: : jom jadi kawan2 sy jom : :

Friday, September 30, 2011

kecewa dan terasa





buat baik berpada-pada...
buat jahat jgn sekali...






sy kecewa dan sy sgt2 terasa...
apa salah sy
buat baik pun salah ke?







Thursday, September 29, 2011

Monday, September 26, 2011

beraya di rumah kakak asmara

as-salam,

sabtu ngan ahad adalah hr yg sgt2 memenatkan.. seharian x dak kat rumah... yg tu nanti2 me citer eh...
skang ni me nak citer pasal kisah beraya kat rumah kakak asmara... hiks.. ok.. umah faezah elai... kakak asmara tu naufal yg panggil... thn lps me ngan en.fizu je yg dtg beraya kat umah anna n faezah.. but this time kitorg bwk jugak naufal n hayyan.. sebab sebuk dok ckp nak jumpe ngan kakak asmara... faezah sorry sebab naufal suke kacau you... hiks... malu mak... dan naufal siap ckp kuat2... mummy... comel nyeeeeeeeeee kakak asmara tu... nasib baik faezah x dengar... hahahhahaha... yerps.. faezah memang comel then kecik jer orgnya... actually me kwn ngan adik dia... en.fizu la yg kenalkan then kitorg jd rapat sebabnya, arwah bob n en.fizu kan BFF... from there la kitorg leh jd rapat tu... and faezah pun kenal gak ngan en.fizu... best pi raya umah diorg ni sebab ada laksa n capati kari kambing yg super sedap... best2.. thanks pakcik elai... hiks... both their parents sgt peramah n baik2 jer...

me, anna and kids... faezah kat blakang tgh nyanyi lagu negaraku... hehehehheeh....

naufal dgn faezah kakak asmara elai yg kurus dan comel... jeles ok tgk bdn dia... anyway.. selamat pengantin baru to faezah n heykal... semoga berkekalan dunia akhirat... aminnn....


Thursday, September 22, 2011

muka tuan rumah yg dah serupa bulan

as-salam,

hiks.. bukan lah nak feeling2 diva ke kan.. memang me mengaku muka me dah hampir2 mcm bulan... idok le berseri ke hape.. tp tgk la sndr...



















btul kan.. dah macam rupa bulan jer... ngan bulatnye... ngan jerjer nye... pastu, siap shining2 tu yg x menahan... anak bujang me pun dok menahan je la layan mummy bermuka bulan dia nih... hiks....



bukti kejadian mengikut turutan...

as-salam,


ingat x n3 ni... ok jom kita tgk kronologi nya... hahahhah....

mummy... hyecarl jumpa biskut daddy... -diorg dok selongkar laci pastu jumpa biskut FA kat situ... ekceli tu biskut daddy sebab daddy suke lepak situ so dia simpan dlm laci tu terus... hahahahh...

abang siap2 nak bawak lari biskut tu dari adik dia... hahahahha... muka gembira sebab dah jumpa biskut...

 
adik x puas hati lalu dtg menyerang abang yg sedang melenggok2 dok bwk biskut... 

 
adik masih x puas hati... tp abang tetap senyum.. hahahahha... sebab abang nye temper blom naik lg ms nih... hiks...

 
 yeay... adik berjaya rampas biskut tu dr abang... hahahhahah...

 
 dengan kekuatan yang ada, adik cuba pertahankan biskut tu dari dirampas semula oleh abang... dan abang tetap berusaha utk dapatkan semula biskut itu walau dengan apa cara sekalipun...

kesudahannya... biskut itu diserahkan pada mummy selepas adik dan abang berpakat dan sebulat suara supaya biskut itu dibahagi kepada 2 bahagian... eh tak... 3 bahagian... bahagian adik, abang dan daddy.. mummy... x mkn pun x per... janji anak2 gumbira bahagia... lalalalalalalaal....

Wednesday, September 21, 2011

bila adik marah abang

as-salam,

dah lama x citer kisah adik ngan abang kan... nak citer pun gambor x der x best jugak.. ni ade 2 keping gambor budak2 nih tgh beraksi... x de la aksi mane pun.. gitu2 jer... jom layan..

ms ni daddy x der kot rasanya... daddy blik lambat.. budak2 ni klu daddy x de memang diorg la hero nye.. klu daddy ada pun jd hero jugak cuma x baper nak hero la kan... hahahhha.. ngan mummy jer diorg berani.. tp bila mummy dah pegang rotan, masing2 pakat dok diam... tp diam 2 beradik ni kejap jer... x sampai 5 minit melasak balik... adik ngan abang, sama je naik nya... yg si adik plak x pdn ngan halus... klu abang dok diam, dia dok pi kacau abang dia... tarik rambut abang la.. pijak kaki abang la... mcm2 dia buat supaya abang dia main ngan dia.. heheheheh.. anak... anak... tgk la muka abang tu... monyok jer.. yg adik plak, konon2 muka ganas dpt buli abang.. kesian abang... nak tgk tv pun susah kan...

kesian abang kena buli ngan adik... heheheheh... abang pun melayan je la yer... itu la bahagianya ada 2 anak lelaki.. dok guling sana.. guling sini.. lari sana... lari sini... umah tu memang riuh dgn sore dorng jer... tp klu ada daddy, dia pun join skali.. bukan join main.. join jerit kat bebudak nih... hahahhaha... mummy pun tumpang sekali.. tp mummy x jerit kuat2.. mummy ckp jer sambil pegang rotan... hahahahhha... 

adik dah pandai cakap dah.. nyanyi pun dah pandai... bc doa pun pandai jugak... cuma kena bnyk bersabar n kena pelan2 mengajar hayyan.. sebab dia akan ikut kita satu-satu... abang bnyk membantu... dia paling sabar layan karenah adik dia sebab dia selalu kena buli... hahahaha.. tp adik pun selalu kena buli ngan abang jugak... hahahhahahaha... alhamdulillah.. seronok ada anak2 mcm ni... w/pun mereka lasak tp mereka lah buah hati me... sayang adik ngan abang...


Monday, September 19, 2011

tekanan darah rendah

as-salam,


sgt x sihat.. tp, terpaksa kuatkan jugak... mental tu yg plg utama nak kena kuat.. so, klu mental dah kuat yg lain2 pun mesti kuat jugak kan...

td dah rasa mcm nak pitam... tp x tau kenapa.. tiba2 jer... so, dok diam2 je la kat bilik nih... bdn letih memang x bleh nak kata apa dah... masalahnya bukan buat kejer sgt pun... maybe tgh2 uzur ni kan... tu yg tekanan darah ngan hormon x baper nak stabil... td dah mkn uphamol... harap2 lps ni ok skit...

memang btul2 x bleh nak thn lg dah... tp kena thn jugak... maybe nak lelap kejap...

Thursday, September 15, 2011

sedih rasa hati bila...

as-salam,

korang pernah tak rasa kecik hati or rasa sedih bila org dok kata anak2 korang... then samakan anak korang mcm binatang ke... pernah tak... owh.. me nak tulis ni pun dah terasa sedih sgt2... menitik2 air mata... bukan la nak kata emo terlebih ke apa kan.. tp, dah nama pun anak.. mesti la sedih klu orang samakan anak kita ngan binatang...


setiap anak tu kan ada bahagian diorg masing2 kan... mcm naufal dia memang advance compare ngan hayyan... tp hayyan pun cerdik jugak... cuma dia lambat bercakap... tp alhamdulillah, skang ni hayyan dah boleh bercakap w/pun ade yg susah nak faham perkataan yg dia sebut...

satu lg, hayyan suka simpan makanan dalam mulut... dia akan masuk makanan bnyk2 sampai kembung pipi pastu dia akan kunyah pelan2 makanan tu sampai la habis... klu mkn ayam pulak, dia x kan telan ayam tu tp dia akan luek kan blik isi ayam yg dah dikunyah.. umpama, habis manis ayam serpah ayam dibuang... disebabkan hayyan mcm tu la ada orang yg mengata hayyan... me hanya mampu tunduk jer sebab orang yg mengata tu pun bukan sape2... sebab dia tua je so, me x berani nak lawan ckp dia... x per, dia pun ada cucu... karma kan... harap2 nanti org tu akan sedar yg dia telah melukakan hati seorg ibu...



ape2 pun anak2 adalah anugerah yg berharga dalam hidup me... mereka lah yg terbaik... mummy sayang naufal n hayyan sampai bila2...

Wednesday, September 14, 2011

lamanya x update blog

as-salam,



hyei semua.. wah, feeling2 retis kah... wakakakkkka... lama sgt dah me x menulis kat blog ni kan... bukannya x der citer.. tp x der gambar... pastu, idea nak mengarut pun x dtg2... hahahahha... ok, itu semua alasan semata... sbnrnya, kat opis ni ade kejer2 yg me nak settlekn... tu yg mengadap pc tp xsempat nak update... lompat2 blog memang ade.. tu pun jenguk kejap2 jer...

pg2 td bos dah col... suh increase KPI... bos suh meet target by end of year... masak... dah la bulan lps nye target drop giler... ops... since bulan 7 dah start drop... sedih... camner nak menjawab... klu x meet target by end of year, maknanya KPI pun rendah... maknanya, bonus pun x masyukkkkkkkkkkkkkkk... PITAM...

insyaALLAH nak buat meeting jumpe ngan sumer kwn2.... ajak dorg wat kejer sama2... hahahahha

hr ni seharian ada di opis... sebab smlm dah berlelah berlengas dok berkejar-kejaran pi arkib negara kat jln duta... semata2 nak kena wat kad penyelidik... hampehhhhhh... dah la x pernah drive sndr pi jalan duta tu... makanya, terpaksa la redah kasi pecah jalan2 kat KL... wuwuwuwuwuwu... pg pun berdua... nasib baik... w/pun co-pilot tdor... ekekekeeek... selesai kejer kat arkib, berkejar plak kat MTARP... sampai kol 12.30pm... tp dorang kata library MTARP tutup kol 1-2... so, terpaksa la dtg balik... dah la jauh... last2 tdor je kat surau... ZzZzZzZzZzZzZz...... tp mcm pelik pun ade jugak tau... patutnya, library x bleh tutup during lunch hour... diorg kena allocate 2 staff utk library so diorg leh gilir2 pi mkan... x kisah la library tu kecik ke besar ke... yg penting library x bleh tutup... sebab time tu la jugak orang akan dtg pi library... chill n relax sambil bc paper or magazine... ape da... after 2pm kitorg masuk opis n nasib baik staff dia bg layanan yg ok... maybe sebab muke me dah mcm cuka getah kot... ekekekekek... tp totap sonyum...

hr ni plak ms masuk opis, kwn ckp me serius jer.. hiks... bukan serius tp ahkak lolah dah ni dik oiiii... hahhahah...

dah x tau nak membebel ape dah ni.. sebab ms tgh syok2 curah idea tibe2 terngantuk.. pastu, tibe2 tertidor... hahahah... citer raya.. nanti2 la me update.. sebab raya kali ni biasa2 saje...

Wednesday, September 7, 2011

yeay.. hayyan pandai bc doa sebelum tdor...

as-salam,


alhamdulillah.. sebab hayyan dpt juga bc doa sebelum tdo walaupun dia masih pelat2 lg... even umur dah 2 thn ++ tp hayyan lambat jugak nak bercakap... tp skang dah blh skit2.. cuma pelat je la... hayyan ngan naufal memang beza sgt2.. tp me tetap sayang kedua-duanya... bg me dua-dua pun sama... sama cerdik.. sama comel dan sama bijak... masing2 ade kelebihan masing2... itu yg membuatkan mereka berdua tersangat2 istimewa bg me...


hr tu hayyan bc doa makan... awwa... maaa... kan... comel kan... hiks... terus2 jer makan... hahahhaha


doa sebelum tdo versi hayyan plak...

bismi...awwahhh... ya... amuutttttt.... hiks... comel lg.. siap ngan muncung2 panjang lg... heheheh




alhamdulillah... ALLAH kurniakan me anak2 yg terang hatinya... semoga kekal hingga akhir hayat... sebab anak2 inilah yang akan mendoakan mummy and daddy bila sampai masa kami menutup mata nanti...












*citer raya nanti me update eh...

Monday, September 5, 2011

semangat rajin x mari lg

as-salam,


hr pertama kerja selepas cuti berhari raya... opis pun sunyi jer lg... nak buat kejer pun rasa malas melampau... nak kata mood raya tu ade lg.. x de la sgt... mungkin sebab dah lama cuti.. pastu, bgn tdor pun lambat.. tu yg rasa mcm lemau je tu... pg td pun me sedar pukul 6am... nasib baik tersedar.. klu x, kompom terbabas... bila dah start kejer ni makanya start la jugak sumer aktiviti2 mcm biasa jugak... masak memasak.. gosok menggosok... me yg dah tua ni ok la jugak.. cuma kesian kat naufal... hiks.. dah baper hr dia dok bngn lambat... lambat x lambat pun pukul 7.30 gak la dia bngn tdo... tp hr ni dia kena bngn pukul 6.30am... pg td tgk dia siap tertdo kat dpn tv... dah bngn tp sambung tdo kat luar... kesian... me dok kejut bnyk kali pun sama gak dia... hiks... maybe esok lusa ok balik la tu.... ok la.. nak sambung kejer balik ni... nanti2 la kita citer pasal raya eh...