: : jom jadi kawan2 sy jom : :

Thursday, December 30, 2010

bye 2010...

salam sumer,



SELAMAT DATANG 
2011


SEMOGA KAMI SEMUA LEBIH BERJAYA DAN CERIA DI TAHUN BARU INI

x sabar nak hantar Naufal pi skolah...
semoga ALLAH permudahkan semua urusan kami..
aminnnn...

x tau nak update ape

BLANK
 
x tau nak citer pasai apa
mebe sebab pening paler dok jerit2 terlolong mlm td tgk bola x hilang lg kot..

selang sehari jer lg kite dah nak masuk 2011
alhamdulillah.. sebab berjaya tempuh 2010 dengan jaya nya
dan selama t tinggal 2010 yg penuh dengan kenangan suka duka

 semoga kehadiran 2011 memberi lebih rezeki dan kejayaan buat semua


tahniah & terima kasih

salam sumer,


TAHNIAH pada team MALAYSIA 'HARIMAU MALAYA'
sebab menang piala AFF SUZUKI 2010
dan juga kepada SAFEE SALI
sebab menang piala top scorer

TERIMA KASIH PM MALAYSIA
sebab 31/12/2010 (esok) CUTI KHAS
bagi meraikan kejayaan MALAYSIA




Wednesday, December 29, 2010

semoga berjaya

salam sumer,


rasenye sumer pun dah tau kan..


harap2 team malaysia main dgn semangat kesukanan yg tinggi.. kerjasama perlu kuat utk kalahkan pasukan lawan.. 

klu score.. blh tgk player malaysia hepi2 kat atas padang... berbaloi kerja keras selama nih..

jom kite same sokong player malaysia utk kalahkan indonesia... semoga kemenangan berpihak pd malaysia... nak jerit pekik terlolong dlm stadium memang x mampu.. so, kite support dr rumah pun jadik la.. yg penting, semangat...

semoga mereka berjaya... caiyok.. caiyok...

agaknye kan, mlm ni keeper malaysia kena laser lg tak... huhuuu... mesti kesian kat keeper tu kan sebab matanye kena laser... klu kalah macam mane... klu menang alhamdulillah.. tp jgn sampai ade plak yg kata malaysia main bomoh lg... heheheheeh... agak2 klu mata keeper kena laser, ok tak klu pki goggles niih... hehehheheh....

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*



stylo skit kan... hehehhehe...

jom main air

salam sumer,

ni kisah kat umah mak.. kebetulan pg sabtu x de aktiviti nak buat n umah mak plak baru jer siap kat porch area tu.. so, me and no'oi plan cuti kat porch tu... hehehheeh.... mule2 tu, me kemas sumer buku2 lame dr darjah 1 sampai la masuk uni... sumer pun me punyer... klu ikutkan memang syg nak buang.. sebab kenangan katanya... hahahah... ilmu pun satu hal jugak kan.. tp disebabkan segala khazanah2 tu dah x blh pki sebab kena air terpaksa jugak la me buang.. cume ade skit2 jer yg me simpan balik... mana tau nak guna lg ke lps ni kan... heheheheh.... dah jom layan gambor..



 naufal yg sebuk nak menolong... heheheheh... 

 makcik no'oi ngan poksu napit... hahahhhah... sakan dorg nyakat naufal...

 klu dok umah opah si naufal ni akan mandi 4 kali sehari... kejap2 dok salin baju... sebab asyik dok main jer... nasib baik hayyan tdo ms nih.. klu tak, lg gamat la umah opah... hehehehehe...

cubaan utk larikan diri x kesampaian... heheheeheh... 

porch area umah mak dah lapang dari asal.. sebab mule2 tu ade tiang seri tegak berdiri kat tgh2 laman nih.. then arwah abah suh pecahkan sebab arwah nak dpn umah lapang... x nak ade tiang... ms arwah abah meninggal, umah baru 40% jer renovated... ape2 pun mak dah tunaikan hajat arwah nak besarkan porch... al-fatihah...

sekolah baru naufal

salam sumer,


kelmarin pi amik bj skolah naufal kat tadika Restu Ibu (Little Caliphs) kat BK5... me amik size s jer sebab m pun dah besar... pastu, cikgu tu kata ade plak buku yg dah ditukar cover n kena bayar lebih untuk poster yg akan dibawa balik ke rumah... urmmm... ingatkan dpt skali ngan bag skolah n kasut skolah.. skali kena beli sndr daaaa... hahhha... x per2... nanti kite kuar pi beli kasut skolah la yer abang... lps jer blik dr amik brg2 tu sumer, me dok borak2 ngan en.fizu... heheheh... mcm x percaya naufal dah nak masuk skolah... pastu, kitorg ni kemain sibuk lg mengalahkan anak nak masuk universiti... hhehehhehe... mcm ni la agaknye mak pak kite sibuk2 dulu nak masukkan kite skolah kan... semoga naufal menjadi anak yg cemerlang dunia akhirat... katanya nak jd Imam Muda... insyaALLAH... aminnn...



ini la bangunannya... heheheheh... eh, rumah... 

 nanti nak bw naufal kat sini... nak tunjuk school dia... nanti x lar terkejut si naufal tgk pg2 pi school nih...

naufal akan start skolah by 10 jan 2011 nih... insyaALLAH, ALLAH permudahkan semua urusan kami... semoga naufal menjadi anak dan pelajar yang berjaya dunia akhirat... aminnnnn....

Tuesday, December 28, 2010

bowling PPM

salam sumer,


ini kisah bowling yg dah lame lps... heheheh... amin... kami dpt no. 6 dr seploh kumpulan yg bertanding... huihuhuhhu... geng2 yg lain sumer amik 2 lane.. kitorg jer amik 1 lane... penyudahnye, kitorg men kat lorong ujung... heheheh... dah mcm terkeluar dr kumpulan jer gamaknye kitorg nih... heheheh... owh... game kat ampang point... ok lar... penat wooo nak pi saner... ngan keter rosak lg... ngan kejar train lg... huhuhuu... fenattttttttttttttttttt.... jom layan gambor... tp, x clear sgt la eh...




 dimulakan dengan aksi lenggang mak limah... hahahahah... 
jgn main2... lenggang mak limah pun srike tau... wakakakkaak....
 skali lg... kali ni aksi sakit lutut plak... sebabnye, 2 kali me jatuh melutut ms nak lempar bola... bola jatuh, me pun jatuh gak.... wakakakkakakak....

 sakit lutut pun strike ape.... wakakakkakak...

 ini shimie... pemenang gak niih... hebat tu... 4 round dia jatuhkan pin 1 jer... heheheheh...

 ini pemain jemputan... hahahhhaah... hang memang lawak la din...

jgn tiru aksi ni klu korang x matang lg... heheheheh... aksi ala2 adnan sempit... tp aksi ni by alep sepet... wakakakkakakakak....



*kitorg main bowling ni saje suke2 sebab bos dah sponsored... yg penting semangat tu ade...

penang lg

salam sumer,



skang ni me tgh super sangap x leh thn lg dah nih... hehehheehhe.... so, jom layan gambo2 ms pi penang hr tu...
 rehat jap kat rnr tapah... brunch... pastu, kasik naufal n hayyan main2 jap.. sebab, lps ni nak sambung jln jauh lg... hehehheheeh

 hayyan yg suke sgt2 dpt main menatang jongket2 nih... hehehheeheh... 

 dah sampai pun... kitorg x naik jambatan pun sebab jam sgt2 kat tol... so, pusing balik pi naik feri ja...

 jom nek feri... hehehheh... bayar 7.30 kupang jer...

 atas feri... tudung penyek kena tihup angen... adik ngan abang sama2 cuak... heheheh... daddy tukang jg anak2...

owh... konon2 hensem la tu... pdhal cuak...



*sambung lg nanti...

cerita JANIN

salam sumer,



semalam me amik 1/2 day leave sebab nak settlekan hal sekolah naufal.. owhh... itu nanti2 me citer.. sebab nak citer pasal pelem ni dulu... takur terlupe plak... ermmm.....



semalam me pi tgk citer JANIN... asalnya nak tgk hantu kak limah balik rumah.. tp, show nye ptg sgt... kenot la kan... so, tgk janin jer la... mule2 citer ni mcm serabut skit sebab ade flashback2 sumer kan... memang kena tgk n fahamkan btul2 citer nih... nak kata seram sampai jerit2... x la sgt... cume bnyk mcm perasaan x keruan jer... mcm serba x kena.. sebab sound filem ni memang suspen... serius... me ade la tutup2 mata kan... tp x der la sampai dok terkejut2... heheheheh.... yg pasti, me nangis tgk pelem nih... pernah ke korang menangis tgk citer hantu...

pernah x korang sedih sayu jer biler tgk hantu tu... hurmmmm... klu nak rase perasaan tu, me suggest korang pi la tgk movie nih... mule2 tu mcm bosan... tp bile dah faham, akan jd syok...

citer ni lebih kepada kisah keluarga, kasih sayang, kepercayaan dan tanggungjawab... bnyk pengajaran yg kite leh dpt dari citer nih... bukan hanya nak citer pasal hantu semata2... kisah seorg ibu yg terlalu sayangkan anak2 nya... kisah jiran yg suke buat cerita... kisah orang tipu orang... mcm2 lagi lah... nak bgtau nih... citer JANIN ni kan, x mcm citer2 hantu yg dah kuar kat panggung sblm ni tau... klu korang tgk hantu dlm citer JANIN ni kan, korang akan rase kesian jer... me kasik 4/5 utk citer nih...








*sedih sgt tgk ija seru nama anak dia Inaiyah... comel sgt2...
*watak utama filem ni IJA n HAIRI OTHMAN... arahan HITLER ZAMI...

Monday, December 27, 2010

kisah bola dah spaghetti :: UPDATE::

salam sumer,


aminnnn... sebab... team malaysia score 3-0 smlm ngan indonesia... tp, bengap sebab... supporter malaysia dok main laser pi suluh muke player2 indon.. tp, btul ke supporter malaysia yg buat.. or, supporter indon yg sengaja buat mcm tu... sebab... sajer suke2... heheheh... gilo...

sempena game malaysia vs indonesia mlm td, en.fizu dengan berbesar hati nyamuk masakkan kami spaghetti... alasan... malas nak kuar n mau tgk bola... ok... aminnnnn... heheheheh.... nasib baik dia x pi tgk bola kat stadium... klu dia pi stadium, semestinya me akan ikut tgk bola kat umah jer sama... hahahahha... semangat katenye...

pakcik tu.. sambil mkn sambil jerit... nasib x tershekik... klu tershekik.. x pasal2 pi spital... owh... eh, perasan x GK team malaysia tu hensem kan... hehehheeh... ske tgk rambut pacak2 dia tu... kompom pki belkrim... hehehehhe...


rabu nih, tema malaysia plak pi indon... harap2 team kite dpt score lebih bnyk bola kat saner... dan harap2 juga, supporter indon x bls perbuatan kejam x bermoral mcm yg dah jd smlm...


UPDATE: 

indonesia start laser malaysia on 1/12.... malaysia balas 26/12... 
adil dan saksama kan... tp, mcm lawak plak bile indonesia kata malaysia main pakai bomoh
heheheheheheheh...

Friday, December 24, 2010

kisah pi penang

salam sumer,


isni n selasa lps me ade seminar kat penang.. dok la plak kat sini... heheheheh... best2... seminar tu start pg, so kitorg bertolak dr puchong hr ahad.. dlm kol 10 gitu la kot... then rehat jap kat rnr tapah.. terus mkn tghr.. x koser nak singgah2 lg dah... lps mkn, en.fizu drive terus ke penang... ikut jln biase la kan... hahahah... yg x thn nye, me kan gayat skit.. tmpt tinggi x leh nak tgk... so, bile sampai kat area gua tempurung en. fizu suh me tgk2 kat luar.. ms tu plak btul2 kat area yg bnyk gaung tu.. memang kena la dia kan ngan amukan ku... wahhhh... x der lahh...

pastu, bile lps terowong pun satu hal jugak... ampunnnn... me x leh thn lalu tmpt2 mcm tu.. takut... then, en.fizu kata klu takut jln2 mcm ni nanti x yah pi cameron.. sebab me plan taung dpn nak pi CH... heheheeh... alhamdulillah... selamat lalu kat situ... en.fizu pun memang dah mahir ngan jln2 mcm tu... aminnnnn... anak2 memang tdo la dlm keter... me ade gak terlelap.. tp tdo2 ayam mcm tu... hehehehe.... kang sian plak dia dok bwk keter sorg2, bini membuto kek sobolah... wakakakkakaak...x patut2.. lps jer tol, en.fizu dah plan nak naik feri... skali salah simpang.. termasuk kat area jambatan plak... owh... terpaksa u-turn bawah jambatan... hahahahah... seronok... sebab pengalaman kan... bile lg nak merasa kan...

nak tunggu feri pun makan tahun gak lar... sebab bnyk tmpt nak kena henti2 nih... nak tunggu feri lg... tp x pe... semangat feri tu yg kitorg sanggup tunggu tu.... wahahahhahah... keter kami plg depan skali dlm feri tu... amin... suke2... sebab, x yah susah2 nak kuar ke dpn jauh2... hahahhahaah.... ms atas feri tu la sakan tukar diapers hayyan n naufal... masing2 dah basah... hahahahah....

 *citer penang akan bersambung.. nanti me masukkan gambar eh...

Wednesday, December 22, 2010

gigi sy sakit lagi

salam sumer,

huhuhuuhuhu
pg ni dtg opis dgn muke yg sembab
sebabnye... nanti me citer tp x tau bila
pastu, gigi plak sakit.. nyut.. nyut.. nyut...
nak cabut... tp penakut...
thn sajer lar...
dah.. itu jer nak bg tau

opss... td nak dtg kejer tibe2 enjin keter mati lg
owhhh... pening paler... mau duit lgkah...

Monday, December 20, 2010

saya comelkan... :p

salam sumer,


hari tu kan.. mummy pg opish x pakai headband tau
lps tu kan, rambut mummy asyik kuar2 jer
syian kat mummy sy sebab kena btul2 kan rambut dia tu
hehehehehhheeh...
pehtu mummy pi carik headband tu kat g**dian tp x ade pulak
sebabnye, untie suhana yg suruh

syian mummy.. x jumpe pun headband tu
last2, untie suhana kasik headband dia
tp x pki lg
sbnrnye, headband tu utk anak kwn untie suhana
heheheheh...

balik tu kan, mummy pkikan kat kite
kite suke.. sebab muke kite nampak sgt comel
w/pun kite tau kite memang dah comel sgt2... 
jgn marah yer... heheheheh
nak tgk tak muke kite pki headband tu...

*

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


nama sy bukan ANA.. nama sy NUFA'IL HAYYAN... hehehheeh
comelkan saya....


lauk naufal n hayyan

salam sumer,

naufal n hayyan ni jenis x mkn pedas.. especiali si naufal.. pedas memang x blh.. me plak klu ld pedas, lg best.. heheheh.. tp kena hati2 gak skang nih... takut pedih perut plak nanti... budak berdua nih klu pi umah bbsitter mesti bw lauk sndr.. sbab memang dah mcm tu.. bbsitter x masakkan utk diorg.. so, pepandai mak pak la nak sediakan mkn utk anak2... 
mcm naufal na hayyan lauk mereka senang jer.. sup.. x abes2 ngan sup... klu 5 hr tu pi umah bbsitter, maka 5 hr gak la dorg makan lauk sup.. tp, me ubah2 la jugak jenis2 sup tu... heheheh... biasenye me masak sup ayam, sup ikan, sup soo hoon (eh, iyeke).. so, rotate la sup2 tu... heheheheh.. 
klu buat sup sayur plak me letak fishball.. potong kecik2... sebab nak kan rase tu kan.. klu ltk MSG kang melampau plak.. budak2 bukan tau sedap ke tak... janji depa bleh mkn... yg penting fresh home made by mummy... ngeeeeeeeeeee....

 sup ayam... hr2 me bgn kol 5pg sebab nak masakkan utk budak bertuah 2 beradik tu... heheheheh... ade org kata msk la mlm2, so pg tu just panaskan jer.. tp, me x sampai hati plak... tu yg sanggup bngn pepagi sblm subuh tu... heheheheheh... dah siap2 masak me masukkan dlm thermos makanan.. so, bile dah tghari makanan tu masih panas lg... klu x, budak 2 beradik tu kena la mkn lauk sejuk... owhhh... sgt x bagus ye...


Friday, December 17, 2010

kue teow goreng pedas

salam sumer,

heheheh.. ngades jer kan nak letak resipi bagai.. pdhal sumer dah tau cara nak buat kue teow goreng nih... heheheh... ok, jom tgk kue teow version mummy niza plak... heheheh....

 tumbuk bwg putih, bwg merah n cili padi... sumer pun agak2.. klu nak pds blh tmbh lg cili api tu.. me x guna cili kering tau.. x ske... klu gune punmesti tambah cili padi jugak... baru ade kick.. sebab darah N9 dah mengalir dlm bdn kan, so memang x leh tinggal la cili padi tu... hehheheeh...

 tumis sampai garing.. sebab nak kasik cili tu btul2 masak.. klu x masak kang sakit poghut plak nanti...



 masukkan ayam... yang ni ikut suke hati masing2 klu nak masukkan rencah2 lain ke kan... 



 masukkan sos cili, kicap manis, garam... kacau rata... masukkan air lesung tu td (alar.. lps kite tumbuk bhn2 tumis tu)



 dah kacau rata.. baru masukkan kue teow ngan sawi.. me pilih sawi hijau.. sedap n x pahit... then kacau sekejap n biarkan smntara.. jgn kerap sgt kacau sebab nanti kue teow tu pecah2 plak... bile dah agak2 sayur tu nak masak, masukkan pulak taugeh... kacau sekejap n tgk taugeh pun hampir masak, blh la tutup api... dah siap... heheheheh...

kue teow ni me masak pg td.. kol 5.00 pg td.. heheheheh... selamat mencuba...

sedap

salam sumer,


ini bekal bekpes me pg ni.. sedap.. pedas... 
kenyang n puas hati dpt mkn kue teow goreng nih
bnyk sayur plak tu
hehehehehhehhehe

nanti me tepek resepi eh

Thursday, December 16, 2010

BABA family day

salam sumer,

owh.. kisah ni dah basi dah... 2 minggu lps silap... baba ni nama arwah atuk en. fizu belah mama (MIL)... so, hr ahad tu semua family on MIL side dok kumpul n gerak skali pi jeram kat sg sembilang... ekceli program ni dah lame plan by cousin en. fizu n moksu (untie en. fizu).. so, organize same2 la... yg bestnye, my MIL dpt sponsored dr bos dia.. hehehe... best gilak... jom la layan gambor.. sebab x tau nak citer ape dah.. hahahahah...

dok lepak2 dulu smntara nak tunggu game... hahahah... baekkk nye santai kat tgh padang... tudung pepel tu makcik en.fizu.. yg berdiri sebelah kiri pki sandal tu my MIL.. heheheh...

 menggila bersama ipar duai... bj hitam tu isteri cousin en.fizu... yg baju blue black tu plak cousin en.fizu.. baru semilanbelas...

 yg tgh2 tu nenek en.fizu.. masih sihat lg... tp, lutut dah start2 sakit... jgn x tau.. nenek masih mampu lg jg cicit dia tau.. 


yg tgh nyangkung tu en.fizu nye cousin.. yg botak blakng tu pun cousin en. fizu gak... wife dia yg tudung putih tu... hahahah.. yg plg tinggi dlm ini photo adalah... adik ipar me... hahahahah....



mlm selepas kejadian sukaneka nih, kitorg ade wat BBQ tp gambor x snap sebab sibuk jg anak n makan... pastu, sambung plak game utk remaja... klu ade gambor dr sepupu sepapat nanti me upload yer...

padan muka


dok tengok blog masak memasak
blog makanan bagai
konon nak amik resepi la.. konon yer...

skang perut dah start munyik2
dah lapor le tu
pdhal pg td bekpes mihun goreng ngan telur mata..

huhuhuhuhu...
padan muka...

dah.. dah
pi sambung wat kejer...

PPM bowling tournament 2010

salam sumer,




kot2 la ade librarian lain yg join tournament ni kan
boleh lah kite bersuai kenal kat sane nanti
hehehehehehheh...

Wednesday, December 15, 2010

bengang + marah = berah

salam sumer,

since dr ahad lps me dok cr 'bnda' nihi kat gu**dian
mule2 pi gu**dian giant tmn equine ... x der pharmacist
ok lar.. x per

then pi gu**dian putrajaya p8... pharmacist x dak... 
cuti ka, apa ka.. x tau la
mlm tu plak pi gu**dian giant bdr kinrara
pharmacist bersalin... 

then me tanya dia knp pharmacist guardian ni semedang je x de
tau tak dia blh jwb apa
'mana sy tau.. itu bukan masalah sy'
oho.. if me wat report kat mgmt mcm mana
dia diam ja

sat td pi gu**dian alamanda plak
tau dak.. pharmacist bersalin jugak
hahahhahah... depa dok pakat peknen n bersalin sama2
bile tanya knp x der replacement?
dorg blh jwb x tau... sila tanya HQ.. sebab HQ yg uruskan sumer

wahhhhhhhh.. baekkkkkkkkk punye jawapan
last2.. me pi cr kat watson nyambek
habes citer... x sangka plak kat watson nyambek 'bnda' tu murah
heheheh... memang beza habis ngan gu**dian
 
pehni me beli kat watson nyambek lg bagus
x sakit hati...

tak payah susah2

salam sumer,

smlm ade event PDS kat opis me
klu ade event mesti ade mkn2 kan

so, mkn2 adalah best
sebab kami sumer x payah susah nak naik air asia
pasalnye, minum pagi kami dibawakan khas kelas nok oleh
nasi lemak airasia... aka nasi lemak pak nasser...
hahahhaha

memang sedap n lg sedap sebab percumeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
x yah bayar tiket, x yah bayar nasik lemak yg rege atas kapalterbang tu sebekas 8 hengget
sukeeeeeeeeeeeeeeeee
sebab THS cater caterer yg same contract food dgn AirAsia
 
hebat kan PLF... bukan riak tapi bangga
wahahahahahahhahah....

Tuesday, December 14, 2010

busy

sebab hari ni ade PDS.. 
dah itu jer nak bgtau
malas nak citer panjang
sebab klu citer x der gambor x besh...

daaaaaaaaaaaaaa...

Friday, December 10, 2010

chenta hati saya

salam sumer,

nak tayang gambar chenta hati saya kat sumer
harap jgn ada yg muntah darah plak..
hehehheheheheh

*

*

*

*

*

 
*
 
*
 
*
 
*
 
*
 
*
 
*
 
*
 
*
 
*
 
*
 
*
 
*
 
*
 
*
 
*
 
*
 
*
 
*
 
*
 
*
 
*
 
*
 
*
 
*
 
*
 
*
 
*
 
*
 
*
 
*
 
*
 
*
 
*
 
*
 
*
 
*
 
*
 
*
 
*
 
*
 
*
 
*
 
*
 
*
 
*
 
*
 
*

 opkos la daddy nye dulu...

then.. abang naufal.. my buah hati pengarang jantung... sayang abang...
 
adik hayyan... my cutest baby... my chenta hati pengubat lara jiwa... sayang adik jugak...

heheheh... hr ni saya jiwang2 skit yer..
sebab esok coti
lalalalalalalal



kehilangan - update

salam sumer,

semalam genap sebulan arwah abah pergi kepada PENCIPTAnya... 
al-fatihah
dan semalam juga me terima call dr teman lama
mengatakan my x-bos hubby (md fu'at ahmad) terlibat dlmm kemalangan di pagoh
suami my x-bos (hjh. roslin muhiddin) meninggal dalam kemalangan tu
al-fatihah...
semoga arwah ditempatkan dikalangan umatNYA yg soleh

takziah pd seluruh keluarga hjh roslin muhiddin diatas kehilangan ini
semoga mereka redha dan tabah menerima dugaan ALLAH

update : berita harian, pg 14

Thursday, December 9, 2010

tiba2 rase rindu

salam sumer,


td dok cr gambor bos... then, terjumpe plak gambar2 lama... secara x sengaja, tibe2 plak rase rindu kat mereka...



LtoR: buzz... lynn... sharul... kawan rapat yg suke gaduh2 manja
bnyk tolong me ms WoMIS 2010 aritu... thanks sgt2 sebab tolong akak...

ida kecik n sharul.. suke tgk diorg... 
ida ni even dia kecik, tp berani melawan... bagus2... jgn sampai org pijak paler kite tau...
sharul... si anak emak... heheheheh...

holiday



Wednesday, December 8, 2010

naufal

salam sumer,



alhamdulillah.. naufal skang dah x payah pki diapers lg... sblm2 ni pun x pkai kan.. cume bile nak tdo jer baru pki.. tp sejak 2 minggu lps (sebab dok umah opah) naufal memang dah x pyh pki diapers pun lg... makcik no'oi memang sengaja x nak kasik naufal pki diapers.. senang bile nak pi skolah nanti.. mlm2 pun x pki jugak.. mule2 tu memang la penat nak asuh dia pi toilet bagai.. tp, lame2 tu terus jd senang..

sebab naufal pun dah pandai masuk toilet, pee n cuci elephant dia tu.. hik hik hik... klu mlm pun cenggitu jugak... sblm tdo mesti/ wajib masuk toilet... tp, sblm tdo tu jugak dia bantai minum 2 botol susu... hamik... tp, ok jer.. alhamdulillah.. setakat ni naufal berjaya bngn merengek2 tgh malam pi toilet... kesan dan akibatnye, me x cukup tdo... bayangkan la.. tiap kali bngn pi toilet kang, dia dok pesan susu plak lps tu... owhhh... memang heaven... yg bestnye, klu naufal masuk toilet kang, me tukang on/off lampu jer.. yg lain2 sumerrrrrrrrrrr naufal buat.. dah blh harap dah anak bujang me tu... heheheheh...



tp kan.. kat umah pengasuh, naufal tetap kena pakai diapers.. pdhal dah bgtau dah naufal blh buat bnda2 tu sndr.. urmmm... maybe dorg mls nak tunggu kot kan... abes tu, mcm mane nak pi school nanti nih...

twitter

salam sumer,

kisah pg td..
me cr henpon... sebab tgk kat charger henpon dah bertukar
tanya ngan 'dia' mane me nye henpon

ade ke patut 'dia' suh me pi tanye kat 'abg twitter'
wakakakakakak
me tanye la 'abg twitter' yg mane satu
'dia' leh jawab...
'abg twitter' yg ade misai dok kat blakang tu...

wahkakakakakakk....
nak gelak guling2... tp takut org lain terjaga skali...
hahahahahahah......

misteri nih
siapakah
'abg twitter'
itu.....
wakakakakaak

macam-macam

salam sumer,

macam2 nak citer kat blog nih
kisah naufal
kisah hayyan
kisah holiday

urmmm... sumer la nak citer...
tgk la sat gi.. kot2 ade masa kan...

hehehehe...

Friday, December 3, 2010

ofis

salam sumer,

masih di ofis
tgh buat kejer..
eh.. skali ngan esemen
sambil2 tu layan lagu bruno mars
just the way you are
perasan konon2 amazing.. wakakakakaka...


ok dah.. itu jer nak bgtau
selamat berhujung minggu
dan

salam Awal Muharam...

kisah mlm td

salam sumer,


hahahah... citer mlm td tp baru hegeh2 nak citer skang... dah petang dah... ermm... blik kejer smlm plan nak pi atria kat damansara... so, blik siap2 sumer then terus la pg kan... konon2... tp mak suh pi lps maghrib... sebab nye en.fizu lmbt bersiap mengalahkan pengantin... so, lps maghrib kitorg kuar... masuk ldp... jem sgt2... dah sampai kelana jaya en.fizu start bising bebel2... sebabnye, dia dah mls nak pi... heheheh.. tu lah.. saper suh siap lambat... gagagagagag... sbnrnye kan, me x tau pun atria tu kat ner... heheheheh... sampai kat atria, problem pulak nak parking keter... agak terkejut gak la.. sebab x sangka plak atria tu cenggitu ghupe (sebab atria kat damansara kan)... hehehe... nak blik tu, singgah kat toilet sat... kecik n sempit toiletnye tu... nak hang bag pun x dak tmpat nye... nak buat mcm mana, so redho jer lar... hehheehh...

ok dah x tau nak citer ape lg nih... otak dah buntu... insyaALLAH... klu ade citer, me stori mori morning glori la ek...

tamat

salam sumer,

me nak bgtau nih
me dah katam bc blog auntie nani
heheheh... kecoh jer lebih kan
sebabnye, me ske bc setiap episode auntie nani
since dr episode 1 sampai la ke Episod 78 - Jelmaan Harimau
memang best... pengalaman hidup seseorg yg kite leh share...
x sabar nak tunggu episode yg seterusnya..


to auntie nani... kuatkan semangat n teruskan berblogging

ps: me bc time rehat ek... once dah siap kejer me sambung balik bc... jgn fikir me x dok kijo dok terjah blog oghe lain...

Wednesday, December 1, 2010

air

salam sumer,

nescafe pg td ade lg separuh..
nak buang sayang
nak minum dah sejuk
pg pantry.. tambah gula skit... then, tambah air panas...
urmmm... sedap jugak... masih lg ade rase nescafe...
heheheheh...
euuuwwww... ade yg geli ke...
perlu ke nak geli geleman pd sisa makanan sndr
urmmm... jgn membazir...
sumer tu kan amalan syaiton


dah.. itu jer nak bgtau...
eh.. jap...
satgi kol 5.30 nak balik dah...
bubyes...

pelik

salam sumer,

x der ape yg pelik pun
cume ngantuk nak tdo
tp bnyk kejer
tp mcm biase.. mls nak buat..
tp terpaksa gak buat sebab dah tanggungjwb katanye
klu x... urmmm.... pandai2 la jwb ngan big bos nanti...
wakakakakakk...

dah.. dah.. nak sambung wat kejer...