: : jom jadi kawan2 sy jom : :

Tuesday, May 31, 2011

akibat tersalah shampoo

as-salam,

pg td ade la sorg pompuan ni kan... siap2 nak mandi tp dia x bukak lampu toilet.. memang dia suke mandi dlm gelap kot... hihihihihii... jimat letrik katanye... pastu, si pompuan ni pun rase mcm nak shampoo rambut dia... yg pompuan ni plak jenis hidung tersumbat x bau ape klu bgn pg2 tu... hahahahahah... nak dijadikan citer, ms dia sibuk nak menshampoo rambut dia tu, dia blh x perasan shampoo yg dia amik tu adalah shampoo laki dia... sebab dia pki H&S kaler pink so bau ala2 lembut la kan... yg laki dia plak pki shampoo clear water dont sangka no boya ... disebabkan hidung dia tersumbat n keadaan toilet yg gelap, makanya dia pun terpakai lar shampoo laki dia tu td.... hahahahhaahah... ms dok menshampoo tu la baru dia perasan yg dia dah tersalah pki shampoo... sebab dia dah terbau skit2 pasai pa bau shampoo kali ni kemain keras (kuat) lg kan... pastu, time dia bilas rambut dia dok keras semacam.... wakakakakakkak... apa lg... menjerit la pompuan ni sebab terpki shampoo laki dia... hahahahahaha... sampai kesudah rambut dia bau keras (kuat) sampai dia pun naik pening kepala... dok sental ngan shampoo H&S dia tu pun x jln jugak... hahahahahah... bantai la hang... nxt time klu x nak psg lampu toilet pun make sure bwk lilin ka, pelita ka.. kasik samar2 skit... wahahahahhahaha....

Monday, May 30, 2011

aktiviti yg x seberapa

as-salam,

as usual tiap kali weekend je me memang akan blik umah mak... heheheh... ekceli ptg jumaat dah sampai dah pun... dah nama pun sama2 dok puchong kan, so harus la blik umah mak... x kan nak kena chop anak derhaka pulak... hiks... hr sabtu tu plan nak pi umah kwn kawen, tp x jd.. sebab kena blik s'ban my uncle buat kenduri cukur jambul + akikah + berendoi utk cucu sulung dia... kitorg blik dlm kol 10++ am jugak la.. tp jln kemain jam lg... bukan ade eksiden pun... maybe dah start cuti skolah kan so masing2 nak pi bercuti... kitorg lepak s'ban sampai mlm sebab nak blik after maghrib x jd... moksu suh tunggu sobab eh moksu nak blanjo mkn sate sumor2... sate sedap jugak... poksu pi boli kek topi tasik... x tau apo namo eh tp lalu ikut giant somban toghuih yo.... hahahhaha.. skali kuar plak bahso abah den... wakakakkaak.... blik kl dah kol 10 gak lar... hahahha....
sampai umah kol 11... sampai2 jer bukak astro first... skang kan tgh tayang citer KONGSI : lu langsi lu mati... so, gigih dok sms astro1 tu... ok je la pun citernye... nak kater kelakar sgt pun x der la... cume, ms farid kamil kuar kejap tu je mcm lawak skit... wakakakakkka... sengal nye farid... ok la citer dia... then suke jugak ms aksi polis kejar sam tu... best... teringin nak bwk keter mcm tu... :p
smlm plak pg2 lg budak berdua tu dah bgn.. sebab nak ikut me n opah pi poco-poco.. owh.. best jugak kan poco-poco ni.. blh menyihatkan bdn dan menguruskan peha kaki juga... hiks... tp, me plak 'double' best sebab kena kendong hayyan skali... memang terasa penat tp berbaloi... hayyan lansung x nak turun.. dok berkepit je ngan me... naufal plak bile diajak, malu katanya... hahhahaha... owh ye, me join poco-poco ni ngan geng2 40yrs ++... anak2 dara or mak2 dara baya me x der pun... hiks... geng2 opah je sumernye... tp seronok la ngan diorg... enjoy jer... nanti nak join lg lar... blh eksesais skali kan...

x sihat

as-salam,

hr ni bdn rase sakit sgt2... mata pun x blh nak bukak dah.. pg td dtg opis drive keter dgn mata yg hampir2 terkatup... nasib baik x katup terus.. klu x.. nauzubillah...
mata gatal... hidung gatal... tekak pun gatal... kepala plak pusing2 jer rasenye nih... pg td pun MIL yg kejutkan me bgn tdo... itupun sayup2 jer dgr sore MIL... then, bgn mamai2 turun bwh... ingatkan nak masak tp baru teringat minyak masak x beli lg...huhuhuhu... pening la paler nih... klu ok nanti me sambung lg eh..

Thursday, May 26, 2011

resepi nasi tomato

as-salam,

ye me tau dah bnyk resepi ni kat blogspot.. tp me nak letak jugak.. senang kot2 nak retrieve blik senang...

beras basmati ikut suke nak bape cwn
- penumis = kulit kayu manis + buah pelaga + bunga lawang (goreng ngan butter or minyak sapi)
- tumis bwng + bwg putih + halis dlm penumis tu skali (tumis hingga naik bau)
- masukkan plak sedikit air + tomato puree (kacau2 + air lg)
- masukkan bhn2 yg tlh ditumis dlm periuk nasi besar basmati tu td (sila sukat air ikut keperluan beras basmati) + letak susu cair ikut suka. nak wangi blh letak daun pandan.

ayam masak merah
- tumis bwg merah (besar) + bwg putih + halia
- masukkan cili blend (cili kering)
- sos tomato + sos cili + gula skit + garam (ikut rasa lidah masing2)
- masukkan ayam yg dah siap2 goreng (boleh masukkan bwg besar yg dipotong bulat)


dalca sayur
- tumiskan bwg merah (besar) + bwg putih + halia + ikan bilis skit (tumbuk)
- masukkan air (klu bhn2 tumis tu dah garing) + serbuk kari ikan/ daging + santan + kacang dal (yg telah direndam)
- masukkan terung + carrot + kacang panjang + garam (ikut rase lidah masing)


yeay... pasni blh refer kat sini jer... heheheheh... resepi yg senang, cepat dan sedap... hahahahaah....

Tuesday, May 24, 2011

nasi tomato

as-salam,

hasil kerja keras n smlm plak cuti kan, me dgn sungguh2 buat nasi tomato dengan penuh kasih sayang hayyan... knp dgn hayyan... sebab si halus tu tukang tumbuk bawang.. hahahahha.. dah dia suke ngan kejer tu.. gasak la kan... nasib baik x percik air bawang kan... abang dia plak x der pi skool..

so pepagi tu lps hantar naufal pi skool me singgah dulu beli barang2 basah.. balik sampai umah terus on activity.. tp sblm tu kasik hayyan minum susu n roti dulu... heheheheheh....
kelentang kelentung la kitorg anak beranak kat dapur... ekceli me x tau pun nak masak nasi tomato ni mcm mane.. so, main taram jer la... asal ade letak tomato puri, jalan... hahahahah... tp me letak susu cair jugak.. nak kasik lemak2 skit... pastu, cik sue pun dok ngajor2 jugak... mahap la yer, sebab resepi x dok... last2, me taram jer sumer... alhamdulillah.. menjadi..
pastu, buat lauk ayam masak merah sedap, dalca sayur ngan acar timun... sedap2... dah siap masak sumer2 tu me cepat2 siap nak pi amik naufal plak sebab dia kuar kol 12... huhuhuu... dah la umah jauh... x per la.. janji sempat masak...
hahahahah... suke sgt2 sebab pestaim buat n menjadi plak tu... en. fizu siap bertambah2 n 2 round gak la dia mkn... suke bile tgk en.fizu suke makan... naufal n hayyan pun suke jugak... pasni nak try nasi hujan panas plak...

2 cerita 1 n3

as-salam,

cerita 1
smlm me cuti.. hadoiiiii.. tinggal sikit jer dah cuti tahun nih... sebabnye, awal2 thn dah amik bnyk cuti pasal mcm2 kejadian jd kat kami... alhamdulillah.... smlm pun me bercuti bukan suke2 pun... sebabnye, bbsitter naufal n hayyan x der kan... kakak tu pi hantar anak dia masuk matrix kat changlun nu.. mule2 dia kata sehari jer.. then jumaat lps dia bgtau dia nak amik cuti sampai hr selasa.. maknanya, 2 hr la budak berdua tu x pi umah bbsitter diorg.. so, smlm me dah cuti and hr ni en. fizu plak kena cuti sebab me ade event kat opish... huhuhuu... x per la kan.. janji budak2 tu selamat...

cerita 2
semalam naufal start assessment kat tadika dia... tp budak2 4 yrs x de la kena menulis kan.. sebab teacher dia kata budak2 4 thn ni teacher2 tu nak tgk motorskills development budak2 tu jer... nak tgk samada budak2 tu dah kenal huruf ke idok... harap2 naufal boleh buat.. sebab risau jugak si naufal tu... buatnye cikgu dia tunjuk ni, dia pi sebut tu plak... tumpo... hahahahahhhaah.... x per la nak... mummy x blh expect lebih2 kat awak sebab awak baru jer 4 thn... if awak kenal huruf A-Z, 1-10 pun dah baik dah.... alhamdulillah... asal awak kenal nama awak pun dah cukup bagus... klu lebih dr tu pun lg bagus... hehehehhehehh... alhamdulillah....
mummy doakan yg terbaik buat kamu... semoga kamu dpt buat dengan cemerlang... dpt no.1, mummy bwk pi holiday...

Friday, May 20, 2011

maafkan saya

maafkan saya
kalau saya kecewakan awak
maafkan saya 
kalau saya sedihkan awak
maafkan saya
kalau saya sakitkan hati awak
maafkan saya
kalau saya buat awak marah pada saya




saya bukan sengaja
tp saya hanya menduga
saya bukan malas
tp saya hanya dah penat
saya bukan kurang ajar
tp saya hanya ingin awak belajar




belajar menyayangi
belajar mengasihi
belajar mentaati
belajar menghargai
belajar memiliki
belajar mencintai


supaya awak lebih dewasa dan lebih berdikari...


again


Thursday, May 19, 2011

alhamdulillah... akhirnya...

as-salam,


seronok sgt2 nih... sebab smlm ms me tgh solat terdgr naufal dok ckp sorang2... lps selesai solat sumer, me tnaye la ape yg dia buat.. then dia tunjuk hasil kejer dia... alhamdulillah.. seronok sgt2 nih.. sebabnya, naufal dah pandai tulis w/pun x sekemas mana... sbab dlm n3 sebelum ni kan me ade citer, si naufal ni dah boleh membaca tp bab menulis jer dia x bleh lg... alhamdulillah.. berkat doa n usah me, naufal n teacher2 dia kat skolah nu... aminnn...

ni mule2 dia start nak tulis nombor... belajar ngan mummy memang kena thn.. salah satu, rotan satu... barisan atas blh la ikut molek2.. masuk line ke-2, habes... sebab dah x der garisan titik2 tu... no 3 pun dah jg ape ke lagi...
bile me tgk ni yg x thn nak gelak... mule2 me x phm ape bnda la nombor yg si naufal ni tulis... last2 baru me perasan dia dok tulis nombor 8.. hahahahha... jd lah anak oiii...
no 9 dah mcm ghupe a je dah... hahhahaha... blh la bg budak yg belum cukup 4 thn ni kan... hiks... alhamdulillah... syukur sgt2 sebab naufal dah boleh menulis... pasni nak tgk pulak dia menulis alphabet plak...
budak yg konon2 hensem... hiks...

ai malew yu...

as-salam,


hiks... pic ni amik pg td... me tgh nak solat subuh then budak kecik ni pun sama naik nak solat jugak... tp, mintak nak pki telekung... hahahahhaha... masalahnye, awak tu lelaki la anak oiiii... so, me sarungkan aje budak kecik ni ngan tudung... hahahh....


budak yg pemalu itu... wakakakakka... saper ek agak2 nye nih... siap sorok muke tau x kasik mummy dia snap pic...
yg ni plak dia siap rukuk lg tu.. pdhal me dah bentang sejadah siap2 dah.. kat ceruk tu jugak dia nak lari menyorok...
siap buat muke lg tu... dalam kelakar tu ade gak geramnye tgk budak kenit nih...
taraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... ini la dia budak kenit hayyan... hahahah... kamu comel la adik... n me paling suke pic kat bwh nih...
*

*

*

*

*
 
*

*
 
*

*

*

*


*



*

*

*

*

*

*

*

*

ms ni hayyan tgh khusyuk ber'solat'... ntah ape la yg dia bc... hiks... panjang2 muncung nye tu...



Monday, May 16, 2011

pitamsssssss

as-salam,

sedang berusaha utk menghabiskan bacaan...

mikhail


tp skang ni sedang cuba habiskan cinta sufi sebab x sabar2 nak baca sutera bidadari....
bnyk sgt cabaran dan rintangan bile bc novel RAM nih... terasa diri seperti Laksamana Sunan... owh....

puasa

as-salam,

huhuhuhuu.. minggu lps x best sungguh kan.. blogspot x leh nak masuk.. nak tinggalkan komen pun x bleh... pastu, n3 siap hilang lg... nasib baik la pg td cek blog n3 akhir ade balik... heheheheheh....
bln 6 ni ade CEO Series... so, me pun skang ni tgh dlm proses mengurangkan berat badan... bukan nak kurus yer... tp nak kurangkan berat jerrrrrrrrrrr... hiks... sebab rase berat bdn ni dah melampau... dah la ket opish dudukkkkkkkk jer... makin melebau yg dah sedia lebau.... pastu, lps mkn plak sangap... so, memang dah x buat ape dah... wakakkakakak... tp kan, mlm2 me dah x mkn tau... agak2 lapar tu, me mkn la biskut cicah teh o ke... hehheh... x pun buat milo mkn ngan roti ke... asalkan perut berlapik kan... hehehehhehe.... nasi plak kl blh me mkn skali sehari... tp, tiap2 minggu blik umah mak x sah klu x mkn nasi... mcm mane tu???
sabtu lps buat laksa kat umah mak... pg tu plak goreng kue teow... nasi memang x mkn... tp mkn laksa bertambah2... huaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.... ahad pg plak mak buat nasi lemak... 2 kali tambah... tghr plak mak masak gulai cili api ketam ngan nenas, ikan bakar cicah air asam ngan rebus air brokoli... phewwwwwww... mkn skali jer... amik nasi pun sikit jer... insap kan sebab pg dah bnyk mkn nasi lemak... huhuhuu... tp lps mkn nasi, me bedal laksa lg... hahahhaha... kenot thn la if ade laksa.... wakakakakkaak...
so, mlm td dah pasang niat nak puasa sunat hr isnin.... harap2nye, sempat la sampai ke maghrib... heheheheh.... mintak2 la bulan ni turun 3 kilo... aminnnnnnnnnnnnn...

Thursday, May 12, 2011

Sutera Bidadari : RAM

as-salam,

buku baru dah kuar lg... sekuel dr novel2 sblm ni... anyone yg bc bagaikan puteri, cinta sang ratu etc... so, skang ni sutera bidadari dah kuar n ade kat MPH... kebetulan smlm pi cr buku kan... so, sambar skali sebab en.fizu pembaca tegar sekuel citer nih...

saifudin - muncul semula dari tasik hulu melaka setelah enam purnama dalam pengawasan dan rawatan Hang tuah. pengembaraan pun bermula ke negeri atasa angin untuk memburu taghut durjana. pelayaran telah mengundang banyak pancaroba. namun dia tetap berazam dan bertawakal memburu musuh yang telah banyak menyesatkan manusia
raja roman - setelah sang petala berlepas diri, taghut terkapai-kapai hilang kesaktian. lebih mendukacitakan apabila dia kematian permaisurinya... Sutera. namun, dia masih berazam untuk menghapuskan laksaman sunan sehingga ke hujung nyawa
makhluk sumpahan - sang dewi muncul akibat sumpahan maharani pulau utara sebelum kerajaan itu runtuh suatu waktu dahulu. sang dewi menyeru nama saifudin menerusi lontaran suara naluri. sang dewi kerap memerangkap saifudin ke alam tidak berdinding
saifullah - pada abad ke-21 ini, dia memburu sisa kejahatan yang berlanjutan dari tahun 1511. abid kamal dah shahril turut menyertainya kerana saifullah mirip saifudin yang pernah hidup pada tahun 1511

hanya nama-MU sentiasa terlafaz di hati nan kerdil ini...


ISBN: 9789831246795
Harga: RM22 (RM25-Sabah&Sarawak)

D' Arab Cafe

as-salam,

nak citer skit pasal tempat mkn baru kat area Puchong Utama nih... sebelah dengan dominos... btul2 mengadap hiway puchong tu... belakang tu plak ade carrefour... nama tempat ni D' Arab Cafe... as usual, dah nama pun arab-arab kan... so, makanan pun ala-ala arab la jugak... hahahahah... iye la, mana tau kan kot korang masuk kedai ni pi mintak nasi goreng kampung ke... hiks... nak kata sedap, boleh lar... ikut selera masing2... harga makanan pun x lar mahal sgt kot... pun standard jugak... if klu korang dah dok area2 tu kan, so blh la try... mcm kitorg ni kebetulan pi beli barang kat carrefour n en.fizu plak teringin nak menerai kan... me, ikutkan aje... hiks...
makanan arab sajer ye...  

nampak x org pki bj itam kat tepi dinding tu... hiks... en.fizu tgh gigih mkn dok perabih ayam... hahahhaha.... me dah bwk anak2 lari masuk keter... 
if korang lalu kat hiway tu kan nanti korang perasan deret kedai nih... n ade mupe pompuan terkejut mcm kat atas tu... hiks.... so, sila la menerai yer... 


Tuesday, May 10, 2011

eh... betul ke...?

as-salam,

dpt email ni dr en.fizu... me dah check ngan HDC sebab nak tgk la kesohehannya kan... tp x der plak... kot2 la kwn2 ade info lain yang menjurus kepada isu nih... sebab skang ni kan mcm2 kes yg melibatkan isu halal-haram nih...

emo terlebih

as-salam,

td kwn me sorg ni ade kasik satu address blog tau... dia suh me bc... sebab kisah sedih kan... sob.. sob.. memang sedih... mane x sedih, korang sanggup ke kena cerai ms tgh pantang... sob.. sob... pastu kisah anak2 sakit lg... sob.. sob...
dah bc blog sedih (tp gentle) tu, kwn me kasik plak blog opposite dia... ahaks... memang nampak sgt la... sebabnye... sebabnye... bg kite2 yg dah kawen ni mungkin la paham kan... citer lelebih pun x guna gak... eh, korang cr la sndr url blog tu...

kelmarin sy bermimpi

as-salam,

kwn me citer tentang mimpi dlm n3 dia hr ni... tibe2 me teringat pasal mimpi saya... yups... me mimpi arwah abah... tp x tau la samada itu memang mimpi atau .... urmmmm... me mimpi abah ajak me ikut dia... arwah hulur tangan kat me tp me pandang jer.. arwah pun senyum jer kat me... me pun senyum kat arwah n me x sambut pun huluran tangan arwah... then, arwah terus pergi tinggalkan me sorg2 jer... pastu, me tersedar... astagfirullahala'zim... al-fatihah buat arwah abah... semoga ALLAH lindungi dan tempatkan abah di Jannah... 16 May ni tarikh hari lahir arwah abah... if arwah ada lg, insyaALLAH umur arwah dah 60 tahun...

Monday, May 9, 2011

laju lima aka fast five

as-salam,

yeay... akhirnya me dah tgk movie nih.. sgt2 syok... best-tahap-kecut-perut-punyer... suke tgk ms mia n bryan nak curik keter kat dlm ketapi.. then tibe2 dom plak keluar... hahahah... saper2 yg x tgk lg silalah ke panggung yg berdekatan... tunggu DVD kuar, nak suh en.fizu beli.. boleh tgk bnyk2 kali... yabedabedu...

vin & paul sgt2 kacak... 

this is (me) mia....

best...

i-city

as-salam,

citer yg dah hampir2 basi.. sebab kami pi i-city ni pun ms cuti hari buruh lps... ops.. mlm hr buruh tu... memang dah lame plan nak pi i-city.. tp asyik la tertangguh... balik kg lar.. pi sane lar.. pi sini lar.. hahhah.. last2, hubby dok bising n kesian kat naufal n hayyan so pg jugak la kami ke sane... sebab selama ni si naufal n hayyan dok kate avenue @ puchong tu i-city... hahhahaah... pantang nampak pokok lampu2, itu la dorg dok kata i-city... kesian anak hakak... hiks... pi sane pun dgn cousin en.fizu... termasuk la my PIL n nenek... tp yg x syok nye, hujan plak (alhamdulillah)... memang x puas la bwk anak2 berjln, sebab dorg x bleh nak usik2 led tu kan... kami pi pun ms tu dah pukul 9 lebih... me dah start sangap dah... hahahahah....

 we are family... heheheheh.... ms ni kat dlm snow house...

naufal muke cuak.. sebab takut kuda lampu kat belakang tu... heheheheh... hayyan me selubungkan dia dgn shawl... itu la kelebihannya pki selendang panjang nih... eceh... hiks...

seronok tgk naufal happy dok main snow tiruan... x per la nak.. insyaALLAH ade rezeki nanti kite pi main snow eh... x pun awak blajaq pepandai dah besaq nanti pi la study kat obersi... hiks... yg bj merah kat kirikanan me tu adalah isteri2 kepada cousin en.fizu... kami ni berbiras pupu la kot... heheheh...

sampai umah kol 1 lebih... masing2 dah penat... tp, me basahkan jugak kepala naufal n hayyan... takut dorg demam plak kan... itupun dah nampak tanda2 naufal nak kena asthma dia tu.... esok nye pun ade plan baekkkkk punye ngan cousin en.fizu....

manusia

as-salam,


makin ramai kita kenal dgn manusia.. makin banyak benda yg akan kita pelajari dr mereka... benda baik... sila ikut... benda x baik... jom lari jauh2... dengan karenah masing2... huihhhh... jenuh jugak nak faham... malas nak amik port... supaya otak x sesak n semak...

Friday, May 6, 2011

jgn lupa

as-salam,


jgn lupa mlm ni pukul 9mlm Imam Muda katAstro Oasis (106)
pukul 10pm plak Maharaja Lawak kat Astro Warna...








lagu ni memang layannnnnnnnnnnnnnn...

half-day

as-salam,

yeay.. hr ni me half-day.. ade hal yg nak disettlekan... later me citer eh... hiks... sat g pukul 12.30pm nak terus cabut... bubyes... maybe nak singgah tesco dulu nak sambar huggies seketui-dua... jomsss... happy weekend...




*ht sedang berbunga2 sebab coklat sudah ada dlm tangan... terima kasih ye... sy nak bayar, tp kamu x mau.. insyaALLAH, nanti sy belanja kamu mkn ya... hahahhahah...

Thursday, May 5, 2011

sahaja aku puasa.... ops...

as-salam,


mlm td tgh sedap2 tdo, mak plak col...
niza, kunci spare ade pd kamu tak... saper mak, mane org tau... kamu tgh tdo ke?... ha'ah... knp mak, mak tanye sape? mak tanye kunci spare keter myvi ade pd kamu tak... sebabnye, kunci keter mak adik kamu dah terbawak pg kelantan... hoih.. x per la mak, pg2 esok org hntr...

sedar kol 5 pg nih... abang-adik dok meraung mintak perhatian mummy terchenta... daddy, hurmmmmm... ke lauttttttttttttttttt... hangkut anak2 turun bawah, me plak blur x tau nak buat ape dah... owhh... bersahur dulu... mkn roti cicah sambal minum air masak... jd lar... sblm tu buat susu utk hero malaya tu dulu... klu x kang, satu taman dok bngun... tgk jam nak dekat kol 6, hangkut anak2 lg masuk keter nak pi hntr spare key kat umah

opah... sampai umah, tgk opah tgk wat telur dadar daun turi ngan nasi goreng...
kamu nak nasi goreng tak... eh x per la mak, org pose nih... iyer ke... ingatkan kamu x poser, ni mak ade buat nasi goreng ni hah... eh, x per la mak....

sblm balik, mak bekalkan cucunda hayyan ngan nasi goreng sebab hayyan nak mkn nasi goreng opah... sampai umah blik siap2 kan hero malaya.. me mandi2 sumer siap... hangkut anak2 turun bwh blik n kasi hayyan nasi goreng ngan telur dadar daun turi... x mkn.. hurmmmm... sayang nye... membazir kan... kreokkk... kreaaakkk... alehhh... perut tibe2 plak nak memedih... x per... bwk je nasi goreng ni pi opis... agak2 lapor ke senak perut ke.. nanti me mkn jer la nasi goreng nih... hehehheheh...


burpppp.... ops, x kenyang lg tau... selamat sudah nasi goreng tu masuk perut.... thanks mak buatkan nasi goreng pg2 subuh td... hiks.... mak suka, me lagi la gumbira lalalalala...



*me pose sunat jer.. sebab poser ganti udah berganti... satu hr je pun... hiks... x per, nxt week try pose hr isnin plak... heheheheheh.....

congratulation... tahniah...

 the winners of the PLF-MPH Essay Contest 2010 with Tun Mahathir Mohamad n Tun Siti Hasmah after the essay contest prize giving ceremony yesterday.

 aweks buku... but me sajer jer menyibuks kat situ... hahahahah...

cantik vs wangi

as-salam




kisah sepetang bersama anak2
tempat kejadian : dlm keter on the way nak blik umah

scene 1



naufal : mummy... hyecarl rinndddddddduuuuuuu mummy... (naufal bahasakan dr dia hyecarl)
me : mummy pun rindu abang jugak... adik rindu mummy x???
hayyan : atah.. atah... (x per la dik, janji mummy faham...



scene 2
me : td pergi skol blajar ape?
naufal : ntah.. x tau la mummy
me : knp x tau plak... abang tdo dlm class ke?
naufal : hyecarl x tdo... hyecarl makan dgn main jerrrrrr...
me : owhhhh... dasar kanak2..


scene 3
naufal : td mummy pg mane tinggalkan hyecarl
me : mummy pi pasar tani...  mummy jumpe teacher afni.. cantikkan teacher afni...
naufal : oooooooooooo... hyecarl suke teacher afni...
me : knp pulak...
naufal : sebab teacher afni cantik..
me : mummy x cantik ke???
naufal : mummy wangi jer... teacher afni cantik... (hohohohoho... sah2 la budak lelaki suke tgk yg cantik2 jer)

Wednesday, May 4, 2011

terima kasih

as-salam,



terima kasih kerana menegur sy
terima kasih kerana memarahi sy
terima kasih kerana membenci sy
terima kasih kerana memalingkan muka dr sy
terima kasih kerana menyindir sy
terima kasih kerana masih sudi berkawan dengan sy
dan
terima kasih kerana sentiasa menguji sy

disebabkan itu

sy bahagia
sy gembira
sy ceria
sy tenang
sy cool
dan
sy bersyukur kerana adanya manusia seperti



KAMU





Tuesday, May 3, 2011

sudah-sudah la tu

as-salam,


hr ni sy happy pergi kejer.. seronok kan.. sebab 3 hr cuti yg memenatkan happy2 bersama family... hehehehhe... tp, tibe2 ptg nih ade jer yg nak menyakitkan hati.... tp x per... me cool... nasib baik ekon bilik ni me dah on siap2... lgpun, me x koser la nak layan bnda2 mcm nih... sudah-sudah la tu... sedor2 la skit dr awok tu... klu x puas hati ke, nak marah2 ke.. terus jer la pi jumpe ngan org tu... ops... me x join masalah peribadi org yer... hiks... jgn marah... nanti nampak lg tuaaaaaaaaaaa.... hiks....

macam2 nak citer

as-salam,

seronok sgt kan cuti sampai 3 hr... penuh plak tu ngan aktiviti.. balik seremban lah.. pastu, jln2 kat sendayan.. cume x sempat je nak blik kg rantau... sebab nak cepat blik kl... nak ke i-city... pastu, mandi2 kat sg. congkak... hurmmm... nanti2 la me update eh... hehehehhehe....