: : jom jadi kawan2 sy jom : :

Wednesday, September 26, 2012

workshop on leadership : promo : info

as-salam,


Effective Succession Planning and Talent Management in Libraries & Information Centres
16th - 18th October 2012
 
The Perdana Leadership Foundation would like to invite you to the upcoming  Workshop on Leadership For Library & Information Centres : Series II  scheduled as follow:

Title                  : Effective succession planning and talent management in  Libraries & Information Centres ( Workshop on Leadership For Library & Information Centres : Series II)
Date                 : 16 th – 18 th October 2012
Place                : Perdana Leadership Foundation, Putrajaya
Fee                   : RM 800 p/pax
 
Objective 
  • How effective are librarians in succession planning strategy
  • How well-positioned are libraries in retaining the best performers to meet current future challenges?
Scope
  • Strategy for succession planning
  • Assessing the libraries individual competencies and abilities
  • Developing methodology for defining or identifying top talent or potential
  • Assessment and/ or Development Centres
This workshop will be lead by,
Dr. Nik Abdullah Nik Awang
  • Started his career in PETRONAS in 1982 as a trainer and internal consultant
  • Corporate trainer, facilitator and internal consultant
  • Currently Executive Director/ Principal Consultant at Organization Design & Development Consulting Sdn. Bhd
  • Lectures in strategic planning and organization/ facilitating and providing consultancies/ behavioral change programs

Please fill in the attached form if you are interested to attend this workshop. If you require further information, please do not hesitate to call us at: 

Hasniza Hashim                       ( 03-8885 8954)            * hasniza@perdana.org.my
Suhana Mat Tehor                   ( 03-8885 8968)            * suhana@perdana.org.my
Khairun Nisa Kamal                                                     * nisa@perdana.org.my
Nurul Nawar Mahshos                                                 * nawar@perdana.org.my
 
We look forward to hear from you and to welcome you and your colleagues to our workshop

Best Regards,
Perdana Leadership Foundation l Yayasan Kepimpinan Perdana



Monday, September 24, 2012

entry tertunggak

as-salam,

bz..bz.. bz

sibuk jer tau since dr lps raya hr tu lg
mule2 ade kursus lanjutan pembantu pustakawan
pastu program literasi maklumat
pastu join PGPF: Rohingya pulak
then ade CEO forum lg
hadoiiiii...

ngan citer naufal masuk hospital
pastu citer kawen adik ipar lagi...
phuiiiiiiiii... mcm2 nak citer kat blog nih
tp ms jer x sempat2 lg

citer raya pun bnyk yg tertunggak
tp ade ke yg nak bc pasal citer raya
owhhhhh... letih...
eh jap jap...
citer pasal adik sy dirisik org pun x sempat nak karang

alahai....
x per lah..
nanti pelan2 sy cr ms buat citer eh...

insyaALLAH...

pg ni plak ade meeting ngan bos
uuuuhhhhaaaaiiiiiiiiiiiiii....




Thursday, September 20, 2012

pening

photomap

machine ooooo scanner...

Tuesday, September 18, 2012

suka sgt2.. bagai terasa2...

as-salam,

skang ni suke sgt2 ngan lagu kumpulan judika ni
mula2 dgr lagu ni kat radio rasa macam...
hurmmm... bestnya..
bagai kena ngan halwa telinga tekak halkum sumer
bagai kita mkn nasi yg cukup segala lauk pauk yg sedap2 belaka

so, kita nak share ngan korg2 sumer
jom2...

layan eh...



#terasasenakkatdadabiladengarlagunih...

Friday, September 14, 2012

hayyan nak baby lg

as-salam,

rasa mcm perlu jer citer kat blog nih
biar bila dah besar nanti hayyan leh bc
biar dia tau yg dia tu bnyk songeh
hiks...

ptg smlm mcm biasa lah amik dia kat umah bbsitter
ms nak pakai kasut tu dia tanya sy

hayyan: mummy, ayan nak baby blh tak?
mummy: baby mana pulak
hayyan: alar baby kat umah mak tu (mak = pengasuh)... ayan nak dugak
mummy: x blh la yan, nanti mak baby tu marah
hayyan: x lar mummy... mak baby tu x marah... sebab baby tu nak ikut ayan dugak
mummy: gi tanya daddy..

hayyan: daddy ayan nak baby blh tak... bila ayan blh dpt baby... nanti ayan tolong mummy jg baby...
daddy: esok daddy bg baby kat ayan eh... #senyumsorangsorang

dulu naufal x pandai pun nak mintak2 baby nih
hahahhha... hayyan ni dah terbalik pulak...

tunggu dulu je hayyan
nanti mummy bg baby kat ayan...



Tuesday, September 11, 2012

risau

as-salam,

skang ni tgh risau ngan naufal
sebab last week seminggu x dtg skolah
yg tu nanti sy citer
pastu risau ngan pelajaran dia
sebab bnyk yg tertinggal
smlm jenuh jugak pujuk dia gi skolah
maybe dah sedap kot seminggu x skolah kan

hurmmm...
hrtu jumpe teacher nor
naufal nye class teacher
sajer la dok sembang pasal naufal
teacher pun risau jugak pasal si naufal ni
sebab lately dia makin bnyk main ms kat skolah
bila suh wat kejer skolah jer
mesti bnyk iklan dia tau
hadoi... teacher pun pening paler ngan dia
tp dalam pd main tu
bila teacher tanya soalan, boleh plak dia jwb
alhamdulillah, jawapan nya btul plak tu

tp ape2 pun risau jugak kat dia
sebab si naufal ni x blh org dok kasar ngan dia
nak ckp kena lembut2 elok2
klu kita garang n tengking sikit mula lah dia x nak wat kejer skolah
tp klu ckp elok2, pastu kita encourage dia
nanti kejer yg teacher x suh buat pun dia buat sampai habes
huhuhuhuu... memang bertuah anak sorg tu

last yr punye pic... best excellence performance for 4 yr old... alhamdulillah... harap2 thn ni dia blh naik pentas lg... sebab daddy kata daddy x nak gi dewan klu naufal x leh achieve target...
mummy tahu anak mummy pasti boleh...