: : jom jadi kawan2 sy jom : :

Thursday, February 26, 2009

citer basi ku di kampung

salam sumer,

ini kisah kami dikampung opah *my mum... dah lame sgt2 kitorg x balik kg... balik kg ni pun sebab sepupu me kawen... naufal plak biler dah sampai kampung, dia jd pelik semacam.. sebabnye, sepupu2 kecik dia kat saner sumer jenis lelaki2 perkasa... alahai, jenis yg ske main otomen2 tu.. yg naufal plak maner tau ape2 kan.. yang dia tau, tom tom bak... jim jam n sunny.. itu jer lar.. hik hik hik.. lawak jer... ade skali tu, my cousin nye son adalah lebih kecik dr naufal *tp tua 4 bln dr naufal.. faktor genetik yer... tp dia dok dukung naufal dr blakang... konon nye nak ajak naufal ni main gaduh2 lar.. heheh.. last2, my son dok lr dr dia.. heheh.. lawak jer...

makcik no'oi, naufal n mak lia... kat dpn umah mak wan *kakak my mum...


mummy n naufal... tgh ngantuk nak tdo...

layan jer dpt minum air masak... sedap sgt ler tu...

me n my cousin.. puan farzura.. ekceli dia lg rendah dr me..
tp, apakan daya dia pki kasut tinggi

farzura & rizal.. semoga kekal ke akhir hayat...




Wednesday, February 25, 2009

lambat lagi...

salam sumer,

aduh... pagi nih lambat lg.. ermm.. bangun jer pagi td rase cam.. uissshhh.. sejuknyer.... rase cam mls nak bangkit pun ade... heheheh... dgr bunyi mcm lain mcm jer kat luar tu.. ish3.. ujan ghupenye... hurmmm... x kisah lar sebab me gi kejer pun bw keter.. tp, yg malasnye klu ujan nih terpaksa bw keter pelan2.. sebab jln kan licin... pastu, jln nak kuar ke cyberjaya tu plak kemain bengkang bengkok nye.. uishh... sgt mengujakan...

tp, pg nih me kena hantar hubby dulu gi kejer.. sebab hujan tersangat la lebatnye... hubby g kejer naik motor yer... sian kat dia.. sebabnye jln menghala ke PJ tersangat2 la jam nye... so pg nih me decide utk hantar naufal n hubby skali... tp, biler dah sampai kat area BK, hubby kata x yah hantar plak sebabnye klu naik keter nanti me lambat sampai opis plak.. jln memang le bapak jamnye kan... last2, me hantar sampai umah makngah hubby n me pun turn balik ke putrajaya.. huhuu... jenuhnye nak drive dlm hujan n jam... penat tau sebab me drive manual... *abg, nak beli keter auto leh tak.... heheheheh....

kat tol puchong - putrajaya... hurmmm.. dah start jam dah...


saya adalah pemandu yg berhemah...


nampak x jam... yg ni lps dr tol...


semakin dekat ngan jam nih...


yeay.. alhamdulillah.. sampai gak akhirnye wpun lambat... huhuuu...



Tuesday, February 24, 2009

naufal x sihat...

salam sumer,

sejak dua menjak nih naufal slalu x sihat... minggu lps dia demam.. panas gak la badan si kenit tu... pastu, ok skit.. smlm plak ms amik naufal kat umah bbsitter, me tgk hidung naufal berair... uish... bdn x pns sgt... tp kaki n telinga dia sejuk jer... risau gak.. kesian kat budak kenit tu... ingatkan blik kejer tu nak g hospital putrajaya tgk abh tp x sempat sebab hubby pun blik lambat n naufal pun x sihat... oh yer... abah masuk spital sebab darah tinggi sangat... x sangka plak...

blik kejer jer kasik naufal mkn ubat... mlm td pun tdo kejap2 jer... sebab dia nangis2 x bleh nak tdo... aduh.. kesian sgt... susu pun x abes minum... mungkin tekak sakit n batuk2 tu yg buat naufal x selesa... nasib baik daddy tolong kasik naufal makan ubat.. sebab klu ngan mummy, naufal ngades sangat... harap2 naufal dah ok hari nih.. thanks abg...


naufal with makcik no'oi kat kampung opah... sengih sokmo...
*gambar hanyalah hiasan semata...


*skang ni memang musim penyakit kan... kesian my naufal... mummy doakan sayang cepat sembuh yer naufal... mummy n daddy love naufal so much...


Wednesday, February 11, 2009

kisah naufal..

salam sumer,

alhamdulillah.. naufal dah setahun 4 bln.. dah lamer kan x citer pasal budak kecik sorang nih.. almaklum lar.. me skang nih dok ulang alik arkib - putrajaya jer... aduh... kat arkib kl internet pun tada... ermm.. nak buek camnor kan.. hikhikhik...
naufal skang ni dah makin lasak... mengade2 pun iyer jugak... almaklum lar.. since nak dpt adik baru nih... hihihih... yang pasti, me n hubby still panggil naufal adik lagi... my abah dah tegur jgn panggil naufal adik sebab nanti klu dah kuar yg baru nak panggil ape plak kan.. so, me pun jwb lar.. x per, kite leh panggil baby jer.. naufal plak kite still calling him adik.. hahahahah... bagus kan...

skang ni naufal dah makin cerdik... cause dia dah pandai...
- tutup botol susu sendiri.. bile dah tutup botol, then dia pun clap2 his hand... sambil kata.. yeayyy...
- naufal is my assistant chef... cause, dia dah pandai dok main kepala dapur gas.. alar, yg kite dok adjust api dapur tu... heheh...
- bile pampers penuh, dia g tepuk2 kat bebird dia... so cute...
- klu nak minum susu, nanti naufal bg botol susu kosong kat me... klu susu dah abes pun nanti dia pas botol kosong kat me gak...
- sama gak klu naufal nak mkn ape2, dia mesti tunjuk kan makanan tu kat me or anyone yg blh tolong amikkan... sambil sebut... ta..ti..ta....
- klu nak suh dukung, naufal kata... kong... kong...
- pandai ikut me bc zikir munajat... siap ngan tangan2 skali...
- pandai nyanyi twinkle2 little star.. yg pasti, hujung2 jer bunyi nye kuat...
- suke main nyorok2... pastu suke sgt main kejar2... ish.. nak berlari sajer kejernye...
- suke menyengih...
- suke main kat celah2 kerusi or table... x kisah la kat mane pun, janji dia blh nyelit kat tmpt tu...
- dah pandai panjat n turun tangga.. berani sgt.. klu dibiarkan, dah blh sampai ke tingkat 3...
- klu kuar toilet, mesti nak tutup lampu toilet...
- suke mandi ngan daddy.. sebab bleh mandi air ujan.. hikhikhik...
- dah pandai mkn sndri... x nak mummy suapkan...
- klu x dpt sumthing mule la nak mengamuk.. aduh..
- klu nak tdo mesti wajib ade bantal busuk... dah lunyai bantal busuk tu...
- pandai tiru cara org amik wudhu'
- susah sgt nak pki baju...
- klu dah poo poo, naufal tunjuk kat m*ntot dia.. konon nye nak suh cuci la tu.. heheh...
- suke sgt mkn apple...
- klu mkn biskut or any food, mesti guna both hands... bile dah gigit, dia mesti kuarkan balik food tu utk gigit jd lebih kecil.. heheh... jimat sungguh...

rasenye itu je lar kot buat ms ni.. insyaALLAH, nanti me update lg about naufal ekk...

p/s: baru masuk opis nih.. next week nak kena duty kat arkib balik... aduh penatnye nak drive...
me dah berjaya mkn kat cafe bank negara.. murah n sedap.....