: : jom jadi kawan2 sy jom : :

Thursday, March 31, 2011

taucu ikan @ ikan taucu?

as-salam,


hr ni bwk bekal lg pi ofis... pg td bekpes makan sanwic telur... buat skali utk naufal n hayyan... then tghr plak me bwk lauk taucu ikan ngan sambal macang... abang n adik plak me masakkan sup ikan merah...


cara-cara penyediaan... heheheh...
ikan yg dah siap goreng.... x kisah la ikan ape pun... hiris bawang merah (besar), bawang putih n halia nipis-nipis... tumis hingga naik bau... masukkan taucu - dlm 2 sudu makan utk 2 ekor ikan kembung (besar)... tumis kejap... masukkan air asam jawa ikut suke nak kuah bnyk mane... agak2 kuah dah menggelegak, masukkan timun yg dah dipotong n bawang besar yg dipotong wedges... klu nak pedas tambah cili padi seketul2... heheheheh... then, adjust rase... letak la gula ikut rase lidah masing2... sebabnye, air asam jawa tu dah masam n taucu tu dah masin.. so, adjust pki gula jer la... x yah letak garam... agak2 dah masak n dah rase sumer, blh la masukkan ikan pulak.... biar dlm 3 minit then bolehlah angkat n hidang...
sedap dimakan dengan nasi panas2.... huhuhuuuu...

kisah jering.. ke, buah jering ek???

as-salam,

ptg smlm me pi kedai runcit nak beli barang skit... then ade la sorg budak lelaki ni lebih kurang baya naufal kot... dia dok la pusing2 satu kedai tu n dok telek satu2 sayur2 yg ade kat situ... kebetulan me ade kat area sayur, so me tanye la dia nak sayur ape... then dia diam jer... hihihihihi....

ms ayah budak tu tgh pilih2 bwg, dia tanye ngan ayah dia... ni(refer to image) buah ape?... then ayah dia mcm segan2 kan... merah muke ayah dia tp sambil tu ayah dia jwb la tu jering... then anak dia tanya blik knp panggil jering.. x panggil buah jering... ayah budak tu pun diam je sambil pilih2 bawang blik... hehehheh...

 ms kaunter budak tu suh ayah dia beli jering ni sebab budak tu rase... then ayah dia kata x payah la beli sebab ayah dia kata yg budak tu x kan mkn jering tu.. budak tu pun tanye la knp??? ayah dia jwb jering tu busuk... tau x budak tu balas apa??? dia kata buah tu x busuk n x berbau lansung... terus diam ayah budak tu... 

me... senyum je dah le... heheheheh... sebab budak tu bijak bercakap...


nasi ayam pestaim ku

as-salam,
festaim buat nasi ayam... huhuhuuh.. selama ni ingat mcm susah jer kan... tp, senang jer eh... masak nasi ayam ni pun sebab abang naufal request.. klu x, sampai ke sudah me x masak kot... gigih bangun kol 5am semata2 nak masak nasi ayam nih... so, naufal n hayyan leh bwk bekal pi umah bbsitter.... wakakakakkk.... tp ayam tu me x goreng.. me grill jer... mls nak goreng2 nih... heheheh... yg lain2 dah sedap, cume nasi jer x baper nak lembut... pasni nak kena lebihkan skit sup ayam tu klu masak nasi... hehehehheh....


Wednesday, March 30, 2011

wordless wednesday : red is my passion

as-salam,





the end...

yeay.. gembiranya rasa di hati...

as-salam,



nak bgtau nih... semalam mak col dr mekah... huhuhuhuhu... seronok sgt2... ms mak col tu me baru sampai kat umah.. hilang rindu dpt dengar suara mak... cucu2 mak yg 2 beradik tu pun sama gak dok rebut2 nak ckp ngan opah... hahhaah... kesian kat hayyan.. sebab dia kan x baper blh nak berckp lg, so kuar bunyi mpah.. mpah jer la... hahahah... comel la kamu ni hayyan... yg abang plak x abes2 ckp.. hyecarl rindu opah.. hyecarl sayang opah... kemain lg si bujang tu....


kejap td pun mak col dlm pkl 12.05pm, kat sane plak baru pkl 7.05am... suke.. suke... mak kata, mak x tau nak belikan ape utk me... actually me request jubah, tp mak kata jubah kat sane sumer size besar2... huhuhuu... but, she try her very best to find the jubah which suit with my petite size ... wahhhhh... sayanggggggg mak....

ok dah.. nak bgtau tu jer.. pasni nak col adik beradik sumer bgtau mak kem salam.... owh ye.. mak kem salam kat sumer jugak.... x sabar nak tunggu mak blik 8hb april nih....

Tuesday, March 29, 2011

malas nak cakap

as-salam,
skang ni mcm mls nak ckp banyk... 
sebabnye, kang klu kite ckp ade jer yg x puas hati... 
kalau kite ckp ade jer yg nak patahkan ckp kite... 
kalau kite ckp ade jer yg nak putar belitkan fakta kite... 
kalau kita ckp nanti ade plak yg terasa hati... 
kalau kita ckp nanti ade pulak yg menyampai2kan berita...



so
dr menyakitkan hati org n menyakitkan hati sendiri
adalah lebih baik kita dok diam2
klu rase nak bercakap pun
cakap benda2 yg perlu jer
lebih molek kan...
hiks....



yg sebenarnya...








kejer tengah melambak depan pc...
pitam 80 kali
dengan kepala dah berpusing 360dg


Monday, March 28, 2011

semoga mak dan yg lain2 dilindungi ALLAH...

as-salam,


jumaat lps me amik cuti sebab nak hantar mak pi umrah kan... alhamdulillah, mak dah selamat sampai kat tanah suci... tp sblm tu flite singgah kat karachi (pakistan) dulu... sbnrnya kan, kami adik beradik memang x tahu ape yg dah jd kat mak n yg lain2 ms perjalanan mereka ke karachi tu... sebabnye, me col mak x dpt n mak pun x der col kami... risau jugak... biasenya mak akan col bile dah sampai mane2... cuma sms yg me hntr jer lps sampai tp mak pulak x reply sms me tu... memang risau... kbtulan smlm blik kg jap (yg ni nanti me citer eh)... so, jumpe la jugak ngan cousin2 yg lain... then, borak ngan kak intan(anak wah-nab yg-pergi-umrah-skali-ngan-mak).. skali kak intan bgtau flite yg mak naik tu terlambung tinggi then kemudian jatuh balik kebwh... sebabnye mungkin tekanan gempa bumi dr bwh yg terkena kat flite dorg yg masa tu lalu kat area gempa bumi tu.... me dgr memang terkejut sgt2... sebab kak intan kata, mak dah menangis n yg lain2 pun dah menjerit2 ketakutan sebab x sangka bnda ni jd kat dorang... wak-yusof(ayah-kak-intan), sempat laungkan azan kat dlm flite tu utk tenteramkan keadaan semua... alhamdulillah... mak, wah-nab, opah-chik-zawa n yg lain2 selamat... nasib baik ms tu flite lalu kat awan so, awan tu kurangkan skit tekanan gempa bumi tu... semoga ALLAH lindungi mak n yg lain2 sepanjang mereka di tanah suci dan perjalanan balik mereka dari tanah suci... aminnnnnnnnnn...

Thursday, March 24, 2011

x rajin

atau makna lainnya
mim + alif + sin + nun
(wakakakakakkaka... salah ejaan... dah nama pun x rajin kan)

mim + alif  + lam alif + sin
(baru betul... wakakakkka)






pandai2 la korang tafsirkannye ye

sebab tuan punye blog sakit paler sejak smlm

Wednesday, March 23, 2011

boleh tak

BOLEH TAK...


bile org ckp tolong beri perhatian..
jgn dok sibuk dgr lagu..
jgn dok sibuk buat kejer lain...


BOLEH TAK...


agak2 telinga bersumbat tolong cabut kejap...
esok2 bile org tanye balik dah x tau nak buat ape...
pastu, sibuk kata org x bg tau
pdhal ntah baper kali dok ulang bnda yg sameeeeeeeeeee jer


BOLEH TAK...

 jangan menyusahkan org...
x pasal2 dah kena buat 2 kali kejer...



Monday, March 21, 2011

hr ke-3 slps tarikh hr lahir sy

as-salam,



hehehheeh.... tajuk n3 sajer nak bikin gempak... tpkan, memang gempak pun... baikkkkkkkkkkkkkk jer budak nih dok kenakan me tau... si suhana ni dok bersekongkol ngan dila n alep(tukang pasang api) nak kasik me rase lg tua.... huhuhuuh.... tp ahkak shukeeeeeeeeeeeeeeeee.... hehehhehe... last yr pun ade jugak... comel lah kamu ni...


dah mcm beli bmw plak kan... hiks... thanks ya adik suhana n adik radila... cayunk kamu...

penat

as-salam,





mlm td satu bdn cramp.. maybe penat sgt kot dok buat kejer...
owh ye.. smlm mak buat kenduri arwah + kenduri doa selamat sebab mak nak pi umrah 25/3 nih..
insyaALLAH.. hr jumaat nanti...





huish... memang penat... w/pun pki catering tp terase gak penatnye.... alhamdulillah, ramai yg dtg...
pg ade bacaan yaasin dr kumpulan wanita (mak nye group)... then terus mkn tghr...



lps zohor plak, group lelaki untuk tahlil n kenduri arwah n kenduri doa selamat...
alhamdulillah... ramai jugak yg datang... tahfiz quran pun ade jugak... sebab, kami memang akan jemput tahfiz2 quran ni dtg ke rumah... lebih berkat kan... insyaALLAH....






makan sumer sedap... owh.. mak ade top-up lauk sambal udang + sambal bacang + sayur campur jugak... tu yg jd sampai 6 jenis lauk tu... order kat catering plak lauk ayam masak merah + nanas masak lemak cilipadi dgn ikan masin + urap + daging masak kicap rempah + nasi beriani + nasi putih... sedap n bnyk lebih.. rezeki tuan rumah... sebab makcik ni memang akan buat lebih....

sorry.. pic x do sebab membz sajer kan...







*berjaya jugak wat rvc... topping cream cheese sgt la sedap.. rase nak mkn gitu jer.. tp takut gumuks puler... yg tu me citer nanti2 plak eh... tgn lenguh nak menaip bnyk2 nih...

Saturday, March 19, 2011

hari ini hari saya

as-salam,



alhamdulillah... panjang umur dan murah rezeki ALLAH buat me n family... bersyukur pd ALLAH kerana dengan izin-NYA me masih lg bernafas hingga ke hr ini... terima kasih ALLAH.... aminnnnn...

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
doakan me supaya terus sihat utk terus membesarkan anak2 me... 
doakan me supaya sentiasa murah rezeki di bumi ALLAH ini...
doakan me supaya tidak mudah lupa diri...
doakan me supaya sentiasa bersangka baik dengan semua makhluk ALLAH...
doakan me supaya me dpt mendoakan kalian semua...







terima kasih diatas kasih sayang dan perhatian kalian.... me sayang kamu semua...


*n3 ni patut kuar pukul 8.05am 19mar2011... tp bila schedule jer mesti dia tukar ke draft....



Friday, March 18, 2011

projek besar2-an

as-salam,



bersempena dgn hr 'itu' kan... cadangnye me nak buat ler kek beledu merah... heheheheh.... sajer nak cube2... kot2 la menjadi kan... ahaks... bukan syok sndr yer... tu yg dok pi beli barang kat P9 td tu... hiks...


antara barang yg me pi beli td... hiks... dlm keter ade lg tp tu yg hat thn panas punye... ade bnda lg yg nak kena carik nih... agak2 la klu menjadi nanti me hapdet kat blog yer...





eh... esok ke...

as-salam,



hr ni baper hr bulan eh...
urmmm... ingatkan lame lg...
ghupenye2, esok jer...
haish...

Thursday, March 17, 2011

kami dikejar...

as-salam,


td kami (me n suhana) pg bank... mcm biase la kan... so, blik tu singgah sat pi beli mee kat P8... dah selesai sumer singgah lg nak pi beli biskut lutut... heheheheh... ms kat simpang kedai tu ade la satu keter ni stop kat tepi sebab nak masuk parking... so, overtake tp x der la masuk parking sebab nak pi kedai kan.. then, dia honk2 kat keter me n suluh2 lampu plak.. eh, pesal plak kan... me bukan ade wat salah pun... then, me stop kat tepi sebab nak pi kedai.. x sempat nak bukak pintu, keter tu terus laju lalu kat sblh me n blh ek dia pi jerit BODOH kuat giler.... e'eh.. mcm x best jer kan.. so, kami follow la keter tu sebab nak tgk gempak sgt ke jantan tu smpi leh jerit2 kat kami plak...


ingatkan selesai kat situ jer, sebabnye me siap pg blik kat kedai yg me nak pg mule2 td... then, blik opis mcm biase ar kan... skali tgk keter jantan tu ade kat blakang kitorg... dah mcm org gila dok suluh2 lampu nhonk2 kitorg... tp, me bwk x der laju pun... kirenye standard bwk kat kwsn perumahan jer... P8 kan kwsn perumahan... then sampai kat simpang 4 tu me stop sebab lampu merah kan... hehehheh... si jantan ni pun stop gak tp siap kuar keter tu... kami x tau ape yg die dok pung pang pung pang sebab kitorg dok dlm keter kan... hahhahahahahah...


bodoh piang jantan tu tau.. sebabkan, dgn perempuan pun dia nak cr pasal... pdhal kami x der buat ape pun kat dia... nak kata me honk keter dia balik adalah mustahil sebab keter me nye honk rosak dah berzaman... heheheheh... kesian la awek/tunang/bini dia yg ade kat sblh tu... klu me lah, kompom tutup muke ngan sokabar.....



p/s kpd tuan empunye Per**** WRY41*.... laporan polis telah dibuat utk mengelakkan perkara lain berlaku di ms akan dtg... sebarang kekerasan atau perkataan yg keluar dr kau, tuan polis dah bersiap sedia nak tangkap kau... sekian terima kasih....

myvi mak eksiden

as-salam,


ni kisah smlm... mak me eksiden ms nak pi kejer...
kene langgar ngan ke**ng **ria...
huh... saper2 yg ikut jln klang lama menghala ke PJ tu..
tau la kot mcm mane ghupe jamnye...

sesak... padat...




 kene kat side kiri bumper depan... 

nasib baik ude lan tgkkan keter mak... sebabnye, pintu dpn blah kiri x bleh nak bukak.. ude lan dah repair n cume tinggal nak spray blik jer...




*ms kejadian tu mak me sorg jer while keter ke**ng tu ade 4+1 kat dlm nye... 2 ind*n + 3 ke**ng... yg kat dlm keter tu... masing2 ketat jer dok dlm keter sebab dorg tau dorg yg salah.. tp, driver nye plak besar kepala... konon kata mak me yg salah... siap cabar mak me pi wat report polis lg tu... b*d*h punye ke**ng... kesian mak... alhamdulillah, nasib baik mak x ape2...

Wednesday, March 16, 2011

lapar.. lapar.. lapar...

as-salam,



padan muke.. kan dah lapar

tu la.. konon nak diet.. sanggup thn makan
pdhal selama ni kemain kuat mkn...



hehehheheeh... masalahnye skang ni
bukannye thn mkn..
tp, mls nak kuar pi mkn
sebabnye... lunch hour td dok menyepi bwh meja
hahahhahah....








so, tanggung la sorg2 dok thn lapar
agak2 ade maggi tu, pi ar bancuh ngan air panas...






blik ni nak beli chicken wing lar
tp mcm nak buat cekodok cicah sardin pulak..




huhuhuhuuu....

apa kata rosmah...

as-salam,



klu x tau.. diam2 je udah... x yah sibuk2 nak bg komen bagai... klu komen yg ade kena mengena x per la.. ini komen yg ntahhapehapentah.... klik jer la kat sini.. ai, no komen yu... hiks...

Tuesday, March 15, 2011

ganti wiper waja

as-salam,



mls nak citer sebab penat.. cume nak bgtau...






- kedai pertama - penat tunggu sampai 45mins tanpa buat apa2.... tanpa buat apa2 tu samalah, kite tunggu vodoh2 jer sebab dorg lansung x tgk pun keter tu....


bile tanye, lame lg ke... blh ek dorg jwb "5 minit lg kak"... 5 minit santak ke 45 minit... ok dah bubyes....








- kedai kedua - keter x der... pekerja ramaiiiiiiiiiiiiiii... tp yg mahirnye sorg-dua jer... tp.... alhamdulillah.. sebab dorg pasang wiper link tu sampai sudah...

pejam.. celik.. pejam... celik... maksugnye, tdor.. bangun.. tdor.. bangun.... eh, x sudah2 lg ke... huhuhuhuhuuu...


memang lame giler.. tp dorg buat teliti.... kak.. siap.....



bayar... jln.... singgah anjung jap beli makanan.... huh... tibe2 plak alarm bunyi ms nak lock keter... uish... x bleh jd nih... pusing balik pi P15 ikut warisan... dorg check blik.. kelebek itu ini... siap... ok dah... terus blik opis....







PENAT melantun-lantun.....

Friday, March 11, 2011

hari ini... sebab...

as-salam,


hr ni memang x der mood nak berblog



sebab...

mengantuk... sebab...


mlm td bnyk kali terjaga... sebab...

mule2 naufal bngn... sebab..

dia nak terkucil... kendian...
hayyan plak terjaga... sebab...
dia nak menyusu... okeh.. done...


tibe2... dgr bunyi budak menangis... huhuhuu

owh.. hayyan rupenye... menangis sebab...



dia ajak dok luar... sebab...


nak tgk citer katun... hohohohoooo....

Thursday, March 10, 2011

sila dapatkan di pasaran






KUALA LUMPUR (AFP) – Former Malaysian premier Mahathir Mohamad said in a book published Tuesday that Singapore's Lee Kuan Yew was unhappy with his "municipal role" at the helm of the city-state, and harboured ambitions to lead Malaysia.
In his latest broadside against Singapore's founding father, Mahathir, Malaysian premier from 1981 to 2003, said his bitter rival had wanted to take over Malaysia when the island-state was part of the Malaysian federation.
Singapore, Sabah and Sarawak merged with peninsula Malaysia to create the federation of Malaysia in 1963, but Singapore was ejected in 1965, following racial clashes and political and economic differences.
Lee remained Singaporean prime minister until 1990.
"Lee saw Malaysia as his chance to dominate a substantial nation and become its prime minister," Mahathir said in his 809-page "A Doctor In The House: The Memoirs of Tun Dr Mahathir Mohamad", which hit bookshelves Tuesday.
"The Singapore of the early 1960s was too small for him and his ambitions.
"Malaysia was a real country, not a city-state and to become Prime Minister of Malaysia would satisfy his ambitions, especially for power and a more than municipal role," he wrote.
Mahathir said he had often clashed with Lee when Singapore was part of Malaysia, adding that Lee was "condescending" when addressing parliament.
"Lee and I had a civil relationship, but it was never a friendship," he said, adding that Lee had labelled him a Malay 'ultra' -- or extremist -- although he himself was one.
"Lee did not see himself as an extremist... when in commenting upon Malay poverty and its causes, he remarked that 'it is not the Malays themselves who are backward, just their culture.'"
A sleepy backwater trading port upon separation in 1965, Lee transformed Singapore into an economic powerhouse.
Its economy grew at 14.7 percent in 2010, doubling Malaysia's 7.2 percent.
Official figures show Singapore's GDP per capita had increased from 512 dollars in 1965 to 36,537 dollars in 2009, while Malaysia's GDP per capita lagged behind on 335 dollars in 1965 to 6,975 in 2009.
The two former leaders had failed to resolve rows over the price of the water that Malaysia supplies to resource-scarce Singapore and access for the city-state's military to Malaysian airspace.
Mahathir stepped down in 2003, at a time when relations between the two neighbours were at a low. Ties have improved since Najib Razak took over from Mahathir's successor Abdullah Ahmad Badawi in 2009.








source: yahoo news

itulah sayang

suke n suke n suke sgt2 lagu nih...




terlupa

as-salam,


hr ni me terlupe...







terlupa nak masukkan puff asthma naufal dlm school bag dia
terlupa nak masukkan ubat dlm bag baju dia









harap2 naufal ok smntara nak tunggu ptg ni....

Wednesday, March 9, 2011

perasaan itu

as-salam,



x tau knp perlu ade perasaan nih... kecewa... sakit hati... sedih... marah... x tau nak luahkan kat siapa perasaan ni... bukan semua blh faham perasaan kita kan... hanya kita dan ALLAH jer yg tahu... ya ALLAH, kau jauhkan lah aku dr perasaan ini... tenangkan lah hati dan perasaanku... aminnnnn...

Tuesday, March 8, 2011

Happy Birthday from Nuffnang and TGV Cinemas!

 as-salam,

heheheheheh... suke sgt tgk email ni masuk kat mailbox me... heheheh... mcm, eh... wahhhhh... suke2.. bleh tgk wayang freeeeeeeeeeeee... mekaseh nuffnang... nxt yr boleh kasik lg... heheheheh... aminnnn...


Dear Nuffnanger,

Happy birthday from all of us at Nuffnang and the good people at TGV Cinemas!

As part of the TGV Birthday Surprise for Nuffnangers, you've been selected to receive FOUR (4) complimentary passes for any movie* at TGV Cinemas outlets nationwide, which we hope will make your birthday a special one indeed :)

Feel free to drop by and collect your passes from the Nuffnang office before 31 March 2011. Our office is open from 9am - 6pm on weekdays (with the exception of public holidays), and is located at;

12B-5 & 12B-6, Heritage House,
33 Jalan Yap Ah Shak,
50300 Kuala Lumpur.

Once again, happy birthday and we hope you enjoy yourselves with the complimentary passes! Don't forget to give TGV Cinemas a little shoutout for being so awesome if you decide to blog about this birthday surprise ;)

*Terms and conditions apply.

Cheers,
Thara Sofian
Blogger Relations
Nuffnang Sdn. Bhd.


semasa di hospital

as-salam,

naufal skang ni dah makin pandai dia tau... pi mane2 nak pgang henpon... nak amik gambor la dia.. siap amik gambor makanan tu yg x thnnye... hahahhha... tp kualiti... tutup mata terus... haahhha.... so, ms kat spital tu utk elakkan dia dr bosan me bg la jugak henpon tu ke dia...


ms ni dia tgh amik neb tu... kat dpn dia nih la dok tmpt simpan barang2 utk wat neb tu...
nampak x kasut kuning dia tu.. kemain kepam lg dah... ntah baper kali cuci dah tu...
ujung sane tu kaunter dokter... belah kanan plak kaunter nurse... perasan x nenek yg dok atas katil tu... nenek tu pun kena amik neb jugak.. dia semput katanya... klu x silap, nenek tu baru lps wat x-ray... nasib baik naufal x kena x-ray... huhuhu... klu x, me nangis wo.. sebab tau dah.. mesti budak ni kena thn wad... 
 kantoi bdn mcm resakse... huhuhhu... bile nak kurus nih...


*patutnye naufal kena thn masuk wad... sebab nafas dia x ok lg... dada pun kencang sgt2... tp, dokter duh bw blik n pantau je keadaan dia.. klu x ok jugak, terus bwk kecemasan mcm biasa... isnin dpn naufal ade cek-up kat hospital putrajaya...

neb.. neb... pengsan...

as-salam,

smlm me bwk naufal pi hospital putrajaya... sebabnye, dr mlm smlm lg dia dah merengek2 nangis sebab asthma dia dtg blik... actually siang tu lg dia dah mengadu penat2... mane x penat.. dok main sesaje.. x bleh duk diam kejap pun.. klu diam pun bile dia tdo n mkn jer.. itupun thn 5 minit.. lps tu... hambekk... kite yg lembik... sape2 yg ade anak baya2 naufal ni tau la... penat nak menjaga dorg nih.. lagilah me ngan 2 hero kenit.. same2 naik plak tu... so, smlm dlm kol 11 cenggitu me amik naufal kat umah pengasuh dia... putrajaya-puchong-putrajaya... huhuhuu.... loteh acik ni hah... mule2 nak bwk pi klinik jer.. tp, tgk lain mcm jer so hantar terus pi hospital... alhamdulillah... sampai jer kat emergency masuk kat bilik saringan tu then terus masuk kat emergency room... amik neb bagai... dlm hati dah agak naufal mesti kena amik lebih dr satu neb... last2, betul ape yg me rase tu... 2 kali dia kena amik neb sebab dokter x puas hati ngan lung n breath dia... still ade wheezing lg... dah selesai sumer tu, dlm kol 3.30 jugak ar sampai opis balik... huhuhuu... penat weh... dgn sangap lg....




 tgh layan perasaan... huhuhuhuhu...
 ms ni naufal marah me amik gambor dia... x hensem katanye... hahahhaahah

siap sengih lg tu... heheheheh... budak ni kan, even pki neb mask tu pun mulut dia x renti2 dok menyanyi... hehehheeh... alhamdulillah, dia x nangis or tolak2 mask tu bile kena amik neb... sebabnye, dah banyak kali kena amik neb... mudah2mudahan naufal cepat baik ye nak... sabtu ni leh ikut opah blik kg.... sayang abang dunia akhirat...



*smlm pi mkn kat saba, cyberjaya... celebrate bufday BIL kat saner (hepi besday roy... besday akak nanti jgn lupe kasik hadiah gempak2 tau.. wakakakakak)... hehehehheeh... bulan ni jer dah 3 kali me pi mkn kat sane... alhamdulillah... murah rezeki... tp x reti2 gak lg ckp arab nye... hahhahha... setakat 1-10 tu ok la kot... hahahahah.....

Friday, March 4, 2011

tibe2 je terkenang.. rindu...

as salam,


urmmm... tgk gambar2 lama.. tibe2 rase rindu... terkenang plak zaman dulu2... memang rindu...

ape korang nak buat bile jd mcm ni

as salam,

si naufal ni kan, memang sgt2 suke mendera perasaan mak pak dia tau.. huhuhuhuu....


agak2 nye la kan, klu korg jd me.. ape yg korang akan buat... gelak ke... marah ke... atau sepak jer muke budak kecik nih... huhuhuhuhuu...

mule2 tu memang rase nak marah... tp bile tgk kesian pun ade.. kelakor pun ade jugak.. nak marahkan dia pun x guna.. sebabnye, salah kite jugak la kan knp dok sepahkan marker pen tu merata2... huhuhuhuhu.... nasib baik bleh hilang...

baru2 ni, atok odang ade beli colouring set utk naufal.. memang sesuai la utk budak baya2 naufal nih... mule2 tu tgk elok jer la dia kaler kan.. ujung2 tgk abes dia dok kaler muke dia... huhuhuu... ngan kaler megik plak tu... ms tu memang kena sepuk jugak la si naufal nih... mane x nye, kite dah penat... pastu, dia bleh pi kaler plak muke dia... huhuhuuu... ms dok cuci muke dia baru la teringat.. dia dok tiru citer upin ipin.. saper yg pernah tgk tau la... dlm episode 'sy anak malaysia' yg dorg dok kaler muke si jarjit tu.... huhuhu... bertuah btul anak me ni lah... duuuuuuuiiiiiiiiiiii....



bekpes

as salam,


selamat pg sumer.. heheheeh... hr ni sampai awal skit kat opis.. sebab daddy n anak2 kuar awal.. klu daddy kuar awal, me pun blh la kuar awal jugak.. itupun klu x der kejer lain nak kena settlekan dulu mcm sidai kain ke kan... hehehheeh... owh ye.. pg td masakkan spaghetti utk 2 beradik tu.. bekal mkn kat umah pengasuh... dah 3-4 kali jugak ar wat spaghetti utk dorg tp bukan la hr2... hehehehh... mau muak 2 beradik tu mkn... saje tukar menu sebab selama ni dok mkn sup jer kan... sup ikan la, sup ayam la, sup soohon la.. hurmmm... sampai dah x tau nak buat sup ape dah... wakakakakak... biasenya klu wat spaghetti ni me memang akan lebihkan skit.. so blh la bwk pi opis skali... hahahah....



spaghetti goreng pedas.. hehehe.. sebab lps me asingkan bahagian 2 beradik tu, me tambah cili padi plak kat dlm spaghetti tu... heheheheh.. nak jugak rase pedas2.. baru slegho... hahahhah....

air kopi radix + spaghetti goreng.... hehehehhehe... owh ye... me dah x bleh minum nescafe 3 in 1 tu lg... nanti sakit paler sgt2...

Thursday, March 3, 2011

anak buah saya

as salam,

geram tau ngan budak sorg nih... adik me nye anak.. cucu pompuan dlm keluarga me... hahahah... sebab anak me 2-2 pun lelaki kan... tp, jgn harap la dpt nak ngade2 manje sumer... lg kena tempeleng ade... ngan siapa?... heheheh... ngan makngah nye la... hahahaha... memang ar, sebab geram ngan budak jawa sorg nih... knp panggil jawa??? sebab dia ikut muke mak dia.. seketul.. memang muke pure jawa... heheheheh... ade skali tu kan, hana ni tgh tdo dlm buai.. then, me panggil la dia hana jawa... terus bangun tau budak nih... hahahhah.... siap sengih2 yg x thn tu....



 umi hana damia budak jawa.... hahahahah... geram tau ngan dia... rase nak penyek2 jer muke dia tu... ske buat muke x bersalah dia tu...

 ngan abang hayyan... hehehheeh... nampak hana lg besar dr hayyan kan.. pdhal baru 6 bulan jer si kecik nih...

tgk tu... sengih senget2 mulut pulak dah... si hana ni klu berjalan no.1... klu weekend memang mak pak dia wajib bwk dia pi kuar jln2... klu x kuar nanti kang mulut dia bising melalak2... heheheheh...

aksi adik & abang

as salam,


budak berdua ni klu dok umah memang la meriah.. abes tunggang langgang dibuatnye.. me memang dah x koser nak ckp dah.. sebabnye, makin ditegur makin menjadi.. saje jer nak kasik panas hati nih... last2, me wat x reti jer... klu kemas pun kang sepah balik... better biar dorg main puas2.. bile dah letih main, baru me kemas blik... hahahahh.. tp, daddy plak klu budak2 ni tgh main, dia pun sama naik jugak.. eh.. bukan daddy join main skali.. tp, daddy dok jerit2 budak 2 beradik tu... sebabnye, dia rimas tgk umah sepah2... hahahhah... 
 mule2 adik elok jer tgk tv... heheheh... perasan x putih2 sepah2 tu sumer... hehehhe... yg tu si adik dok kejerkan tisu.... cube teka hayyan tgk citer ape...

abang plak dok start dah panjat kusi... nampak.. siap double lg kusi tu... dgn pki headband nye.. dgn shoe lg... haish.. budak bertuah btul tau dia nih....

hah... tgk tu, 2-2 hero dah start bergabung... so, korang bayangkan ape jd lps budak 2 beradik ni bergabung... hahahahah... tu yg sampai x sempat nak amik gambor tu.. sebabnye, dok tangkap adik dr terjatuh kusi... hehehheh.. sebab abg siap bg satu kusi kat adik dia... sharing is caring katanya....



Wednesday, March 2, 2011

wordless wednesday ::part-one::

as salam,


nak jugak... heheheeh....

Tuesday, March 1, 2011

peace no war

as salam,


skang ni hayyan dah makin mengade tau.. klu kite marah dia nanti mesti dia dok muncung2 tu... kekadang hangen jer.. tp comel plak tgk muke dia tu.. pastu, suke buat mulut fish... hahahahah... comel sgt... rase nak geget2 muncung dia tu tau... hahahahahah....

 muke budak chickenpox.. nampak lg kan parut2 kat muke dia tu.. cian dikyan...

pantang kata comel.. mesti sibuk jer dia nak tgk cermin... heheheheeh... siap wat pipi kembong lg tu... hehehehe
 peace mummy peace... hheheheheh... mcm ni le gayanye klu dikyan wat peace.. dulu elok jer wat peace terkangkang jari tu.. skang dah mcm ni lak gayenye... x tau la mana dia dpt kan... heheheheh....

 hah... baru puas hati sebab dpt tgk muke sndr kat cermin... hahahahah... actually ni snow cap daddy tp dah turun kat abg naufal plak... heheheheh... so, dikyan pinjam kejap je la... hahahahah


*sian makcik no'oi kena histeria kat umah sewa tmpt dia belajar tu... semoga makcik lebih kuat semangat lps nih...