: : jom jadi kawan2 sy jom : :

Monday, August 17, 2015

hayyan dan slugterra



Assalam semua,

ini lah dia kisah anak bujang sy yg no. 2 tu
dok ajak daddy main card slugtera
tp daddy jer asyik menang dpt point bnyk
tp yg si hayyan ni dok kalah semedang
sian kat dia
bila dah daddy jer menang, marah pulak si hayyan ni
dah tu dia pi pok pulak daddy nye
last2 dia blik nangis...

hahahah..

x sampai hati plak mak tgk dia nangis
ajak le dia main skali pdhal mak pun tgh bz gak time tu
nak buat mcm mana kan
anak punya psal sanggup aje... hahhahaaha
pujuk2 elok la pulak si hayyan ni main ngan mak kat tangga
pdhal bnyk kot ruang leh duduk lg
bantai la anak oiiiii.. janji awak bahagia kan

tp bila mak main ngan anak, sama jugak kesnya
mak jugak yg menang
anak menang pun ada la skali dua
tp sikit pun dia x marah x merajuk
sbb si hayyan ni selalu lebihkan mak dr daddy
anak lelaki mmg rapat ngan mak kan




Wednesday, July 1, 2015

Jubah Murah Keluaran Jenama Terkenal - ZALORA

Assalam,




Sekarang ni kalau kita pergi mana-mana, rata-rata dah ramai yang pakai jubah kan. Honestly saya tergolong dalam golongan itu. Sebabnya pakai jubah ni lebih selesa dari baju kurung yang ada “two piece” tu. Walaupun ramai jer yang tengok kalau pakai jubah tu panas, nak-nak pulak dengan cuaca kita kat Malaysia ni. Tapi saya rasa selesa mungkin sebab pemilihan fabrik dan “cutting” jubah yang sesuai dengan saya. 
Sebenarnya semua orang pun sesuai pakai jubah. Yang penting pandai pilih fabrik dan rekaan jubah tu.
Fabrik cotton contohnya, ia merupakan jenis fabrik yang menyerap peluh dan begitu juga dengan fabrik jenis chiffon yang lembut.

Sempena musim perayaan yang bakal menjelang tidak lama lagi, saya terpanggil untuk berkongsi bersama para pembaca mengenai beberapa koleksi jubah murah online keluaran jenama-jenama terkenal. Koleksi jubah murah ini semestinya diperbuat daripada fabrik yang berkualiti dan memberikan anda keselesaan yang berpanjang sepanjang pemakaian. Apa yang penting, dengan pemakaian jubah kita lebih senang dan selesa untuk solat di pagi Aidil Fitri.

Bella Ammara Jubah
Koleksi ni antara kegemaran saya sebabnya, potongan rekaan terkini dan warna yang menarik. Dan yang keduanya pula semestinya penggunaan fabrik yang amat berkualiti dan lembut.




 

ZAWARA
Jenama kedua pula adalah Zawara dimana koleksi jubah yang ditawarkan dijamin berbaloi untuk anda miliki. Potongan jubah yang boleh dikatakan ‘perfectly fit’ sesuai untuk digayakan oleh golongan muda khususnya.




 
 
 Emel X Liyana Jasmay
Jika tahun lepas Melinda Looi berkolaborasi bersama selebriti cantik Diana Danielle, tahun ini pula Melinda Looi kembali dengan rekaan jubah yang cukup chic hasil kolaborasi dengan pelakon yang berbakat besar, Liyana Jasmay. Rekaan ‘cutting’ yang menarik member impak tinggi pada si pemakai. Memang sesuai la utk sy yang rendah ni. Heheheh

Ada pelbagai lagi rekaan-rekaan menarik yang boleh kita perolehi di butik jubah online ni. Jangan lupa tau.. Nak cantik di Aidil Fitri jom la shoping online di Zalora. Ada banyak lagi diskaun untuk anda semua.

Nak Cantik.. Nak Lawa... Jom Z.A.L.O.R.A