: : jom jadi kawan2 sy jom : :

Friday, April 25, 2008

tayar keter ku kempis...

smlm hubby x kejer, so dia hantar aku pi kejer... wahhh... syiok nyer.. sebab sblm2 nih aku gi kejer ngan dia jer... pergi balik, berhantar berjemput... cuma start thn ni jer aku kena gi sndri, pasalnye aku dah kejer kat tmpt lain plak... ermmm... pagi tu, hubby hantar mcm biaser ar... pastu ptg plak hubby dtg lambat skit...

huhu... yg nak dijadikan citer nih... on the way balik tu.. b4 sampai tol Putrajaya - Puchong... tayar keter plak tetibe jer keluar angin... nasib baik x meletup kat tgh2 highway tu... takut gak, sebab aku bleh dgr bunyi angin tu kuar...ermmm... pastu, terpaksa la hubby park keter tepi highway... gilos tol lar... siyes... tayar gile kempis x hengat nyer... biler check x der plak paku yg sangkut...
ghupe2 nyer... tayar belah dalam dah haus sebab terhakis... aku bknnyer tau nak spell pun nama menatang tu... chamber kat bhgian tayar tu x balance... lbh kureng cenggitu ler... hehehe...

nasib aku naik keter ngan hubby + kwn dia... klu aku sorg2 jer yang bw keter tu, x pasal2 aku kering kat tgh highway tu.. heheheh... ingat nak amik gambor tayar... tp, x berani lar sebabnyer takut diseret motor gitu... bayangkan lar tepi highway... pitca akan diupload kendian yer...



en. fizu n en. nazri tgh penin paler nak tukor tayar..



Monday, April 21, 2008

Naufal go to work...


last friday aku cuti cause nak bw naufal gi cocok.. heheh.. kebetulan plak ari tuh ade b'day cums farewell party to feb, mar n apr. babies (including me) kat PLF.. while farewell plak for miss suzila... ermm... so, aku x dpt pi la jwb nyer...

hehehe... tghari tu aku dpt sms from my frens, tanyer aku dtg or tak... then aku reply not confirm yet cause aku pun mls gak nak pg.. cian kat naufal... pastu, fikir balik biler plak nak jumpe ngan suzi kan, so aku pun pg gak opis petang tu... bring along my naufal... aku angkut skali adik aku yg baru blik class... hahaha.. sebabnye, pas gi PLF aku nak pi trus ioi...

ptg tu dpt gak aku gi opis n pastinye angkut anak aku skali... hahahah... tgk la aksi2 opismate aku nih...



Suzy cumin 2 be wifey... Suli cumin 2 be mommy... when....???


Abby... practise ke... Naufal : untie ni cute lar... ade bopren tak...???


practise yer untie Suli...


mommy... syoknyer opis nih...


with untie Zura... jgn la nangis sayang....


clock wise : Sue, Suzy, Zura, Maria, Me : center : Naufal


Me, Naufal, Sue, Suzy


my little baby go work... ok la tu... hehehe...


Wednesday, April 16, 2008

citer sedih n pengajaran...

Sebuah kisah untuk renungan kita bersama.

Kereta dihentikan betul-betul di hadapan rumah. Pintu pagar automatiknya terbuka. Perlahan kereta di halakan ke dalam garaj. "Horey! Papa balik!" Kelihatan anak-anaknya berlari mengiringi keretanya.

"Tepi! Bahaya tau tak?" Jeritnya.

Anak-anak termanggu. Cahaya kegembiraan di wajah mereka pudar.

"Aimin bawa adik ke belakang." Arahnya pada anak yang sulong.

Pulangnya petang itu disambut dingin oleh anak-anak. Isterinya turut terdiam bila mendengar anak-anak mengadu tentang papa mereka.

"Papa penat. Aimin bawa adik mandi dulu. Mama siapkan minum petang. Lepas minum papa mesti nak main bola dengan kita," pujuk Laila.

Dia yang mendengar di ruang tamu hanya mendengus. Seketika kemudian terdengar hilai tawa anak-anaknya di bilik mandi. Dia bangun.

"Hah! Main air. Bil bulan ini papa kena bayar dekat seratus. Cepat! Tutup paip tu! Buka shower!" Sergahnya. Suara yang bergema mematikan tawa anak-anaknya. "Asal saya balik rumah mesti bersepak. Kain baju berselerak. Apa awak makan tidur aje ke duduk rumah?" sambungnya kembali bila isterinya terpacul di belakang pintu.

"Anak-anak pa. Diorang yang main tu. Takpe nanti mama kemas. Papa minum ye. Mama dah siapkan kat taman." Balas isterinya lembut.

"Fail saya kat depan tu mana?"

"Mama letak dalam bilik. Takut budak-budak alihkan."

"Boleh tak awak jangan usik barang-barang saya? Susah tau tak? Fail tu patutnya saya bawa meeting tengahari tadi." Rungutnya sekalipun di hati kecil mengakui kebenaran kata-kata isterinya itu. Suasana sepi kembali. Dia menarik nafas berat. Terasa begitu jauh berbeza. Dia tercari-cari riuh suara anak-anak dan wajah isterinya.

"Laila…" Keluhnya Akhirnya dia terlena di sofa.

"Saya nak ke out station minggu depan."

"Lama?" Soal Laila.

"Dalam seminggu."

"Cuti sekolah pun lama. Mama ikut boleh?"

"Budak-budak? "

"Ikut jugalah."

"Dah! Takde! Takde! Susah nanti. Macam-macam diorang buat kat sana. Tengok masa kat Legacy dulu tu…"

"Masa tu Amirul kecik lagi." Balas Laila. Wajahnya sayu. Dia masih berusaha memujuk biarpun dia tahu suaminya tak mungkin berganjak dari keputusan yang dibuat. Tak mungkin peristiwa Amirul terpecahkan pinggan di hotel dulu berulang. Anak itu masih kecil benar sewaktu ia berlaku. Lagipun apa sangatlah harganya pinggan itu malahan pihak hotel pun tak minta ganti rugi. "Bolehlah Pa! Lama sangat kita tak ke mana-mana." "Nak jalan sangat Sabtu ni saya hantar awak balik kampung," Muktamad! Demikianlah seperti kata-katanya. Anak-anak dan isterinya dihantar ke kampung. Laila tak merungut apa-apa meskipun dia tahu isterinya berkecil hati. Anak-anak terlompat riang sebaik kereta berhenti di pengkarangan rumah nenek mereka. Tak sampai setengah jam dia telah bergegas semula untuk pulang. Bapa mertuanya membekalkan sebuah kitab lama.

"Cuba-cubalah baca. Kitab tu pun abah ambil dari masjid. Dari mereka bakar abah ambik bagi kamu!"

"Manalah saya ada masa.." "Takpe..pegang dulu. Kalau tak suka pulangkan balik!" Dia tersentak dari khayalannya. "Kalau tak suka pulangkan balik!" Kata-kata itu bergema di fikirannya. Dia rasa tersindir. Tahukah bapa mertuanya masalah yang melanda rumahtangganya itu? Bukan..bukan tak suka malah dia tetap sayang sekalipun Laila bukan pilihannya. Dunia akhirat Laila adalah isterinya. Cuma.. "Mizi, makan!" Panggil ibunya yang datang menemaninya sejak seminggu lalu. "Jangan ikutkan hati. Yang sudah tu sudahlah." "Papa! Makan!" Jerit Aiman ,anak keduanya sambil tersengih-sengih mendapatkan dirinya. "Tak boleh panggil papa elok-elok. Ingat papa ni pekak ke?"

Aiman menggaru kepalanya yang tak gatal. Pelik! Kenapa papanya tiba-tiba saja marah. Dia berpatah semula ke dapur.

"Awak masak apa?"

"Mama masak sup tulang dengan sambal udang!" jawab Amirul memotong sebelum sempat mamanya membuka mulut.

"Takde benda lain ke awak boleh masak? Dah saya tak nak makan. Hilang selera!"

"Papa nak ke mana?" Soal isterinya perlahan.

"Keluar!"

"Mama dah masak Pa!"

"Awak saja makan!"

"Takpe Aiman boleh habiskan. Cepatlah ma!"

Laila tahu Aiman hanya memujuk. Anak keduanya itu sudah pandai mengambil hatinya. Aimin tersandar di kerusi makan. Sekadar memerhati langkah papanya keluar dari ruang makan. "Kenapa sekarang ni papa selalu marah-marah ma?" Soal Aimin sambil menarik pinggannya yang telah berisi nasi. "Papa banyak kerja agaknya. Dah! Makan." "Abang tak suka tengok papa marah-marah. ." "Adik pun sama. Bila papa marah muka dia macam gorilla kan?"

Kata-kata Aiman disambut tawa oleh abang-abangnya yang lain. Laila menjeling. Di hati kecilnya turut terguris Besar sangatkah dosanya hingga menjamah nasi pun tidak. Kalau ada pun salahnya, apa?

Syamizi menjengah ke ruang dapur. Kosong.

"Laila.." serunya

"Sudahlah tu Mizi! Jangan diingat-ingat. Kerja Tuhan ni tak dapat kita tolak-tolak. Bawak-bawaklah beristighfar. Kalau terus macam ni sakit kau nanti." Kata ibunya yang muncul tiba-tiba.

"Sunyi pulak rumah ni mak,"

"Lama-lama kau biasalah."

Airmatanya menitis laju. "Kalau tak suka pulangkan!" Dia rasa terhukum. Hampir segenap saat kata-kata itu bergema di sekitarnya. Dia rasa terluka. Kehilangan yang amat sangat.

"Papa beli apa untuk Aiman?" Soal Aiman sebaik dia pulang dari outstationnya.

"Beli apa pulak? Barang permainan kan bersepah dalam bilik belakang tu."

"Tak ada lah?"

"Ingat papa ni cop duit?"

Aiman termanggu. Dia berlalu mencari mamanya di dapur. Seketika kemudian rumah kembali riuh dengan telatah anak-anak lelakinya yang bertiga itu mengiringi mama mereka yang sedang menatang dulang berisi hidangan minum petang.

Wajah Laila direnungnya. Ada kelainan pada raut itu. Riaknya tenang tapi ada sesuatu yang sukar ditafsirkannya. "Awak tak sihat ke?"

Laila tersenyum. Tangannya pantas menuang air ke cawan.

"Papa, tak lama lagi abang dapat adik lagi." Aimin mencelah di antara perbualan kedua ibu bapanya.

Shamizi tersenyum. Jemari isterinya digenggam erat. Tiba-tiba cawan berisi kopi yang masih panas terjatuh dan pecah di lantai. Aiman tercegat.

"Tengok! Ada saja yang kamu buat. Cuba duduk baik-baik. Kalau air tu tak tumpah tak sah!" Tempiknya membuatkan anak itu tertunduk ketakutan. Baju mamanya dipegang kejap.

Lengan Aiman dipegangnya kuat hingga anak kecil itu mula menangis. Pantas saja akhbar di tangannya hinggap ke kepala anaknya itu. Laila cuba menghalang tapi dia pantas dulu menolak isterinya ke tepi. Aiman di pukul lagi. Amirul menangis. Aimin mendapatkan mamanya.

"Perangai macam beruk! Tak pernah buat orang senang!"

Laila bangun dari jatuhnya dan menarik lembut Aiman ke dalam pelukkannya. Airmata mereka bersatu. Pilu sungguh hatinya melihat kekasaran suaminya terhadap anak-anak.

"Cukuplah pa. Papa dah hukum pun dia tapi janganlah sebut yang bukan-bukan. " Ujar Laila perlahan

"Macamana awak didik budak-budak sampai macam ni teruk perangainya? Tengok anak orang lain ada macam ni? Anak kak Long tu tak pulak macam ni. Panjat sana, pecah barang. Gila apa?" Omelnya kembali.

Shamizi meraut wajah. Bukan kepalang salahnya pada Aiman. Padanya anak itu tak pernah dapat memuaskan hatinya. Ada saja salah Aiman di matanya. Ada saja yang kurang di hatinya terhadap anak-anak dan isteri. Tak cukup dengan perbuatan malah dia begitu mudah melemparkan kata-kata yang bukan-bukan terhadap mereka.

"Tak boleh ke kamu semua senyap? Dalam sehari ni boleh tak diam? Rimas betul duduk dalam rumah ni." Laila menyuruh anak-anaknya bermain di halaman belakang rumah. Memberi sedikit ruang buat suaminya menonton dengan tenang. Malangnya tak lama kemudian kedengaran bunyi tingkap kaca pecah. "Celaka betul!" Sumpahnya sambil menghempaskan akhbar ke meja. "Abang!"

"Baik awak tengok anak-anak awak tu sebelum saya hambat dengan rotan! Perangai satu-satu macam tak siuman!" Getusnya kasar.

Akhirnya tingkap yang pecah kembali diganti. Cerita sumpah seranahnya petang itu hilang begitu saja. Laila berubah. Sikapnya yang pendiam menjadi semakin pendiam. Anak-anak juga sedikit menjauh. Tak ada lagi cerita Amirul di tadika. Tak ada lagi kisah Aimin yang cemerlang di dalam sukan sekolahnya. Aiman juga tak lagi mahu memanggilnya makan.

Shamizi terasa puas hati. Barangkali itu saja caranya untuk memberi sedikit pengajaran pada anak-anak.

"Pak Ngah, Eddie nak balik!" Shamizi terpana. Dia mengangguk. "Kak Long balik dulu Mizi. Sudahlah! Kamu muda lagi. Cari pengganti." Alangkah mudahnya. Kalaulah dia boleh bertemu lagi yang serupa seperti Laila. Laila tak ada yang kurang Cuma dia yang tak pernah puas hati. Laila tak pernah merungut. Laila tak pernah membantah. Sepanjang usia perkahwinan mereka Laila tak pernah meminta lebih dari apa yang dia beri. Laila cuma dapat gred B walaupun dia teramat layak untuk mendapat gred yang lebih baik dari A. "Laila…" "Papa nak ke mana hensem-hensem gini?" Dia tersenyum sambil menjeling ke cermin meninjau bayang isterinya yang kian sarat. "Wangi-wangi lagi. Dating ye?"

"Saya ada makan malam di rumah bos besar. Dia buat makan-makan untuk staff." Ujarnya masih leka membetulkan kolar kemeja batiknya.

"Ikut boleh?"

"Dia tak ajak family. Staff only!" Terangnya sedangkan difikirannya terfikir lain. Kali ni dia akan pergi ke jamuan tu dengan Helmi. Helmi akan turut menumpangkan Maria dan Harlina. Staff yang masih muda dan bujang. "Dalam setahun papa selalu ke jamuan office tapi tak pernah pun bawak kami."

"Leceh kalau ada budak-budak. Bukan tau duduk diam Lari sana sini, panjat itu ini. "

"Papa pesanlah.."

"Nantilah besar sikit." Dalihnya.

"Kalau tunggu besar takut takde peluang. Nanti diorang tu dah tak nak ikut pergi mana pun."

"Lagi senang. Saya kalau lasak-lasak ni buat hati panas je,"

Laila terdiam. "Namanya budak-budak. Anak-anak papa tu lelaki."

"Saya pergi kejap je. Lepas tu terus balik." "Mama tanya sikit boleh?" Dia mengangguk "Bos tak pelawa atau papa malu nak bawa mama dan anak-anak?"

Mereka dia tinggalkan di rumah. Di jamuan tu ramai staff yang membawa keluarga mereka bersama. Pada Shamizi dia mahukan keselesaan sedangkan hakikatnya anak-anak staff yang lain lebih lasak dan nakal. Semeja hidangan untuk anak-anak staff berderai bila ada yang bermain tarik-tarik alas kainnya.

"Never mind. Budak-budak memang macam tu. Kalau tak lasak tak cerdik," ujar Mr. Kwai, tuan rumah.

Shamizi sedikit mengakui kebenaran kata-kata itu. Anak-anaknya pun nakal tapi amat membanggakan dalam pelajaran. Namun dia rasa serba tak kena bila bersama mereka. Bimbang ada yang menyata yang bukan-bukan tentang anak-anaknya yang lasak apatah lagi tentang isterinya Laila. Bimbang dimalukan dengan perangai anak-anaknya. Bimbang jika dikatakan Laila tidak sepadan dengan dirinya. Dia lulusan luar negara sedang Laila cuma perempuan kampung. Tak pandai bergaya seperti staff wanita yang lain. Betullah jangkaan Laila, dia malu untuk memperkenalkan isteri dan anak-anaknya pada rakan-rakan.

"Kalau tak suka pulangkan!" Kata-kata itu semakin keras di fikirannya. Pagi itu anak-anak sekali lagi dimaki sebelum ke sekolah. Semata-mata bila Aimin dan Aiman bergelut berebutkan tempat duduk di meja makan menyebabkan air cuci tangan tumpah ke meja. Berangnya tiba-tiba menguasai diri. Kepala kedua-duanya di lagakan sedangkan perebutan itu tidak pula disusuli dengan perkelahian. "Kamu semua ni..kalau macam ni daripada ada elok tak ada. Menyusahkan! " Laila merenungnya dalam.. Matanya berkaca dan anak-anak ke sekolah tanpa menyalaminya seperti selalu. Laila juga tidak berkata apa-apa sebelum menghidupkan enjin untuk menghantar anak-anak ke sekolah. Shamizi dapat melihat Laila mengesat airmatanya. Dia terus menghadapi sarapannya. Sejenak dia terpandang hidangan untuk anak-anak yang tak bersentuh. Susu masih penuh di cawan. Roti telur yang menjadi kesukaan anak-anak juga tidak dijamah. Bekal di dalam bekas tidak diambil. Pelik! Selama ini Laila tak pernah lupa.. "Kalau tak suka pulangkan,"

Kali ini dia benar-benar menangis. Laila dan anak-anak terus tak pulang selepas pagi itu. Hari-harinya tak lagi diganggu dengan gelagat anak-anak. Rumah terus sunyi dan sepi. Tetap dia tak dapat tidur dengan lena. Di halaman belakang hanya ada kenangan. Kelibat anak-anaknya bergumpal dan berlari mengejar bola tak lagi kelihatan. Riuh anak-anak bila mandi di bilik air juga tidak lagi kedengaran. Dia mula dihambat rindu. Hanya ada kesunyian di mana-mana. Hanya tinggal bola yang terselit di rumpun bunga.



Selaut rindu mula menghambat pantai hatinya. Laila…



Benarlah, kita hanya tahu harganya bila kita kehilangannya.



Laila terus tak pulang sekalipun dia berjanji untuk berubah. Laila pergi membawa anak-anaknya pagi itu bila kereta mereka dirempuh sebuah kereta lain yang dipandu laju. Laila pergi tanpa meninggalkan satu pun untuknya. Laila pergi membawa Aimin, Aiman, Amirul dan zuriat yang bakal dilahirkan dua bulan lagi..

Dia menangis semahu-mahunya bila menatap wajah lesi anak-anak dan isterinya. Dia meraung memeluk tubuh Laila yang berlumuran darah. Hakikatnya Laila adalah kitab lama itu, lapuk bagaimana pun dipandangan harganya tak terbanding, dan kerana keengganannya Laila dipulangkan.

Friday, April 11, 2008

cuti2 mesia... hahaha... 2



more pitcha.. more story... b4 balik puchong, aku smpt lg dok bpitcha ngan naufal.... even idung ingus pun still leh senyum lagi... mommy loike.. hehehh... pas balik dr ulu langat, kitorg singgah kat taman medan cos ade knduri cukur jambul... cousin hubby aku nyer doter... heheheh... so, pi mkn ar pas ni...



alahai.. lebor nyer anak mommy ni senyum...


naufal ngan muke x pueh ati... nak amik hp daddy ie... hehehe...


mommy... beratnye paler adik nih... mane adik nyer kude...


one eppy family... asal daddy pendek ekkk... oOoO... daddy sit yer... hehehe....


superbaby with superdaddy.... wer's supermommy...???



balik dari ulu langat.. mlm tu naufal demam.. cian sangat kat baby... pastu, esok nyer aku amik El nak bw baby gi klinik... cayang naufal... tp skang ni naufal dah elok skit... ALHAMDULILLAH... Semoga Kami Sentiasa Diberkati Allah.... Amin....



cuti2 mesia... hahaha...


minggu lepas aku pi leparking kat agrotek ulu langat (pepandai aku jer bg name).. heheheh... tp, pg sabtu tu aku ade peksa spa kat cyberjaya skool.. heh.. pekse jer lebih, dpt x tau lar... tp, korg jgn x cayer.. aku lps pekse ptd n aku dpt pi PAC kat kluang taun lps... heheheh... riaknyer aku... Astaghfirullah... bebalik pade citer cuti aku tu... ekceli, aku pi tmpt ni ngan family in law aku... syok gak ar... cume yg x syok nyer, naufal plak ceceme... cian anak mommy... lps pekse tu, dlm kol 6 kot kotorg btolak ke ulu langat... sampai dlm mahgrib... hubby kena wak keter slow bab ujan lebat giler... aku bleh siap tdo ngan naufal... hahahhah.... dah sampai, gelap pulok.. tak nampak dah tmpt nyer cantek ke idok... aku dok satu chalet ngan mil n fil aku... hehehh... hubby aku plak sampi2 jeer dia kater nak mandi sungai.. babnyer, sedare mare die dah dok berendam dlm tu... hahaha... skali aku tgk diorg terjun dah mcm badak biru daaaaaaaa....... hahaha... aku ni puas la dok gelak kan diorg tu... yg syok nyer... chalet tmpt kitorg dok tu btul2 dpn sungai... nak lompat dr anjung chalet pon blh... hahahah....

cian naufal... mlm tu dia x leh tdo sebab idung sumbat... ish... jenuh la aku dukung dia cos dia x nak baring... hahahah.... cian mommy... huhuhu....
pagi esok nyer, pas bekpes hubby bw naufal mandi sungai.. cian naufal... nangis la die sebab air sungai tu sejuk banget sih... waaaaaaaaaaa......... pastu, aku plak terjun dlm sungai... dah mcm ikan dugong jer aku nih... hahahaha... lalalala... syok nyer mandi sungai nih... kat sini ade skpg dua gambor aku ltk...




pi dinner kat maner ntah... sikit jer nasik goreng die... lapor lg nih


caye x nak mandi... tejuk ar ayer ie ni daddy.... uuuuuuuuuuu....


cuci ape tu bang....


anak ku yg sedih dipaksa mandi sungai.....


asal masham jer hero2 mommy nih... sejuk errrr..


Thursday, April 10, 2008

babylegs

cian aku tgk naufal dok tergaru2 kaki die... iyerlar, dok kat rmh bbs tu maybe bnyk nyamuk kot... ade skali tu aku nak salin pampers dia, tkejut aku bile tgk kaki anak aku merah2 kena tmbk ngan nyamuk keparat tuh... huhu.. geram sungguh nih... kulit anak aku ni plak snsitip skit... ikut kulit aku la konon.. cewahhhh... hahah... sebabnyer, klu kena gigit nyamuk jer mesti ade parut.. tu yg aku x nak tu... nanti dah x encem kaki anak aku tu... pastu, dia dok garu2 kaki dia... sampai terlelap2 mate bile garu... ekceli aku ingatkan nak beli jer stoking putih yg dak pompuan slalu pki tu... tp nanti org kt anak aku gegirl plak... cian ie... pastu, kwn aku tlg survey kat tenet.. last2, dia soh aku tgk kat sashanmom site... alhamdulillah... ade gak benda yg bleh cover kaki anak aku dr digaru n dicocok oleh nyamuk... hahahahah..... aku ske.... benda ni namenye babyleg... harga sepasang bleh thn gak... RM55 + shipping = 61.50... tapi aku bayar RM55.50, sebab aku bl mase b'day aku ... hhahaha... hubby bising gak bile aku nak beli tu, tp aku pi byr senyap2 jer... sebabnye order kat tenet kan... bank plak punyer la jauh kat P.Prima tu hah... anyway... thanks to maria (survey tok aku) n suhana (teman aku pi bank).... hahahah.... bile dah dpt jer bblegs tu aku terus pki kat naufal... wahhhh.... tomey nye anak mummy nih... hubby aku?... nasib x bising agik... aku ske... hahahah...




gini ler ghupe bblegs tu... anak aku pki dah cam gothic jer...


babylegs... to protect my baby skin...



naufal 6 month


last april 1st, naufal cukup 6 bln... Alhamdulillah... seronok rasenyer... x sabar nak tgk baby besar... bile dah makin besar ni, pepaham la kan... naufal pun dah makin semangat... suka sgt melompat2... penat mommy nak hold baby.. heheh..



using teeter

crawling.. skang dah pandai angkat2 but dia... heeheh... cute nyer...


chit chatting with gals

playing with mommy... a lots...



ske nak capai barang...

banyak sgt perkembangan naufal yang aku tgk... rase bhgia yg teramat sangat bile ade baby nih... x kisah la klu letih skit... janji aku puas layan naufal...



Friday, April 4, 2008

sayu...

this is one of my vclips that i perap in my pc... ekceli, my sis dah suh dgr, but i refuse cos x thn lar... then, last tuesday bcos of too much bored... aku dgr gak akhirnye... suddenly, aku nangis... because of wat..? i dunno... so, it's up to u guys n gals to hear n judge the song...






listen and feel it.. deep inside...





Thursday, April 3, 2008

how u feel...?




Once upon a time a bird fell in love with a white rose. One day she
(bird) proposed him (white rose), but white rose refused. White rose
said I don't love you. Bird daily came and proposed him. Finally, white
rose said when I will turn red, I will love you. One day bird came and
cut her wings and spread her blood on the rose and the rose turned red.
Then the rose realized how much bird loved him but it was too late
because bird was dead. So respect the love and feelings of the person
who loves you