: : jom jadi kawan2 sy jom : :

Thursday, April 23, 2009

lagi citer pasal farah kawen...

salam sumer,

kite layan gambor jer la ekk...

acara suap wajik.. tradisi dlm family my mum... supaya rumahtangga sentiasa manis & bahagia sepanjang hayat dunia & akhirat.. insyaALLAH...

one happy family... yg pki tudung baju coklat tu, wife baru my uncle... dgn my untie dia ade 4 org anak... yg last, si aiman yg dok tgh2 tu... satu2nye anak lelaki my late untie...

me with my nephew... tgh kasik naufal mamam... heheh... ade citer tau pasal mamam nih.. nanti me story mory morning glory ekkk...

me n my cousin... si naufal yg comot momot mamam nasik minyak...

budak comot momot yg x leh nak dok diam.. asyik nak berlari jer...
penat mummy ni nak oiiiii......

budak kecik yg takut dok atas pelamin.. meraung2 naufal ms me nak snap pitcha... yg besh, nampak dah gigi geraham dia.. yabedabedu...

my sister... makcik no'oi.. tp naufal panggil mak neyney'.. hik hik hik.. sumer org dok gelak klu naufal panggil makcik dia mak neyney'.. ntah mane lar dia blajor panggil mak neyney' tu...

mak buyung yg x sedor diri.. dok nyanyi lagu uji rashid... ekceli, lagu tu lagu feveret arwah makcik.. sedih wooo ms nyanyi lagu nih... tp, memang puas hati... me duet ngan arlya...
adik si farah...

tgh ngendeng2 ayahchik... *adik mak*... nak ajak dia g mkn kehepsi... duit berkepok dlm wallet.. last2, non ado kehepsi nye...

lagi aksi dr mak yong... heheheh.. dasar x sedar diri betul lar... ekceli, dpn kitorg nyanyi ni ramai sgt peminat yg dok meleleh ayaq liur dgr sore kitorg... tp, sumer nye bebudak ajer.. hehehe...

mak nye adik beradik kecuali yg baju cokelat tu.. wife baru pakcik rozi... me panggil kak rin jer... x biase la nak panggil makcik2 nih... yg baju kuning tu mak nye kakak yg sulung n bj hitam, mak nye kakak no. 2...

besar x me nye peyoot... heheheh.. kepenatan ni tau tak... nasib la naufal dah lelap ms nih.. aminnnn.......




farah kawen... 18 Apr 2009...

salam sumer,

ekceli banyak citer me nak stori mory morning glory kat kengkwn suner.. tp apakan daya, idea x der.. key lar, me citer pasal weeding cousin me kat bidor last saturday ekk... farah ni anak sulung arwah my untie *arwah adik mak yg sakit kanser*.. my untie dah 4 thn meninggal... yg blik ke bidor cume me, naufal, mak n my sister jer... abah x ikut sebab x sihat... hubby pun x ikut sebab ade hal lain.. heheh.. yg penting, me jd driver hr tu... *x kisah lar asal dpt blik bidor*... ske sgt dpt jumpe sedare mare... heheheh... meriah tp tetap sedih sebab adik badik mak x cukup 6 org... rase mcm arwah mak kecik ade jer ngan kitorg... masing2 terbayang klu arwah masih hidup, mesti dia lar manusia yg plg sibuk skali utk majlis ni... jom lar kite layan gambor yer...

on the way nak blik bidor.. naufal lepak kat blakang ngan makcik no'oi..

budak kecik yang nak dok sndr.. tgk lar.. siap silang kaki bagai...

panas lar mummy...

me, farah n farzura... 2-2 pun cousin rapat me..

naufal ngan mak farah... "waaa.... tiknye..."

Selamat Pengantin Baru to my dear cousin Farah & Azreen...


-------

nak update.. tp mls... saper nak jwb tu..???

Friday, April 10, 2009

BRIDGES... new me...

salam sumer...

heheh.. nak citer skit nih.. naufal dah semakin ok.. 3 hr *plus hr ni* me letak naufal kat umah my mum... nasib my mum pun cuti sebab jg abah... hr rabu me EL sebab nak tgk naufal teruk x muntah2 nye tu... hurmmm.. satu hr x muntah pun.. alhamdulillah.. cuma dlm kol 12 lbh *tgh mlm gitu* dia muntah dgn banyaknye.. maybe sebab minum susu banyak sgt... dr. pun x jd nak refer naufal ke hospital sebab naufal aktif & x mcm budak yg sakit.... ape2 hal pun dr. memang pantau kekembungan perut naufal tu...
hurmmm... pd my fwen, pn. ariba yg nak tgk perut me.. heheh.. ini dia kemunculan baru ibu mengandung.. heheh.. layan jer la ekkk.... gambar2 nih sumer ms bridges kat PPJ last monday hr tu...


me n suli.. 2-2 pun buyung.. hehehhe...


ngan suli lg.. hehehh..


me n suhana... tgh tunggu org setup book stall... heheh...
*suhana, maner mag yg aku bc tu.. nak pinjam...

Tuesday, April 7, 2009

cian naufal

salam sumer..

aduh.. lamer dah x berupdate... me nak citer pasal budak kenit sorg tu.. skang ni dah makin lincah n lasak sgt.. klu jatuh pun nangis kejap jer.. tapi nangis yag beria2 tau.. x main la nangis yg skit2 nih... ermm.. tp yg x best nyer, since ahad lepas naufal muntah2 jer... pantang minum susu, mesti terbluwekkk semula... kl minum sebotol susu, maknanye sebotol jugak la kuantiti susu yag kuar.. aduhhh... kesian sgt kat naufal.. klu me penat x per, tp kesian kat dia.. dah la muntah.. mesti penat, pastu mesti pening paler... sebab angin dah naik ke kepala kan.. huhuhu... cian anak mummy... smlm ade BRIDGES kat PPJ.. tp me x dpt tunggu sampai habes... terpaksa balik cepat sebab naufal dah muntah2 n cirit-birit kat umah bbsitter dia tu... aduh.. ampun ya semua... kak chik kata, dah 3 kali salin baju... alahai, cian kat naufal nih... me amik naufal n bw trus g klinik.. dr. kata angin dah banyak sgt dlm perut dia.. pastu, selera mkn pun x der tu yg makin perut x selesa.. huhuhu... yg x bestnye, naufal muntah sampai kuar lendir hijau.. maknanye dah x der pa per pun dlm perut dia tu.. nasib baik dr. kata air dlm badan x kurang...
tghr td me called bbsitter tu lg sebab nak tau kondisi naufal... dia kata masih lagi muntah2 n cirit-birit lg... pastu dok merengek jer.. aduhai... ini la dia silapnye... pi kasik anak minum vitagen lps bngn tdo.. ops, me kasik susu dulu yer... maaf yer sayang... so, naufal merengek2 jer la satu hr nih.. x tau nak buat ape dah... ermm.... ptg ni kena ulang balik ke klinik.. tgk ape kt dr.... tp, me mungkin bw naufal ke hospital gak sebab takut lar kan... cume yg peliknye, bile ngan me ok jer.. x der la muntah2 beria.. ke, bbsitter tu mls nak layan naufal... hurmm.... ish... think positive niza... please...


*nak bgtau nih... pipi naufal kat area sblh bibir bergarit 2cm... pastu, bibir atas plak pecah... saper nak jwb tu... hurm...


budak sakit....
gambar hanyalah sekadar hiasan...