: : jom jadi kawan2 sy jom : :

Tuesday, September 28, 2010

same ke tak???

salam sumer,


jom tgk muke budak 2 badik nih.. serupa x muke dorg mase kecik2... hehehehhe


 naufal ms umur dia 6 bulan...

hayyan ms 8 bulan...

ade org kata, naufal n hayyan ikut muke me.. ade plak yg kate naufal ikut daddy n hayyan ikut mummy... tp, bile tgk 2 badik ni rasenye lebih kurang jer... heheheh... cume nye, naufal kulit cerah skit dr hayyan... naufal jambu.. hayyan plak macho... jangan muntah yer... perkara biasa kan klu puji anak sndr... alhamdulillah... amin... ahaks... yg pasti, budak berdua ni memang lasak... jenuh nak jg... 2-2 pun kuat berlari... penat nak mengejar... ape2 pun, 2 badik ni tetap anak mummy n daddy... we love u both so much.... muahhhhhh....

kerja oh kerja

salam sumer,

hari ni (1/2 day) n esok me kene kejer kat sini sebab ade event organize by PLF... owhh... penatnye... klu kat PWTC ok lg.... ini kat KL.. penat nye... tp x per lar.. dah tanggungjawab kan... alhamdulillah... buat kerja ngan redho... aminnnnnnnnn...






29th September 2010 (Wednesday), 8.30am – 6.30pm

Berjaya Times Square Convention Centre, 1 Jalan Imbi, 55100 Kuala Lumpur

RM400 per delegate
(Register before 8th September 2010 for a 25% discount. Group Registrations of 3 or more from one organisation are entitled to a 10% discount)


*mlm ni rehearsal start kol 8.30pm... esok plak kena ade kat BTS kol 6.30am... jenuh lar... standby kat opish 5.30am... so, mlm ni sblm tdo kena mandi n mekap siap2... takut x sempat... wakakakkakaka....

nak cube jugak lar...

salam sumer,


sajer gatal2 nak test.. btul ke idak.. heheheh... jom...jom...


cube teka me tgh pantangkan siapa... naufal or hayyan... heheheheh...
*buleh jer upload gambor... knp org lain kate x buleh ekkk....




ting tong

salam sumer,

blik dr kejer singgah jap kat shell puchong utama... nak isi minyak.. g kat kaunter, budak tu tanye me nak isi minyak yg mana satu... then, me leh terlopong kat situ.. ade la dlm 10 saat kot... last2, budaak tu tunjuk label minyak... hahhaha... satu kaler hijau.. satu kaler kuning... me pi tunjuk kaler kuning... done... ms nak isi minyak tu, me pi angkat nozzle kaler hijau... dlm hati dah rase pelik tp wat x reti lg... me tunggu lame gak ar nak isi minyak tu... tekan2 nozzle, minyak x kuar... dlm 15 saat, br ok... huh... pastu, tgh2 isi baru teringat yg me slalu isi minyak kaler kuning... owhhh... asal me mabuk tetibe plak nih... kuning bertukar hijau plak... nak kuar dr shell, budak kaunter tu dok angkat tangan... mesti jenuh budak tu gelakkan me... hehh... pastu, bw keter terus pi amik budak 2 beradik tu.. dah la jln jam giler.. ngan hujan lg.. so, terpaksa la bw slow... tp x ler slow sgt... agak2 la kan... yg x bleh blah nye, dlm pd hujan n jln jam tu pun ade gak makhluk tuhan yg kuang hajor... bleh plak dia nyelit masuk ke tgh line putus2 tu... nasib baik keter x ape2... cer bygkan, 2 lane ade 3 bj kereta serentak... pastu, keter tu terus masuk dpn me... dgn x bg signalnye... x cukup dgn tu, dia dok selit kat keter depan plak.. hui... memang panas jer hati ni w/pun ms tu tgh sejuk giler... skali, keter dia sangkut sebab jln jam... lane keter me plak leh jln smoothhhhhh jer... bile selisih jer ngan keter tu, me hadiahkan dia middle finger secara kurang waras sebagai tanda kenangan.... hahhahahaha...

Monday, September 27, 2010

macam2 citer nak citer

salam sumer,

minggu yg baru lps nih asyik dok pg open house jer... uishhh.. letih perut dok tampung makanan... hahahah... tp, me pilih2 gak la makanan ape yg bleh me mkn.. takut nanti sakit perut kena lg cerry berry... huiiii.... lotih acik nak ulang alik tandeh... kuikuikuikui....
sabtu lps pg beraya umah faezah elai... x kenal.. hurmm... sila gugel sndr ek... en.fizu la dok ajak pg umah dia sebab dah dijemput kan sebab x nak rase bersalah x bw bini sebab dia dah pg 2 thn berturut2... owh... en.fizu bukan artis yer... tp, org jer anggap dia mcm artis... aduhhh.... lgpun me rapat gak ar ngan adik si faezah ni... heheheh... mkn2 sumer besttttt... sedap ar... laksa penang.. mkn capati panas (terbahek)... pastu, cicah plak ngan kari kambeng... ade 3 jenis kari tau... kari ayam, kari daging n kari kambeng... kambeng tu memang x der bau lansung... lembut jer bile kunyah... faezah elai ni kecik giler... halus jer org nye... hahahah... sebab tgk kat tibi mcm besar jer kan minah tu... hahhhah
lps maghrib plak me ikut mak g open house anak sedare dia kat taman medan... mewah giler ngan makanan.... kali ni mkn nasik tomato plak... pastu ade sate... sedap sgt2 sate tu.. yg pasti bukan sate hj samuri...

Friday, September 24, 2010

ngantok yer...

salam sumer,

jom layan gambor 2 bradik nih...


 
adik yan yg lena tidur kat bahu abang... tgk la muke budak kecik nih.. geram sgt ngan hayyan.. bile buat salah jer, mesti dia buat muke toya dia tu... muke x bersalah kata org... heheheh... ms ni kami dah sampai di SDMC... tgk atok...

tgk la tu... 2 beradik tdor lena dlm keter... 2-2 pun nak dok dpn.. tu pasal x pki baby carseat... sebabnye, klu tibe2 jd cenggini.. saper nak jwb... heheheh... geram tgk naufal... bulat bdn dia... tp klu demam, memang susut habes la... tp, alhamdulillah skang ni dah bulat blik bdn dia... mak kata jgn tegur klu naufal ni bulat or gemuk sebab takut nanti bdn dia merajuk... adik yan plak memang halus dr abang dia... haluuuuuuuusssssss... kate abg naufal... heheheh... ok la tu kan.. sorg ikut mummy.. sorg ikut daddy... heheheheh....


biar sakit mata jangan sakit hati

salam sumer,


hahahahah... sebelum tu.. ampun suhana.. aku olah skit tajuk n3 ko hr nih... w/pun n3 makcik tu x der kena mengena ngan tajuk dia.. tp yg me punye memang sangat bersangkut paut... owhhhh... klu nak citer pun, rasenye dah basi.. tp kan rase sakit hati tu sampai ke hr nih... huhuhuhu... sakit mata pun yer jugak... sebab dari mata turun ke hati kan... owhhhh... boleh x agak2 klu me mintak ganti rugi... wakakakakak.......

10 tahun arwah pergi

salam sumer,


smlm 23 Sept 2010, genap 10 thn arwah ABE pergi tinggalkan kami semua.. terase rindu sgt pd arwah ABE... al-fatihah... arwah ABE meninggal ms umur dia 20 thn... me ingat lg dia ckp ngan me.. dia kata tarikh lahir dia utk thn ni(2000) cantik... 02022000... dan pd thn itu jugak la arwah ABE meninggal... arwah ABE ni abg me yg sulung... kami memang rapat (sangat2)... sebab jarak umur sethn jer... so, ape2 yg kami buat memang bersama... arwah sgt2 protective ngan adik2 dia... tu pasal ms skolah2 dulu me x pernah ade bopren.. sebab kami satu skolah.. ingat lg ade skali tu kami kena tinggal ngan bas skolah.. pastu, kami 2 beradik dok jln kaki pi skolah.. x kisah la lambat pun asalkan sampai... arwah memang baik... kat skolah, kwn2 kata kami kembar sebab muke serupa... tpkan, me lg tinggi dr dia... hikhikhik.. ms kecik2 dulu la... tp, bile dah besar, arwah lg tinggi dr me... ABE, adik rindu sgt2 kat kau... Al-Fatihah...


me n arwah ABE.. ms ni umur kitorg dlm 7-8 thn mcm tu la kot... hheheeh... ms ni dok setinggan jer.. kat jln kelang lama tu... skang tapak umah tu dah jd balai bomba dah... kitorg dok sakat adik(faiz).. konon2 ms ni dia la yg plg kecik... heheheheheh... indahnye saat2 ni...


Wednesday, September 22, 2010

raya oh raya

salam sumer,


gi jln2 kat blog kengkawan sumer dok pakat citer pasal raye.. me jer x citer lg.. huhuhu... raya thn ni mcm raya thn2 sudah jugak.. cume kureng menyengat la kan.. tp tetap la bestnye sebab kali ni raye kat umah mak jer... heheheh.. memang x pi mane2 lar...


1 hr raya - pg tu kami siap2 kat umah PIL... pastu, en.fizu g solat aidil fitri... selesai sumer, kami pg umah mak utk acara makan2 n salam2 di pg hari raya... kami adik beradik cukup sumer cume adik me yg no-3 (pakdeli) jer yg x ade.. dia balik sg besar belah org umahnye... sebab wife dia dah sokseksoksek nak blik kg... hahhahaha... salam2.. nangis2.. n makan2... siap sumer, kami pi umah makngah (norbi) en.fizu kat bukit kuchai... kat sane my PIL n adik ipar sedare sepapat sumer dah kumpul... nenek en.fizu (belah mama) pun ade kat sane jugak... makan2 n salam2... kutip duit raye sumer... lepak2, pastu PIL nak blik melaka dah... owh.. tata ayah.. tata mama... kem salam kat org kampung yer... then, kami pun pulang blik umah mak... ptg tu, moksu me dr s'ban dtg umah tumpang banchik(sepupu me)... best sebab moksu tido kat umah... yeay... makngah norbi dtg beraya kat umah...


2 hr raya - duduk umah mak mcm biase jer.. tunggu org dtg... induk ngan busu nordin (+ anak2) dtg beraya... lps zohor bw moksu pi raya umah makngah (kakak abah)... syok... sebab sepupu2 n anak2 sedare dok kumpul kat sane... makan2.. salam2... kutip duit raye... heheheh... pastu, blik umah tgk cikjue dtg umah ngan cikjusoh (+ anak2)... so, siap2kan laksa n kasik tetamu makan laksa saje... owh, lupe nak bgtau... me berjaya masak laksa dgn bantuan mak ms raya pertama.. sukses... hehheeheh.... mlm tu kitorg pi jln2 ke ikea.. yeay... akhirnya, dpt gak mkn meatball... sedapppp... pueh hati den...

3 hr raya - duduk umah jugak.. tunggu tetamu dtg...tdo.. mkn... tgk tv... dlm kol 10 cenggitu, makteh, pakteh n kak yati dtg beraya dr semban... yessssss... masak2 n makan2.... hehehhe... moksu ikut makteh blik semban skali.. alar... dah x best dah... mlm tu, kitorg repeat g ikea lagi... mkn meatball.. kali ni ade chicken wing.. mcm sedap, so amik 5 ketul... en.fizu tanye sape nak mkn semua tu... last2 dia dok perabihkan sumer... no'oi pun ikut skali... sepupu abah dari rantau dtg umah... beraya...

4 hr raya - dok umah... mlm plak, ikut en.fizu g jln raya umah kwn dia kat langat... blik terus tebongkang kang-kang...

5 hr raya me dah start kejer... uish... tp x leh kejer sebab x der saper nak jg anak2... so start kejer btul pd 6 hr raya...

 contra gile kaler baju en.fizu ngan baju me... patut nye tudung n baju me tu kaler turqoise.. sekali dlm gambar bertukar plak.. chait....

nu-hayyan

salam sumer,


hi.. nama sy hayyan.. nufa'il hayyan... heheheh... umur sy baru 1 thn 3 bulan tp mummy kata dah mcm2 hal sy buat.. heheheh... comel x sy... bulat x mata sy.. oh ye, kat blakang tu abg sy... abg suke buli sy tau... kadang2 bile sy tgh main abg amik jer permainan sy.. suke tau rampas2 toy sy.. huhuhuhu... nanti daddy mesti marah abg sebab kacau2 sy... kesian pulak dkt abg... pg td sy ikut daddy hantar mummy g work.. sian mummy kena gigit dgn sy... heheheh... mummy kata sy pandai berlakon.. mesti ikut daddy... btul ke ek???... skarang sy dah pandai panjat tangga... ade skali tu sy panjat tangga smpi tingkat 2... heheheh.. terkejut daddy tgk sy... lps tu, mummy kata sy dah pandai mengamuk.. klu nak susu mesti nak cepat2.. klu lambat nanti sy guling2 kat lantai.. padan muke mummy... sy x suke pakai pempes.. tp sy sukeeeeeeeeeeee mandi.. klu dpt mandi dgn abg lg bestttttttttt... sy suke lari2 sebab nanti mesti ade org kejar sy... heheheheh... klu mummy masak, sy suka kacau mummy... mungkin kah sy akan jd chef bile besar nanti??? tp mummy nak sy jd doktor... insyaALLAH... mummy n daddy doakan sy yer... 



Tuesday, September 21, 2010

ini adik sy...

salam sumer,




 
 ni adik me... nama dia nurul aisyah.. tp senang panggil san jer.. x tau la mane dpt name san tu... heheheh... ade gak yg panggil no'oi... ms naufal kecik2 dulu no'oi ni dpt gelaran mak nenek.. x tau plak knp naufal gelarkan makcik dia ni mak nenek.. mungkin sebab ske sgt membebel kot... iyer la kan, mane x bebel.. budak kecik tu ske jer nak sepahkan umah... hahhahaha... skang ni no'oi x kejer n x sambung study lg sebab jg abah.. hurmm.. nasib baik ade no'oi.. klu x, susah jugak abah nak bergerak.. so, klu seminggu abah dok spital.. maka seminggu gak la minah ni dok spital... tgk la gambor nih.. kesan n akibat dah terlalu lama dok spital, maka otak jd x baper nak center skit... hikhikhik.. ampun no'oi... lupe plak... kami 2 badik jer pompuan.. lain2 sumer lelaki... hehheheh... kat blakang tu abah tgh mkn sambil dilayan oleh emak.... heheheh... lg satu pe'el minah nih klu dia beli tudung baru.. agak2 bile dia try dpn cermin mesti dok terkinja2 berjoget.. ntah kenan sape la agaknye nih... ehehheeh... no'oi, thanks sebab tolong jg abah... akak sayang ko dunia akhirat.. mak n abah mesti rase sgt2 bertuah sebab dpt anak mcm ko... aminnnnn....

ketul darah

salam sumer,


hrtu kan abah dok kuar masuk spital kan.. sumer tu sebab ade pendarahan kuar dr dubur abah... hurmmm... darah tu memang kuar non stop.. klu yak yak lg banyak kuar... so, abah memang sentiasa kena pki pampers sebab abh x rase darah tu nak kuar kan.. sian sgt kat abah.. klu x pki pampers nanti kang abes berdarah n basah plak katil abah tu...



ni antara ketul darah yang kuar dari dubur abah... nurse amik sample darah abah sebab doktor nak check... biasenye darah kan ade bau2 hanyir kan.. tp, darah ni x der bau lansung... nak kate busuk pun x.. tu yg abah x perasan bile masa darah tu kuar....


sila percaya

salam sumer,


bukan nak tipu atau mengata.. tp ini memang kisah benar... heheheh....

 yg bj kuning tu naufal n yg x berbaju tu apit.. anak cousin me.. kirenye dorg ni 2 pupu la kan... dorg ni sebaya tp si apit tu kecik halus jer.. klu ikut saiz maknye, memang besor la sebab cousin me tu lg besaor dr me.... heheheh... tp, bile tibe tang anak, terbalik pulak jdnye... alhamdulillah... amin.... asal dorg sihat n bahagia kan... si apit ni w/pun kecik halus, tp kemain lg garang nye tau... habes bdn si naufal berbirat kena gigit... patut la si naufal dok terjerit2 dlm bilik... ghupenye, si apit dok gigit belakang naufal... abeh satu bdn wehhhhh.... sian plak si naufal... yg me geram tu, si naufal bukannye nak melawan... adik me pun geram gak sebab si naufal ni baik sgt dok tdh badan dia kat apit... hheheheheheeh... plg tidak pun, si naufal dok tolak apit jer... hurmmmm... tolak2 manja katanye... tp x per la kan... dr sini la dorg nak berkawan n kenal sedare.. klu x biler lg kan... dorg ni beza bulan jer... apit bulan 5, naufal bulan 10.. tp thn yg sama.. 2007... hehehhehe....




Monday, September 20, 2010

ta wau nga alif wau

salam sumer,


sian budak berdua tu... saper lg klu x hayyan n naufal... hurmm... kisahnye mlm td la nih... adik me yg no.4 tu (faiz aka ayahchik) dok nak pkaikan dypers si hayyan... kebetulan plak me baru lps cucikan hayyan yak yak... heheheh... then bg kat ayahchik nye... nak bgtau nih... naufal n hayyan 2-2  kena cam nappy rashes kat celah peha dorg, so tu yg ayahchik nye dok kelebek sakan tu.. sian kat anak buah dok garu2... dia dok la ckp2 ngan si hayyan suh dok diam2... ghupeny2, ayahchik ni dok lap rashes tu ngan air suam2 panas.. konon nak kasik mati kuma le tu.. yg hayyan plak dok diam jer.. sedap sgt la ade org dok melayan celah peha dia tu... hehhhehhe... yg ayahchik ni plak dok sakan kelebek tibe dia leh menjerit... 'kakak.. anak ko ni ade tungau kat tel*r dia ni hah'... ' ko x check ke'... bile me dengar jer mcm tu, sepantas kilat la dok tgk kat tel*r si hayyan.. opahnye pun siap bgn skali... hehheeheh... dah jd satu kejer plak nak kuarkan tungau tu.. tp, masalahnye tungau tu dah x leh nak kuarkan.. lgpun hayyan kecik laie.. takut nanti hayyan nangis sebab nak kuarkan tungau tu kena pakai jarum.. last2, ayahchik kata letak minyak kelapa jer... patut la selama ni hayyan dok tergaru2 kat bebird dia.. ingatkan pasal rashes, ghupenye tungau... check kat naufal pun ade gak... tp naufal nye satu jer tungau nye... adik yan ade 3 tungau... huhuuuh... sian adik... x per.. nanti mummy sapu minyak kelapa ekkk....

comel tak saya..

hi semua... comel x sy skarang... mummy kate sy dah momok... makin bam-bam... daddy plak x kasik sy minum susu... daddy kata klu minum susu nanti lgggggggggggggg momok... urmmm... tppppppppppp... w/pun sy momok n bam-bam, sy sangattttttttttttttttttttttttt comel kan... hehheehh... skang ni sy makin aktif n mummy kata sy lasak sgt2... suke kcau org... plg sy suka, kcau adik yan (hayyan)... tp sy sayaaaaaaaaanngggggggggg adik yan... sy suke minum susu.... susu sedapppppppppppp sgt... pastu, sy suke mkn nasik dgn sup.... mummy masak sup sedaaaaaaaaaappppppppppppp.. tp opah yg tolong masakkan sbnrnye.... hehheeheheh..... thn dpn sy nak pg skol... sebab mummy kata sy dah wajib pg skol... x blh duduk umah lg.... sy nak ucapkan Selamat Hari Raya... Maaf Zahir Batin kepada mummy n daddy... atok n opah... tok n nanny... kepada adik yan... abg mintak maaf sebab selalu kacau adik yan... ok lar... bye....


kisah puasa di hospital

salam sumer,

org dah sibuk citer psal raye, me still sibuk nak citer pasal puasa... hahhahah... nasib la kan... sblm ni x sempat nak transfer gambar... ni jer baru sempat...


ms ni kami berbuka ramai2 kat spital... abah dok satu bilik (sorg), so senang la kami nak berkampung kat bilik tu... ms ni mak x masak.. sebab mak kejer kan... mak bei jer lauk kat restoren jaring (sunway)... mahal sgt2... rase nye biase2 jer pun...

me yg pki tudung hitam tu... hehheheh... anak2 dok ngan pakdeli (paklang) dorg... heheheh... yg bj biru tu, adik ipar me... alhamdulillah.. dah selamat melaherkan bb gurl... umi hana damia... aminnn... mak me dapat la sorg lg cucu.... perempuan plak tu... hehehehehh... 

ms ni nak blik umah dah... dlm kol 11pm jugak ar kami gerak dr spital... hehhehehe... perasan x me yg plg kecik... hehheeh... yg poms tu, adik me no.5 (20thn)... yg lelaki tu adik bongsu (form 5) tp x cukup umur lg... wakakkakkka... me n anak2... ngan suar senteng nye... owh... me memang sempoi klu bab2 pakaian nih... x koser nak melawa... kate nak g spital jer pun.... wakakakakkakak....


selamat hari raya aidil fitri



salam sumer,

ingat nak edit b4 raye.. tp x per ar.. layan jer la ek w/pun dah 5 hr raya... Selamat Hari Raya...

Wednesday, September 15, 2010

kejer

salam sumer,




patutnye smlm me start kejer (w/pun sepatutnye bercuti lg) tp disebabkan pengasuh naufal n hayyan x ade.. terpaksa la me masuk kejer hr nih... alkisahnye, pg smlm en.fizu dah hntr budak berdua tu ke umah pengasuh.. skali dia tgk pintu gate siap bermangga bagai... hurmm.. ape kes plak nih... dah la pakcik tu dok bebel2 dlm henpon.. lor... akak tu dah tau yg me nak hantar anak2 hr selasa, yg di locknye pintu tu buat hape... en.fizu ingat akak tu x blik kl lg, ghupe2nye, dorg ngorok lg time tu... x bgn pun... last2, en.fizu hntr anak2 blik umah opah... x pasal2 me kene cuti smlm... owhhh... dok umah mcm biase, makan tdo jer la kejer nyer... hurmmm...


*Takziah buat Ariba yg telah kehilangan ibunya pd hr 1 Syawal yg lepas... semoga arwah ditempatkan dikalangan umat-NYA yang solehah... buat Ariba n family, semoga tabah dalam menghadapi dugaan ini... al-Fatihah....

Tuesday, September 7, 2010

. : : Salam Aidil Fitri : : .

salam sumer,





dikesempatan ini me ingin memohon ampun dan maaf kepada sumer kwn2 n pembaca blog ini adeke... mungkin sepanjang berblogging, me antara sedar n tidak ade terkasar bahasa... ampun maaf dipinta.. bg mereka yg memandu utk pulang ke kampung... pandulah dengan cermat dan berhati2... masih ramai yg sayang pd kita... marilah kita sama2 meraikan kejayaan ini dengan rase syukur.... aminnn...
 
'SELAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI'
 
 
dari kami...
niza hashim, hafizu, naufal n hayyan....
 
 

???

salam sumer,

nak bgtau nih...


  • mcm malas ke memang malas nak buat kejer sebab
  • mood raye dah mari... iye ke... 
  • padahal kejer melambak... 
  • rumah x kemas lg...
  • kain bj nak lipat n susun elok2
  • nak iron bj raya anak2, suami n bj sndr
  • nak masak... x kot... blik umah mak jer
  • thn ni x blik melaka kot... raya kat umah mak jugak
  • PIL blik melaka... beraye disane... ayah, kem salam kat sumer ek...
  • malam raye dok umah PIL, pg raye baru blik umah mak
  • duit raye dah siap2 masuk sampul
  • td dpt duit raye dr chiep... SM Al-Bukhari x kasik ke ek duit raye thn nih... 
  • lps raye terus masuk kejer...
  • 17hb nanti abah masuk spital blik... hurmmm...

dah.. itu jer nak citer... nak sambung wat kejer... adoiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.........

Monday, September 6, 2010

my two hero

salam sumer,

dah lame x tayang wajah kesayangan hamba me ni kan... urmmm... pic ni ms kitorg iftar kat segi seri tu lar... naufal cume dpt bertahan 1/2 jam jer kot... lps tu, mule la mamat tu beraksi... nasib baik adik ms smpi2 tu dia tgh tdo.. so, sedap jer la dia sambung tdo kat uncle joe dia... smntara tu, me n en.fizu leh pilih2 makanan...

 abg yg x abes2 ngan peace nye tu... asal amik gambor jer, pis... hurmmm.... layan jer lar... owh, abg naufal dok sblh uncle joe.. biar dia rase takut skit... tp rasenye, x bg kesan ape2 kot... hikhikhikhik...

adik hayyan yg blur... bgn2 tdo tgk org ramai keliling dia... hehehheh... hayyan pun skang ni bukan main lg melasaknye... sama naik abg n adik... fuhhhnaaaaatttttt dok melayan hero 2 beradik nih.... 

segi seri, shah alam...

salam sumer,

sabtu minggu sudah kami ke segi seri... iftar ngan kwn2 en.fizu... hurmmm... tau nih pun melalui blog diana... mule2 tu mcm kompius gak sebab biler call no henpon tu kuar lagu cino... tp katanye restoren tu bumiputera yg punyer... isk... mcm mane nih... x per... cube lg... hurmm... pastu, tukar plak nak konon nak iftar kat brisik... full house yer... last2, dpt gak iftar kat segi seri... makanan ok2 jer pun... tp puas hati gak la sebab sup tomyam dia sedapppppppp.... ade surau... selesa la jugak mkn2 kat situ... cume klu bulan poser agak crowded skit lar... harga pun x la mahal sgt... dalam 37 hengget satu kepala... kanak2 5 thn ke bwh percommaaaaaa.....

seafood... ayam n daging dorg siap2 letak dlm plastik...

chicken wing..sausage... udang... yg ni sumer grilled... 

ketam..lamb... also bakar2 jugek...

sotong.. ikan.. daging... bakar2 juak...

2 jenis sup... 1 tomyam.. 1 sup ayam... 2-2 sedap... kat sini ade steambot n grill...

makanan kami.... huahuahuahau... nasik goreng tu naufal dah mkn dulu sebab nak kasik budak nih duk diam... uhuuhuhu... kena ade tahap kesabaran yg tinggi bile ade anak yg sgt2 la aktifnye...

yg ini me punyer.. pastu me amik kue teow goreng... huhuhuh... en.fizu sound... dia kt klu mcm ni kat umah pun bleh mkn... wwuuuuuuuaaaaaa.....


saper2 yg teringin tu blh la pg segi seri nih... bg yg kuat mkn, memang berbaloi... me ni klu bab2 seafood memang kureng la kan... huhuhu... acik elergik.... waaaaaaaaaa......


taman kosas

salam sumer,


ahad. ahad yg lepas... heheh... ahad minggu sudah la kan.. me temankan mak pi taman kosas kat ampang nu... hurmmm... jln nak ke ampang memang reti, tp nak ke tmn kosas tu mcm blur jer.. x tau nak masuk simpang mane... mak pun same gak.. sebab dia dah lame x pi ampang.. pdhal dulu duk kat ampang.... hehheheh... hurmmm... tujuan nak kesana sebab nak amik biskut raye... ghupe2nye, mak jd pengedar biskut raye plak thn nih... alar... amik pun kat org yg kenal... kwn dia gak... so, x kisah la kan... tp biskut2 tu sumer buat pki butter... memang sedap... ade gak la 2-3 balang biskut yg nak abes dah... me plg ske rosalinda tart... sedap... terase butter n jam noneh tu.... heheheh... naufal pun dah pandai skang ni... dok ajak me pi ampang.. bile tanye knp nak pi ampang... dia leh jwb... nak pg taman kosas la.. nak amik kuih laye... hehhehe... dia la plg seronok ms pi amik biskut raye tu sebab dok tgk biskut yg aneka jenis n aneka kaler...


*agak2 thn depan me nak bisnes biskut raye ade x saper2 yg ngoder... hehehehhe...


Friday, September 3, 2010

duit raya

salam sumer,



sy dah siap2 tukar duit raya utk thn nih... alhamdulillah, ade rezeki lbh sy akan agih2 kan pd yg sepatutnya... insyaALLAH.... mcm thn2 sblm nih, kat opis sy akan ade sorg ejen yg akan tukarkan duit utk kitorg sumer... seronok sebab dpt duit baru2 jer... hurmmm.... wangi.... sy dah siap2 masukkan dlm sampul... tinggal nak agih2 kan jer lg... heheheh... korang sumer dah siap2 kan duit raye ke... banyak ke, sikit ke, itu belakang kire... yg penting kite ikhlas nak kasik duit raye... tp jgn sampai lps rase kite miss soru plak... wakakakakak....

::uban::

salam sumer,



semalam ms kat surau sambil belek2 tgk dandruff  rambut tibe2 je  me terperasan ade rambut putih... owh... selama ni dok tgk kwn2 punyer jer... tp, me x pernah la plak fikir yg me x kan ade uban kan.. cume x sabar iye ke bile la nak jumpe uban kat rambut sndr... heheheh... last2, jumpe gak selai... haiyo... pastu, me dok salah2 kan syampu yg me guna... ape ke sengal la kan... hahhhah... dah jumpe selai, jd kemaruk nak cr lg... alhamdulillah.. x jumpe... heheheh... lega... cume geram ngan dandruff yg bnyk kat atas kepala ni hah... dah mcm2 shampoo yg me pki tp x berkesan gak... org kata klu kerap shampoo rambut nanti rambut leh cepat rosak kan... tp, me shampoo 3 hr skali pun rasok jugak... skang ni me guna shampoo kepala & bahu... kononnye elok utk dandruff, tp same jer result nye... dah pki shampoo berubat pun same gak... adik me lg best... dia suh me botakkan jer kepala nih.. pastu pi wat treatment... hehehheheeh... sengal....

ok dah itu jer nak citer...

Thursday, September 2, 2010

terima kasih

salam sumer,

nak ucapkan berbanyak2 terima kasih pd kwn2 yg sudi melawat abah sy di hospital (SDMC)... terharu sgt2... abah sy pun happy sebab dia dpt kurangkan rase sakit dia utk ms itu... terima kasih pada sue, sulie, kak lat, kak maziah, ieda kecik, ijat, kak maziah, yoep shahrul sebab sudi dtg melawat.. pada kawan2 yg lain juga.. terima kasih diatas sokongan dan doa kalian... kami sekeluarga amat2 menghargainya... hanya ALLAH yg dapat membalas jasa baik kalian...


*update abah: 2-3 hr darah makin kerap keluar ikut m*nt*t... kesian sgt kat abah sebab dia x perasan darah tu kuar... smlm dr check masukkan camera dlm usu abah n jumpe tumor besar kat dinding usus... itu punca knp darah abah kuar.. mak kata ms proses tu dibuat, darah abah bnyk kuar n non-stop... keadaan abah agak teruk n doktor kasik 2 pilihan kat abah... 1. teruskan kemo.. 2. buat operation utk buang usus yg ade tumor... abah masih belum buat keputusan... tp abah dah kata x nak kemo lg sebab dia dah penat... operation plak, ntah lar... abah jer yg blh buat keputusan tu sekarang... tp, x tau lg blh proceed surgery atau x sebab abah ada kencing manis... hurmmm... ape pun keputusan abah, kami semua tetap sokong abah.. kami doakan yg terbaik buat abah... semoga abah kekal sihat n blh balik rumah...