: : jom jadi kawan2 sy jom : :

Tuesday, July 29, 2008

abah II

salam sumer,

ingat lagi x kisah abah aku... smlm aku amik half day sebab nak ikut mak gi SJMC untuk abah nye further check-up... aku, my hubby, mak, no'oi n kak lang *my cousin* yg ade ngan abah utk adapt sumer nih... aku sbgi anak yg sulung *sebab abg aku dah arwah* kena tahu sumer bnda nih... thats why aku memang nak sgt ikut... x kisah la kena amik half day sekalipun...
so, sampai SJMC abah kena jumpe ngan Dr. Anis *surgeon*... dr. kata knp jumpe dia, sebab abah sepautnye kena jumpe terus ngan pakar ONKOLOGI... ekceli, pihak SJMC sndri yg aturkan appointment ngan dr anis, so, kitorg pun follow jer lar...
dr. anis kata dia x blh nak buat surgery kat abah, sebab abah ade penyakit lain... dr. from putrajaya pun dah tulis dlm report mcm tu gak... pastu, kitorg gi jumpe Dr. Mohd. Kamal *pakar onkologi*... dr. tanya ape masalah abah... pastu, dr, check abah mana yang patut... kesian kat abah... dr. ckp abah memang x blh buat operation *sekali lagi*... even radiotherapy pun x digalakkan.. so, dr. suggest soh buat chemotherapy terus... mak dah x terkata apa dah.. sebab mak tau kesan nye klu buat chemotherapy nih... dr. cari urat abah untuk masuk kan ubat tu nanti.. tp, dr x jumpa... dr. kata susah nak cr urat abah... pastu, dr suggest utk masukkan kimo-port kat bwh kulit bdn abah... Ya ALLAH, sungguh besar dugaan MU buat kami... Alhamdulillah... dah habis penerangan yg dr. beri, aku suruh no'oi bw kuar abah... pastu, mak tanya ngan dr., abah dah stage baper... dr, bgtau... abah dah stage 4... Ya ALLAH... mak dah tertunduk... menggigil satu badan... aku terdiam, dah x terkata apa... masing2 terdiam... then, aku minta tlg ngan kak lang, sampai bile abah blh bertahan... dr. kata, klu penyakit abah sensitif ngan ubat, abah blh bertahan 2-3 thn... klu x, mungkin 6 bln, 9 bln atau setahun.. tp, sumer ni bergantung pada pesakit sendiri... Ya ALLAH, berikanlah kekuatan pada abah untuk hadapi semua ini...
kami minta tempoh seminggu untuk berbincang tentang treatment chemotherapy tu... klu semua setuju, kami akan buat... klu x.. kami akan tunggu... sebab, abah mungkin akan terima 8 kali rawatan chemotherapy.. bergantung pada kesihatannya...
skarang ni, kami dah bw abah berubat cr tradisional... rawatan batin di muar... masih berbaki 5 kali rawatan.... doa kami supaya abah blh bertahan lama.. selamanya..

buat kwn2 blog semua, doakanlah abah saya supaya dapat bertahan... dan semoga ALLAH memberi kekuatan kepada abah dan kami semua...


hanya ALLAH yg dpt membalas budi kalian...

Amin....

Monday, July 28, 2008

my naufal...

tgh2 pagi buta semalam aku n hubby dok bw naufal gi hospital putrajaya... dlm kol 1 pagi kot... ape lagi, dada dia penuh ngan kahak le... ekceli dah 2 hr dia mcm tu, tp aku just bg ubat jer.. x sangka plak melarat.. nafas dia pun dah berbunyi dah... risau gak aku... nak tdo pun x selesa agaknya... ish.. cian anak mommy.. pastu, hubby la suggested nak bw pi spital... mulenye aku nak gi kpmc je.. pastu, biler pikir blik.. ish, x yah lar.. biaser nye klu private nih doc nye on call... so, better aku trus gi putrajaya.. lgpun record naufal memang dah ade kat situ...
sampai saner, MA tu checked naufal.. pastu dia pun dok tanye aku pung pang pung pang.. heheheh... ade history asthma or lelah ke... ade... tp lelah jer.. itu pun x cronic lar... hehehe... dia tgk naufal bernafas pun laju jer dadanye tu... last2, dia ajak aku masuk terus kat dlm...
hah.. amik ko.. naufal kena nebulizer lagi.. dulu dah kena skali... hah.. kesian sgt kat naufal tu...
nasib baik sblm masuk tu, kitorg x kena tunggu lama.. mungkin dia tgk naufal serius kot... ish..
gambor x transfer lg dr hp hubby... nanti aku tempek gambor naufal ekk...

Thursday, July 24, 2008

abah...

salam sumer,

hari ni aku ade dua berita... satu berita sedih, satu berita genbira...

berita gembiranye...
alhamdulillah, naufal dah start bertatih... my baby dah blh jln 2, 3, 4 langkah dah.. sangat seronok.. memula tu, naufal just tunjuk depan mommy dia jer.. pastu, aku soh my hubby plak tgk.. hampeh tol.. daddy x caye anak dia dah blh jln.. geram tol lar... pastu, aku soh naufal jln2 lagi *time nih hubby curik2 pandang*... then baru la dia caye, anak dia dah blh jln... xcited kami... alhamdulillah, naufal bnyk belajar ms dok umah bbsitter dia nih.. sebabnye ade baby sorg tu umurnye dah setahun... n baru pandai jln gak... so, naufal learn from this baby la kot... my baby ni ske tgk org tau... so, agak bahaya jugak lar klu org buat x senonoh dpn dia... but, if benda baik aku ok jer... syabas naufal... dah besar nanti jd anak yg berguna yer... amin...

berita sedihnye plak...
korang ingat tak last n3 aku ade citer kisah abah aku masuk spital kan... so, smlm n kelmarin mak + abah + my 4th bro gi amik resultnye kat spital putrajaya...

hr rabu - abah nye buah pinggang ok, stabil... doc kt x der masalah... alhamdulillah
hr khamis - doc sahkan tompok2 putih yg ade kat kolon n hati abah tu kanser...

ya ALLAH... sungguh besar dugaan KAU beri pada kami...
aku baru tau mlm td... adik aku, no'oi called aku bgtau pasal hal ni... masa mak aku dpt result tu, abah + my bro pun ade skali... so, abah dgr ape yg doc tu cakap... mak dah menggigil satu badan... my bro plak dah nangis2... abah, sikit pun xde air mata yang keluar... his very2 calm... abah xde ckp ape pun... cuma abah soh mak sabar... ajal maut ALLAH yang tentukan... ekceli, my dad kena strok dah 3 tahun ++... tp, skang ni abah dah blh jln sndri guna kerusi roda n tongkat... abah x blh buat operation sebab my abah ade kencing manis n darah tinggi... yang sedih sgt tu, my abah nye family sumer x der cancer history nih.. cuma my emak jer ade background cancer history... tu yg kami sumer terkejut sgt... me, dah tentu2 lah terkejut sebab selama ni abah sihat jer... x pernah pun mengadu sakit tu, sakit ni... sebab abah suke mengadu kat aku if he got any probs even with my emak...
next week... monday... emak nak bw abah gi SJMC... buat further check-up kat saner... sebab mak x blh terima abah ade sakit nih... dulu arwah mak kecik *my emak youngest sis* meninggal pun sebab sakit nih gak... mak sedih sangat...
semoga my abah kuat semangat n tabah menghadapi dugaan ini

note : ALLAH sayangkan abah, kerana itu lah ALLAH pilih abah utk hadapi dugaan ini...





Tuesday, July 22, 2008

aku telah di tag...

salam sumer,


adoyaiiii....... kena wat tag lg... huhuu... tag dr maria pun aku x sempat nak buat.. cik puan maria, nanti i buat u nyer tag yer... so, korang layang la tag aku kali ni.. oppsss... lupe plak... tag ni kak yol yg soh aku buat.. siapa kak yol.. huhu.. dia adalah jelmaan toyol ijo yg menyerupai cik puan shuzana... heheh... jgn marah yer kak yol..


1. KALI PERTAMA NAIK KAPAL TERBANG
- masa gi sarawak... time tu aku kena outstation kat saner.. huhu... nangis bagai nak rak ko..
iyer lar, aku maner pernah pisah jauh ngan hubby ku itu... klu aku outstation gi kuantan pun, aku angkut gak hubby ku itu pergi... kena dok bilik sesorg jer... huhu... amat x siok...

2. KALI PERTAMA KE OVERSEA
- pernah ke...??? x pernah kot...

3. KALI PERTAMA DUDUK BERJAUHAN DENGAN KELUARGA
- klu masa study dulu mcm x aci jer kan... sebabnyer aku slalu jer balik umah.. heheh... shah alam - seri petaling... huhu... cume ade skali tu, aku gi penang... sorang2 tau... gamble giler.. naik train dr kl - butterworth, pastu naik feri gi pulau... huhuhu... lepak sorg2 kat bilik yg gabak besar kat Bayview, Bt. Feringghi... memang siok... seminggu aku dok saner... pastu blik kl naik train gak... huhu.. aku si pengembara...


4. INGIN MELANCONG KE
- dpt gi umrah pun dah cukup alhamdulillah.. kot 'ber'budget lebey, aku nak gi around the world...

5. FAVOURITE ACCESSORIES
- aku ske jer pki jam.. heheh.. org kate klu pki jam slalu x elok kan.. tp, aku ske jer... mcm best jer.. pastu aku akan sntiasa ingat pd masa.. kire alert la tu.. hehehhe...


6. EMPAT PERKATAAN YANG SELALU DISEBUT
- ape ekk.... ekk.. ekk.. dan ekk lagi... heheheh...
- kan... kan... kan...
- adoiiiyaaiiii....
- eee.... korang nih...


7. KALAU ADA DUIT *yg berjuta... juta.. juta...*
- nak langsaikan utang piutang segala mcm... pastu, baru leh pikir ngan waras... sebabnyer slagi x abes bayor utang, slagi tu x leh pikir ngan waras... heheheheh... tp, aku dah ade target sndri... yabedabedu....


8. SIAPAKAH YANG PERLU DI TAG..
- cik puan maria
- cik puan suhana
- cik puan suliana
- cik bakal puan nona
- cik puan azura
- cik puan erni
- cik ntah bila nak dpt puan ina katun
- cik puan weeda



ape motip aku ltk gambor nih...??? ohhh... aku dah agak2 chubby ekk... huhuh....



Friday, July 18, 2008

macam-macam...

salam sumer,

perasan x lately aku nyer n3 bnyk yg x bergambar kan... so, ari nih, aku nak letak gambar pastu aku nak citer pasal gambar tu... heheheh..

kita mulakan dengan...



my precious... naufal hyecarl aka naufal... anak aku nih dah boleh diri dah.. alhamdulillah... dah baik demam... pastu dah nak tambah gigi lagi... auwww.. ske geget nih... nasib x BF... heheh.. alamaks... pitcha ni daddy yg amik.. masa naufal tgh ralit tgk #106.. Indahnya Iman... *btul ke nih..??? :)) .... klu blh dah x nak dok dlm walker... asyik nak tolak walker jer... teruskan usaha Naufal... skang ni pun naufal dah pandai geleng paler... biler nak suap ubat jer, mule lar dok geleng2 paler dia tu... eeeeeeeee.... mommy geget kang... cayang naufal ucuk acam....


hah... yang ni plak, ms. catherine... my hubby GF from german... ekceli dia ni American tp kijer kat Germany... heheheh... dtg sini pun sebab kijer gak... my hubby kan kijer ngan Continental...
umur minah saleh ni baru 23, tp bdn dia.. mak aiiiiiiiii......... besor gilor.... naufal plak elok jer nak kat dia.. klu x, jgn harap... ermm... mentang2 lar awek cun yg dokong.... naufal..naufal... bapak borek, anak rintik... heheheh... sabor jer la mommy nih... si cat ni bagus tau... iyer lar, kami yg pompuan ni sumer pakai tudung... pastu, ade sorg lg wife kwn hubby aku ni pki jilbab... korang nak tau ape si cat ni buat.. dia amik cardigan dia, pastu dia pki ar cardigan dia tu.. bagus ar.. atleast, dia sopan gak... heheh... dia hormat cara pakaian kita... skang ni dia dah blik german... so, when will we meet again Cat...??? nice knowing you...


yang ni plak kambing aka lamb... alar, yg diorg dok mkn lambchop tu... heheheh... aku ske jer tgk abg ni masak.. sebabnye dia guna rim tayar utk grill lamb tu... korang perasan x pitcha atas nih.. alar, yg bulat pastu ade lubang2 tu.. hah, itu la rim tayar yg aku ckp tu... kat tmpt abg nih sumer nyer western food.. sedap gk rasenyer, harga pun murah... kat area damansara... atas lg lps simpang masuk uptown damansara tu... hehehh.. yg pastinya, deco kedai ni sgt menarik.. kedai ke... ekceli, tmpt ni dlm kwsn rumah jer... heheheh... memang nyaman... nama tempat ni is AYUB CAFE... jom pi makan....






3 gambor kat atas ni kitorg sajer jer bergedik santai kat PLF... sajer jer... ekceli ms ni is maria nyer last day kat PLF cause dia dpt better offer dr U*M... memang siok ar... heheh... so, kitorg pun dok bergambor sakan la PLF nih.. best tak opis aku.. best kan... kwsn cantik sgt2... memang puas hati la kijer sini... x sakit paler dok dlm jam2 tu... sebab dulu aku kijer kat PJ.. memang sakit hati + sakit paler tiap2 pagi nak gi kijer... tapi tidak kini... chewahhh.... so, layan lar aksi2 gedik 'ADIK MANIS' PLF nih.... hehehehh... manisnyerrrrrrrrrrrr.......





sebagai penutupnye... heheheh... sebab tu le aku kate opis aku ni best.. sebabnyer dpt jumpe ngan TDM n TSH... oh yer... pitcha taken when TDM n TSH bufday bash kat PLF ni.... syok babe... meh ar kijer kat sini... rase bangge plak....


*sowey yer... pitcha last ni terkecik plak... abg mus, sila beri perhatian pd kualiti gambar anda..




Wednesday, July 16, 2008

sakit... sakit... sakit...

salam sumer...

aku x tau la skang ni memang musim penyakit melanda or else... now... my baby dah kena campak... pastu, my dearie plak batuk2... yg sedihnye laggi, my abah plak masuk spital.. dah 3 hari... smlm pi hospital, nampak abah mcm dah ok... tp, still x tau the real condition... mak kata, dr nak buat further check up... ermmm.... harap2 sakit abah x teruk...

naufal plak, since monday nite aku dah perasan ade bintik2 merak kat bdn dia... tp, aku x kisah la sangat cause ingatkan ruam jer.. pastu, ptg smlm time hubby amik aku kat opis.. dah bnyk plak bintik2 merak kat bdn naufal... bertompok2 pun ade gak... patut la naufal asyik merengek jer biler nak tdo... cian anak mommy nih... mak pesan kat hubby soh beli air kelapa n cr daun semambu *betul ke nih???? so, bile aku dah dpt daun tu nanti, aku nak blander n tempek kat bdn anak aku tu...

hubby.. ermmm... asyik batuk jer... tp, dia bukan smoker... cian kat dia... mlm2 tgh tdo pun batuk2 gak... aku pun sama jer... 2 x 5... heheheh... x blh nak tdor lena... ngan naufal lagi... ngan hubby lagi... isk...isk... nama jer mkn ubat batuk.. tp, sumer x berkesan...

harap2 family aku dpt la sembuh dlm masa terdekat nih... so, planning nak balik perak x jadi lar nampaknyer.... uuuuuuuuuwwwwwwwwwwaaaaaaaaaa.........

x per... x per... banyak masa lagi..... yang penting my baby, my dearie n my abah cepat sembuh....

amin.........

Tuesday, July 15, 2008

Tag lagi...

salam sumer...

aku dah kena tag ngan member aku nih... Puan Sulie namanye...
ok ar... jom kite tgk ape kebendenye tag yang aku kena buat kali nih....


Nama-nama timangan -- isk... mcm kelakor plak... nama pun kena timang ke...??? key ar... dulu kat skolah, kwn2 aku panggey aku HAS... pastu, ms study plak diorg panggey aku NIEZA... tp, kat umah plak abah n arwah abg aku panggey aku ADIK... hahahah...

Anda seorg yg -- korang pikir lar sindri....... *sile ltk di ruangan komen yer kengkwn...

Insan teristimewa ?? Kenapa dia terlalu istimewa dimata anda -- Mak, Abah, Nadznin, Naufal, Adik Badik, Diri Sindri.... kamu... kamu... dan kamu.........
Kenapa... Istimewa ni x leh nak luahkan... hanya ALLAH yang tahu...

Lagu kesukaan anda -- Sepohon kayu... insaf babe....

Makanan kesukaan anda -- Nasi Goreng USA Ayam....

Warna kesukaan anda -- Merah

Sikap yg membuatkan anda stress -- Org POYOS yg x reti nak manage diri sindri

Tiga benda yg mesti ader dlm beg anda -- Duit + HP + IC + lesen memandu

Kali terakhir anda menangis dan krn apa
-- nak kena bgtau gak ke... isk lupe lar biler... tp reason nyer ingat lar... saya menangis sebab terlalu marah + bengang + benci ngan seseorg...


itu sajer wat kali ni..

so, pasni saya nak tag kwn2 saya plak...

MARIA -Q
SUEHANA
KAK YOL
ERNI
WEEDA



Monday, July 14, 2008

demam lagi - part 2

salam sumer.. erm.. naufal demam lagi... dah seminggu dia demam... sian sangat kat anak aku yang sorang tu... ekceli, naufal ni demam dia on of... so, susah gak nak bajet bile naufal betul2 sihat...
hari sabtu lepas aku bw naufal gi spital putrajaya. after maghrib aku angkut mak n no'oi gi spital skali ngan aku...
sampai jer aku terus gi kat emergency.. cam biaser ar, aku register pastu naufal dpt kad kuning... means 2nd stage nyer condition.. kirenye agak bahaye gak ar.. tp, x berape nak bahaye... masa attd spital tu cek, tmprature anak aku dah 39.2.. terkejut gak lar.. sebabnye naufal x pernah demam setinggi tu... biasernyer bwh 37 ++ jer...
ms mule2 dr cek, dia ok lagi.. still leh tepuk amai-amai lg ngan mommy dia nih... pastu, yang pastinya... bantal busuk ngan puting memang x leh lps... huh.. like father, like son... cian kat naufal... dr terpaksa masukkan ubat kot m*nt*t.. sebab suhu tinggi sangat...
dah la demam, ngan selsema.. batuk berkahak lagi... kesian sangat kat naufal... yang plg aku x thn, bile nurse dtg nak amik darah naufal... sedihnyer rase... ini baru amik darah jer.. buatnyer diorg buat kat anak aku mcm2.. nauzubillah... sangat sedih.. dr soh aku bukak bju naufal... tekap ngan kain basah jer... so, aku pun buat lar mcm yang disuruh kan... cian dia... nangis2 sebab sejuk... ingatkan skali jer dr amik darah, ghupe2 nye 2 kali dr tu dtg amik darah si naufal... kiri kanan tangan di kena cocok... nasib baik dr kasik blik.. klu x.. uish... tdo spital le kami...
smlm naufal dah ok skit.. tp, paler dia still panas lagi... dr kata darah naufal ok.. x der ape2.. cume virus jer.. skang ni tgh musim virus kot... so, dr x galakkan bw anak jln2 kat public... iskh...
mlm plak klu nak tido, susah sangat.. terpusing saner.. terpusing sini... lamer2, mommy yang pening... heheh... klu terjg tgh malam tu, mule la dia merajuk... tgh tdo pun still leh teresak2 lagi... sebabnye di tgk aku x der.. iyer lar, aku ni klu tgk dia dah tergerak2 tu.. cepat2 lar aku nih wat susu... huhuhu...naufal... naufal...

dalam pada tgh demam tu pun, dia still lasak lagi... asyik nak memanjat jer kijernyer... pastu, ske sangat main button tv... x kasik mommy tgk tv la tu... isk... isk... x per la naufal...
gigi pun nak tambah lagi 2 btg... gigi ni plak kat bhgn atas nyer... bengkak plak gusi tu aku tgk...
x per lar... janji, naufal x geget mommy key...
semoga naufal cepat kebah...

Wednesday, July 9, 2008

demam lagi

naufal demam lagi.. kali ni batuk n kahak yg paling bnyk skali.. kesian sgt kat naufal... demam sblm nih he still can sleep tp kali ni mesti bangun slalu.. bangun jer nangis.. sedih lar... daddy pun dah x leh nak wat ape2.. biler dukung dia meronta2 pulak... pastu, bile nak tido balik, still nangis sedu sedan... huk..huk.. idung sumbat, pastu batuk + kahak... itu yg buat naufal susah nak tido... bile anak dah x sihat nih, aku pun sama ar x cukup tido... kejap2 bangun... nak tgk condition naufal... klu x larat sangat, daddy yg tolong tgk2 kan naufal... org kata klu baby demam, maknanye nak pandai lagi... iyer la kan... mungkin kot... x per lar, semoga naufal cepat sihat ye sayang...

Friday, July 4, 2008

ape cer...

argggghhhhhhhh........ aku tgh bengkak paler otak nih.......... focus... focus...........

Wednesday, July 2, 2008

kaki ku sakit...

hari nih aku baru masuk kijer balik.. iyer lar... 2 hari aku mc... means direct la aku x kijer... huhuu... sorga... iyer lar sorga... ngan kaki aku bengkak, jln terhencut2... ape yg boleh aku buat...

alkisahnyer... jumaat lps aku coti kena bw naufal gi check-up... pastu, aku terus la redah pekan kolumpo tu... ade hal kan.. alang2, gi ar jenjalan skali... ermm... penat siut klu jln ngan En. Hafizu nih... mane x nyer, klu dia x dpt ape yg dia nak slagi ade kedai slagi tu la dia akan masuk kedai2 itu semua... pastu, tunggu adik aku plak balik class... boleh terus blik umah mak skali... ops.. sblom tu, singgah dulu kat mydear warehouse sale... sonot nyer....
time nih, kaki aku dah rase denyut2 dah... x per, tahan2....

hari sabtu nyer plak, aku gi redah pekan kolumpo lagi... kali ni ngan mak n no'oi... adik aku la tu... naufal... wajib diusung skali... kitorg naik lrt dr seri petaling - turun kat masjid jamek... huhu... jln kaki gi jakel... 1st time masuk jakel okeh... ramai gile gaban org kat situ... lemas siut... aku x thn tgk org reramai gitu... okeh... mak, jom pg ke tmpt yg dituju... hahhah... my mom nak cr cotton, so aku n adik aku ape lagi... terus la naik tingkat atas... adus, sakitnyer kaki nih...
eh... mcm kenal.. wah... erni lar... since aku abes study smpi la ni baru aku dpt jumpe ngan makcik nih... memula tu aku perasan hubby dia... pastu, baru aku pasan makcik nih.. sangat gumbira dpr ketemu kawan lama... x per... nanti kite jumpe lagi...

dah dpt kain kat jakel, kitorg jln kaki plak gi sogo... huh... sambar itu..sambar ini... pastu balik rumah... ops... sepanjang jln nak ke sogo tu pun bnyk gak la mak aku dok sambar sane sini... aku, sekadar pemerhati jer... hahahah...

sampai jer rumah, wahhhh.... aku dah x tahan dah... sakit kaki giler2 x hengat... sakit mcm org terseliuh, tp setau aku..x pernah plak aku terpeleot... mlm tu, adik aku tolong sapu minyak...
pagi ahad pun sama gak... dia la yg tolong jaga naufal kat umah mak... mak aku pun dah migrain.. so, dah x leh nak wat pa per lagi... heheheh... yg plg x thn, aku blh plak jatuh kat pintu bilik air.. adussssssssss......... sakit segala bdn2 aku nih... yg pasti, kaki aku ni rase mcm nak tercabut plak...

punca aku sakit kaki nih plak.. cubaan aku pki stilettos si anit... adus... tobat, pasni aku x nak pki kasut tinggi lagi... sebab mase tu ade meeting exco, so aku kena standby kat lib... kbtulan plak kasut aku tinggal dlm keter, so mls la aku nak amik kan... dan padahnyer... sakit ankle aku... tp kan, dulu ok jer tau aku pakai.. dulu tu lebih kureng 4-5 thn yg lampau... masa tu aku still kecik molek lg... hahahahahahah......

itu la kisahnyer kaki aku... hehehehe....

9 months young

alhamdulillah, our naufal dah 9 months young.. syukur sangat... naufal pun dah makin lasak skang nih... pantang nampak mummy diri, mesti kembang tangan suh dukung... klu aku bgn dr katil.. mule la mulut si naufal tu panggil..mi...mi..mi... hek.. hek... comey sangat...
my baby tu dah semangat cause me tiap2 pagi akan masakkan bubur nasi for naufal... since last mid-month aku dah rajin bangun seawal kol 5.30 am... semata2 nak masak bubur naufal... duhh.. ngantuk... ZzZzZzZzZz... Opah *my mom* always sindir2 me cause x masak kan bubur si naufal tu... iyer la... dpt mummy yg RAJIN macam me nih memang susah skit... heheheh... ape2 pun, aku memang ikhlas masak for my dear baby... baby boy kan, mane cukup klu minum susu jer... mesti nak makan nasik gak kan... tp, klu ngan daddy lagi best.. sumer dia sumbat dlm mulut si naufal tu... asal boleh jer tau... itu pun klu aku not around, baru dia buat.. klu aku ade, huh... jgn harap lar... mau aku mengaum kat situ... hahahah.... garangkah aku...???....

syok sgt skang nih naufal dah tumbuh 2 btg gigi bwh... alhamdulillah... orang kata, klu tumbuh gigi bwh dulu nanti anak kita more down to earth... merendah diri kata org... amin.... mummy doakan... pastu, dah boleh diri lame2... cuma tunggu nak jln je lagi... ske main ngan remote... x kire la ape2 pun janji ade rupe remote... asal ade benda yg ade nombor, mesti naufal nak main tekan2... huh... nak jd accountant ke...? hahhahh.....