet
dah la ngan x sihat nye
pastu mood berblog pun hilang ntah kemana

dr minggu lps lg daddy dah janji ngan kiddos nak bwk gi jln2
eh.. jln2 tu memang ade
cuma tgk wayang jer x tunai lg
so, since daddy dah janji
n kiddos pun dah tuntut janji
then kena lah kita tepati kan

daddy bwk kami anak beranak pi tgk movie kat setia walk puchong
kat TGV baru tu
mula nak masuk tu agak berpusing jugak la
sebab kompius skit jln nye yg berdabel2 itu

dgn hujan lebatnya
tp dah duduk dlm keter kan
kompom la x basah
hahahaah... ok x kelakar

plan nak tgk citer lain.. skali x der plak
naufal nak tgk bola kampung
tp daddy plak x nak
last2, mummy decide nak tgk citer the croods
x tau ape jadah citer nyer


 the family... guy... new added in family team actually... heheheheh

eep... pompuan zaman batu yg lurus bendul tp gagah perkasa
 
 guy.. lelaki matahari... comel jer

ms ni sgt2 la romentik nyeeeee... heheheheeh...

citer ni memang sgt2 patut di tonton
best...
semua rasa pun ada... sedih, takut, gerun, happy
cukup rasa serba serbi
klu saper2 yg x tgk lg tu
sila-silalah ke panggung yer...

sgt puas hati
sy bg 5/5 star

hiks....


*w/pun hanya katun, tp sy tetap nangis ms anak ngan bapak tu terpaksa berpisah... sedih sgt2... tik tik tik ayor mate teman... huaaaaaaaaaaaaaaaaa...




Thursday, March 14, 2013

kisah malam td


as-salam,

ni citer 2 beradik
naufal dan hayyan
kisah mlm td sebelum 2 beradik ni tdor

mami: hayyan.. amik pempers tu suh dedi pakaikan
hayyan: x nak dedi
mami: alar... mami nak turun bawah jap nak amik ubat abng
hayyan: ayan x nak dedi pakaikan.. ayan nak abang...
          : abang pakaikan ayan pempers...

mami: uikss.... ???

abang pun dgn penuh sifat ke-abang-an terus amik pempers n terus pakaikan adik dia pempers tu
alhamdulillah... dah blh diharap jugak
tp tetapppp lah mami dia kena grip kan skit sticker pempers tu
klu x mau bocor...

heheheheheh...


*budak berdua ni bila dah baik tu memang baik btul.. tp bila mood masing2 x ok, cuit sikit pun blh bawak bergaduh... hihihihihi... adik beradik kan... so gaduh2 manja je lah... agak2 melampau tu mami memang join skali la jd mami monster... hahahahaha...

Wednesday, March 13, 2013

ape nak mengarut nih

as-salam,

hi semua ape kabor
aduih.. lamanya dah x menulis kat sini
mesti boring jer kan tiap kali korang masuk
asyik2 n3 yg sama
ntah bila la tuan punyer blog nak hapdet...

hahahahahha
perahsantan la sgt kannnnn

ekceli lately ni ade buat-buat busy skit
dok kejar itu ini
dengan kejer rasmi n x rasmi lg

tgh dok plan strategy macam2
tp bila nak apply x tau lah kan
cuma skang ni sy buat mana yg mampu jer

jualan CCC...
masih lagi berjalan seperti biasa
alhamdulillah.. rezeki jugak tu kan
w/pun kita hanya membantu...

klu ade sape2 nak blh jer kontek email sy
niza_nin[at]yahoo[dot]com[dot]my

skang ni kena place order dulu baru leh dpt
sebab kwn sy x cukup kakitangan nak buat
cake freshly handmade kan




skang ni dah masuk tgh bulan 3 dah
ade yg sy plan dah jln skit2
semoga perjalanan kami diredhai ALLAH
kawan2 doakan usaha sy yer...

in sha ALLAH
klu ada ms nanti sy akn menulis lg
sebab jari dah terasa beku dok dlm ekon nih...






Friday, March 1, 2013

apa perasaan korang

as-salam,

dah lama rasanya x share n3 ngan korang sumer kan.. tp ade ke yg nak baca.. heheheheh... maaf lah sebab lately ni bizi sgt.. ngan bisnes cake.. tolong kwn jer pun tp alhamdulillah sebab permintaan tinggi kan.. pastu skang ni slalu jer blik lmbt... alhamdulillah jugak sebab murah rezeki dpt mengajar al-baghdadi secara private kat umah org... terima kasih kak sebab percaya kat saya.. syukur sgt pd ALLAH..

sebenarnya sy nak share sumthing atau lebih kepada nak luahkan perasaan... klu kita luahkan kat sini bukan la nak bukak pekung di dada.. tp mana tau ade jugak yg pernah alami apa yg sy alami skang ni... owh ini bukan kisah rumahtangga yer kawan2.. tp lebih kepada hal anak2...

rsanya sumer pun tau kot anak sy 2-2 lelaki... itu lah jantung hati cinta sy... tp bila jd mcm ni sy rasa mcm sedih sgt... ye, anak sy hayyan (no.2) tu agak rajin tolong sy... then suka pegang bag.. x kisah bag ape pun.. janji bag... sebab dia suka simpan semua brg2 dia dlm bag... sampai satu masa ada org kata anak sy ni dah mcm perempuan... ok.. sy kecil hati disitu... memang ms peknen dulu sy teringin anak perempuan tp ALLAH dah tetapkan sy anak lelaki.. dan sy redha dan syukur pd ALLAH...

sampai satu masa ada mulut kata.. "hayyan jd girl lah"... masyaALLAH... lawak apakah itu... dia tau x perasaan sy bila dia ckp mcm tu kat anak sy didepan sy... klu ikutkan memang sy nak tegur dia blik tp bila kenangkan yg dia lebih tua dr sy (yg sepatutnya ada akal) jd sy diam dan senyum... tp dlm ms yg sama sy katakan pd hayyan "hayyan boy mana blh jd girl.. nanti ALLAH marah"...

untuk makluman, naufal n hayyan akan selalu main sama... so, istilah masak2... mekap2 memang x ada... kecuali bila dia jumpa ngan cousin dia yg perempuan.. but then, hayyan tetap main mainan lelaki.. mcm sepak bola.. gaduh2..
perasaan geram sy makin meluap bila satu hari hayyan blik rumah n bgtau sy ada org panggil dia pondan... budak sekolah tadika ye kawan2... dan bdk tu sgt close ngan family kami... sy x percaya then sy tanya naufal dan naufal mengiyakan apa yg hayyan kata... sy pesan pd hayyan, nxt time klu org kata mcm tu hayyan marah jer dia... hayyan bgtau kat dia "hayyan lelaki bukan pondan"... dengan naufal pun sy pesan mcm tu... marah org yg kata adik bukan2...

dan smlm perkara yg sama jd... naufal n hayyan dtg pd sy n mengadu kata bdk yg sama kata dia bnda yg sama... dpn mak dia, bdk tu blh kata anak sy mcm tu dan mak dia diamkan sj.. siap blh gelak... hello.. this not funny ok... sepatutnya sbgi mak  kita kena ajar anak sndr jgn ckp bnda x baik kat org lain.. but then, mak dia pun sama naik dok gelakkan anak org... astaghfirullahal'azim... kemudian, sy tegur budak tu secara 1 to 1... sy nak tahu knp dia panggil anak sy mcm tu... dan ajar dia x baik kata hayyan or sesiap pun dgn bnda2 x elok... sy tanya dia pondan tu ape? dia kata lelaki yg jd perempuan... then sy tanya dia lagi, hayyan tu lelaki ke x? then dia jawab YA.. so, why panggil dia mcm tu... then dia diam...

sy ckp elok2 ngan dia... sy slow talk ngan dia dan sy pesan ngan dia.. nxt time klu ckp hayyan mcm tu lg sy x kan teragak2 cili kan mulut dia... dan sy ckp dpn nenek dia... btul... sy x kan teragak2 cilikan mulut dia... sebab mak dia x tegur anak sndr so, biar sy tegur anak dia... sebab klu anak sy buat slah dpn sy then sy akan tegur melainkan klu bukan dpn sy then sy x kisah org lain tegur... sebab itu pun pengajaran jugak kan...


*lega dpt citer kat sini... klu ade yg nak share or advise ape2 blh lah komen nanti yer... thanks..:)