: : jom jadi kawan2 sy jom : :

Thursday, November 29, 2012

seram dan takut pulak bila dah jd mcm ni

as-salam,

hamik ko tajuk x hagak2 panjang berjela
eh tp memang btul pun
sebabnya skang ni dah makin menjadi2 plak kes kat area umah ni
bulan lepas umah jiran sblh kena pecah masuk
nasib baik ms tu org x ada umah

tp sebijik vios hilang.. lappy ngan ade la lg valuable things yg lesap
diorg amik ms sekejap je nak songlap semua tu
sebab nya, jiran kami kuar umah kol 6.30am pi klia
kami kuar umah kol 7am... tgk keter dah x de
ingatkan skali tu je la depa pecah masuk
selang sehari tu depa dok masuk lagi umah yg sama ngan 2 biji umah lg
sederet plak tu...
2 minggu kendian umah jiran kami yg sama kena masuk lg
total umah yg sama kena pecah masuk adalah sebanyak 3 kali
x tau la apa yg depa dok cari

then, 3 minggu lps umah kat simpang bwh plak kena pecah masuk
ms org x de kat umah jugak
barang licin kena hangkut

mlm td before MIL gi masjid dia bgtau ade umah kena pecah masuk lg
kali umah student n lg teruk kejadian kali ni
MIL kata bdk pompuan tu kena pukul n rogol hingga koma
KOMA ye... gila btul
darah merecik satu bilik...
now budak tu ada kat colombia hospital puchong

bl dgr citer mcm ni terus sy jd takut
sebab sy slalu jugak dok umah bertiga ngan anak2
w/pun nak masuk taman ni ade gated security pastu guna access card
tp sy tetap rasa x secured
x tau la ckp mcm mana
if nak kata guard x wat kejer
diorg ade jer dok pusing2 satu taman
pastu, main road kuar masuk pun satu tu jer
siap ada cctv bagai

semoga ALLAH lindungi kami semua
semoga kami terhindar dari kejadian2 buruk
aminnn...




*kat sini ramai student LKW... plg x thn ngan mamat hitam ni ler... ade jer dok bersidai kat tepi2 jalan tu... nak kuar umah buang sampah pun terasa2 mcm diperhatikan...



Wednesday, November 28, 2012

untung ada anak bujang rajin camni

as-salam,

rasanya semua pun tau kot
anak sy dua-dua pun lelaki
nak tunggu anak pompuan x tau la
belum ade rezeki lg agaknya
tp ada lelaki pun bertuah jugak
sebabnya, anak lelaki pun blh diharap jugak
pastu untungnya, x pening kepal nak dok hias depa
hahahahhahahaha
pdhal dlm hati kemahen melonjak lg
tp x per..
sebab anak2 saudara sy semuaaaaaaaanya pompuan
yg lelaki cuma naufal n hayyan jer
so, klu depa dok kumpul reramai masing2 main bola
sebab dah naufal n hayyan dok main gitu
semua pun ikuttttttttttttt jer
hahahahhhahahah

sbnrnya nak citer pasal hayyan ni
kisah ntah bile zaman
lupa pulak dah
x per... jom layan gambor jom...

 tgklah anak bujang sy nih.. kemahen rajin lg dok iron t-shirt skolah abang dia.. siap renjis2 air lg...

 tgklah kemahen semangat lg dia dok iron t-shirt tu... pdhal baru bgn tdor jer tu.. tp dia dok tgk mummy nye bizi.. tu yg si hayyan dok nak menolong jugak tu... hehehhehee...

lega mummy... ade assistant yg rajin menolong hah... tp hayyan ni memang suke tolong sy wat kejer umah... tolong basuh pinggan lah... sidai kain baju lah.. lipat kain... even susu pun dia nak buat sndr... klu x kasik kang dia mengamuk... bantai lah anak... janji dah besar nanti kamu rajin jugak tolong mummy yer...







Tuesday, November 27, 2012

ingatan untuk diri sndr jugak

as-salam,

seminggu lebih dah x melawat blog sndr
dok melawat blog org lain jer
sian blog terabai dek tuan umah
hehehheheh

oklah.. dah lama x merapu meraban kat blog ni kan
tp hr ni nak citer pasal adab plak
sebabnya, mata x sanggup nak melihat aksi drama
hahahaahhaha

kisahnya
sepasang pengantin x baper nak baru la kan
dok dpn sy...
yg pompuannya dok main gentel2 telinga laki
pastu, laki plak dok rela jer
sampai terlentok2 si laki ni kat bahu bini dia
(sbnrnya, bini dia yg dok lentokkan laki dia kat bahu dia tu.. phuiii)
owh dem... no.. no... sy x dengki ok
tp sy gelik
sebabnya... ko x kesian ke kat makmentua ko yg kat sblh tu
sopan skit blh tak
pastu, kat blakang ko plak ade kanak2 n ade org dewasa lain ai le tew...

x kisah la ko dah kawen ke kan
tp sila jg adab depan makmentua n org lain skit
klu nak ber-romen-tik2 tu agak2 la skit
mcm x der tmpt lain plak korang nak ber-romen-tik
yg sy ni kesian plak kat makmentua budak tu
sebabnya dah serba x kena jer org tua tu
nak pandang kanan kang... nampak plak org ber-romen-tik x kena tempat

nak2 plak sy ngan anak sy yg dok blakang nih...
hadoiiii... mulut ni ringan jer nak tegur
tp takut kang ade yg terkecik ati
so, lantak la... tp tetap sakit mate n sakit hati...
wuwuwuwuwuwuwuw...

patu satu lg kes yg dok baring2 tgk tibi nih
klu yg laki x per la jugak
tp ni pompuan...
bukan nya dikira ada org ke tidak
yg penting dia nak baring
hadoi... klu baring tepi2 skit ke kat blakang ke
ok lah jugak kan
tp ni dok baring depan2 tibi
pdhal ramai lagi ni nak tgk tibi tu...
yg x thnnye.. siap baring laki binik skali
pakej lengkap ngan anak...
konon2.. anak aku baring so aku kena baring skali
hallo... sila naik bilik yer klu nak tergolek terlentang...


*semoga ALLAH sentiasa membantu sy untuk terus menjaga adab dan tatasusila sebagai isteri, anak, teman dan menantu... aminnnn....

Monday, November 19, 2012

pre-conference - UM

as-salam,

pg ni keluar umah mcm biasa
tp pg ni ada sedikit luar biasa
sebab pg ni x masuk opis
ade woksop kat hotel armada sepatutnya
tp sedehhhhhhhhhhhh
sebab kawan kata kat hotel armada x dak event by UM pun hr nih
klu ade pun esok jer
hamboihhhhhh...

so, mintak kawan ni tolong col UM
tanya la kan
kot2 diorg buat kat tmpt lain ke
skali dpt tau woksop tu separated buat kat UM plak
choiiiiiiii
x tau lansung hokay
tp organizer kata diorg dah email
eh, kami x terima email yer en/pn/cik organizer

skang satu hal pulak nak masuk UM
siap sesat barat sumer
pg bangunan sains baru yg kat ceruk hutan nu
pusing sana... pusing sini...
siap terkeluar balik dr UM tu
stau hal pulak dah nak kena masuk UM balik
so, kena start dr awal balik
dok tanya situ sana sini
pusing situ sana sini
last2, jumpa jugak
aminnnn... alhamdulillah...
lega disitu

yg kawan sorg tu lg kesian
organizer kata ada org dtg jemput dia (sebab dia dah sesat)
skali, bayang pun x nampak
nasib baik dia nampak keter sy
so, dia pun memfolo dr belakang
hukhukhukhuk...
sedih sungguh... signage pun x dak
notis pun mcm tampal memo utk student jer kat info board tu

paling sedih ms nak registration
nama kami x dak dlm tu
katanya kami x registered utk woksop hr ni
katanya lagi, kami just registered untuk conference shj
hadoi...

tp x per lah... sebab bos yg suh pg khennnn
yg penting dah sampai
and dah selamat belajar
eh... belajar lah sangat


*jumpe kwn baru yg sengal jugak... dia sorg kami berdua... pastu, faci plak from hong kong... so, agak ke laut jugak la nak faham apa yg dia kata... hahahahhahaha... yg pasti, rasanya kami bertiga je la kot participant yg paling muda dlm woksop nih...

Monday, November 12, 2012

kenapa nama hayyan bukan rayyan...

as-salam,

ade org tanya knp sy letak nama anak sy hayyan
bukan nama rayyan seperti kebiasaan nya
hingga ada yg kata sy salah eja nama
tp sy senyum aje...

terus terang sy katakan
ms mula2 pregnantkan hayyan
sy lansung x fikir nama apa nak letak
sebab macam2 nama yg ada
tp still kena kekalkan huruf N-H kat pangkal nama tu
macam daddy diorg jugak

so, daddy dah list mcm2 nama
tp biasalah kan
anak ke-2 ni dah x baper nak xcited nak pilih nama
so, kita tunggu je lah
sampai ms nak deliver tu masih lg x decide
skali bila dah kuar n hayyan plak kena masuk NICU
terasa mcm dugaan ALLAH beri tu besar sgt
sbab ms naufal dulu x der lah sampai kena tahan wad bagai

tp hayyan ni special nye lain mcm...
bayangkan lah... sy dah bersalin tp baby x der
sedihnya hati ALLAH jer yg tahu...
so, disebabkan itu lah sy pilih nama NUFA'IL HAYYAN
yg bermaksud... PEMBERIAN ATAU HADIAH YANG HIDUP..
HAYYAN = HIDUP.. alhamdulillah.. anak sy sihat... klu demam pun, biasa2 jer..
syukur sgt2...

dalam sifat 20 ALLAH yg wajib kita tahu pun ade nama HAYYAN
so, pilihan sy sgt tepat untuk namakan anak ke-2 sy itu hayyan
semoga hayyan terus hidup untuk menjadi khalifah ALLAH yg berjaya
dunia dan akhirat... mummy sayang hayyan...

pengubat jiwa luka lara... si cilik hayyan...

sejuk perut...

as-salam,

hadoi... lama sungguh x hapdet blog ni
klu blh mcm2 sy nak citer kat sini
tp ade jugak yg kena tapis
takut ade yg terasa pulak nanti
hewhewhew...
sebab mcm2 rasa ada dah ni
dok kumpul jer rasa masam masin pahit kelat sumer tu
heheheheheeh

eh.. sbnrnya nak citer pasal dak kenit ni
mcm biasa ar... citer dah nak basi
hikhikhik
sabtu lps opah dok ngaji ngan abang
pastu si kecik hayyan dok layan main sndr jer
mummy plak mcm biasa lepak2 main game
skali terpandang pulak kat hayyan sebab tiba2 x dgr suara dia

 tiba-tiba tgk dia tgh berdoa atas sejadah... sejuk perut mummy dia nih...
tp yg x tahannya... chop... kena scroll dulu eh...

*








*








*









*










*










*











*











*














*














*




kisah sebenar disebalik gambar yer... hahahhahahahahaha... kiblat dah sah-sah la salah... sambil berdoa sambil ngadap tv.. haih la anak... pecah perut dok tgk hayyan malam tu... eh, tp hayyan rajin ikut solat tau...