: : jom jadi kawan2 sy jom : :

Wednesday, January 30, 2013

appraisal yg demam

as-salam,

alhamdulillah
hr ni bos sampai jugak kat opis nih

owh ye
kitorg kat sini x dak bos
bos nun jauh kat kl tower
heheehehe

but still bos supervise dr jauh
call... email...
itu jer la kejer kitorg
but trple a month (ade ke mcm nih)
bos akan panggil meeting kat opis dia
itu yg terpaling best
sebab blh mkn best2 n siap bos kasik tapau lg

eh... melalut dah
hr ni bos dtg sebab nak buat appraisal utk kami semua
tu yg cepat2 isi form bagai
harap2 bos kasik point tinggi2 punyer...
heheheheheh... aminnn...

demam plak dah terasa2 dr smlm
rs penat sgt2
blik kejer smlm pun terasa penat
tp still thn sebab nak tgk citer RUBY
sanggup ko... hahahaha

demam kali ni rasa sakit2 sendi
sengal2 jer badan ni
tp tahan je la kan
klu ikutkan sgt ape pun x jd nanti
hukhukhuk

sy doakan diri sy semoga sihat
so dpt buat kejer n jlnkan tanggungjwb sbgi mak n binik

hadoiiiiiiiiii...
eh.. x baik mengeluh
alhamdulillah...



Tuesday, January 29, 2013

lemau

as-salam.

maaf lah sebab dah lama x dak n3 baru
x sempat nak karang ayat
pastu rasa mcm dah x dak idea nak mengarut dah kat blog nih

sbnrnya banyak je citer nak mengarut
tp bila nak start jer
MALAS
nak start je
LEMAU

mcm hr ni lah
rasa lemau gile sesangat
mungkin sebab penat kot
eh ni bukan sebab penat bercuti
ni sebab penat dok mengemas
mengecat n menampal

sebab cuti x sempat nak rehat
cuti kali ni bnyk abes ms kat melaka je
tolong sedara mara belah en.fizu kemaskan umah nenek


hadoiiiiiiiiii
penat x hilang lg nih...

nanti2 la sy hapdet lg eh...

Saturday, January 12, 2013

alhamdulillah... lega

as-salam,

seronok sgt2 nih
sebabnya hayyan dah fully free-diaper
yeay
*lompatbintangtinggitinggi

sbnrnya ms cuti skolah panjang tu
sy hantar anak2 kat umah mak
sebab adik sy tolong jgkan
lps blik kejer sy amik mcm biasa la
dah kata pun umah mak dekat kan
hehehehehhe

klu nak ikutkan, hayyan masih lg pki pempes ms tu
ade jugak sy try x nak kasik dia pki pempes kan
tp asyiklah terbocor
tp cuba jugak train pelan2
alhamdulillah berjaya
cuma ms nak beri jer dia nak pki pempes
klu x, seketul besar jatuh kat lantai toilet
kahkahkah...

last 2 days sy ajar hayyan x pki pempes bl tdo mlm
tp dia kena pee dulu sblm tdo...
mlm pertama kantoi
dah separuh basah baru dia tersedar
tp mlm smlm berjaya juga akhirnya
alhamdulillah...
mlm smlm hayyan bangun kejutkan sy sebab nak ke toilet
(sblm tdo pun dah pi toilet jugak)
sy dok rasa2 kat seluar.. yeay x basah...
seronok sgt2...

rs anak dah besar2 jer bila diorg x pki pempes lg
hikhikhik...


Friday, January 11, 2013

dah mula tadika


as-salam,


hayyan dah start tadika dah tahun ni
lega sgt2
kali hayyan dah blh gi tadika btul2
sebab sblm2 ni dia dok pinjam baju abang jer
konon2 mcm nak gi skolah same la
hehehehehe

alhamdulillah
hari pertama dia gi skolah elok jer
x nangis pun
mummy daddy risau gak takut dia x nak masuk skolah
heheheheheheh
cuma hr kedua tu ms nak bngnkan dia dr tdo
menangis mcm kena rasuk
sakit bdn2 dok peluk dia kuat
sebab dia meronta lg kuat dr mummy

 pagi nak gi skolah... senyum jer budak sepet nih...

 abang muka mcm x mandi pagi... heheheheh... rambut panjang x sempat nak cantas...

pg skolah abang kena jg adik... mesti ada rasa tanggung jawab eh... semoga setiap langkah mereka berdua diberkati dan dipermudahkan perjalanan hidup mereka dunia akhirat... aminnnn...

hari ke-2 adik dah mengadu kat mummy
katanya, abang tolak dia kat skolah
bila mummy tanya balik knp abang tolak adik
then adik kata "ayan x nak kolah.. abang pun tolak la ayan"
hahahahahha... mesti adik bnyk main kan...

x per lah nak
yg penting awak nak gi skolah 
n belajar rajin2 ye sayang...


Thursday, January 3, 2013

glamer ke...

as-salam,

owh
ni kisah masa PDS 15 yg lps
ape PDS tu?
PDS tu perdana discourse series
nak tau lebih2 sila masub website perdana leadership eh
sebabnya klu salah penerangan nanti susah plak
heheheheheh

 captured from astro awani 7.45pm... si naufal yg amik... hiks... melompat 2 beradik tu tgk mummy masuk tibi... kahkahkah...

 masuk paper pulak... hehehhehe... kwn tag kat fb...



*alhamdulillah... dpt gak tumpang glamer org besar2 nih... mane tau murah rezeki mcm mereka jugak... aminnnn....


naik menara aloq staq

as-salam,

ingat lg x n3 jalan2 kedah tu
ok kali ni sy nak citer pasal naik menara plak
kat KL punye melambak menara lansung x teringin nak naik
tiba2 sampi kat alor setar
rasa teringin plak nak naik
hahahahhah... apa punya turrrrrr...

owh... bukan hanya keinginan mak pak je ye
tp atas desakan anak2
so, mak pak leh tumpang sekali
heheheheheheheh...

n3 ni akan melambak ngan gambor sesajer
so pepandai wat caption sndr eh
hiks..

 dulu cita2 nak jd juru ukur tanah.. tp x kesampaian...

 si abang pun teringin nak teropong jugek..

 hotel yg kami dok tumpang tido n mandi... boleh lah... not bad...


 gunung ape tu eh... gunung jerai kah??








sy dah makin membesar... risau lah...

 lepak kat kolam ni... risau je takut naufal terjatuh ke bawah sebab blh thn dlm gak ar kolam air nih

 lepak kat sini dulu sementara tunggu daddy ngan odang solat jumaat

diakhiri dengan muke budak nih... resakse jagung... hahahhha.. kenapa jagung???
sebab dia kuat mkn jagung... dan jari domok2...


*abes dah citer pasal kedah... pasni nak wat citer lain plak... selamat tahun baru 2013 kawan2...