: : jom jadi kawan2 sy jom : :

Thursday, November 24, 2011

x tau kenapa...

as-salam,

sejak 2 menjak 3 menjak ni x tau la knp diri ni rasa down sgt2... skit2 sedih.. skit2 nak nangis... adakah faktor umur me jd mcm nih.. e'eh.. baru 30 kot.. x kan dah alami simptom2 menopous... owh tidak... huhuhuhu...

tp memang rasa x best sgt2... pastu, en.fizu plak x de kat umah skang ni... lg la terasa... abang blik cepat blh tak... x suke la rasa mcm ni lama2... klu blh nak rasa happy2 balik... x suka nak rasa sorg2... klu en.fizu ada blh gak dia share skali rasa nih.. huhuhuhuu...
mungkin rasa ni akan jd dugaan yg akan mematangkan lg diri me nih... tp, x kan dah 3 series pun x matang2 lg kan...

berdoa sgt2 kat ALLAH supaya perasaan ni cepat2 pergi... pergi jauh2 dan jgn dtg2 lg... aminnnnn...

Wednesday, November 16, 2011

today is wednesday..

as-salam,

 
 dok sibuk tunjuk beruk kat anak2... hahahaha...

bahagia bila ada 2 anak lelaki.. ingatkan bleh la kurus sebab penat dok layan diorg... jgn harappppp....

  naufal ngan hayyan teruja tgk beruk secara live... hahhahahha.... x per, pasni kita pi jln2 kat zoo eh... nanti ajak daddy pi zoo melaka lg... bestttttttttttt...




kejadian misteri di ofis sy...

as-salam,



huhuhuuuhuu... nak kata seram x der la sgt... tp bnda ni baru jer berlaku pg td...

pg2 mcm biasa sblm masuk bilik me akan tegur kwn me nih dulu... alar, tegur gitu2 jer kan... sebab bilik kami setentang.. so, memang akan nampak dia lah... pastu, ms me nak buat air, x nampak plak muka dia.. suara pun x dengar... agak2 dlm kol 10++ tu me tanya la roomate dia.. mana sulie... pastu dia blh kata sulie mana ada... me tanya pi mana... then dia kata sulie EL.. anak dia demam... eh.. biar betul... sebab me nampak dia ada pg td...

jeng jeng jeng... misteri sudah...
huhuhuhuhuhu...


maknanya, dr pg la memang sulie x dak... abes tu, siapa plak la yg me nampak pg td... aduh.... me nak kan kepastian, me col sulie... n yes, dia memang ada kat umah sebab anaknye demam...


uhuhuhuhuu...
misteri nye....

Friday, November 11, 2011

jalan-jalan di FRIM

as-salam,

pun citer lama gak.. baru nak update... heheheheheh... sumer dlm draft tp x sempat nak belek2... dasar pemalash kan... hiks.. ok2.. kejadian berlaku ms me ada course consultant al-baghdadi kat FRIM... tempat memang cantik... sejuk jer.. sebab hutan kan.. hiks... dulu ms kecik2 ade gak pg FRIM ni.. itupun ms opis mak buat family day... ms kejadian me tgh sibuk berkursus.. jd, en. suami ngan anak2 jer la yg jenjalan amik2 gambor kat dlm nih... hiks...
hiks... baju pun comot-comot jer.. sebab mule2 tu memang x plan pun nak bwk budak berdua nih.. sebab pg tu mendung mcm nak hujan kan.. dah tu, memasing wat muke seposen tu yg dok gigih bwk gak tu...
 
budak berdua ni klu ngan daddy diorg, memang baik.. klu ngan mummy kemain bnyk lg ragam diorg nih...
 
x tau kat mane diorg redah.. tp masih lg dalam FRIM...
 suke pic nih... nampak natural jer... hayyan malu la konon nye tu...
yg pic ni lg la me suke.. hiks...


pagi2 me tgk ramai jer yg dok jogging kat dlm FRIM ni... pastu, ade air terjun jugak tau... memang best... hiks... pasni me wat n3 pasal mandi di FRIM plak eh... tunggguuuuuuuuuuuu...

makan-makan di william.. lagi

as-salam,

citer dah lame sbnrnye ni... ms blik dr kursus al-baghdadi... masing2 kelaparan so en.fizu ajak singgah kat william jap... skang ni tmpt lama tu tgk renovate.. so, diorg bukak kat bangunan area2 situ gak.. sgt ok sebab dah makin besar n nampak bersih dr tempat asal.. mcm tu la bagus kan... makin ramai la org nak dtg mkn kat william pasni... hiks...
 chenta hati saya...
 ribena longan ice blended... sejukkkkkkkkk...
soda hub (x tau nak eja)... nyamannnnnnnnnnnnnnnn...
 nasi goreng ketam... sedap...
 spaghetti arabiata yg super sedap....
garlic nan cheese... klu letak butter masin3 skit lg sedapppp....




*aduhhhh.. perut lapar plak tgk makanan2 nih... waaaaaaaaaaaaa.. nak mkn kat williammmm....

Wednesday, November 9, 2011

kelas al-baghdadi pertama sy

as-salam,


alhamdulillah... kelas al-baghdadi yg pertam telah pun sempurna pd 15/10 yg lepas... hiks... bulan lepas eh... tp kelas pertama tu diajar oleh ustazah kamariah... memang PIL hired dr al-baghdadi training centre terus... untuk hari pertama ALC bandar kinrara dah terima 16 org ahli kelab... kelas dibahagi pd waktu siang dan malam... sebabnya ada yg x blh join siang so diorg akan dtg waktu mlm... alhamdulillah... semua ok.. lancar...
ms mula2 kelas tu sy hanya membantu mana2 yang patut... sambil2 tu tgk cara mengajar...
so far, adik tudung biru tu la yg paling muda skali dlm kelab al-baghdadi nih.. umur adik ni baru 4 thn.. tp cepat jugak dia dpt tangkap ape yg kita ajarkan...
 ini pulak kelas pertama sy mengajar al-baghdadi... mula2 memang rasa mcm x confident nak mengajar.. lama2 alhamdulillah... syukur sgt2... rasa seronok bila student faham pengajaran kita tu... then communication yg bagus juga penting utk kita tau feedback diorang...
teknik al-baghdadi ni bukan hanya utk kanak2 je... utk org dewasa pun sesuai jugak... bg memperbaiki teknik bacaan al-quran mereka... teknik al-baghdadi ni akan diajar selama 3 bulan... diikuti dengan kelas tajwid dan seterusnya kelas talaqi... bagi sesiapa yg duduk sekitar puchong dan berminat mengikuti kelas al-baghdadi blh la hubungi terus 0122614953 (pn.hamidah) utk maklumat lanjut... kami berada di bandar kinrara puchong..



Tuesday, November 1, 2011

11111

as-salam,


cantik no. hari ni kan... harap2 no. cantik akan membuatkan kita semua rasa cantik, menarik dan alami sepanjang hari yg cantik juga...


selamat datang NOVEMBER 2011....








dah itu jer... hiks... bulan depan dah december... urmmm.... sebulan jer lg nak thn baru kan.... adoiiiiiii.....

beronok-ronok bersama BFF

as-salam,

beronok-ronok katanya... hiks...
tp memang seronook pun
sebab dpt kuar ngan BFF kan
last jumpe mereka ni ms bulan 4 kot...
hahhahha... lupe sudah
tp ms tu kitorg gi karok n lepak mekdi jer pun
sesi gosip2-pan pun x lama...
ini sy... hahahah... nak muntah tgk... dah sangap sebab tunggu budak berdua tu x sampai2... janji kol 1... pukul 230 baru sampai IOI... huh... abaikan drumstix yg besau itu... saper2 yg ade petua nak kempiskan peha meh la share2 ngan sy... hiks...

 lepas x tau nak tuju mana... plan nak main bowling.. x sempat sebab full house... tgk wayang... lama sgt... nak karok, masing2 sakit tekok... last2 pi mkn dulu sebab masing2 dah kebuloq...

sy ngan zam... BFF ni... hahahhaha... knl dr skolah menengah... makcik ni dulu pengkid.. hensem tu ms dia jd tomboy... sy slalu jugak lepak kat kedai nasi lemak mak dia... sedap.... patu mkn lontong ngan sambal kerang... terbaekkkkkkkkkk... hai zam... hiks....

sy dan didie... satu skolah jugak.. tp belum berkahwin... sy yg kemaruk mkn vietnamese beef noodle soup... sedap eh...

dah kenyang kat SR.. kitorg lepak kat TF plak... best plak dpt mkn froyo nih... sejuk jerrrrrrrr...

yeay.. nak blik dah... pasni leh jumpe borak2 gosip2 lg...