: : jom jadi kawan2 sy jom : :

Thursday, June 26, 2008

naufal n daddy...

nak citer nih... naufal klu nak tdo mesti kena tutup sumer lampu... nasib baik la bilik aku tu memang gelap, so biler dah tutup lampu tu memang dah x nampak ape la jwb nyer... dah tu, biler x nampak ape, bkn nyer bleh buat ape2 kan...
so, aku bukak la dvd... dpt la samar2 skit cahaya nyer... ape aku mengarut nih... naufal ni plak klu daddy nye ade bile dia nak tido memang payah.. senang citer, dia nak main... sebabnye, anak aku ni ske golek2 atas katil.. klu dia dah nampak katil... huiiiiyyaaiii... kemain seronok lagi... aku pun amik kesempatan la join skali...

senang citer, naufal nih memang ske main2 ngan daddy dia... klu aku ade lagi la dia mengada2... nak suh aku dokong jer... penat tau mummy nih... aku pun dah tader bahan nak citer, so korang layan gambor jer la yer...








Monday, June 23, 2008

aku dah kena tag...

alahai.. kan dah kena tag lagi.. kali ni aku kena ngan kak yol plak.. ekceli kak yol ni kolej-mate *boleh gitu* mase aku kat uitm dulu.. syok tau kak yol nih... mulut dia riuh rendah.. pastu ske dok main lari2 kat kolej tu ngan suar katok die tu... heheh.. pastu ngan baju kelawar dia tu... hahahah... key ar, jom kite terus ke acara berikutnyer...

Senaraikan 5 hadiah yg anda impikan :
1. Multi Purpose Vehicle
2. Condo
3. Jam baru
4. Nak gi Cameron Highlands
5. Nak fully package sponsor sambung master

Senaraikan alasan atas pilihan itu :-
1. Senang nak gi memane.. sebab klu balik rumah mak pun dah penuh ngan brg naufal jer... so, pasni klu plan nak tambah baby, maka senang lar.. dah ade bnyk ruang... yeay...
2. Boleh wat investment 4 future... skang ni pun ok gak cause dok ngan PIL...
3. Jam yg ade skang ni pun dah agak2 lama lar... nak kate boring tu x lar... tp, dah teringin sgt kat satu tu...
4. Umur dah 27 nih x pernah pun sampai Cameron tu... bile nak gi saner jer, ade le halnyer... abg, jom gi Cameron jom...
5. Sebab nak study lagi... dan lagi.. dan lagi... senang citer... educated mommy...

5 Impresi terhadap orang yang diminati:

Orang yg diminati.. jap.. jap... ermmm... yeay... dah dapat dah... Nadznin Hafizu... huhuhu...
1. Poyo
2. Hormat org tua
3. Ske wat muke yg ala-ala nak senyum tp cover... hahahhha... lawak lar abg nih...
4. Pandai cari duit utk kasik anak bini makan... mekaceh yer bang...
5. Menjadi suami, daddy, kawan n kekasih to us...


Perkara hebat yang pernah dilakukan:
Mengandung dan melahirkan Naufal Hyecarl w/pun dgn cara pembedahan...

5 Ciptaan yang paling disukai (tidak semestinya melibatkan teknologi yang maju)
1. Handphone - leh jd sumthing yg practicle.. sgt soka...
2. Mesin basuh baju - senang nak cuci baju yg bertambun itu... heheheh
3. Air - macam-macam boleh jadi kan...
4. Parents - sangat kagum
5. Baby - sangat kagum jugak...


5 perkara yang dibenci:
1. hipokrit
2. mulut longkang
3. perasan bagus
4. bajet cun jer
5. lipat kain

5 orang yang mahu di tag:
1. sue mama maryam
2. maria mama nawfal
3. Chempaka aka cik non
4. S & D
5. Erni ibu Ei'shah


perggh... jenuh nak pikir mende ni tau tak...


selamat la yer...


*mekaceh yer kak yol, berjaya memeningkan paler otakku yg serabut inih... hahahah... hampeh...

Tuesday, June 17, 2008

naufal new bblegs collection

hi sumer... sajer jer nak wat entry nih... rasenyer sumer tau kot knp aku pkikan bblegs ni kat naufal... sebab aku pernah wat entry psl bblegs ni sblm nih... naufal ni kulitnyer sensitip skit.. tu yg kena pakai bblegs, klu x abislah kaki dia tu merah... sebab dia garuk kaki tu sampai luke2... cian iyer..
so, ini antara koleksi bblegs yg naufal ade... untie maria yg tolong orderkan utk mummy naufal... mekaceh yer untie... nanti kem clm ngn nawfal ekkk... *maria, itu anak aku yg berkata2 okeh...

first bblegs naufal yg kaler itam n merah tu... namanyer ladybug... yg lain2 tu dtg skali... aku ske jer tgk naufal pki bblegs tu.. blh elak dr sejuk.. pastu leh tutup aurat... seperti kata maria...

aku beli online jer, sebab x jumpe pun bblegs ni kat sini... so, sesape berkenan boleh la tgk kat babysasha n mom... pasni ni, aku ltk pitcha naufal pki bblegs plak ekkk...



bblegs naufal

saman...

ish... kan dah x leh nak renew roadtax... ermm.. xper2...

ape kes nih...

td hubby col.. dia kata roadtax x leh renew cause ade saman... hah???!!! saman???!!!... sejak biler plak kitorg dpt sorat chenta nih? setau aku x pernah plak sorat chenta ni sampai rumah... ya rabbiiiii....

okies.... aku dok tenet cr info kat jpj.. alameks... hampes... ok, x per... aku call... x dpt... operator busy... btul la tu kot... gomen kan, org ske jer dok tepon2...
aku call lagi... yeay... dapat pong... ske sangat, cause officer yg jwb call tu sgt lemah lembut n frenly... itu sgt penting bagi aku...

JPJ - CLEAR.... means no saman....

pastu call BP plak... aku tros call bukit aman jer... hahahah... giler ar aku nih...
yeay... aku dapat police officer yg sangat baik hati, polite n frenly... amat2 penting okeh dlm perbualan yg berkaitan ngan saman nih...

BP - X CLEAR.... means ade satu saman.. APAAAAAAA........................?????????

heheheh.... time tu aku leh gelak lagi... kahkahkahkah... sebabnyer aku lansung x stress biler ckp ngan wanita polis itu... pehtu aku bgtau dia, sorat chenta itu x sampai rumah... wat to do... ayam x patuk, itik x sudu... bayor jer lar...

saman - x pakai seatbelt
nilai - RM80
tempat kejadian - subang jaya


so, esok aku kena pi bayor ler jwbnyer...
klu dah kuar waran, mau aku kena sampai 300... ape... 300... kopak den...
korang sumer dah check ke blom saman2 di BP n JPJ... yuk... mari kite sama2 membayor saman..


*to my bos - Alim, esok aku kena kuar lg lar... nak bayor saman plak...

Monday, June 16, 2008

ape-ape jer..

aku x tau nak wat title entry ni ape.. sebabnyer aku tgh x der mood nih.. kijer bnyk, tp mcm malas plak nak buat... x per.. sat gi sambung baik sementara tgh transfer file nih... heheh... hari ni, cam biaser aku poser lagi.. dah masuk 3 hari aku poser... ok lar tu... aku nak cukupkan 15 hari poser... fuyyyoooo...bnyk nyer tinggal... jgn slh sangka yer...aku bukannye mls nak poser, tp aku bersalin mas tgh bulan poser.. cuma aku sempat poser 15 hari jer... alhamdulillah...
memandangkan ekonomi pun dah increase, itu juga slh satu sebab utk aku ganti poser... ekceli aku poser hr isnin ngan khamis jer... amik berkat poser sunat skali... heheheh... hari2 lain aku bw nasi.. *terpaksa la masak*... heheheh... cuma hari jumaat jer aku n frens kuar berpoyer2... sebabnyer tmpt kijer aku ni jauh dari kedai mkn... kena kuar about 4 km tuk mkn... heheheh
mari kita memburu makanan... itu hanya utk hari jumaat shj... sebab kat putrajaya nih ade pasar tani setip jumaat... heheheh... time tu la aku sakan berbelanja...

hari nih aku dpt bos baru... hehehh... halim namenyer... tp aku panggil dia alim jer... sebab, memang alim pun... hahahah... alim ke ko tu???... heheheh :d... dia ok jer ngan kitorg sumer... slalu kena buli ngan aku n suhana... utk pengetahuan sumer, alim ni bujang lagi... bujang trang.. tang...tang... nanti aku upload gambor dia... sesaper nak berkenalan boleh jer...

malam tadi, aku pi ppum.. tgk pak uda *hubby uncle*... tp, aku x tgk pun... sebabnyer pak uda masuk icu.. kritikal cancer... semoga ALLAH lindungi pak uda... cancer pak uda nih dah tahap 4... cronic... doktor pun x leh nak buat ape2 lagi... semoga ALLAH permudahkan segala urusan-NYA... amin...
blik dr hospital dah pukul 12 lebey... nasib baik naufal lelap balik, aku pun dah giler sangap.. zZzZzZzZzZzZzZ.......... alamaks... nasib MIL aku kejutkan pagi td, klu x.. kompom aku sampai opis lambat... huih...

ish... meeting plak... sangap nyer aku... batuk2 plak... lagi la aku tensi... hik..hik..hik... kena betul kan report plak... ermm... adus... lapor nyer... teringin nak mkn nasi ayam kat petaling tu... nyummy... ermmm.... syedapnyerrrrrrr.... uish.. lupe lar.. poser hari nih.. xper2, bukak poser nanti bleh mkn.. tp, aku dah azam x nak mkn mlm... ops... mcm maner nih.. x per lar... skali-skale... hr2 dpt pahala... banyak la songeh aku nih... x per ar... mlm kang nak pi mkn nasi ayam..









ape citer pak ude ekk...???



nasi ayam yg sedap sangat.....

kat maner ekk tmpt nih... cantik sgt cause blh mkn kat atas kelong...
pastu ade bot kat tgh2 tasik...


Friday, June 13, 2008

naufal dah lapan bulan lebey

alhamdulillah, naufal dah 8 bln lebih dah skang nih... syukur sangat cause naufal dah semakin sihat dan cerdik.. cuma last week jer naufal munth susu... ermm... maksudnyer, naufal minum susu jer dia muntahkan balik.. mak kata naufal kembung, tp dia x nangis pulak... but the next day, alhamdulillah.. naufal dah bleh minum susu mcm biase... sian sangat kat naufal.. lembik badan dia... as mommy yg sayang sangat kat anak, aku sanggup berjaga sampai pagi... naufal pun x bleh tidor mlm tu... daddy x der plak... ermmm.... takut plak naufal kena tukar susu nanti... parah dibuatnyer.. iyer la, naufal x minum susu ibu... ermmm... next entry, klu ade masa nanti aku citer knp naufal x minum susu ibu ekkk...

so, jom kite tgk p'kembangan naufal skang...

- dah pandai sembang skang nih *since 3 bln lagi naufal dah cenggitu... tp, skang ni dah makin bising mulut nyer tu...
- kuat minum susu... klu nampak botol susu jer, mula la merengek2 manja.. eee... geram la anak mommy nih...
- dah pandai merangkak... sekejapan dia dah sampai dapur... *daddy, tolong amik anak nihhh.....
- klu naik walker sangat suke berlari...
- ske tgk azan n program nasyid kat oasis 106 * alar yg seblm azan tu ka ke ada ustaz munir ahmad tu nyanyi nasyid tu... hehehhe...
- x ske makan bubur yg di blend... klu blh nak mkn bubur yg ketul2 tu.. tp, aku kasik kembang sekembang-kembang nyer nasik tu, baru aku suap kat naufal
- dah pandai diri sendiri
- dah pandai panjat kerusi sendiri
- ske jer gi jln2 naik keter
- dah pandai sebut ' mi..mi... da... da... di... argg.. "... banyak lagi la pronounce yg pelik2 dia sebut..

ekceli banyak lagi p'kembangan naufal nih... tp, aku rase setakat tu jer la yg aku bleh tulis... next entry aku tulis lagi key...
pasni, kita layan gambar2 naufal plal...




naufal in many action


naufal gi Giant


naufal golek2 atas katil


naufal busyuk


naufal baby mommy n daddy

Wednesday, June 11, 2008

aku sgt hangen ari nih...

huuh... rase terbakar plak aku hr nih... dah masuk petang nak blik nih ade plak benda yg sakitkan hati aku... asal ko sibuk nak jaga tepi kain aku hah... ade aku kesah life ko tu ke... mcm G*****G...
rumah kata pergi, kubur kata mari...

ntah apa masalah dia dok sibuk hal aku ngan kwn aku nih... setau aku, x der plak aku sibok jg tepi kain ko tuh... x der mase aku nak dok singkap kain singkat ko tu... aku ni jenis x ske nak kuang ajor ngan org tua... tp, skali org dah sentuh aku.. huh... silap la aku nak maapkan... jgn harap... x kisah la ko tu dah tua ganyut skali pun.... huh.... memang aku sungguh hangen ptg nih... sumer statement kuang ajor aku dah kuar...

elok aku baik ngan ko, ko plak bg T**K kat aku ekk... ade aku mintak makan ngan ko... dulu tu pun sebab ko yg blanjer, bukan aku yg mintak ... tp, time tu aku blom kenal perangai ko tu lagi... so, pasni jgn harap aku nak bertegur sapa ngan ko lagi...

aku harap ALLAH ampunkan la dosa aku nih... *sebab dok luahkan perasaan kat sini...

semoga ALLAH bukakan hati ko utk lebih beribadat n kenal diri sendiri...

AMIN....

Write Your Way to Great Prizes

Perdana Leadership Foundation's
"Nurturing The minds Of Future Leaders"
Essay Contest 2008



If you are a Malaysian student aged between 13 and 21, we want to know your thoughts on youth leadership and the future of our nation. write and research any of three topics proposed and stand to drive away Chevrolet Aveo.
Other great prizes await you, including Macbooks, iPods, cash and book vouchers.

So, put on your thinking cap and start writing! Closing date for all entries is 30 June 2008. More information, suggested resources and application forms are available at http://www.perdana.org.my or via e-mail essay2008@perdana.org.my (attn: Essay Contest Secretariat.


Select any one of the topics belows:

1. What is your vision for Malaysia in 2057 when the county celebrates its centennial Independence celebrations?

2. Describe what leadership means to you and the role that youth leaders play in shaping Malaysia's future.

3. Describe the relationship among culture, education and leadership, and the factors that you believe are important in moulding the future leaders of Malaysia

Note : Your essay can be either English or Malay ; however, English is preferred. All essays must include references. Essay length (excluding footnotes and bibliography) to be 1,500 to 2,000 words. All entries must be accompanied by the official entry form, available from
http://www.perdana.org.my or via e-mail request (essay2008@perdana.org.my). Closing date is 30 June 2008.

Prizes to be won:


Grand Prize x 1

Chevrolet Aveo (sponsored by DRB-Hicom), RM1000 cash, RM500 MPH vouchers, 2-week work placement

The top essay from each category will be considered for the Grand Prize.

First Prize (x1 for each lower secondary, upper secondary and tertiary level)
Apple Macbook, RM800 cash, RM400 MPH book vouchers, 2-week work replacement

Second Prize (x1 for each lower secondary, upper secondary and tertiary level)
Ipod Nano, RM500 cash, RM300 MPH book vouchers

Third Prize (x1 for each lower secondary, upper secondary and tertiary level)
Mobile phone, RM300 cash, RM200 MPH book vouchers

Fourth Prize (x5 for each lower secondary, upper secondary and tertiary level)
RM200 cash, RM100 MPH book vouchers

Consolation Prize (x25 for each lower secondary, upper secondary and tertiary level)
RM50 MPH book vouchers

For School / Institution of Grand Prize Winner
PC Workstation

For School / Institution with the most number of entries
PC Workstation