: : jom jadi kawan2 sy jom : :

Sunday, March 28, 2010

salam sumer,

jom jln2 kat blog ni jom profitmoneysharing



maaf yer

salam sumer,

bnyk sgt citer sy nak tulis kat sini.. tp, sy betul2 x der ms... hukhukhuk... sedih sgtttttttt... jgn marah yer sebab x der n3 baru dr sy.... cop.. cop.. nak bgtau nih... anak2 sy demam... abg n adik.. 2-2 pun demam... dah pg klinik tp x baik2 gak.. kejap demam kejap baik... risau sgt2 nih... sian kat dua beradik tu... kat mummy pun sian jugak sebab x cukup rest... adik ngan abg x leh nak tdo.. bdn x selesa rasenye... skang ni baru mummy leh online jap sebab babies tdo.. itupn dah ade bunyi rengek2 dah tu.. doakan anak2 me sihat yer... ok lah.. nak tdo dah.. abg dah start batuk dah... salam sumer...



Thursday, March 18, 2010

hahahah.. belum lg lar...

salam sumer,

kejadian sblm balik kejer.. hahah... memang lawak.. seronok pun ade gak.. sebab dah makin tua makin la org ingat umur kite... auwww.. malu tau.. anyway.. mekaseh sgt2 kat suhana... shimie... mellie... giler ar korang nih... sgt2 hargai n memang sayang kat korang...

suesipembelikeknmastermind, mellisipenutuplampu, shimiesipenyalalilin

huhuhu.. bertambah dah usiaremaja tua me.... huk huk huk...

tuan rumah yg makinmude tua, makincuns berkudut...

mekaseh kwn2... lebiu....


Wednesday, March 17, 2010

naufal demam

salam sumer,

hurmmm... best plak rasenye berblog gune lappy baru nih... rase segar bugar jer.. sesegar stoberi di cameron highlands yg x pernah sampai2 yg sejuk dingin... huhuhuh.. syok nyer.. laju jer jari jemari halus mulus gebu gebas ni menaip... setiap hurup dirasakan begitu dekat di hujung jari... ops... dah melalut dah nih... hurmmm... me nak citer lain tp bnda lain plak yg kuar... hadoi... kisahnye.. naufal demam lagi... start dr mlm kelmarin lar dia demam.. pastu, ms kat umah pengasuh ok.. ptg td dia demam balik...
semalam naufal kata;

naufal : mummy.. umah mak ade momok...
me : x der lar.. mane ade momok..
naufal : ade ya mummy...

hurmmm... tau ke dia momok tu ape... yg pasti, siapa plak yg takut2 kan dia kan.. sebab me x pernah takutkan dia mcm tu... x elok... so, x tau la klu itu antara punca dia demam... skang nih mamat kenit tu tgh terbaring kat dpn tv... jam dah 23:45... masih x nak tdo... hayyan dah berlayar.. dgn togel x berbaju.. kepanasan mungkin... daddy... bertenet ngan FB kat bwh... mummy... hahhaah... bertenet ngan blog... sedang mencube utk menaikkan duit nuffnag... sesaper yg dah cash-out tu meh lar klik2 kat iklan kite bg tips skit... ok lar...
me nak beradu... naufal dah kepanasan.. perlu perhatian... selamat malam....





pernah dgr tak....

salam sumer,


sblm me bukak citer, me nak gelak puas2 dulu... muakakakakakk... heheh... ms balik dr kl, me n kwn2 dok bercerita la psl satu jenis buah nih.. hurmmm... ekceli, shimie yg mule kan dulu... oh ye.. sebab memula tu kitorg citer pasal mkn tebu.. last2 kuar citer 'tu' plak... muakakak... memula tu shimie x nak bgtau buah ape.. last2 bocor gak rahsia... dia kata buah ni blh mkn tp ada bau skit... kaler hitam n panjang... so, me pun bajet2 la buah ni mcm tebu.. last2 kuar la name buah tu buah kote mamak... weh.. ini bukan me yg taruk name tau.. dah memang namanye mcm tu.. memang kitorg gelak kaw2 la dlm keter tu.. muaakakak.. org bandar mcm me nih biler dgr name buah yg pelik2 memang la haru biru jdnye... muakakak... sampai kat opis, lps makan jer.. me gugel la buah tu.. shimie kompiden jer kate buah tu x jumpe kat internet.. last2... hah.. amik ko... terima lah... buah kote mamak... sesuai jer ngan namanye kan... muakakakaka...

hamik.. sah2 dah name buah tu terpampang kat situ... me x mencarut ekk...
mekaseh pada gugel...


*cube bayangkan klu kite pg pasar n mintak buah ni kat peniaga.. agak2 ape yg dorang pikir.. adakah dorang suh kite cr kat kedai mamak atau terus tanye kat mamak2 yg ade.... muakakakakka.... dah.. dah... pi buat kejer.. jgn dok sebuk pikir tang lain plak... shuh.. shuh...


Tuesday, March 16, 2010

takut

salam..

skang ni me rase takut.. was2.. adakah perkara itu benar klu dah terbukti mungkin juga benar.. hurmm... tp, me n kwn2 yg guna blogspot nih x pernah n x tahu pun wujudnya penipuan yg begitu.. amat2 sensitif bg umat ISLAM... hurmmm... itulah YAHUDI... sgt2 berusaha untuk menjatuhkan umat MUHAMMAD s.a.w.... masyaALLAH... selagi kita bersatu.. selagi nawaitu kita x terpesong.. selagi itulah kite dilindungi ALLAH s.w.t... amin.....



masalah oh perobelem...

salam...

hurmmm... pg ni mood rase x btul.. nak marah pun ade... nak menangis pun ade.. menjerit... memang nak pun tp nak menjerit kat mane... klu menjerit pun sape nak dgr kan... lately, mcm2 masalah yg dtg.. bertimpa2.. nak kata 100% masalah dtg, x jugak... ade gak masalah yg me cr sndr... hurmmm.... masalah rumahtangga???? x kot.. heheh... korang memang suke kan klu dgr masalah rumahtangga org.. pastu, mule la nak kacau daun... pastu, dok canang sane sini... keji ar... huh... nope... ini bukan masalah rumahtangga.. tp masalah dr sndr... masalah ngan kwn2??? ade ke... kwn2.. me ade buat masalah ke ngan kamu2 semua... ade ke.... dgr la sini depang tangan dan menjerit sekuat hati, me ade buat MASALAH ke dgn kamu semua.... huhuhuh... sedihnye hati ni... masalah ngan keluarga.. x kot.. sebab me anak yg baik n sgt2 prihatin pd keluarga percaya lah dgn sepenuh hati... urggghhhhh... tension... tekanan.. tolong... hurmmm.. agak2, klu me nangis kejap blh tak??? agak2, klu me nangis boleh redakan masalah tak??? arggghhhhh.... korang pernah rase senak kat dada tak.... hurmmmm... tekanan kat dada mcm kena tumbuk berkali2... huh.. itu la yg me rase skang ni sebab me x leh nak nangis... rase mcm air mata pun dah kering dah nih... arggghhhhh... benci btul lar bile ade masalah nih... knp nih.... benciiiiiii... benciii...... masalah oh masalah.. pergi la jauh2.. jgn dtg lg... hurmmm.... ade saper2 yg nak wat sesi mndgr luahan masalh... hurmmmm.. me org pertama yg akan join.. tp, pastikan sesi tu adalah secara percuma.. sebab, klu bayar pun masalah jugak... bukan masalah duit tp, masalah nak kuarkan duit... argggghhhhh... ye.. me x der duit.. me x der duit juta2 mcm bill gates... me cume ade duit x sampai ratus ribu jer... urgggghhhh... masalah kan.... tu la sibuk lg nak tau... arrggghhhhh... ape me melalut nih... dah.. dah... berambus lah kamu wahai masalah...



begini lar emosi sy pd saat.. detik... jam.. hr ini...
*time kasih pd si gugel...



ape nak buat nih



::B L A N K::

Monday, March 15, 2010

gatal mat

salam sumer,

hadoi... mata nih gatal sgt2... meleleh jer air mata.. nak kata sakit mata.. bukan.. hurmm... adekah puncanya duduk tgk omputih bogel bersantai tepi laut... huhuu... pedih.. gatal.. x tahan... td pegi klinik... huhu... jumpe dokter nasib baik hensem, citer2 ngan dokter tu pastu dokter suh letak ubat.. hurmm... klu x baik jugak dlm 2-3 hr nih, dia suh dtg lg... huaaaaaaaa.... td, dah letak ubat mata... mekaseh kak shimot sebab ltkkan ubt kat mt sy... heheheh.. rase dah kureng skit.. tp masih mengenyam... nak gosok, tp dokter x kasik... hurmmm... pening skit sebab ubat nye kuat sgt kot.. agak2 klu tdo, ok tak... hehehehh

oh ye... sabtu lps kami ke PD.. nanti me citer psl jln2 ke PD ek... heheh...

ini bkn mata me tau.. tp lbh kurang mcm ni ler...
*kedit to gugel...



Wednesday, March 10, 2010

x tau nak kata ape...

salam sumer,

x tau la nak kata marah atau geram.. tp, rase geram yg lebihnye kot... hurmmm.. ptg smlm mcm biase la kan, me amik naufal n hayyan dr umah pengasuh... pastu, kat simpang nak kuar dr kwsn tmn perumahan tu me nampak ade la 3-4 org bdk skolah bwh umur pompuan... so, me x kisah sgt la kan.. ape ada hal... nak dijadkan citernye, bile me dah dekat ngan simpang kuar tu, blh plak budak2 pompuan ni brjln btul2 kat tgh jln.. maknenye, dorang dah block my way la... huh... kite nak cepat, bdk2 ni blh melenggang plak kat tgh jln... bukannye dorg x nampak.. sebabnye, dorg facing btul2 ngan keter me.. huh... apo korng pikir keter tu bdk laki yg bwk la ekk.. geram sgt2... nak honk.. honk plak rosak.. hangen jer tau... bile dah dekat tu blh plak buat lwk petang di tgh jln... hurmmm.. kang klu me langgar jer, dah masuk paper plak.. hadui.. x psl2 terglamer plak me nanti... muakakakak...



Monday, March 8, 2010

jom cube jom...

salam,

Sekiranya anda sudah ataupun mahu berumahtangga, dan ingin mengetahui sama ada anda serasi atau tidak, dan boleh bermuafakat atau tidak dengan suami anda, bolehlah anda mencuba cara dan juga petua ini :

Eja nama anda dan namanya (teman lelaki) dalam huruf JAWI. Hitung nama anda mengikut hitungan ABJAD, kemudian hitung nama lelaki itu dengan kaedah yang serupa. Jumlahkan keduanya. Kemudian tambah 7 . Sesudah itu, tolak 9 sehinggalah bakinya menjadi 9 atau kurang. Kemudian rujuk kepada jadual di bawah ini:-

Bakinya Interpretasi

1 Tidak baik, dipandang rendah
2 Baik
3 Mulanya rendah, akhirnya buruk. Setelah sempit, senang
4 Baik lagi kuat
5 Rumah kemakmuran, telaga di bawah gunung
6 Mula baik, akhirnya dukacita
7 Rumahtangga bahagia, hamparan terbentang,sekaya-kayanya
8 Rumah terbalik
9 Berpindah, berbantah, berpecah.

Petikan daripada buku
MENGENAL LELAKI.
Karya Ibnu Yusof.


heheheh... me copy-paste dr green apple nye blog.. harap x marah eh kite share ilmu nih... hehehehh...

Wednesday, March 3, 2010

jalan2 lg...

salam sumer,

ahad lps kami ke planetarium negara.. kami anak beranak jer.. sajer jln2 sebab nak hilangkan rase kecewa berchenta buhsan dok umah... heheheh... ekceli pg saner pun sebab nak riki jln.. pastu, en. hubby pun dah janji ngan kazen nye nak jln2 ke sane... kami dpt masuk free sebab kazen en.hubby duty kat planetarium minggu lps... seronok sgt.. plg seronok si naufal larr.. dok lari saner sini... hurmmm... pastu, ade game.. ade short movie show... mcm2 citer ade... kami tgk citer fly me to the moon... oh ye, klu nak masuk planetarium ni kena byr RM1 per-entry... kecik besar same jer bayornye.. klu nak tgk movie kena byr RM3.. murah kan... tp, ms tgk movie tu me rase gayat semacam.. sebab screen jer melengkung.. pastu, kite kena duk kat bhgian atas... dah rase mcm terbaring jer biler tgk screen tu... hayyan ok jer.. layan sampai terlelap.. naufal plak, bukannye tgk movie.. tp, dia pi tutup muke... lawak gak lar... daddy dok tarik tgn naufal, tp dia dok merengek.. takut sangat la tu... heheheh... jom layan gambar jom...

little astronaut in the making...

andai anak2 sy sebijak einstein... ALHAMDULILLAH....


sibotak hayyan....

mummy n babies.. luv u...

kami dah nak pulang... senang2 nanti kami dtg lg yer mak cik zana....
mekaseh mak cik....



*zana.. senang2 nanti akak dtg lg ekk.. klu awak on-duty kat sane jgn lupe contact kami tau... mekaseh sgt2...




Tuesday, March 2, 2010

nak tau...

salam sumer,

nak tau x ape isinye dlm tong biskut tu... heheh.. sambil2 tu blh layan tekak dok tgk kambing bakaq..


sedap sgt2... sumer pun sy suke... ade ayam.. ade kambing.. ade mussel.. ade tortilla burger...
sedap sgt2....

nyum.. nyummm..

chef robert joe rainford sedang beraksi... standard dah kan.. chef mesti lelaki.. tukang mkn plak mesti pompuan.. yg pasti chef mesti kecik molek BESARRRRRRRR punyerrrr...

ini lar mangsa kejadian bakar hidup2 yg dlm tin tu... heheheh... namanye ayam panggang kena sula tegak berdiri...


Monday, March 1, 2010

Free giveaway by Moon

salam,

huhuhu.. td pi jln2 kat blog2 lain.. pastu, terbc plak ade giveaway by moon... sgt2 best.. sebab giveaway nye adalah photoshoot freeeeeeeee.... huhuhuhu... saper x nak kannnn... so, dgn senang hatinye sy nak join giveaway tu.. sebab, ianya sgt2 mudah n bertepatan sgt lar dgn bulan march yg sungguh indah berseri2 nih... hehheeh...


cara2 nye:

1) jd follower di blog Moon = checked

2) buat n3 khas di blog saya anda... "Saya tingin sangat nak ber PS kerana... " = checked

"saya tingin sangat nak ber PS kerana ingin mengabadikan memori indah bersama keluarga sebagai hadiah hari laher sy yg ke-29 thn pd tarikh tutup contest ini...."

3) tinggalkan url link contest kat comment box moon = checked

4) sorg pemenang yg plg kreatif jer akan dpt = pilih la sy yer...

5) cepat2... tarikh tutup pd 19 mac 2010 = owhhhh... indahnye tarikh tu... :p


so kwn2, jom ar kite masuk contest nih.. mane tau.. untung sabut timbul, untung batu tenggelam... jom.. jom...