: : jom jadi kawan2 sy jom : :

Monday, August 24, 2009

hr pertama..


salam sumer,

hurm.. hr ni hr pertama me dtg kejer... dah bertapa kat umah, so hr ni kena lar dtg kejer kan.. heheh... patutnye me sambung cuti lg nih.. nak cukupkan sampai cukup bulan sebabnye bbsitter x der... nak x nak, kena la hantar kat umah mak... tp, bukan mak yg jaga... my lit sis n lit bro yg jg.. heheh... my newbornbaby, alhamdulillah sihat walafiat... dah 2 bln berat pun dah naik 5 kgs.. ehheh.. kuat menyusu plak tu.. cuma mlm la kurang skit... klu dah tdo tu, skali jer bngn nyusu.. ops.. lupe nak bgtau... nama baby, NUFA'IL HAYYAN.... pemberian/ hadiah yang hidup... me n hubby sepakat panggil hayyan jer... ekceli hayyan asalnya dr perkataan hayyu, tp maknanya tetap sama.. hayy.. hidup... hayyan lahir 22/6 pukul 4.45am... alhamdulillah, my baby 2-2 lahir waktu hujan.. orang kata hujan/air tu rezeki... kali ni proses bersalin boleh dikatakan normal.. tp, kena vakum gak... cume me rase la segala sakit sblm bersalin n proses meneran tu.. huhhu.. bagai nak putus nyawa... nasib hubby ade skali... me kena vakum (dr. bg option, nak c-sect or vakum... me pilih vakum sebab klu dr. tarik baby kot atas lg bahaya pd baby n me) sebab dah x der tenaga nak teran, cause sblmnye me dah muntah terbelahak... air ketuban pun dah pecah dalam kol 2.15am... hurm... me turun wad bersalin kol 2.45... lbh kurang 2 jam gak lar... baby dah selamat kuar, tp x menangis.. sebab baby dah terbelit tali pusat... tp kejap jer... then, baby kena masuk NICU for 1 wk... sedih sgt... so, me ulang alik hospital utk BF baby... dlm tempoh tu, kami (naufal, hubby, me) anak beranak demam... my temp. 40 dg. nasib boleh BF baby lg... alhamdulillah, baby x jangkit demam... cume hr ketiga hayyan kena kuning.. nasib baik sehari jer... setiap kali gi spital, mesti me n hubby tanye dr. bile leh bw hayyan balik... sedih sgt... tp skang ni hayyan dah ade dpn mata.. abg naufal pun sayang sgt ngan hayyan... hurmmm... klu tdo mlm mesti nak tdo ngan mummy n hayyan.. daddy dah kena tdo jauh2.. heheheh...