: : jom jadi kawan2 sy jom : :

Wednesday, May 30, 2012

WW : bila tuan besar melawat kilang teh

as-salam,

tuan punya ladang teh gi melawat kilang proses teh.. nak tgk ade masalah ke tidak ngan kilang teh nye tu.. pastu nak pastikan bangla2 tu sumer wat kejer.. hahahahha...

 dok sibuk perati jentera berat tgh wat kejer... sekretari setia berdiri kat sebelah... hiks...

bodyguard nak gi toilet jap... so, sekretari sibuk dok amik message dr tuan besar... katanya, kilang perlu diperbesarkan... pastu, nak tambah mcm2 perisa lg kat teh... hurmmmm... mesin pun nak tukar yg up to date punyer.. so, pasni sekretari kena buat account baru la nampaknya... hiks...






Monday, May 28, 2012

inilah kesayangan sy.. hero sy.. anak sy.. naufal hyecarl...

as-salam,


hr ni nak citer pasal naufal hyecarl
budak manja perasan muka mcm abang aren ajis
hahahahhahaha
jumaat minggu lps kot
dia request nak bwk gitar pi kindy
sebab dia kata nak nyanyikan teacher dia lagu
sempena farewell ngan teacher ziela

so, oklah anak
mummy izinkan.. tp jgn plak kamu hempok org pki gitar karen plastik tu
hiks...
so, pepagi tu naufal dah siap2 masukkan gitar dia dlm bag skolah
mula2 sy simpan letak dalam laci
later dia leh check dlm bag skolah
hahahhahahaha
bagus anak haku...

jom layan video naufal nyanyi jom...



nyanyian khas buat mummy terchenta... hahahhahha....
thanks teacher ziela sebab record vid budak ni nyanyi...



*mekaseh opah sebab belikan gitar plastik oren utk naufal nih.. terserlah bakat... esok2 kita hantar dia pi kelas taranum plak...



Friday, May 25, 2012

jalan2 cameron highlands : ladang teh BOH

as-salam,


hadoi... jenuh lah nak buat n3 nih.. bila malas dah menguasai diri... satu hape pun x jd.. APTB...
huh... ok.. jom terus ke kisah sebenar... citer pun dah basi dah kot... sebab ms kami pi CH ni time cuti hr wesak... pg pun ade 3 family and sumer pun kwn2 en.fizu... seronok sgt2 sebab pestaim nak gi CH ni.. so, perasaan teruja tu memang ada... kami pi hari sabtu pg ikut tapah... mula2 nak naik tu keter x bnyk pun... tp bila nak dekat sampai atas tu, kemain berderetttttttttt keter... kami dok kat brinchang... dok kat apartment atas bukit (sorry x tau nama) pastu dekat sgt2 ngan pasar malam.. cuma satu jer masalahnya.. parking susah ya rabbi... jom layan gambar jom... sila jgn pitam sebab gambor bnyk gilo... hahahahahah....

 destinasi pertama kami... ladah teh boh... nak naik ke ladang teh ni terasa sgt kesemputannya.. pdhal naik keter jer pun.. dah la jalan sempit.. bila berselisih ngan keter lain terasa sgt2 gayat.. sebab jln berbukit n curam...
 
 ms naufal n hayyan dok beriri kat benteng tu, sy dah start jerit2 dah... sebab kat tebing tu curam sgt... tersilap langkah mesti akan jatuh punyelah...
 pengembaraan bermula... actually pic ni kami dah separuh nak sampai atas... memang tinggi sesangat... yg kenit2 tu kemain laju lg diorg naik... so, sy terpaksa jugak la melajukan langkah ikut kenit2 tu semua... hadoii.. mengah makngah...

mereka masih lg dibawah... actually masing2 dah x larat dah ms nih.. tp kenangkan x tau bila lg blh sampai.. so, terpaksalah jugak.. lgpun sy n anak2 (saya & mereka) dah sampai siap2 kat atas... hiks...
yeay.. dah sampai atas dah... kat atas bukit ni ada satu kwsan lapang.. tp x der lah luas sgt.. biasa2 jer.. lps lah bebudak nak berlari-larian... si naufal la paling seronok.. dia kan suke jer tmpt2 sejuk ni.. pdhal x sedor diri tu semput... hahahahahahah.... 
tuan rumah amik gambor sampai pejam mata... sebab angin kuat sesangat... siyes x tipu... tgk tudung sampai penyek2 kena tiup angin...
 seronok sgt dapat bebas cenggini... sejuk berangin jer... hurmmm... happy sgt2 bila anak2 happy... kejap2 adik kejar abang.. kejap2 abang kejar adik... hahahahahah...

 tahap kekuatan angin... pokok pun blh senget.. eh, bukan sy tau yg sengetkan pokok tu.. tp angin yg kuat sgt... hiks...

 kami berdua tanpa anak2... hahahahah.. makpak nak bergambor so anak2 pi main jejauh yer... lalalalalalala...

kami berempat pula... semoga rukun damai sampai syurga.. amin...

 puncak batu... puncak paling tinggi naufal n hayyan naik... hahahahhaahha... pasni, daki gunung everest plak yer anak2... hahahahhaha.. si hayyan plak ntah sape2 la yg dia lambai.. budak ni pantang nampak org cantik2 skit.. mula lah nak menegur.. hai la anak... hahahahah.. sah2 ikut bapak...

 dalam kilang proses teh.. hadoiiiiiiiiiiiii.. pening nak muntah pun ade... sebab tengit bau inai... wuwuwuwuwuw... klu tau bau cenggini kompon x masuk... hahahahah... hayyan wat muka ketat sebab dia nak masuk kat bahagian tgh kilang.. adik nak tolong bangla tu pack teh ke dik... hahahahah

dah penat naik turun bukit bagai... pastu pi kisar teh.. skang ms utk minum... gambor minum x bnyk pun sebab dah dahaga sgt kan... lalalalalalalala... kami minum teh peach ngan cake 2 ketul... jdlah lapik perut dulu... hahahahah... klu dah abes satu mug tu blh refill air panas kosong.. 5 kupang je pun... pastu celup balik teh td... hahahahahah.... jimat kan... best2....

adik ngan abang.. 2-2 pun banyak ragam.. rasa nak penyek2 kan jer budak 2 beradik nih.. geram tp tetap sayang... sayang sgt2 budak berdua nih....





*pasni akan ada lg n3 CH yg bakal menyusul... penat x bc... hahahahha... klu nak tau, penat lg ai mengarang tau... hahahahhha.. ok guys.... next n3 akan menyusul x lama lg... mihmihmihmih....










Wednesday, May 16, 2012

klu abah masih ada

as-salam,

klu arwah abah masih ada
hr ni genap umur arwah 61 tahun
tp ALLAH lg sayang kat abah
abah meninggal sebab cancer ms umur abah 59 tahun
agak muda jugak
tp, dah itu janji abah dgn ALLAH
kita redha dan berdoa
semoga abah tenang dan bahagia di sana

terima kasih abah sebab ajar org mengaji
w/pun abah garang
tp abah tetap sayang org
tp abah tetap nak ajar org ngaji
bukan org jer... budak2 lain pun abah ajar jugak
betapa besar ganjaran yg abah dpt
tak terkira nilainya

terima kasih abah
sebab, berkat tunjuk ajar mengaji dr abah
org dah boleh mengajar
skang org mengajar al-baghdadi
seronok tau abah
sebab org menyampaikan pelajaran yg pernah abah ajar kat org
jd... bila ajaran itu berterusan
maka, ganjaran pahala pun akan berterusan jugak
insyaALLAH.. alhamdulillah


terima kasih abah
hanya doa sebagai penghubung kasih sayang kita
sayang abah hingga syurga

Al-Fatihah
aminnnn...
16 May 1951 - 9 Nov 2010


Tuesday, May 15, 2012

kita plan dr sekarang

as-salam,

hadoi
perasaan malas meluhap2 dah ni
berderet n3 nak kena up
x per2
kita susun dulu

yg penting sy dah 'terbeli' tiket tambang murah
pakcik FF la nih
sebab AA tgh buat promo kan
so, haruslah cepat2 mendapatkannya
tp tarikhnya nunnnnnnnnnn tahun depan
hahahahahhahahah
x kisah lah kan
janji ado

mule2 memang dah plan x nak beli
skali en.fizu plak gatal pi bukak AA site
so, dia dah terbukak dan tertengok
malah, terkira n nyaris2 terbooking
lalu terus nelipon puan bini
hadoi... maka puan bini pun terpaksa lah beli
tp, harus lah pki kedit kad en.fizu
hahahahhahaha

x per2
sebab nak pi pun thn depan kan
so, masih boleh menjimat dr sekarang
eh, lebih elok menyimpan
hahahahahaahhaha
sebab takut jd seperti tragedi pi sabah
wakakakakakakak....

ok lah
start minggu depan sy nak menabung (read: bwk bekal dr rumah)
bak kata 'seharum kasturi'
klu nak berjalan kena menyimpan sehari seploh hengget
baru best pi jln2...





yippa... yippa...




Thursday, May 10, 2012

Doktor Umum

as-salam,

yeay

dr. in the house sudah diterjemah ke bahasa melayu
so, now dah jd Dr. Umum : Memoir Tun Dr. Mahathir Mohamad

ade hardcover n softcover too
sila dptkan dipasaran
klu hardcover = RM100 (plis dabel cek ya)
softcover = RM59.90

ade kat mph n my office juga
jom pakat beli ramai2 jom


dok sibuk promo buku Doktor Umum ms PDS14... hiks... suke tgk Tun senyum gaya gitu...
(pestaim pki tudung merah... ok jugak eh... x der la nampak lebam sgt pun)


Monday, May 7, 2012

sabah & cameron highland

as-salam,


bnyk nye hutang n3
hr tu gi sabah x buat lg n3 nye
minggu baru ni gi cameron pun insyaALLAH akan up n3 baru
tp mcm mana nak up n3
sebab citer sabah pun x kuar2 lg
hadoiiiii...
bila lah nak rajin nih