: : jom jadi kawan2 sy jom : :

Saturday, June 20, 2009

tiba masa dan ketika...

salam sumer,

wah... tajuk x bleh blah.. heheeh.. insyaALLAH, hr ni sumer akan terjwb.. jantina, berat dan mcm mane baby kuar.. sebab hr ni me admit hospital... dan akan dipaksa bersalin.. sebabnye... ermm.. pepaham dah la yer... insyaALLAH, sumer nye akan selamat... doa2 kan lah me n baby selamat yer... takut pun ade nih... x tau nak citer mcm mane perasaan tu.. so, lps melahirkan.. me akan hadapi tempoh berpantang selama 2 bln... harap2 sumernye ok... oh.. rindunye kat naufal... jg diri bebaik yer sayang.. jgn nakal2 tau.. mummy luv u so muchhh....

Monday, June 15, 2009

masih di sini..

salam sumer,

hurmm... sepatutnye by today me dah ade kat umah dok kelek baby.. hehehe.. tp, me still ade kat opis lagi.. ape kes plak ni.. kan n3 sblm ni me ade kate my due was 12/06 kan.. tp doc kasik smpi 20/06 utk me bersalin... x kisah lar.. janji selamat...

pg td me g check-up kat KK Bt.14 puchong.. ermm.. ingatkan check biase jer.. skali nurse suh jumpe doc plak sebab me dah over due 5 hr.. hurmm... doc scanned, baby ok.. air ketuban pun banyak lg.. hurmmm.. mcm kes naufal dulu jugak lar nih... doc tanye me ade sakit2 tak.. as usual, me sakit pinggang jer... masih lagi mampu naik tangga ke tingkat 3... heheh.. masih mampu dukung naufal n basuh baju bagai... cuma skang ni x leh nak diri lelame.. sakit pinggang jer... tp, perut x sakit plak.. klu basuh pinggan tu yg hazab skit sebab me kena bongkok badan... dengan perut yg besar n pinggang sakitnye.. heheh.. klu balik umah mak, ok skit... sebab my sis blh tolong basuhkan... tu yg siok tu klu blik umah mak... ekceli every weekend pun memang me balik umah mak.. heheh..

sabtu baru nih, mak masakkan pulut tanak.. makan ngan durian n kuah santan masin.. wahhh.. sedapnye... teringat ms mengandungkan naufal dulu.. tgh musim durian... time mak n abah tgh sedap tdo, me mkn durian sampai 3 bj.. sorg2, mkn mcm pencuri.. heheheheh... lawak sungguh... pastu, pakcik pun ade bw durian kampung... lg lar sedap.. mkn ngan pulut n santan... hubby x leh ckp ape2, tp mak bising.. iyer lar kan.. peknen ni mane leh mkn pulut sesangat.. angin katanye.. durian pun sama, panasssssssssss....... alar, ekon kan ade.. pasang jer lar... hahahah...

insyaALLAH, dlm minggu ni mungkin me bersalin.. so, me nak minta ampun sekiranye sepanjang berblogging nih me ade terkasar bahasa or tersakitkan hati kalian... mohon maaf skali lg... doakan me selamat bersalin yer... bubyes...

Thursday, June 11, 2009

my naufal...

salam sumer,

layan gambar budak kenit yg lincah nih.. huhuhu.. active sungguh.. penat nak melayan karenah nye.. mentang2 nak dpt adik nih, makin manja sesangat... dah pandai wat hal... sajer jer nak tarik perhatian mummy n daddy.. x per la sayang.. janji awak sihat...


opssss.. mlm td naufal muntah susu.. habis sumer kuar... so, me harus lar tukar cadar bagai.. sental selimut naufal sumer.. hurmm... budak kenit ni plak, while me cuci selimut dia time tu la dia sibuk gak nak masuk toilet.. aduh... last2.. me kumpul sumer bantal kecik & besar then me suh dia main ngan bantal2 tu.. senyap sunyi jer.. pelik plak.. oho.. rupenye2, dia leka main bedak.. habes bantal disapunye bedak.. dak.. dak.. ngeeeeeee..... bedak.. bedak... wangiiii... heheheh..


dalam keter on the way nak blik umah...



Monday, June 8, 2009

39 mths check-up..

salam sumer,

pg td me g check-up kat KK Bt. 14 Puchong.. hurmm.. mcm biase, memang ramai sgt patient kat situ.. yg kesiannye baby2 kecik ni lar.. nangis2 sebab x selesa kot.. maklum lar, pepagi kan time baby2 nih tdo..
me plak, alhamdulillah.. x der ape2 masalah... insyaALLAH, 12/6 ni me bersalin kat H. Serdang.. itupun klu me dah rase sakit or keluar any tanda2 nak deliver.. hurmm... takut, risau.. sumer ade.. bg sesiapa yg dah jd ibu or bakal melahirkan, mesti ade perasaan yang sama mcm me.. bagus jugak kan ade perasaan tu sumer.. sekadar mengingatkan n dpt menginsafi diri... ape2 pun klu 12/6 tu me x deliver jugak, doc tambah lg har until 20/6... nak x nak kena gak bersalin on that day... harap2 me dpt bersalin normal kali nih sebab ms naufal dulu me kena c-sect... semoga kawan2 sumer doakan me n baby selamat...
naufal, maybe dia stay with my parents or hubby... tgk lah mcm mane.. yg penting, me nak pastikan yang naufal terjg sepertimana me jg dia... all complete... amin...

Friday, June 5, 2009

dilema... sedih....

salam sumer,

insyaALLAH, 12 jun ni me bersalin.. me doa sgt2 supaya x de ape2 masalah sepanjang tempoh bersalin tu nanti.. tp, doc kata klu 12/6 tu x bersalin gak doc kasik tarikh lain.. 20/6 plak.. sebabnye, masa naufal dulu pun me x der rase sakit nak bersalin.. x tau lah kali ni mcm mane kan.. harap2 semuanye dirahmati & dilindungi ALLAH... amin.. kwn2 doakan la sy yer...
tp, me paling sedih sebab kena tinggalkan naufal... ekceli me x pernah pun tinggalkan naufal lame2 dgn org lain.. klu dulu ms hbs pantang 44 hr me pernah la tinggalkan naufal ngan my mum... itupun sebab terpaksa.. tp, sepanjang nak tinggalkan dia... hurm... nanges x hengat donia.. sedih tau... anak kan... mcm skang ni pun, me x tau nak kt ape... sedih sgt... me plak jenis susah nak percaya kat org... mcm skang ni me hantar naufal g umah bbsitter pun sebab terpaksa... sebab, ntah lar... klu dpn me dorg leh buat mcm2, blakang me apatah lg kan... tolong la jgn buat ape2 pd my son... dlm otak nih me terfikir... makan ke x naufal nanti, mcm mane plak lauk yg nak dibawa g umah bbsitter... sape yg nak masak... sape yg nak bgn tgh mlm klu naufal nangis nak susu.. huhuu.. sedihnye.. inipun dah berjurai2 air mata dok terkenangkan naufal... daddy.. insyaALLAH, blh tolong buatkan susu.. tp nak ke naufal nanti.. sebab, bile naufal nangis tgh mlm mesti me akan pujuk n peluk naufal... hangat bdn ibu x sama kan dengan bdn ayah... hurm... x per lar.. mudah-mudahan semuanya berjln lancar... amin...

semoga ALLAH berikan kekuatan pd me utk hadapi semua ni...

naufal.. mcm mane la mummy nak tinggalkan awak nih... nanti naufal jgn nakal2 yer sayang...
luv naufal so much forever n ever...



Wednesday, June 3, 2009

old skool..

salam sumer,

lihat lar wajah ku sewaktu bersekolah dulu.. hehehe.. rasenye ni gambar me ms form 4 kot.. hehehe.. sengal jer rupenye...

me n the geng.. best fren ever.. cume yg baju melayu purple tu je form 3.. ms ni ade event kot kat skolah... me n diana *baju kurung* kena choral speaking... aju *purple* & zam *black* kena wat dikir barat.. heheheh...


Tuesday, June 2, 2009

naufal at 20 months...

salam sumer,

sekejapan jer my baby naufal dah 20 mths kan... pejam celik, pejam celik dah besar rupenya anak mummy nih.. geram jer rasenye ngan budak kenit sorg nih tau... makin besar, makin cerdik n makin lasak... org kata anak2 kecil nih klu lasak n nakal, once their bigger dorg ni panjang akal.. betul ke.. ermmm.. me rase ade betulnye... sebab skang ni pun naufal dah makin bijak nak kenakan org n pandai bergurau...

naufal dah pandai...
- klu mkn, mesti nak mkn sndri.. pantang me letak makanan mesti dia yg paling awal dok kat dining table tu...
- dulu klu nampak McD jer, mesti sengih sambil say mamammmmm.... banyak kali plak tu dia sebut.. tp skang ni, pantang nampak makanan or org tgh makan *dlm tv n promo kat bas pun same gak* mesti dia sebut mamammmmmmmmm berulang kali... klu ade gambar McD, PH or KFC mesti sebut mamammmmmm gak.. heheheh...
- klu blh nak makan pakai sudu...
- suke tgk me masak kat dapur.. nak kom.. nak kom... heheh.. nak dukung le tu...
- klu panas jer mesti kata.. hot.. hot.. hehehhe... smlm hubby bg dia pegang burger.. then he said to his daddy "daddy it's hot"... wah.. hebat... alhamdulillah...
- pandai ikut baca fatihah.. tp versi naufal lar... heheh.. berzikir pun pandai gak...
- dah berani naik tangga sampai tingkat tiga... bahaya kan, tp mummy x der la semput nak dukung naufal.. heheheh...
- klu mandi kolam x nak pki pelampung.. nak lepas bebas jer.. mcm dah besar2...
- since nak ade adik nih, naufal makin manja n nak perhatian lebih dr biasa.. but me tetap sayang naufal sampai bile...
- dah pandai sebut daddy, mummy, baby, atok, opah, nanny... klu makcik dia sebut mak neney... heheh.. lucu lar naufal..
- klu nak minum susu, mesti dia pi cr kat bag susu or bakul susu dia tu.. hehehe...
- klu dah bukak baju n suar, mesti naufal terus ke toilet..
- klu nampak toilet jer, naufal akan sebut biyak.. biyak... berak la tu.. heheheh
- nampak words CONTINENTAL, naufal mesti kata daddy.. heheh.. sebab daddy kejer kat continental... klu naufal dgr me panggil hubby abang, nanti dia pun ikut skali tp dia panggil abammm.. heheh.. cute sangat...
- sgt suke sebab naufal dah x hisap puting lg.. ekceli naufal soother free since umur dia 16 mths lg... me suke sgt.. klu skang ni me kasik soother kat dia, mesti dia campak sambil wat muke pelik.. heheheh...
- suke menjerit n gulingkan badan klu kite rampas barang dia...
- klu kite marah kat naufal nanti dia tutup muka sambil pure2 nangis.. heheh.. sebab naufal biase terkena ngan daddy n mummy.. heheh.. so, dia kenakan kitorg balik..


heheh.. me skang ni memang geram sgt kat naufal.. hubby pun same.. rase cam nak geget2 jer budak kenit tu.. minggu lps naufal paling susah nak tdo.. kol 1-2 pg baru dia leh tdo.. me n hubby dah jd cam burung hantu dok tunggu naufal tdo.. aduhai anak mummy.. heheheh...

semoga naufal jd abang yang baik n pandai n bijak...

Monday, June 1, 2009

ke ioi...

salam sumer,

hadoiiii... dah basi dah n3 nih.. heheh.. ekceli, kami tidak lar kemane2.. cume ke ioi sajer.. ish.. itupun dah ok tau... sebabnye, me dah malas nak jenjln ke tmpt yg ramai makhluk tuhan nih... heheh.. lemas n rimas.. pastu, ngan naufal nye lg.. budak kenit yg x nak dok diam.. huh... tercabar jiwa raga ku ini.. heheheh... dok main kejar2 jer ngan budak kenit tu...
alkisahnye, me hubby ajak ke ioi sebab nak jumpe ngan customer *katenye*... heheh... konon nak test size for crocs *iye, me ade jual crocs dgn harga yg berpatutan.. yang pasti lg murah dr outlet yg ado... tp, ikut pd stock dan size yg ade jer tau.. heheh.. abes lar klu ade tokey outlet crocs yg terbc blog me nih*... pastu, jumpe la ngan sepasang kekasih *mynn* n sebuah keluarga bahagia *put&is* .. heheh.. mereka pun blogger jugak tau.. yg pasti, sy dpt ketemu sama idris... seorg anak istimewa yg sgt cumey n cute.. suke kat hidung n mata idris... heheheh... pastu, dpt jumpe ngan sophia... cute lar mata awak.. naufal plak mcm biaser memang x nak dok diam.. biler tgk phia dlm stroller, sengih2 cam kerang busuk...


cute kan idris kat dlm stroller tu... geram kat dia...

naufal yg nak lepas jer.. x nak lansung bergambar...

2 mommies.. hehehe... me and put... naufal malu ngan phia yer...

naufal malu ngan phia... amboi uncle is, manja nye dia... heheh...


biler kite leh jumpe lagi yer... hheheh... nanti kite g mkn2 nak tak...???