: : jom jadi kawan2 sy jom : :

Sunday, December 22, 2013

rebus rebus

Assalam semua,

Alhamdulillah
Td fil bwk g dinner kat shah alam
Kali ni kami mkn steamboat grill
Kat area jpj padang jawa
Depan skit ke traffic lite tu
Then belok kiri
Kedai ni kat lorong ke dua deret bangunan kat situ

So far, dr segi rasa tu sedap blh tahan
Pilihan ayam n daging ada macam2 rasa
Ketam udang ikan pun ada jugak
Nasi goreng n mee goreng pun ada
Aiskrim... air plak ade 3 jenis air sejuk
Dan 2 jenis air panas which is good la kan
Sos pun ada mcm2

Tp korang jgn la put high expectations plak
Mcm restoren kuali merah itu
Kihkihkih
Ape2 pun kitorg puas hati mkn kat situ
Yg penting bersih n selesa
Oh ya.. ada surau jugak ye
Senang nak solat

Monday, December 16, 2013

retreat

Assalam semua,

last jumaat amik 1/2 day sbb nak g retreat kat pd
nasib baik cuti banyak lg
klu ikutkan mcm mls jer nak join
tp bila fikir2 balik mcm rugi je klu x gi
sbbnya x tau bila zaman leh join bnda2 mcm ni
sanggup pg pun sbb x lama kan retreat ni
ptg jumaat pg
tghr esok dah blik
anak2 post umah mak
pastu ikut mak skali blik bidor
sbb cousin kawen

ngan geng pu3 sengal.. seronok geng ngan diorg... hope korang x sombong2 n gila kuasa eh..



Wednesday, December 11, 2013

Nak hapdet jugek

Assalam sumer,

katanya hr ini dlm sejarah kan
iyer lah
tarikh cantik 11-12-13
so bila tgk org lain semua hapdet
awak pun nak hapdet jugak
asalkan ade tarikh tu jugak

ngeeeee

okeh
pestaim hapdet guna henpon
kg.com skjp sebab bnyk typo
pastu nak kena cek satu-satu
hiks

gAmbar selingan.. klu berminat blh ccontact sy

Tuesday, December 10, 2013

kueteow

as-salam sumer

jom citer pasal makan2 jom
sebab skang ni tgh sakan berdiet kan
hahahahha
so bila tgk makanan jer terus jd x keruan

 kue teow bulan.. yg ni biasanya punyer x dok telur.. klu ade telur tu nanti lps jer kue teow ni masak terus uncle tu letak telur mentah sebijik atas kueteow panas ni... tp mcm ni pun sodap dah

yg ni all time feberet... kue teow cantonese or kue teow putih... meleleh ailio tgk gambor nih.. makan panas-panas dengan cili kicap... menangis wa cakap lu... huhuhuhu

mlm ni nak ajak suami n anak2 gi makan kat sini
tmpatnya kat deret food court lama kat PJ old town
dekat dgn pejabat agama petaling
gerai no. 8
cina muslim eh yg masak ni

silalah teray

x sabar nak tunggu malam


Thursday, December 5, 2013

shaklee : omega guard

as-salam sumer,

pernah dgr omega
omega guard shaklee
ok.. bulan doblas ni.. ye hanya bulan doblas jer ye
shaklee buat promo besar-besaran utk omega guard nya
sebab ramai sgt yg suke mkn omega guard ni

so utk bulan bulan doblas ni
rege nya mmg sgt2 murah
harga runtuh katanya
dr rm??? terus jd rm?? sahaja

hahahah... x caya...
ye sila percaya dgn membelinya
sbb sy pun amik skali bnyk...




siapa yg blh mkn OG???

warga emas - pesakit jantung - wanita (termasuk yg lps deliver) - lelaki - pelajar - kanak2 satu tahun ke atas - ibu menyusu - ibu hamil - dan yg pentingkan kesihatan shj

nak tau khasiatnya... blh contact sy atau google jer kat internet... sebab klu kita nak sihat kita kena mkn suppliment... klu nak dpt info kena bnyk google...

klu berminat blh contact sy :) :) :)


Tuesday, December 3, 2013

jumpa kawan lama

as-salam semua,

hikhikhik

citer lama sbnrnya nih
raya hrtu kot x silap
see... see.. punyer lah lama kan
pestaim pg umah makcik erni ni
x pernah2 sampai sblm ni

hahahhha

makcik erni ni kwn sy ms bljr kat uitm shah alam dulu
rajin gak borak2 kat ym
tp skang ni masing2 dah bizi plak
slalu gak jengok2 blog dia
makcik ni ske makan tp bdn cikeding jer
jeles mak henchek disini tau...

ms ni dtg beraya umah makcik ni
sominye wat nasi minyok
sedak weh
pastu ade laksa ganu
sedak jugak weh
ngeeeeeeee



 tgk la dia... bila zamang la mung nok gemuk ni ernie wehhhh

 ngan hayyan skali... pantang tgk org bergambor... nak jumpe prof ashroff, tp x dek rejeki...


percubaan nak wat muke tirus gaya ernie... hahahhah... x jd2 gok...


panjang umur kita jumpe lg mek deh
senang2 dtg umah kite plop... hiks
jg aboh bebaik k...


Monday, December 2, 2013

taska

as-salam semua,

hr ni officially naufal ngan hayyan start dok kat taska
dua beradik tu x dok kat umah pengasuh lg dah
sebabnya nak biasakan diorg
lgpun tahun dpn naufal dah masuk darjah 1
hayyan plak dah 5 tahun

so, turn sy plak dok hntr n amik anak2 dr skolah

klu nak ikutkan lama jugak la naufal dok ngan pengasuh dia tu
ikutkan dah 6 thn dia dok sana
dr umur dia 2 bulan... sama jer mcm hayyan
genap 2 bulan jer sy hntr gi umah pengasuh

so far alhamdulillah.. pengasuh budak2 ni ok jer
cumanya bab makan tu idok le dikasi
yg tu sy kena prepared sndr
baju bajan kotor pun sy sndr basuh bawak blik

tp x kisah lah kan
janji anak kita dia jaga sihat alhamdulillah

tp kadang2 tu ade jugak naufal balik ngadu ngan sy
katanya mak x buatkan susu utk dia
pastu mak marah2 dia sebab dia muntah

erkkk... apekah...

tp sy x der lah cepat nak marah blik pengasuh tu kan
so sy ckp la kat anak2 nxt time klu nak muntah cepat2 masuk toilet
klu nak susu, blik umah nanti mummy buatkan
klu blh x nak budak2 tu takut ngan pengasuh dia

then hr ni hari pertama kat taska
x tau la mcm mana diorg kat sana
tunggu je lah makcik nye update
sebab adik sy kijer kat taska tu
weeehoooooo...

tp rasanya sebulan ni je lah diorg dok situ
start nxt yr tukar lain pulak

in sha ALLAH