: : jom jadi kawan2 sy jom : :

Sunday, October 31, 2010

alfatihah buat muhammad saiful rizzuan azahar

salam sumer,

terlebih dulu me ingin mohon kawan2 sumer sedekahkan al-fatihah buat anak saudara me yg telah meninggal dunia pd pukul 3 ptg td... sedih sgt sebab arwah pergi pd usia yang terlalu muda... terkenang pd arwah abe... keadaannya hampir serupa.. cuma arwah abe koma 3 hari.. tp arwah iwan accident pg td di area batang berjuntai... dr ape yg diberitahu oleh abg saudara me (ayah arwah)... arwah ni nak blik ke sepang (umah family) dari unisel... otw nak balik tu mungkin arwah dilanggar oleh kenderaan lain... motor remuk, helmet pecah, laptop pecah, tangan arwah patah... pendarahan di kepala... ms arwah dibawa ke hospital putrajaya tekanan darah memang dah x ade... doktor kata arwah memang dah x ade harapan n if kami nak guna van jenazah, hospital akan uruskan semua... by the time my cousin dgr, terus dia nak pitam.... iwan ni cucu sulung n anak lelaki sulng dl family cousin me ni... semoga arwah dipermudahkan perjalanannya diSANA... alfatihah buat arwah...



*sedih sgt2...

Friday, October 29, 2010

pemalas

salam sumer,
hr ni mcm malas jer nak wat n3.. heheheh... nak wat autopublish pun x sempat.. hurmm... tp tetapppppp wat lawatan kat blog kwn2... heheheheh... nak kuar lunch pun mls... so, kirim kat kwn2 jer lar.. pastu, lepak kat surau ngan suhana... layan mata n layan mulut gak... hahahaha...

balik ni nak pi sdmc.. tp nak kena singgah umah mak dulu amik bj segala... abah kena masuk wad sebab darah kuar balik... kali ni dokter kata memang kena operation gak... td, mak bgtau hati abah pun dah kena jangkitan jugak... kesian sgt2 kat abah... ya ALLAH, lindungi lah abah ku... kuatkan lah semangatnya ya ALLAH...

Thursday, October 28, 2010

ia menyerang semula

salam sumer,

smlm ms tgh dinner, tibe2 rase sakit.. sakit yg teramat sgt... seakan2 rase jantung disentap.. bile sakit ni menyerang, me memang x blh nak bernafas.. lansung x blh... terpaksa menahan... dlm keadaan sakit dan terpaksa thn nafas... if klu nak bernafas pun terpaksa tarik nafas slow... pastu, terpaksa tunduk sambil pekap dada kuat2... itupun rase seksa sgt2... dah lame x kena mcm nih... lame sgt2... last kena ms pantangkan naufal... lps 3 thn serangan tu dtg balik... biasenye klu cuaca sejuk memang kena, tp x seteruk smlm... kejap td pun kena jugak... tp, masih blh control... smlm ms serangan tu dtg, me cepat2 tgk hayyan n naufal... pandang wajah 2 beradik tu.. nak kasik kuat semangat... td pun, cepat2 tgk photo 2 beradik ni... urmmm... harap2 me dpt bertahan setiap kali serangan ni datang...

kesayangan me

salam sumer,

rasa rindu sgt2 kat budak berdua nih... klu la umah dekat ngan opis, memang me balik umah waktu lunch.. tp apakan daya... umah jauh.. pastu, nak kena redah jam lg... puchong... jam ya amat...


 hayyan yg ske wat muke x bersalah.. geram sgt2 ngan budak nih.. jenis senang nak bgn pagi (sekarang ni lar)... x blh silap skit or x bleh lansung dgr bunyi pintu, mesti dia bgn.. klu setakat bgn golek sane sini tu x kisah la kan.. ini bgn yg siap berdiri tu.. pastu, jln hoyong hayang... sebab mamai kan... hurmmm adik2...

 ni plak abg naufal.. suke sgt sakat adik dia... klu dlm keter memang x dok diam dua beradik nih.. abg ske nyanyi.. pastu, mengaji plak... haish... letih nak melayan... skang ni pun dah rajin bgn pg2... senang nanti nak pi school... insyaALLAH... so, bile dah bngn pg mesti la kena mandi kan... bile dah kena air tu mule la dia menjerit... penakut sungguh ngan air sejuk...

eh... hayyan lg lar... hurmmm... rase bak geget2 jer budak kecit ni tau... makin besar makin cerdik... cume lambat jer nak ckp... tp, dah pandai panggil abang... hahhahha... klu menangis, mcm kena rotan... klu kite kasik mkn tp dia x nak, kemain pandai lg toleh muke... hahahahhaah... cerdik kamu kan hayyan...

sob sob sob

sangap

salam sumer,

tgh sangap ni.. tp banyak kejer... tp, mcm malas nak buat sebab sangap.. tp bos dah mintak cepat... hahahhaha... mcm mane tu... pastu, chiep dah suh buat mcm2... hahahha... nak WoMIS2010 nye payment lg... hahahhha... ok lar... klu rajin tunggu la n3 yg di auto publish.. klu x rajin, pi la jln2 kat blog yg ber-hapdet.. heheheh... selamat maju jaya...

ini adik perempuan sy

salam sumer,

perasan x me slalu jer sebut nama no'oi dlm n3 me.. heheh... mungkin ade yg dah tau no'oi tu adik me.. satu2 nye adik pompuan me.. heheheh... no'oi anak no5 dr 6 beradik.. ramai kan adik beradik me.. tp meriah tau klu kumpul reramai.. sonok...

 nurul.. santan... no'oi... aisyah... echah.. bi... noi... san... itu sumer nama panggilan dia... hahahah.. giler banyak...

sayang kat no'oi sgt2... hehehheh... walaupun dia adik, tp dia lg tinggi dr me n lg besar dr me... heheheh... dlm adik badik, me la yg paling kecik... hahahah...

Wednesday, October 27, 2010

sy ditangkap

salam sumer,

hahahaha... tajuk n3 ntah hape2 jer kan...

 ish.. pesal gambor terbalik niih... heheheh... patutnye gambor ni kuar kendian... lantak la kan... si shimie la ni dok tangkap gambor me niih.. sajer je kan...

ms ni me nye henbeg terjatuh dan terbalik.. pastu, abes la segala isi perut henbeg tu jatuh skali... dah la henbeg tu sarat ngan barang.. menan naufal n hayyan pun ade tau dlm tu.. nasib baik b4 pi matrade me dah siap2 kuarkan pempers budak berdua tu.. klu x lg haru.. mak budak pki pempers anak wehhhh... wakakakakak...


main beskal

salam sumer,

jom layan video naufal n hayyan main beskal kat umap opah... heheheh... sile abaikan 'bibik' yg pakai bj oren ngan kain batik tu yer... heheheheh....




harap korang x pening tengok video ni td... heheheheh...

kek main-main

salam sumer,

citer ni dah lame dah sbnr nye... heheheh.. x tau la dah post ke blom n3 nih.. sebab dok tersadai jer dlm draft tu... kisah me buat kek.. eh itu yg lain... itu proses nak buat kek.. yg ni plak hasil kek tersebut... jom layan...

 tgk muncung naufal tu... hahahhaha... kemain muncung lg kan... penuh air liur dia jer atas kek tu..

 sangat kebetulan.. sebab ms me buat kek ni sm dgn bufday cousin me nih... my favorite cousin actually... she's my best buddy ever...

 naufal n siti... sama2 comel... anak buah me tu.. heheheh... mereka sebaya n bertukar tarikh lahir... nanti me citer next n3 eh... heheheh

sowey... gambor tunggang terbalik... asal ek, x ikut susunan yg kite dan set... haish... 
mamat ni plak.. dok tiup2 lilin jer kejernye... ntah baper kali kena pasang api...

Tuesday, October 26, 2010

muzium (mini) matrade

salam sumer,

ingat lg x n3 me n kwn2 visit lib matrade... heheheh... yg bestnye, matrade ni bukan setakat ade library n building sndr jer tau.. dorg siap ade muzium mini lg... heheheheh... best... sebab mcm2 info kite leh tau dlm muzium tu..

 map dunia yg besar n besttttt... 

 kami dah masuk muzium mini nih... heheheh... rombongan diketuai oleh chip librarian yg best...

 matawang lama ms zama kegemilangan melaka dulu...

 urusan jual beli zaman dulu kala lebih kepada sistem barter... tu manusia kat belakang tu pun bakal dijual gak tu... wakakakakak... ampun...

amboi leen... kasik kambing mkn ke... hehehehhe... suke gile minah ni dpt amik gambor ngan kambing kesayangan dia tu... hahahaha... tetibe leh teringat ayah leen bw kambing naik naza kia... wakakakak...

dah jom keluar.. x yah dok lame2 kat dalam tu.. x pasal2 tdo mlm leh mimpi lak karang... hahahahah....

bekpes sy telah ditaja oleh...

salam sumer,

hehheheh... pg td sampai2 opis jer tgk atas meja ade bekalan.. sgt seronok tau... semalam me tgk jer budak tu bw bekalan cenggitu.. pg ni, me plak dpt... yeahuuuu... time kaceh yer cik puan suhana sebab buatkan me bekpes pg nih... roti telur goyang kamu memang sedapppppp... suke sgt sebab kuning telur tu cair n meleleh2 mase me makan... hahhahha...

mekaseh tau sue... hahaa... menarik kan... paling x tahan tgk egg yolk tu... sedappppppppppppp...

bekpes sy pd pagi ini.. hehehheh... teh o' buat sndr... bnyk cekadak plak ek klu sumer nak suh org lain buat.. hahahhahahahaha...

sy menangis kerana...

Penghuni bawah jambatan temui ibu

Oleh ANGELINA SINYANG

 Siti Faiza (kiri) tidak dapat menahan kesedihannya sebaik dipertemukan dengan Siti Rohani setelah enam tahun berpisah di Biro Aduan Komuniti UMNO di Kuala Lumpur, semalam. Turut menyaksikan pertemuan itu, Muhd. Khairun Aseh (kiri) dan Mohd. Razlan Mohamad Rafii (kanan).


KUALA LUMPUR 25 Okt. - Jika semalam sepasang suami isteri yang hidup merempat di bawah jambatan di susur Lebuh Raya Metramac ke Lebuh Raya Maju Expressway di Sungai Besi di sini, boleh menarik nafas lega kerana dapat berpindah ke sebuah pangsapuri sebagai kediaman baru, hari ini mereka mendapat satu lagi berita gembira.
Ini kerana pasangan Hazmain Abdul Jalil, 28, dan isterinya, Siti Faiza Abu Bakar, 27, bersama anak sulung mereka berusia setahun iaitu Siti Norafida dapat bertemu dengan keluarga setelah enam tahun berpisah.
Kisah kehidupan daif tiga beranak menumpang berteduh di bawah jambatan itu akhirnya diketahui oleh ibu Siti Faiza iaitu Siti Rohani Abdullah, 52, melalui akhbar dan siaran berita di televisyen pada awal pagi semalam.
Siti Rohani yang memang sudah lama mencari dan merindui Siti Faiza, terkejut apabila mengetahui kedaifan hidup anaknya itu lalu menghubungi Pengerusi Biro Aduan Komuniti UMNO, Datuk Muhd. Khairun Aseh untuk membantu menemukan mereka.
Hasil kerjasama Biro Aduan Komuniti UMNO dan Pergerakan Pemuda UMNO Bahagian Seputeh, Siti Rohani yang tinggal di Segamat, Johor dapat dibawa ke pejabat Biro Aduan Komuniti UMNO di sini, untuk dipertemukan dengan keluarga Siti Faiza.
Pertemuan yang boleh dibaratkan sebagai 'jejak kasih' itu cukup mengejutkan Siti Faiza dan Hazmain kerana kedatangan Siti Rohani telah dirahsiakan bagi memberi kejutan kepada pasangan tersebut.
Pertemuan pada pukul 3.55 petang itu berlangsung dalam suasana pilu kerana anak beranak terbabit masing-masing gagal menahan tangisan akibat berasa amat gembira dan bersyukur.
Tangisan Siti Faiza bertambah kuat apabila dimaklumkan oleh Siti Rohani bahawa bapanya, Abu Bakar Sulaiman sudah meninggal dunia akibat serangan sakit jantung kira-kira setahun lalu dan sampai ke akhir hayatnya Allahyarham asyik menyebut nama Siti Faiza dan hajatnya untuk bertemu anaknya itu.
Menurut Siti Rohani, dia terputus hubungan dengan Siti Faiza sejak enam tahun lalu iaitu sebaik sahaja anaknya berkahwin dengan Hazmain namun tidak pernah berputus asa berusaha menjejaki anaknya itu.
"Dalam tempoh enam tahun terpisah, saya bersama arwah suami tidak jemu-jemu mencari Siti Faiza termasuk bertanya kepada rakan-rakannya.
"Sedihnya semua usaha menjejaki anak keenam saya itu gagal sehinggalah saya menonton Buletin Pagi TV3 semalam yang menyiarkan kisah kehidupan daif Siti Faiza bersama suami dan anaknya di bawah jambatan," katanya pada sidang akhbar di pejabat Biro Aduan Komuniti UMNO di sini.
Menurut Siti Rohani, dia akan membawa keluarga Siti Faiza kembali ke rumahnya di Segamat, Johor, untuk memulakan kehidupan baru dan sudah memaafkan semua kesalahan anak dan menantunya.
Sementara itu, Siti Faiza berkata, dia tidak menghubungi keluarganya selepas mendirikan rumah tangga kerana mengalami kesempitan hidup sehinggakan tiada wang untuk membeli tiket bas balik ke kampung atau menelefon ibu bapanya.
Hazmain turut mengiakan kata-kata Siti Faiza dan menyalahkan dirinya kerana kemiskinan mereka menjadi punca hubungan isteri dan keluarga mertuanya terputus.
Sementara itu, Muhd. Khairun memberitahu, dia menyerahkan kepada Siti Rohani untuk menentukan masa depan keluarga anaknya itu selepas ini.
"Hari ini, kita membawa Siti Norafida menjalani pemeriksaan kesihatan di Hospital Kuala Lumpur (HKL) dan doktor mengesahkan kanak-kanak ini mendapat jangkitan paru-paru yang kronik kerana tidak pernah mendapat suntikan imunisasi dan ubat-ubatan yang diperlukan selama ini.
"Oleh itu, Siti Norafida terpaksa dimasukkan ke hospital untuk rawatan lanjut dan kita membenarkan nenek dan ibu bapanya membawa dia pulang ke Segamat selepas sihat," katanya sambil memberitahu Pergerakan Pemuda UMNO Segamat juga bersedia mencarikan pekerjaan yang sesuai untuk Hazmain di Segamat nanti. Turut hadir ialah Ketua Pemuda Seputeh, Mohd. Razlan Mohamad Rafii.

Source: Utusan Malaysia Online


*menangis gembira sebab family dapat bersatu kembali dgn keluarga dia... menangis sedih sebab ayah siti faiza meninggal tanpa sempat jumpe anak n cucu nye... then, adik siti norafida x sihat... semoga mereka dilindungi ALLAH dunia akhirat... dan kembali hidup seperti manusia normal... aminnnn...

cube teka

salam sumer,
 
korang jgn gelak eh... klu la korang x perasan.. agak2 nye korang ingat pompuan dlm gambor ni lebih kepada bibik or lebih kepada mak naufal n hayyan... hahahahah... giler selekeh kan... ms ni kat umah mak n me x der bj pun ms tu.. so, rembat jer la mane yg ade... hahahhah... kain batik pun mak punyer.. me mane ade kain batik.. itu pun ehsan dari mak... hahahahahh... lor.. pesal plak dak hayyan dok jebik2 tu...

Monday, October 25, 2010

beza, memang berbeza...

salam sumer,

budak kecik yg besor ni kan nama dia danial haikal.. anak terbaru cousin me... hehehe... comel giler n putih giler (sebab mak dia pun cun melecun)... ni anak cousin me yg ke 5... heheheh...


 danial haikal yg demok tembum... jenuh ibu dia nak amik gambor nih...

 susah giler tau nak amik gambor dak tembum ni.. punyer la geliat saner sini... dah la semangat bdn dia tu... lenguh tangan me dok dukung dia...

comey kan.. dah mcm anak apek pun ade.. muke haikal ni ade skit2 iras arwah atuk dia (pakcik me)... me nak jer geget budak tembum nih.. tp takut ayah dia marah... hahahahah... org lain x leh kata anak dia gemuk or x larat nak dukung.. nanti ayah dia dok jeling n mintak balik anak dia tu... ahahahahah.... 

 tgk tu... hayyan yg tgh tdo pun slamber jer dia lanyak... hahhaahah... 

haikal ni baru 9 bulan (kot)... tp kemain sihat lg... cousin me kata haikal ni dah obesiti.. so, nak kena control gak la pemakanan dia.. so, far haikal ni baby yg active... besor lg dia dr hayyan kan... hehhehe.. hayyan ni halussss jer.... heheheheh...

x sampai hati

salam sumer,

ni kes x sampai hati n kesian kat pengasuh anak me.. saper lg klu x si naufal n hayyan tu... insyaALLAH, nxt year naufal akan masuk tadika kan.. so, me dah try survey n budget2 sumer... then, me tanye gak kat kak milah (bbsitter)... kot2 ade diskaun ke kan.. sebab naufal pun half day jer nanti kat umah dia... mcm hayyan tu memang la kena fullday... tp, kak milah kate x der diskaun... bayaran tetap full mcm biase... sebab budak2 yg sblm ni pun same gak... hurmmm... so, bile kire2 semua dekat 1.5k jugak la kena spent tiap2 bulan utk 2 beradik tu... then citer ngan mak.. citer ngan no'oi jugak.. pastu, dorg kate letak jer kat umah mak n no'oi leh jg... naufal pun biar skolah dekat area2 umah mak jer... nak tadika ape... sumer ade... hurmmm... pastu, ptg2 leh hntr ngaji kat umah kwn mak... klu hntr umah mak, me leh jimat separuh dr nilai 1.5k tu td... klu lebih dr separuh pun rasenye still ok lg kot... tp, tu lah... naufal dah duk umah kak milah tu dah 3 thn.. hayyan pun dah 1thn ++... macam x sampai hati jer nak amik diorg... sebabnye, kak milah memang x der pendapatan lain selain dr mengasuh... sebab dia ibu tunggal.. ade anak 3.. kak long kat mrsm.. yg tinggal kat umah tu pun cuma kak chik, dak abang ngan kak milah jer lar... pastu, bekas suami kak milah ni plak x kasik nafkah kat dia... bayangkan dia blh sara 3 anak skolah, bayar hutang umah, bils n lain2 dengan guna duit mengasuh.. mungkin duit baitulmal pun ade gak... hurmmm... dia memang mengasuh ramai budak2... tp dia cekap n rumah dia pun bersih.. so, far alhamdulillah n memang x der masalah... budak2 ni pun dah sayang ngan family kak milah nih... hurmmm... mcm mane ek... klu me nak letak anak2 kat umah mak, mcm mane me nak terus terang ngan kak milah nih.. sebab me memang x sampai hati n x sanggup nak tgk muke kak milah ngan anak2 dia... huhuhuhu....

pecah perut

salam sumer,

ni adik me yg no.4... hehehheh.. sile tgk ape yg x kena... tgk jer tau.. jgn gelak lebih2.. nanti pecah perut...


Sunday, October 24, 2010

hayyan demam campak

salam sumer,
minggu lps kan hayyan ngan naufal demam.. so, seminggu la dok umah opah nye... jom tkd budak kecik yg demam nih... shian kat dia...




 mcm biase.. layan gambor abang yg x nak pki seluar.. dok pki spentot jer dlm umah.. tu nasib baik baju nak pakai lg... hurmmm.... panas kot kan...

 adik yan yg dok bantai tdo jer... pepagi jer mesti bangun awal.. dah mcm org nak pi kroje jer gayanye...

 masih lg tdo... sebab penat kot.. lgpun ms ni hayyan baru nak kena demam...

 shian kan kat budak kecik nih... hayyan pun x berbaju tu sbnrnye.. me balut ngan kain basah jer... kasik kurang haba dlm badan... tp, so far alhamdulillah.. hayyan memang senang nak mkn ubat... 

dah naik kan spot2 merah campak tu... hurmmm... tp sayangnye, campak tu naik x lebat sgt... even dah kasik minum air kelapa pun same jer naiknye... naik manje2 gitu... alahai....
 w/pun lesu sebab demam, hayyan tetap aktif dok kaco abangnye si naufal tu... 

alhamdulillah... hayyan dah sihat dr demam campak.. cume skang ni hayyan just batul2 n selsema jer lar... itupun risau gak...
 nak gi klinik la amik ubat batuk utk hayyan....


Saturday, October 23, 2010

kesayangan hamba

salam sumer,

mereka berdua adalah kesayangan hamba... tp ada masanya, termakan hati n terjauh hati juga dgn mereka.. apakan daya, redho jer la.. dah name pun anak kan... heheheheh...



 ini mak me... hjh zahariah binti ngah razali namanye... umur baru masuk 55 thn... patutnye mak pencen thn ni.. tp, disebabkan tugas n permintaan jabatan, maka mak continue sampai 58 thn... mak ni x garang sangat.. tp, mulut mak jer la bising... ade jer benda dia nak bebel... hehehhe... mak pernah perambat me ngan penyapu tau ms lps SPM... sumer tu gara2 x dpt panggilan UPU, form 6 sumer tu... tp, pas seminggu kejadian me dpt offer dr uitm ops, ms tu masih itm... best2...alhamdulillah... semoga mak terus sihat dan dilindungi ALLAH dunia akhirat...

ni plak abah me... en. hashim bin yaakob... umur dah 58 thn... ms ni abah kat spital... darah bnyk kuar... kesian kan kat abah... terbaring lesu jer... klu lepas kimo lg la kesian.. sebab nanti muke abah bengkak2... abah no garang org nye... klu x, x kan la berbirat belakang ni kena bantai ngan getah paip... hahhaahah... itu citer ms skolah rendah yer... sebab ade budak lelaki musibat ni dok citer kat abah yg cikgu marah me bw calculator g skolah.... cer klu skang cikgu marah budak2 kat skolah... mau cikgu tu blik kena marah ngan mak bapak kan... hurmmm... perubahan yg nyata.... semoga abah terus bertahan dan dilindungi ALLAH dunia akhirat....

presenting...

salam sumer,

ni lar ahli keluarga terbaru dlm family en. hashim yaakob... heheheh... family belah me la kan... baby ni anak my adik yg pak deli tu... dah sebulan lebih rasenye... bersalin kat hospital sungai besar... heheheh... tercapai jugak hajat adik ipar me tu nak bersalin kat kampung dia... heheheh....
 budak kecik nih suke tdor memerap.. klu org dok perap dia mcm ni lg lameeeee dia tdo... kemain manje lg ek...

 heheheh... cian dia kena kaco ek... budak dahi jendol nih.... baby ni bnyk ikut belah sg. besar... muke jawa katenye... jawa peranakan...

 hi... nama saya umi hana damia... panggil saya hana.. comel x saya...

dah mcm hayyan ms baby pun ade gak... ngan dagu joghen nye tu... heheheheheh...

Friday, October 22, 2010

layan lagu lg

salam sumer,

malam2 ni klu layan lagu jiwang pun best jugakkan... huhuhuuh... jom layan jom...





sedih kan lagu nye nih... hurmmm...

saje suke suke

salam sumer,

sajer jer nak luahkan perasaan nih... heheheh... erm... tp x tau la nak ckp mcm mane.. sebab, kang klu slah ckp kang org lain plak terasa hati... heheheh... camner tu? slalunye klu kite berat mulut, org kate kite sombong.. tp, klu ditegur, tp teguran tu x berbalas nak kata ape plak ek... heheheh... klu x nak balas teguran tu x kisah la kan... mungkin org tu x der gigi.. so, malu nak ckp takut kantoi x der gigi... x pun, dia pki gigi emas,... hehehh... pastu, takut plak org nak curi gigi emas dia... hahahahh.... so, x kisah la kan.. tp, tolonggggggggggggg la jgn buat muke... heheheh... me cukup pantang klu org dok buat2 muke nih... rasenye, dinding putih suci bersih tu lagi santek kot dr muke dorg yg ske wat2 muke nih... cube la senyum ke, hape ke kan... ini x... muncung jer semedang... sampai blh diikat muncung bibir tu ngan tali... pastu, sangkut yoyo... wakakkkka.. ate, susah sangat nak senyum... bior muncung tu main yoyo... dah... itu jer nak citer.. tp, maaf la ye bg sesaipa yg terasa tu... sbnrnye x der niat pun nak ngate.. eh...mengata ke dlm blog... hehehheh... tp, bnda ni sumer berdasarkan pengalaman jer pun... heheheheh...

jom main beskal

salam sumer,

jom layan naufal main beskal... hehehehh... pandai jugak lar dia dok kayuh2 beskal nih... kemain laju lg dia kayuh.. risau jer takut dia jatuh ke kan...

tgk lar tu... x sempat nak pki seluar pun...

adik yan jd pemerhati bebas abang dia bile naik beskal.. sebab naufal ni kdg2 x nak adik dia naik skali

 comel tak.. comel kan... heheheh... amik angin petang...

 hayyan pun baik jer dok kat blakang abang dia... diam jer... heheheheh.... dok nyengih jer la yg dia tau... pastu mulut mcm bertih jagung... atatatatatatatat....

hamboih... kemai lap lg abang naufal nih... hehehheeh... cekci u anak teruna ai...

taska oh tadika

salam sumer,

me tgh dalam dilema ni... sebabnye, x tau nak pilih mane satu tadika untuk naufal tahun dpn... org lain sumer dah start pilih... tp me ni, terkial2 x tau nak pillih yg mane satu... hurmmm.... mule2 tu nak pilih genius aulad... sebab ade ilmu dunia dan ilmu akhirat... pastu, mcm nak pilih krista jugak.. sebab mcm terlalu awal jer utk hntr naufal ke genius aulad tu... urmmm... smart reader kids pun mcm best jer kan... huhuhhuh... mcm2 aktiviti ade... alahai... anak baru sorg nak masuk skolah... itupun baru tadika jer.. dah pening2 paler x tau nak hntr mane... so, anyone yg ade pengalaman.. sila2 la share ngan me ekk...

Thursday, October 21, 2010

hadiah harijadi

salam sumer,

ni nak tayang hadiah harijadi naufal.. walaupun hr ni harijadi apaknye.. tp, hadiah utk apaknye x der lg... heheheh... beskal ni adik me si pak deli belikan utk naufal... jauh wooooo beskal ni dtg... nun dr muorrrr katenye... hehehhe... dia berkenan kat beskal ni lame dah.. biasenye beskal budak2 kan tanyarnye mcm x leh nak pam tu kan.. tp beskal ni mcm lain skit... heheheh... pastu, rangka beskal ni pun memudahkan naufal untuk turun naik beskal... heheheheh....
comel tak... comel kan.... 
mekaseh pak lang aka pak deli sebab belikan beskal utk hyecarl... hehehehhe...

eh... hari ni eh...

salam sumer,

hr ni kan.. hrjd en.fizu tau... hehehehh... ade ke yg nak tahu... smlm me belikan dia kek.. alar.. slice jer pun... sebab tau dia x ske mkn cake... kuar pun ngan anak2 jer.. sebab smlm en.fizu ade appreciation dinner ngan bos dia... hurmmm... ingatkan nak surprisekan dia mlm td.. last2.. hampeh... sebabnye, me tertdo... gagagagga... mule2 tu nak buat purak2 tdo.. last2 tertdo terus... sador2 jer jam dah kol 1 lbh... hahahha... x kan nak buat giler melalak nyanyi lagu besday kol 1 pg kan... hahhah.... last2, pg td anak2 dok pulun tihup lilin... hahahah... naufal lg besh... cake tu dia kate cake dia... tp tau besday daddy... dok canang kat nanny dia, mummy beli cake besday daddy utk hyecarl... gagaggag... bertuah punyer anak...


happy bufday yang... semoga abang dilindungi dan diberkati ALLAH serta murah rezeki dunia akhirat..
we love you so muchhhhhhhhhhhhhh.... muahhhhhhhhhhh...

kisah sedih yg menyayat hati

salam sumer,


ni memang kisah sedih.. tp x blh nak citer kat saper2...  tp, x blh nak salahkan sesiapa jugak.. sebab sumer ni salah dr sndr (yg pasti bukan me)... klu dia bleh fikir baik dn buruk.. pasti x kan jd bnda2 mcm nih.. tp, nak buat mcm mane kan... bnda dah nak jd.. semoga ALLAH lindungi dia dunia akhirat... semoga dia boleh berfikir dgn lebih waras lg lps nih... dan jadikan pengajaran dlm hidup dia dunia akhirat...

Wednesday, October 20, 2010

20102010

salam sumer,

hr ni me x g kejer... bw budak berdua nih pi check-up... urmmm... letih btul nak control budak berdua nih... daddy x dpt follow sebab kejer melambak kat opis... x per lar... alhamdullillah... nasib baik kejap... kuar umah dalam pukul 1255... amik no. siap2.. pastu kol 2 tepat nurse dah siap2 panggil utk timbang berat... by 2.30, sumer dah settle n blh balik umah... yeaahhaaa.... best2... so, ptg ni plan nak wat cekodok jagung manis n jagung pedas... hehhehhe....
opsie... tajuk x der kena mengena ngan isi ek.. hahha.. sajer jer nak amik tarikh hr nih... 20.10.2010... santek kan.... aminnn....

at continental open day... hehheheh.... naufal takut ngan uncle bob.. tu yg dia nyorok blakang me tu... sebabnye uncle bob dok cat muke jd spiderman...

Monday, October 18, 2010

rindu kat budak nih...

 budak yg sgt2 manja... dah pandai merajuk n nangis mendayu2.. sedih la sgt2 tu... atok abah kata hayyan ni muke budak boleh cr makan... cari makan... maknanye, boleh masuk iklan... n muke budak murah rezeki... amin...

 gigi kapak 2 batang... jarang plak tu giginye... heheheh... skang ni gigi hayyan dah ade 7 batang... 4 batang gigi atas n 3 batang gigi bawah... cume yg sebatang gigi kat bawah tu masih malu2 jer nak kuar... hehehehe... tgk lar jari dia yg demok2 tu... huhuuu... balik ni nak geget budak nih...

 suke main campak2 barang dah skang nih... asal abes nyusu jer dia dok lempar botol susu... haish... pastu buat muke kesian mcm nih.. rase nak lempang2 jer tau si hayyan nih...

 adik sayang abang.. abang sayang adik.. tp, selalu jer kena buli ngan abang... pastu, lari kedek2 mengadu ngan mummy... comey... tp, klu ade org buli adik, mesti abang naufal marah org tu kan.. 
'tepi2.. jgn kacau hayyan....'

suke masuk dapur.. pantang dgr bunyi lesung.. berlari cepat2 masuk ke dapur... budak tecit ni, muke jer lebor... tp halus kemain... klu iklan nescafe kuar kat tv, cepat2 si hayyan n abang dia dok dpn tv... pastu, mengekek same2... sebabnye... 'hah... mcm ni lah... halusssss'.... sebab hayyan juga dipanggil halus.... heheheh....

adik... abang naufal... mummy... and daddy love u sooooo muchhhhh... semoga ALLAH lindungi adik dunia akhirat dan semoga adik berjaya didunia n akhirat... aminnnn...