: : jom jadi kawan2 sy jom : :

Thursday, February 25, 2010

cube teka...


salam sumer,

klu kwn2 sumer tau.. ape yg ade disebalik tin biskt nih... heheheh....



tukar pulak dah...

salam,

hi all.. ingat lg tak yg me promote ade workshop on balanced scorecard by this october... hurmmm.. ekceli me x jd nak buat workshop tu... my big boss suh pass kat T-Team plak... sebab me kena wat workshop on marketing... specific to library n information resource centre... planning on this coming july... ok la kan klu me wat marketing.. sebab, skang ni pun x ramai yg rajin nak ke library... dorg lebih ske surf internet... senang, mudah dan pantas katanye.. tp, kena ingat gak.. x sumer yg kite amik kat internet tu complete... source yg dorg dpt pun asalnye dr buku gak... tmpt buku plak kat mane... hah.. pandai... tmpt buku yg plg2 sesuai adalah di atas katil tepi bantal PERPUSTAKAAN.... so, memandangkan library skang pun dah makin ramai bile time exam jer suram, so eloklah kite market n promote library tu semula... harap2 nye lps ni meriah la balik library ngan debu sawang labah2 users...


sumber : Utusan Malaysia, 22 Feb 2010



Friday, February 19, 2010

avatar..

salam,

teringin sgt nak tgk citer avatar nih.. tp rase cam takut jer.. sebab, makhluk tu kaler wow birunye... sebab me ske jer imagine yg bukan2... heheh... kang mule la susah nak tdo memalam.. ade jer bnda nak imagine... heheh.. ade skali tu tgk citer jennifer's body, tgh malam plak tu... hamik ko.. bile smpi umah nak tdo jer mule la bygkan si jennifer tu ade bwh katil lar.. dlm toilet lar.. huh.... mcm2... tp, klu citer katun.. me ok jer... memang feberet pun.. skang ni dah terbw2 ke naufal.. ske nau tgk katun... kih kih kih...

nak tgk tp berani2 takut... mcm mane tu...

klu ni memang ske jer tgk... nak takut ape.. katun jer... hikhikhik...


yabedabedu...

salam,

hiyah.. hiyah... dengan secara rasminye.. hayyan dah buleh berdiri sendr... wahhhh.. ade unsur2 vangga-d-vassss disitu.. hik hik hik.. jgn tertipu yer... ekceli hayyan br nak start berdiri dgn berpaut pd tmpt2 yg dirasakan selamat utk berpaut... bangga mummy nih...
hurmm... ptg smlm ms dok lepak2 dpn tv sumer, me biarkan jer si hayyan tu dok merayap.. last2, dia pi kat lemari tv... dok terpusing2 dia kat situ.. ingatkan nak buat ape... last2, opah nak angkat tp terstop disitu... sebabnye, opahnye tgk si hayyan mcm nak berpaut jer... opah pun ape lg, dok monitor jer la cucu keciknye tu... last2, berjaya jugak si hayyan tu berdr tanpa bantuan sesiapa.. wahh.. caiyok.. caiyok anak mummy nih... alhamdulillah... by the time umur hayyan x smpi 8 bln lg dia ah start nak berdiri... oh ye... budak kecik nih masih takut2 lg utk merangkak.. hehhe.. dok dlm walker pun kejap2 jer... haishhhh... GOOD LUCK HAYYAN...



Thursday, February 18, 2010

perjalanan akhir...

salam sumer,

masih terasa kehadirannya.. bagai terdengar2 suaranya meneriakkan nama kami... hurmmm.. itu lah nenek.. yg x pernah kenal penat dan jemu dalam melayan karenah anak, cucu, cicit... yups... nenek yg me maksudkan kini telah tiada lg... arwah telah pergi meninggalkan kami semua dalam keadaan yang cukup tenang... tepat pukul 2.20 ptg, 13 feb 2010... nenek telah menghembuskan nafasnya yg terakhir.. maka, terpisahlah jasad dan nyawa... nenek pergi mengadap pencipta yang satu.. ALLAH... saaat arwah dibw pulang ke rumah, terlalu ramai saudara yg dtg melawat... dr jauh juge sempat dtg melawat... segala urusan pengkebumian berlansung dgn lancar sekali... alhamdulillah... hurmmm... Nek Tik atau Aminah bt Nyat, nenek kepada hubby me n ibu kpd my FIL... sgt2 baik.. pemurah n penyayang.. walau mulutnye agak bising, tp keriuhan itulah yg dirindui oleh kami kini... sepanjang 78 thn kehidupannya, telah banyak jasa yg telah diberi... arwah lah mak andam.. arwah lah tukang urut.. arwah lah segala2 nya... ingat lg saat pertama kali sy berjumpa arwah... agak takut n gementar bile melihat riak wajahnya.. tp ternyata, arwah seorg yg sgt peramah.. hurmmm... saat tubuh ini terasa sengal n kepala terasa sakit, arwah lah yg mengurut sy... diramasnya kepala ini dengan limau... banyak angin katanye... hikhikhik.. agak lucu juge... ditambah pula dengan kehadiran atuk yg suke berjenaka tp agak serius orgnye... walau bukan nenek sy, walau bukan dr darah daging sy.. tp, sy amat sayang pd mereka... kini, tiada lg tmpt utk sy mengadu... tiada lg tempat utk sy minta nasihat.. pandangan... dulu ketika hayatnye, arwah akan bngn pagi utk siapkan sarapan utk kami... kini, tiada lg... saat ini.. ketika ini... sy terpandang wajahnya... sayu sekali hati ini...

*FIL sy amat terkesan dgn kehilangan ini kerana my FIL sgt2 rapat dgn arwah... hari2 mereka berhubung melalui telefon... semoga my FIL kuat n tabah dengan dugaan ini...

Al-Fatihah utk nenek.. semoga rohnya ditmpatkan dikalangan umat-NYA yang soleh n solehah... amin...






Wednesday, February 17, 2010

pergi x kembali...

salam sumer,

bnyk benda nak citer kat blog nih... tp, mcm x der mood jer... hurmmm... bc tajuk n3 jer lar ekk.. klu me dah ok skit nanti me citer la ape2 yg patut...

Friday, February 5, 2010

nak tau takkkkk....

salam sumer,

insyaALLAH, bln 10 ni akan ada workshop utk librarian n executive library.. klu assistant librarian nak join pun blh jugak... sy dan kwn2 sy akan handle workshop ni dr awal hingga lah ke final... so, kwn2 kat luar sane klu ade yg minat nak join workshop nih, blh lah tinggalkan address jabatn kat kotak komen sy yer... oh ye.. workshop nye lbh kurang mcm ni lar... WORKSHOP ON BALANCE SCORECARD FOR LIBRARY & INFORMATION CENTRE...

jom la join workshop nih... kompom puas hati... klu nak tau lebih lanjut, sila tinggalkan email anda...



Tuesday, February 2, 2010

btul ke???

salam sumer,

rase mcm pelik tp x mustahil kan.. hurmmm... nak tanye skit nih.. btul ke kat PD 'port dickson' tu ade buaya??? sebab, me ade terdgr cite dok kata kat PD skang ni ade buaya.. hurmmm... ade yg kat komodo... ade yg kate biawak besar.. tp, x tau la yg mane satu.. kot2 la ade sesape yg terdgr citer nih, blh la kite share sesame...