: : jom jadi kawan2 sy jom : :

Thursday, April 29, 2010

takut sgt...

salam sumer,


takut sgt bile dpt tau kwn saya, maria kena rompak... seram sejuk bdn nih bile baca blog dia.. alhamdulillah... sumer family and babies x der ape2... cume trauma mungkin... semoga mereka tabah and cekal...

Wednesday, April 28, 2010

saper pernah dgr pasal window painting...

salam sumer..

hahaha.. tajuk n3 x agak2 kan.. heheh... iyer lar, kate nak kasik gempak mcm bagus jer... mesti ade antar korang yg pernah main window painting ni kan... hurmmm... x pernah.. jgn tipu ekkk... ape.. x tau.. LOL... heheh.. window painting nih amat2 fofular dikalangan student yg dok kat kolej utk berinteraksi sesama mereka.. hurmm.. contohnye... me dok kat blok A n kwn me dok kat blok B.. blok A dan blok B adalah berdepan.. so, we olls akan ber'window painting' sesama kami lar... heheh.. me ade gak main window painting nih.. biase ar kan.. dah name pun student, mesti busan giler x hengat punye... hurmmm.. dulu ms study kat shah alam, me dok kat D1 delima 1... yg syoknye, kolej me nih berdepan ngan P2 perindu 2 heheheh... nak tau knp syok.. sebab P2 nih kolej budak2 lelaki.. heheh.. so, bile agak2 buhsan.. kitorang pun main lar window painting... yg x bestnye plak.. bilik me nih betul2 mengadap jln besar... heheh.. so, everytime klu RS lalu dia akan jenguk bilik setiap student... hahah.. klu ade bilik yg x cover ngan langsir, dia akan aim bilik tu n wat spotcheck... wakakkakak... memang lawak... urmmm... dah lamer x main window painting.. rindu plak rasenye...

cara2 bermain window painting

- pastikan anda ber-2

- duduk secara berdepan mengadap la tu

- sediakan 1 helai kertas putih A4 paper pun boleh gak utk setiap sorg... sorang 1 tau.. jgn lupe gulung kertas tu secara memanjang...

- hah.. skang ni dah boleh main window painting.. pastikan, setiap hurup yg dilukis adalah secara terbalik... senang kwn tu nak faham... tp jgn plak korang pi lukis atas kertas tu.. korang lukis atas angin jer... secara berdepan... hehehehhe...

try la main.. best sgt2... heheheheh... klu korang dok dlm jarak 10 meter pun bleh main gak.. tp pastikan partner korang x rabun ye.... heheeh... selamat bermain....



dah x der... hurmm... cepatnye habessss...

salam sumer,

hurmm... td me g alamanda... sajer jer nak sopingmoping jln2 cuci mata.. sambil tu nak beli diapers abg n adik.. hurmm... best2.. sebab huggies merah murahhhh... ade lar dlm 30.39 hengget... klu x, blh thn gak la harganye tu.. hurmm.. huggies biru plak dlm 33 hengget lbh cenggitu... drypers.. 34 hengget ++ gak lar... dull me pakaikan drypers utk naufal.. tp, dia x thn sebab melecet kat bebird disane sini.. pastu, me tukar le ke huggies merah.. dah ok pun... adik pun pki huggies merah gak.. hurmmm.. td dpt lar belikan huggies utk adik jer.. adik pki size M... bnyk lg.. tp utk abg plak dah abes.. abg pki saiz XL... hurmmm... biasenye, me akan beli 2 bag utk adik n abg... 2 bag utk bbsitter... 2 bag lg utk pki kat umah.. tp biasenye, memang x abes lar.. so, ade lar spare diapers dlm 2-3 bag.. heheh.. tp, me bl gak tiap2 bulan... spare kan.. senang nanti... heheheh.. tgh2 murah nih, baik beli.. kang bile dah mahal blik, baru nak menganga... heheheh... so, pasni ena pi cr kat tesco plak.. sebab tesco pun slalu buat offer... heheheh.. ingat nak beli susu... hurmmm... beli kat seng seh jer lar... x pun beli kat 99 speedmart.. berbaloi2... jimat pun jimat.. heheheh...

dah selesai kat carrefour, singgah plak kat parkson.. beli kan botol susu hayyan.. sian dak kecik tu.. dok pki lg btol susu yg 4oz tu.. ape punye mak la me nih... heheh... g tgk kat mothercare... tgk botol avent... hurmm... sumer BPA... yg biasenye x der plak.. mahal plak tu.. x der offer kot.. heheh.. x per2, kite g tgk kat parkson plak... hurmmm... kat parkson pun samer... sumer avent BPA... tanye ngan SA tu, dia kate yg lame memang dah x der.. pastu, avent dah ade botol kaler kuning plak.. mulenye me x perasan, tp SA tu yg bgtau... hahhhaa.. yg botol kaler kuning tu mhal skit dr BPA free biase... me amik botol BPA free biaser jer.. 3 botol 90z = 81 hengget.. klu yg kuning tu, 2 x 9oz = 76 after less 20%... hurmmm... pastu amik puting susu abg plak... pun ade less 20%... jimat2... heheh... oh ye, SA tu kate avent BPA free yg kuning tu leh than setahn x tukar... heheheh... ok la tu kan...



Monday, April 26, 2010

muntah2 n CB...

salam sumer,

hari ni me x kejer sebab hyecarl n hayyan muntah2 n cirit birit.. sian sgt kat bdk2 nih... melepek jer... mkn skit muntah... hurmmm... risau gak... sebab dorg kecik lg... dah pg kli nik n doktor suh bw terus g spital.. me hold dulu sebab nak tgk perkembangan 2 beradik nih.. surat refer hospital dah ade.. so, standby jer lar... harap2 babies ok n x muntah2 lg pasni...

Friday, April 23, 2010

kesengalan ku... kesengalanmu jua...

salam sumer,

hahahahha... tajuk n3 ntah hape2 jer kan... me slalu jer tgk org dok amik gambor sndr tau.. heheh.. nak teringin gak rase mcm mane perasaan amik gambor sndr tu.. pdhal x pernah dah slalu buat pun.. muahahaha.. jom ar lyn muke comel giler sengal x sudah nih.. heheheh

objek comel bulat penuh sebab tgh happy dapat habuan dr hubby...

objek x berape nak happy sebab wajah suci bersih dr sebarang mekap atau bedak tepung suji.. sebab kena kejer kat MTAR... heheheh

objek minah senget.. bajet cun cool konon dpt amik gambor senget2 nih... muakakakak... otw nak g RTM...

objek penuh dgn jerawat batu bate..

objek dgn rupe wanita suci sgt2 giler x hengat donia... heheheh... cun x tudung tu... me pun tau gak nak melaram melawa...


*sila jgn muntah yer.. klu muntah jgn lupe lap balik... semua gambor diatas adalah milik peribadi me... tidak dicilok dr sesiapa pun... hikhikhik...

Thursday, April 22, 2010

jom tgk naufal mengaji

salam sumer,

smlm me bw naufal g klinik kesihatan bt14 puchong.. biase la kan, bdk2 kecik ni memang keca bw g check sampai umur dorang 4 thn ko... bile dah masuk skolah, dorang kena sambung check kat skolah plak.. so, otw nak ke sane si mamat nih dah jumpe cekelat me.. hurmm.. dia bantai nak mkn cekelat kat dlm keter.. haiyooo.. dah la cekelat tu kecairan... klu dok mkn mesti belemuih ngan cekelat plak nanti.. last2, me suh dia ngaji dulu baru leh mkn cekelat... hehehh.. jom tgk jom...






kesudahannye.. naufal memang x dpt mkn coklat tu... heheh...

*x per abg.. nanti mummy suh daddy beli lain utk abg ekk..

nak tgk tak...

salam sumer,

wahhh... lamer nye x berblog nih... hurmmm... konon2 mcm bnyak menimbun sgt kejer.. hahha... padahal... heheh.. sbnrnye, me x tau nak cite ape.. sebab dah kebuntuan idea.. tp, nakkkkk jugak blogging... layan jer la ekk...

tgk lar jari kaki si hayyan nih.. hurmmm.. kemain domok lg kan.. heheh.. mcm la bdn dia pun domok gak.. tp.... hehehhe... kecik totek jer...
hayyan dok sedap landing dok sengih2 kat mummy... hehhehe.. asal sengih2 nih...

abg plak sedap jer tdo kat blakang... ingatkan dia wat ape.. senyap jer.. rupe2nye, dia dok sambung tdo.. hehehehh...

abg dok landing atas perut dino adik.. heheheh...

mummy plak.. jd drebar anak2 sebab nak hantar abg n adik umah opah... hehehh.. biasenye daddy ngan atok yg hantar kat umah mak milah.. tp, hr tu mummy plak yg hantar blik umah opah...



Monday, April 12, 2010

hayyan buat magic

salam sumer,

heheheh.. nak tgk tak hayyan wat magic... haha... jom.. jom...

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*
hik hik hik... hayyan apungkan sudu guna mulut... jgn maraaaaaa ekkkkkk...



jln2 ke equine

salam sumer,

smlm me anak beranak daddy x ade g jenjalan ke jusco equine.. hurmm... adik me and my cousin pun ade gak... seronok gak jln2 ngan sedare mare nih.. leh wat paler giler2.. hehehh.. pdhal masing2 x hengat dah beranak pinak.. x per... sudah mendapat ijin dr tuan2 besar suami... hehheh.. lega... skang mummy x yah penat2 tolak stroller, sebab ade budak yg baik hati sgt2 nak tolak stroller tu... heheheh....

abg naufal yg baik hati sgt2 nak tolak stroller adik dia.. hehehh....

hayyan yg redha jer duk dlm stroller sambil pusing2 ngan abang.... kemain santai lg adik duk dlm stroller ye....

aksi 2 beradik di jusco tmn equine.. heheheh.. mummy leh jln lenggang montot kangkung... heheheheheh...



Thursday, April 8, 2010

cerita mkn2 yg dah agak basi...

salam sumer,

hahahah.. tajuk x agak2 kan.. kemain pnjg lg... hahah.. kisah ni ms bufday me yg lps... konon2 sambut laki bini jer... sebab, klu bw babies nanti x sempat nak mkn... hr jumaat tu me amik 1/2 day sebab nak kuar ngan hubby... dia dah sound nak hadiah ape utk thn nih.. tp, me mc x tau jer nak henpon baru mintak ape kan... sebab me bukan jenis yg suke mintak2 kot... ape yg ade, tu yg me amik... hahhha.... isteri solehah blik jer, hubby dah tunggu me kat umah sebab nak kuar same2... x gi mane pun.. jln2 kat ioi sebab nanti takut balik amik babies lambat... hubby ajak mkn kat TGI Friday, tp me x nak... hurm... knp ekk... mungkin x kena ngan tekak me kot tp slalu jer canang kat telinga hubby nak mkn sedap2.. ape da... last2, hubby bw me mkn kat SEOUL Garden... hurm... pestime tu... hehehehh.... nak tau ape yg ade kat situ.. jom.. jom...

ABC... hahah... dah mcm2 kaler dah... bnyk sgt isi perut dlm mangkuk nih... ais nye plak... kemain halussssss mulusssss lagi tau...
keadaan tungku dapur sebelum ade kuali... heheheh... ms nih kitorg tgh tukar kuali utk kali ke-2...

sila lihat yer.. mcm2 ado... seafood... landfood... sayur-mayur.. mcm2 jenis ado...

yg ini sy punyer 1st round... yg lala tu eksen jer lebih.. konon2 nak mkn... tp mikirkan kegatalan yg bakal berlaku, so, me lupekan jer hajat nak bedal lala tu... huhuu...

ini la hasilnye... heheheh... yg tgh2 tu sup kincam ke ape ntah... tp klu nak tomyam pun bleh gak... ikut suke masing2 la kan... kat tepi2 tu plak me panggang ayam.. daging... ikan... klu nak letak udang pun blh jugak.. sodap....

inilah chenta hati saya... thnks sayang sebab blanjer ayg mkn best2... heheheh...


SEOUL Garden ni ade kat IOI Mall puchong.. pastu ade kat plaza pantai kat tepi federal highway tu pastu kat 1utama pun ade kot... alar.. korang try la gugle sndri ekk.. hurmmm.. harga pun berpatutan, sesuai ngan ape yg kite baham... hahahah.. klu korang sambut besday kat sini jgn lupe bgtau sebab nanti dpt 50% or bufday person tu x bayar.. percumeeeee... heheheh.. selamat menjamu mata ekkk...



salam sumer,

hurmm... skang ni musim x menentu kan.. kejap panas.. kejap sejuk.. hurm... musim demam lar.. musim selsema lar... hish.. mcm2 musim.. mengalahkan musim buah plak... sbnrnye, me nak citer pasal anak bujang me nih.. kan ke br2 nih dia demam.. so, aktiviti dia x der lain ialah dok main air... x kire la gaya mane dia nak main air tu.. janji dpt main air... klu nak tau, jom tgk gambor2 mamat nih dok berendam dllm baldi... kejadian, dlm toyet toilet kat umah... hehheheh...

cak mummy... hahahah... sian awak kan.. x per lar... nak bw g pool, daddy awak mls...
so, dok diam2 dlm baldi tu... heheheh...
nampak tak... dlm gak kan baldi nih... air pun dah smpi paras dada naufal... huhuhuhuu...

seronok sgt si naufal nih klu dpt main air... heheheeheh... tu sebab daddy x nak bw pi pool.. klu bw mamat nih mandi pool, jwbnye tgh mlm ler br dia nak blik... hahhaaha.. selagi x kecut mecut, selagi tu dia x moh balik umah... pdhal pool sekangkang kera jer dr umah... haishhhh....

hah... adik hayyan... dah lamer adik x enteprem kan... dak kecik nh makin lame makin halus jer me tgk... so far.. alhamdulillah.. mkn, susu sumer ok...



Tuesday, April 6, 2010

naufal oh naufal

salam sumer,

fuhhh... fuhhh.. huish.. berabuk sudah blog nih.. hurmm... maap yer, tuan rumah x sempat nak berblogging... hahahha... alasan la tu.. almaklum lar, skang ni kan musim demam... so, tuan rumah anak beranak pun same terdemam... huk.. huk... hurmmm... sejak 2 menjak ni mcm2 jd kat family me.. sabtu lps, pak anjang sblh abh meninggal sakit jantung... cr arwah pergi sgt2 mudah.. x menyusahkan org pun sebab arwah meninggal lps bersenam kat dataran senawang sblh McD senawang kat tmn rase sayang... ms tu makcik isteri arwah pun ade skali... alfatihah buat arwah.. semoga pak anjang diletakakkan bersama2 umat-NYA yg beriman... amin...
oh ye, sbnrnye me nak citer pasal naufal... anak bujang ku itu... hurmm... x tau la ape kena ngan naufal skang nih... manja nye makin menjadi... skit2 merengek.. semata-mata nak tarik perhatian org la tu me x kisah... cume daddy la yg hangen skit sebab dah puas pujuk pun makin kuat dia merengek... yg plg x tahan, naufal akan bgn kol 2-3 pg sambil merengek nangis kuat2... huhuhuhu... sbgi mummy yg prihatin, me tdo mati bangun la juga... pujuk2 pun x jln... agak2 dah 1/2 jam baru la mamat tu stop nangis n sambung tdo balik... penat tau, sebab kol 5pg me kena bgn balik.. huhu... ingat nanti nak bw naufal g Darul Syifa la.. minta doa tenangkan hati kat naufal...

*jumaat lps bw naufal g hospital putrajaya... naufal kan demam on-off smpi seminggu... check suhu = 38.5... pastu, amik darah... pukul 6++ baru dpt result... alhamdulillah.. naufal x ade ape2.. cuma jangkitan bakteria jer yg jd punca demam naufal x baik2... hurmmmm....




Thursday, April 1, 2010

patut la demam...

salam sumer,

heheh.. baru hegeh2 nak update.. maaf yer.. kebizian yg melanda sungguh x sengaja... wwahhhh... hurmm... ingat tak me ade citer hayyan n naufal slalu demam skang ni.. ghupe2 nye si hayyan nak tumbuh gigi... heheeh.. suke sgt... bukan x perasan hayyan nak tumbuh gigi tp hayyan ni beza ngan abg nye si naufal tu.. mcm naufal dulu ms nak tumbuh gigi x meragam pun mcm hayyan... elok jer melasak nye.. tp si hayyan, huiii.... kemain manja lg... skit2 nak berdukung... dah nak patah pinggang dok dukung dia... heheh... nasib baik me ltk kat umah mak utk sementara jer so, blh la adik me tolong manja2kan tengok2 kan... so, skang ni me dah kasik hayyan mkn makanan pejal.. sebab hayyan dah ade gigi... heheheh... dua btg jer pun... go go hayyan...