: : jom jadi kawan2 sy jom : :

Friday, May 31, 2013

masak-masak cuti sekolah

as-salam,

hiks..
kenmain lg tajuk n3
macam lah time skolah x masak kan
eh, mmg pun.. bukan x masak
tp jarang masak
sebab anak2 skolah
so, bila balik umah pengasuh diorg dah penat
then balik2 jer salin baju minum susu-tdo
bila ptg tu jer baru anak2 mintak makan

tp bila dah start cuti skolah ni
mami kena la masak
klu x diorg nak mkn ape kan kat umah pengasuh
bukan pengasuh x bg makan
tp anak2 sy ni manja hangat2...
hahahhahaha..

si naufal klu pedas lansung x nak usik
klu nasi tu kaler merah terus dia rejek
pedas katanya
tp klu hayyan dia ok skit
pedas2 skit boleh lah tahan
so, mami kena la masak utk anak2 mkn
cuma nasi jer pengasuh sediakan
thanks mak milah... hiks

hr cuti isnin tu sy masakkan nasi goreng ikan bilis jer utk anak2
bekpes plak sy gorengkan sosej n nugget

hr selasa, bekpes sy buatkan sosej roll
lunch plak sy masakkan kari ayam

hr rabu, bekpes chicken fingers n chicken popcorn
lunch plak lauk ayam n telur sweet sour

hr khamis, bekpes sy bekalkan biskut munchys'
lunch plak nasi goreng sosej

hr ni sy masakkan ayam masak kicap
bekpes plak chicken fingers sebab hayyan request kan

tiap2 hr bgun seawal 5.30am utk memasak
dan semua makanan tu sy masakkan dlm portion yg sgt kecil
ayam biasanya sy buat 2 ketul jer
tp sy masukkan skali sayur mayur
biasanya sy letak kentang ngan carrot jer pun.. hiks...
ade org tanya, blh plak naufal mkn kari
hahahhha... alhamdulillah.. itu mmg fav dia pun
tp kena buat cair2 jer.. rempah kari x blh bnyk n x blh letak cili pun dlm kari tu
klu x mmg dia x nak mkn
klu ade lauk kari 3 kali dia leh tambah nasi
hehehehheeheh...

gambor lauk mmg x ade
x dan nak amik gambor pepagi subuh
hahahhah...






Wednesday, May 29, 2013

cheongdamdong alice

as-salam sumer,

ermm... lamer dah sy x mengarut dlm blog ni kan
rindu jugak nak mengarut
tp x tau ape yg nak di karutkan
ok.. kali ni sy nak mengarut pasal drama korea plak
tp sy x nak citer bnyk2

skang ni sy tgh layan citer cheongdamdong alice
kisah tntg seorg gadis yg impikan hidup mewah kat chengdamdong
lebih kurang mcm citer alice in wonderland
tp yg ni lg best... wuwuwuwuwuwuwu...

dah la citer best... hero pulak...
ermmmm... sedap mata memandang...
hahahahha... dah la kacak... comel plak tu
ngan perangai cam budak2...
memang best...
heroin pun comel sgt
terasa mcm diri ini adalah heroin dlm citer tu
kahkahkah.. mengarut dah nih..

 watak utama cheongdamdong alice...

 Moon Geun-young as Han Se-kyung
sy dlm versi korea... hahahahha... berangan sj ye.. x salah kan klu berangan..
mihmihmih

Park Si-hoo as Jean Thierry Cha (Cha Seung-jo)
apsal la mamat ni comel sgt2... asal nampak muke dia jer mesti cair... hahhahaha...
suka tgk bila dia senyum... :)

citer ni bg sy mmg best
sebab ajar kita jgn cepat putus asa
then bakat yg kita ada jgn sia-siakan

nak tgk kat mana???
wokeh.. sape2 yg ada astro byond blh tgk kat 393hd
klu x der tu pepandai la cr sumber lain yer
sebab sy pun tgk kat byond jugak
hahahahhaha
so, jo reramai langgan astro byond...




Thursday, May 2, 2013

lamanya x berupdate

as-salam semua,

maaf lah dah lama blog ni terabai
x berupdate...

nak kata x sempat.. x jugak
nak kata x der masa.. pun x jugak

blh jer klu nak selit2 masa tu kan
tu lah dia nye...

ce.. ce.. ade jer alasan ko kan
kihkihkih...

bnyk bnda nak citer sbnrnya
kisah jln2 ke langkawi
kisah naufal ngan hayyan
dan yg paling baru.. kisah tgk wayang citer ironman 3
memang best dan terbaik

saper2 blom tgk blh gi beli tiket wayang skang

ok lah...
nanti2 sy update yer
tp sy memang nak citer pasal langkawi tu
kena tunggu transfer gambor dulu...
bubyess....


*sdg sibuk meraih undi skang ni... heheheeh...