: : jom jadi kawan2 sy jom : :

Tuesday, August 26, 2008

kena tag lagi...

salam sumer,

td aku gi jln2 kat blog deqna.. ish... dah bnyk ghupenye dia nye n3... heheh.. pastu, terperasan plak yg aku kena wat tag ni... so, layan jer lar ekk sebabnye dah x der idea nak wat n3 ape.. ops, suhana nye tag pun aku x buat lagi nih... xper2, akan menyusul nanti...

5 things...

What were you doing 5 years ago?

1. masih study lg kat UiTM dihatiku...
2. kenal ngan en. hafizu
3. xcident keter kat KESAS h/way... total lost... giler ar... x leh lupe...
4. ade keter sendiri... abah bayorkan...senang nak gi class katanye... mekaceh abah...


What were the 5 things on your to do list today?

1. masakkan bubur naufal
2. iron my baju kurung n hubby uniform
3. check email
4. check volunteer indexes
5. wat index ngan binary... huhuuh.. busan nye pc lemvab...

What are 5 snacks that you enjoy?

1. biskut tiger susu
2. buah-buahan.. x kisah la ape pun, janji jgn betik udah...
3. cheese cake
4. Cheezel
5. roti lor...


What are 5 things that you would do if you were a billionaire?

1. bayar hutang
2. sedekah kat org yg memerlukan
3. bina masjid
4. bw sumer family gi Haji
5. pelaburan penting untuk ms dpn...


What are 5 jobs you’ve had?

1. jd cashier cums kitchen helper kat Pizza Hut, Seri Petaling... smntra tunggu SPM.. sgt syok... boleh tapau berkotak2 pizza bwk blik umah...
2. kejer kat McD seksyen 9 Shah Alam ms diploma part 5 kat UiTM... sy slalu dok kat kiosk kat plaza masalam tu...
3. jd pen. peg. perpustakaan kat MPC (Malaysia Productivity Corporation) sambilan ye kengkwn... 3 thn dok kat situ tp x dapek gak jwtn tetap kat situ... sentap giler siut...
4. kejer kat PLF.. memule jd volunteer, skang dah naik jd asst. librarian... huhu... start dr jan.2008...
5. currently as a wife to mr.hafizu n mommy to my dear son naufal...


wah deqna... menggugat urat otak tau nak buat tag nih.. huhuu... fenin2... x aci la kan klu aku jer yg buat sorg.. so, dengan bangga dan kembang hidungnye aku nak suh;

suli
azuraayub
erni
suhana
mama alia
suzila

buat tag ni plak.. kepada yg bertuah, slmt memerah otak yer...

Friday, August 22, 2008

naufal x sihat

salam sumer,

aduh.. minggu ni rasenye mungkin minggu yg penat kot bg sy.. sebabnye naufal plak x sihat since dr isnin lps... kesian sgt nak naufal.. nasi pun dah x berapa nak mkn sgt dah... nasib baik susu nak lagi, itupun x habis... hr selasa lps pg klinik sebab bdn naufal panas sgt... pastu, doc kata naufal batuk berkahak.. memang banyak pun kahak dia..
smlm, ms mkm ubat naufal muntah.. pastu, pengasuh dia kata naufal diam jer.. bdk2 yg lain dok sibuk main, naufal tgk jer.. x dgr sore ape pun.. biaser nye sore dia la yg paling kuat skali... sedih sgt tgk naufal mcm tu.. risau plak, sebabnye bile sy dok sembang2 ngan dia, elok jer dia lyn balik.. tp, smlm x... naufal mcm takutkan "sesuatu"... sy x nak la pk ape yg "sesuatu" tu kan... pastu, mlm td pas nyusu, bg ubat kat naufal... abes sumer kuar balik.. siap muntah2 lagi.. sian kat naufal.. nampak sgt dia penat... sy pun kena skali... kena la mandi kan naufal...
alhamdulillah, sblm tdo tu naufal nak borak2 mcm biase ngan saya n daddy... aktif skit dr sblmnye...

skang ni naufal dah boleh:

- jln. bertatih2... comel sgt...
- panjat sofa... sgt bahaya nih...
- bersembang... so cute...


lain2, sy akan update yer...

Tuesday, August 19, 2008

::gegambaran::

salam sumer,

ntahape2 jer kan title aku nih.. tp, kwn2 layan je la ekk... sambil2 tu aku citer la jugak... heheheh....




gi ppum tgk hubby nye arwah uncle... tp ms kitorg gi ni arwah ok lagi...
al-fatihah...

same je gambor kat ats tu.. sajer jer nak ngengade.. heheheh...


kat umah mak... naufal tgh main kunci, pastu aku saje gatal amik gambor dia.. naufal ni pantang tgk aku pegang camera.. mule la nak amik kat mommy dia nih... pepandai la korg tgk gambor ni ikut urutan yer... start dr dia main kunci... dan seterusnya... hehehhe


naufal tgh demam.. ingat tak n3 pasal naufal demam teruk tu... huhuu... cian anak mommy nih... tgk tu, pandai kan naufal pegang botol susu... alhamdulillah...


gambor yg ni plak aku amik ms naufal nak tdo... budak kecik nih klu nak tdo mesti nak main2 dulu.. ntah ape pesen nye ntah.. dok pusing saner, pusing sini... naufal... naufal...


sajer jer nak tempek gambor nih kat sini.. dah lamer dah pun.. aku masak nasi goreng ngan naufal... budak kecik nih pantang mommy ke dapur.. kompom dia nak ikut skali... ingatkan ptg ni nak buat nasi goreng... boleh buat bukak poser....


ini la adik aku no'oi n cousin2 aku... heheh... diorg ni dr bidor, sajer jer jejln melawat abah aku.. hehehh... opss.. my sister yg pki baju cokolat tu...

tgk la muke naufal tu... tomey2 la sangat tu.. heheheh... gambor ngan opah yg suke nyakat naufal... heheh... baju oren tu plak anak arwah makcik aku... wanie...


alia n no'oi... dah x tau nak citer ape dah nih...


my little bro.. hanafi... form 3, thn ni PMR... suh belajar.. huh.. ade jer bna lain yg dia nak buat.. tp, x per la... atleast dia buat aktiviti yg berpekdah... skang ni dia sibuk dok join kompang... layan jer la napit.. ko kantoi PMR, siap la akak tendang ko nanti... hahah.. zalim nye kakak..


itu jer la yer kengkwn sumer... dah x der bhn lagi dah nih...
oh ya, abah sy masih lg buat radiotherapy kat SJMC... x der perubahan... masih seperti biasa...
cuma dia penat n x berapa lalu nak makan...


sekian cerita sy buat kali ini... mekaseyyyyyyyyyyyyyyy.............



::award lagi::

salam sumer,

alhamdulillah... sy dpt award ni dr mama alisha, cik puan zuhaini.. mekaceh yer.. rase syok sgt dpt award nih.. sebabnye, this is a "LOVEABLE BLOG" award.. wah.. bangga sungguh diriku ini.. tp, x riak tau...




LOVABLE BLOG AWARD:


You are awarded the LOVABLE BLOG AWARD!! What you have to do is... :


~ Put the logo on your blog.
~ Add a link to the person who awarded you (that would be me !!!)
~ Nominate at least 10 other blogs
~ Add links to those blogs on yours.
~ Leave a message for your nominees on their chat box


so, saya nak hadiahkan award ni kepada sumer kwn2 blog sy dan kpd sumer pembaca blog sy nih...
sila-silalah yer tempek di blog kwn2 sumer..

Monday, August 18, 2008

Alhamdulillah...

salam sumer,

alhamdulillah, hr ni abah dah seminggu blik rumah.. maknenye abah dah x dok spital lg.. abah kuar spital hr isnin minggu lps... x sempat nak up-date... maaf yer...
so, skang ni abah kena ulang alik ke sjmc setiap hr utk wat rwtn radiotherapy jer... ksian mak, sebab ulang alik dok hantar abah.. betapa besarnya pengorbanan mak utk abah... sayang sgt kat mak n abah...
utk kemo-port tu, doc kata dia akan pasang dlm tempoh 2 bln nih... alhamdulillah, keadaan abah x membimbangkan cuma perut abah dah makin besar.. mungkin kesan ubat @ penyakit yg abah hidapi skang nih.. semoga abah terus kuat dan tabah...

thanks kwn2 sumer kerana mendoakan abah saya.. hanya ALLAH yg dpt membalasnya...
semoga kwn2 sentiasa bhgia n murah rezeki.. begitu juga kami... aminnnnnn....

::AWARD::

salam sumer,

kali ni nak citer pasal Award plak... biasernye, kite tgk blog org dpt award itu.. award ini.. last2, kite pun dpt award gak... wah, rase bangga jap bile dpt award nih..
heheheh... buat blog cecantik jer dah blh dpt award.. sie sie nie...


my first award from kak yol... "i'm a dailly blogger".. daily sgt lar... ape2 pun.. mekaceh yer kak yol...




second award, "brillante weblog : premio-2008" plak my fren ariba & kak yol yg kasik.. thanks ari & kak yol ... x sangka blog nih brilliant ekk...


Brilliant Weblog is a prize given to sites and blogs that are smart and brilliant both in their content and their design. The purpose of the prize is to promote as many blogs as possible in the blogsphere.

Here are the rules to follow:

  1. Put the logo on your blog.
  2. Add a link to the person who awarded you.
  3. Nominate at least 7 other blogs
  4. Add links to those blogs on yours.
  5. Leave a message for your nominees on their blogs


third award... heheh.. pun kak yol gak yang kasik... alhamdulillah.. thanks kak yol...
"kreativ blogger"... kreatif ke aku nih.. hahahah.. lg menjahanamkan ade lar..

“ANDA HENDAKLAH MENYEDIAKAN SATU UCAPAN BERANGAN ”

It has been done according to the following rules:
1. The winner may put the logo on her blog.
2. Put a link to the person you got the award from.
3. Nominate 5 blogs.
4. Put links to the blogs.
5. Leave a message for your nominees

alahai.. nak buat ucapan la pulak ke... ok lar.. korg layan jer la ekk ape yg kite merapu nih..

salam sumer,
saya mengucapkan berbanyak terima kasih yg x terhingga kpd mereka2 yg menyaport *support la tu..hikhikhik* utk berblogging.. pd anak ku yg terchenta... suami tersayang.. keluarga dan teman2 blog yg saya kasihi.. *aduh... terlebih sudah nih*.. terima kasih sekali lagi.. doakan sy sihat n murah rezeki supaya ade idea utk terus berblog... nieza sayang kamu.. *chewahhh.. kate ucapan berangan.. haruslah guna kesempatan yg ado...*

so, sy suke jer nak pass award nih kat:

erni
suhana
maria
cik non
weeda
suli
shafa

sesiapa kwn2 blog yg x der award kat atas tu pun, blh amik gak.. sila2 lar kita berkongsi award gitu.. tahniah yer...


Tuesday, August 12, 2008

.::cerita bergambar.. CEO Lecture Series 080808::.

salam sumer,

ini adalah cerita bergambar... kisah di Sime Darby Convention Centre pada 080808... org kata ade ong tarikh tu... tp aku x nampak pun ong nye tarikh tu... yg ade, ong hong hing je lar... hahahah... isk, cikgu math aku ms skolah rendah dulu lar... heheheh...

so, jom ikut aku...


ekceli, on that day aku smpi pun dah lps tghari.. sebab pg tu aku gi spital dulu.. harus lar jumpa abah tersayang... aku kan anak kesayangannya... so, tghari hubby hntr aku ke SDCC... aku x prnah sampai lg kat sini.. first time la kirenye nih.. besar jugak.. sesampai je aku kat saner, aku jumpe dulu ngan kengkwn aku nih.. solat... n start bukak kedai buku...


dah settle sumer, aku pi mkn sat.. lapor siut... gambor atas tu aku tgh mkn kat bilik vvip.. heheh.. anit plak tgh 'bakor' cd.. itu sumer rose yang suruh... korg perasan x gambor bwh tu.. heheh.. itu la dayang nur faizah... our performer utk mlm nanti... comel, kecik molek jer si dayang nih... tp, memang ramah.. antara dialog aku ngan dayang...

dayang : u nak amik gambar dgn i ke?
me : ha'ah.. blh tak?
dayang : alar.. i x make up ni.. x per ke..?
me : x per... u x make up pun dah nampak cute..
dayang : iyer ke.. thanks...
me : :)

dengan sore serak2 basah nye itu.. memang best la dayang...


yg ni plak, wan zaleha radzi tgh wat rehearsal utk mlm nanti... wan ni pun sama gak.. kecik citotet jer.. yg pasti aku lg rendah la dr dia.. heheheh... dia jd emcee utk mlm tu...


wajah aku slps disiapkan oleh diriku sndri... aku main belasah jer dok main kaler2 kat muke aku... ape2 pun aku puas hati mlm tu dhn muka aku sndiri...

ini lah wajah2 si penjual buku tersohor di PLF nih... hahahha... kapla bg kedai buku ini, x lain x bukan.... pn suhana... yg lelaki x berapa sempat nak macho tu, namanya zahid... aku... n kak fiza, yg ala2 mata stem ngantuk tu... hehehe.. ape2 pun, kitorg berjaya mengkayakan PLF mlm tu...


bnyk lg nak update ni... tunggu....

quick..xpress..

salam sumer,

n3 cepat n padat...

last saturday naufal jatuh katil... ms tu aku nak pi cr bedak dia tinggal kat dlm keter... pastu, ms nak masuk umah dgr bnda jatuh... lar, naufal jatuh... cian dia.. dok merengek2 kat aku.. daddy dah ngamuk giler.. x abes2 nak slhkan aku... bukannye sengaja pun... huh... nasib paler naufal x ape2... cuma benjol skit jer... aku x bw gi klinik sebab naufal x tunjukkan simptom2 yg luar biasa...
mlm kelmarin (ahad) bdn naufal panas... still x bw gi klinik, sebab memang naufal nye suhu turun naik jer... smlm, kak milah *bbsitter naufal* kata naufal muntah... ish.. knp plak ni...
blik kejer, salin2 baju bagai pastu ajak daddy gi klinik... naufal demam - 39.5... tinggi gak, nurse masuk ubat ikut *ont*t... then, dr. checked naufal.. alhamdulillah, x der ape2.. muntah tu mungkin panas badan dia nak kuar... mlm td, lps mkn pun naufal muntah lagi.. kesian sgt.. tp, x bnyk.. mungkin panas... tp, bila muntah kluar, lendir pun akan kluar gak... ade gak bagusnye muntah nih... susu pun x abes smlm... sian sgt kat naufal...
mommy doakan naufal lekas sembuh ye sayang... nanti kita tgk atok abah kat spital..
mommy sayang naufal so muchhhhhhhh.....

Monday, August 11, 2008

abah III

salam sumer,

lately, amat lambat sgt nak update blog nih.. minggu lps bz ngan CEO lecture.. so, minggu ni la blh berupdate bagai..

ABAH,
hr khamis lps sepatutnye abah kena jumpe Dr. Kamal kol 2pm.. tp, x sempat... sebab pg tu darah abah kuar banyak sgt... berketul2 darah idup kuar... abah ckp ngan mak, dia nak buang air besar... tp, yg keluarnya darah... atas katil, atas lantai bilik.. semuanya penuh ngan darah yg berketul2... mak x perasan, sebab bilik gelap... bila mak bukak lampu bilik air, baru tau darah abah dah kuar berketul, banyak..

so, abah masuk emergency pagi khamis tu jugak... around 3am, mak bw abah gi SJMC... hr tu jugak aku amik half day, sebab nak tgk abah.. aku angkut naufal skali...
abah kena wat radiotherapy n kemotherapy... skang ni, kami ikut je kata Dr.... asal abah blh bertahan, itu pun dah alhamdulillah...

hingga ke hr ni, dah 5 hr abah dok spital... kemo pun dah start buat.. tp, dr. bg kemo yg dose rendah.. pasni baru dr. kasik dose tinggi plak... aku harap abah tabah.. semoga abah kuat semangatnye.. my mak, amik cuti separuh gaji utk jg abah selama 3 bln..
alhamdulillah, semua org faham keadaan abah skang ni... harap semua kwn2 mendoakan abah sy supaya dapat bertahan utk rawatan kemo ni.. insyaALLAH...

Wednesday, August 6, 2008

.:....:.

salam sumer,

aku x tau nak start camner...
korang layan jer la ekk..
first aku citer pasal,

ABAH...
last monday abah, mak n pa'ed gi sjmc.. kat sane abg zul *mak nyer anak sedare* soh tunggu cos nak masuk skali jumpe Dr. Kamal.. ekceli abg zul ni pun ade cancer gak, kebtulan dpt Dr. yg same plak tu.. lg senang nak bincang.. so, the dr. just :
- checked abah nye condition
- consult skit2.. itu..ini.. begitu.. begini..
- tanya pasal kemo treatment tu nak wat ke tak..
- next thursday jumpe blik sebab dr. nak check abah lg skali..

keputusannya, dr. x der ckp ape2 yg blh melegakan hati.. sumer masih teka-teki.. ALLAHhuakbar... x tau dah nak buat ape nih...


NAUFAL...
- alhamdulillah.. my soul dah 10 mths young...
- semakin manja
- dah pandai wave his hand
- pandai geleng paler *means x nak or x ske*
- dah pandai merajuk
- manja sangat ngan mommy
- ske makan biskut tiger susu... auummmmm...
- sgt ske main ngan poksu mok dia *my little bro*
- adeh... jatuh katil skali.. nasib mommy sempat sambut
- ske masukkan kan bnda yg dia jumpa kt dlm molot.. nak kena nih..
- ske main hp mommy.. nasib la hp lame...

lain2 informasi, i will up-date it later..


gambar masa mak gi mekah, dec 2006
mak, abah, me, hubby n my siblings


Tuesday, August 5, 2008

:::???:::

salam sumer,

x tau ape nak cerita..
kpl dah makin sakit...
x tau pasal ape...
yang pasti paler aku dah makin sakit...

abg,
tolong picit paler ayang...
tolong jaga naufal...
tolong basuh botol n buatkan susu naufal...
tolong kemas katil kita yg penuh ngan bantal tu...
tolong belikan makanan...
tolong ironkan baju ayang...
tolong masakkan bubur naufal...

naufal,
tolong jangan kacau mummy...
tolong main ngan daddy...
tolong jgn nakal-nakal...
tolong picit paler mummy...

me,
tolong tdor awal...
tolong mkn ubat...
tolong buat cermin mata baru...
tolong rehatkan diri sendiri...
tolong makan makanan berkhasiat...
tolong pergi shopping...


sekian saja dr saya... harap2 mereka yg diatas dpt membantu saya yg tgh sengal...
harubiru jadinyer...