: : jom jadi kawan2 sy jom : :

Wednesday, June 30, 2010

beeeeeezzzzzeeeeeeee...


salam sumer,

hr ni me sgt2 bizi sebab ade event kat opis... heheheh... nanti me update yer..



tatatattataatatatatataaaaaaaaaaa

double NH menjenguk pak barber...

salam sumer,

heheheh... mcm best jer kan tajuk n3 kali nih... hahhha... terk la me ni kan... dok puji2 n3 sndr.. pdhal blom tentu ade org bc... wakakakakak.... alkisahnye, sabtu lps me n faiz adik me yg no.4 bw naufal n hayyan pi gunting rambut... dr minggu ke minggu nak gunting rambut depa tp dok x sempat jer... iye la kan... start dr cuti skolah lps ade jer knduri.. knduri kawen lar... kenduri sunat lar... kekahkan anak lar... mcm2.. so, sabtu lps baru sempat nak gunting rambut 2 beradik tu... heheheh... jom layan gegambaran yg ade...

abg seblom gunting rambut... relaks jer... hehheeh...

adik dah start menggelabah dah.. panik plak tetibe... sebabnnye dia pelik asal dok berbungkus mcm ni skali... heheheheh...

tgk tu rambut tu dah panjang... rase rimas sgt2 tgk rambut abang naufal mcm tu... kat bhgian tengkokekor tu memang me x potong... daddy suh biar mcm tu jer...

adik dok nyengih lg time nih... heheheh... tp kejap jer dia mcm nih.. sebab dia rase geli2 kot...

abang cool jer.. leh siap sengih mengih lg ngan mummy... itupun sebab mummy dok puji2 dia hensem... heheheh... umpan nak gunting rambut... pastu, dia pun dok tgk muka kat cermin.. lg la dia suke... hehhehe...

hyecarl kan abang... mesti la cool n macho... heheheh... malu la klu nangis2...

adik plak dah start mengamuk... sakan dok nak bangun dr seat dia tu... haish...

tgk la tu.. nagis beria-ia.. mcm kena pukul.. siap batuk2 muntah lg... heheheheheheh... sian adik...

suke sgt bile barber ni cukur naufal nye anak2 rambut tu.. rase kemas n licin jer... mule2 tu cuak gak sebab pencukur tu kan pisau kan.. kot2 terluke ke kan... owhhh... nasib baik barber ni pandai.... hehheh... abang pun baik jer dok diammmmmm jer....

ms ni naufal dah boring skit sebab rambut2 tu dok jatuh kat muke dia... nak tepis pun x bleh sebab berbungkus... hehheeh... skang ni suke sgt tgk 2 beradik ni nye rambut... dah kemas dah...
me gunting pun sebab rambut 2 beradik ni tebal n dorg kuat berpeluh....




Tuesday, June 29, 2010

so longgggg... farewellllll....

salam sumer,

uhuk... uhuk... bukan batuk tp menangis air mata darah skit2 jer... uhuk...uhukkk... jumaat lps, kat opis ni ade buat jamuan skit.. hurmm... jamuan perpisahan dgn noris n che'da.. noris dpt offer kat stamford coll.. che'da plak sambung master kat uitm... huhuuu... semoga life mereka lbh baik dr sekarang.. gud luck gurls... huhuhuu... makin kurang dah LV kat opis nih... sob.. sob... kitorg sambut skali ngan bufday mac - jun.. senang.. kumpul skali.. tp x baper nak meriah sebab buat hr jumaat n yg lelakinye plak terkejar2 nak ke solat jumaat... hurmmm....

terima lar.... kembar yg x baper nak kembar... LV contoh PLF.. sebab dorg ni dah lame kat sini.. klu ade dorg memang meriah lar PLF nih sebabnye, 2-2 pun suke ketawa... heheheh...

tuan rumah yg kena jd emcee lite2 gitu... hahahha... klu bab2 mkn memang serah kat me..

sila cr nama me... hehehhe... saper tau memang hebat arr.....

kek nye besar sgt... puas mkn... heheheh... tu yg dok posing ngan kek sebab x sabor nak potong... patutnye me bw hayyan skali sebabnye besday hayyan on june 22... heheheh...

menu yg simple tp sedap... kenyang puas hati & berbaloi2....




jgn marah klu me keterlaluan... maaf ya...

salam sumer,

me x kisah klu pasni ade yg tetibe muntah shrek hijau ke kan... tp klu muntah darah sile pergi ke hospital yg terdekat utk mendapatkan rawatan pesakit kritikal... hahhahahaha... nak bgtau nih huh.. maacam dah x der modal lain... klu nak tau, sile bc.. klu x nak tau, gi jln2 kat n3 lain sambil klik iklan nuffnang hehehheeh... nak tau ke... ok.. jgn marah ekk klu korang muntah... uweekkkk....

suke sgt2 kat gambor nih... heheheheh... waktu ni kami pg PD.. pg ngan family belah me... ngan adik2 badik sumer... heheheh... rase mcm muke suci jer... rase mcm tenang jer bile tgk senyuman sndr... hahhahaha... perasan sungguh kan.... tp series tau... me memang suke gambar nih... mcm duta PGPO pun ade gak... sebab pki bj war kills kena tembak kat dada tu.... heheheh... korang ade.. mesti x der kan... heheheh.... sorry2... ter'riak' sat... x sengaja...

ok dah.. itu jer nak bgtau... heheheheh... bubyes....







ini lah kisah anak2anda ku...

salam sumer,

me nak citer bukan slalu ke skit nih... heheheh... pasal anak2 la kan.. budak berdua tu suke sgt main dlm timbunan kain... klu kain yg x berlipat tu me x kisah la sgt kan.. tp, kain yg dah berlipat pun dorg dok tala jugak.. haish... pening tau.. sebabnye, kite dah susun elok2 cantik jer.. pastu dtg budak berdua nih dok punggah habes... dorg bukan buat ape pun.. dok guling2 dlm timbun kain tu... klu x caya tgk sndr gambor nih...

kejadian berlaku kat umah opah... makcik no'oi baru lps amik kain... huhuhhu... sblm tu hujan n kain pun mcm sejuk2 dingin jer kan...

abg yg rajin sgt nak tolong hanger suar kecik makcik no'oi... dah besar kang tolong mummy yer sayang... hehehhehe...

suar kecik gagal di hang... so, pakai jer lar... hahhahaha.. x per.. nanti mummy beli suar kecik abg yer...


*tgh berusaha keras utk free-dyper kan naufal... sabtu ahad blik umah mak... misi, berjaya tp kantoi ms naufal tdo... hurmmm... yg btulnye, ms naufal nak wiwi dia dah bgn n merengek2 tp me x perasan.. heheheh... pastu, tetibe jer makcik no'oi dgr bunyi air menitik... hehheeheh... owwwhhhh tidakkkkkk.... x per... nxt week leh cube lg... heheheheh... semoga kite berjaya abang... usah tangga kejayaan... malas tanda kegagalan... huhuhuhu....


gambor gelap sebab gune camera kaput jer... huhuhuh...



: : My Water Moments : :

salam sumer,

huhuhuhuh.... syok.. syok.. syok... burrrrrrrr.... syok nye klu sy dpt amik gambor dlm air... alar... bukan masuk dlm air n org amik gambor dr luar... maksud sy, klu sy menyelam dlm air n amik gambor terus dr dlm air... huhuhuu...memang syooooooooookkkkkkkkkkk... itu lar yg sy nak citer nih... ini kisah semasa sy pi port dickson ngan family terchenta...

tgk lar si naufal nih... seronok dia main air...

hah... yg ni plak dia dok main2 kat buih2 air tu... teringin nak amik gambor naufal tgh menyelam tp takut camera masuk air.. huhuuhu... camni pun jadik ler kan sayang....

skang ni sony baru kuar kan produk terbaru DSC-TX5 : T Series : Digital Still Camera memang gempak.... ‘World’s Slimmest Water-proof Camera’... fungsi2 camera ni memang best.. sebab sy dah review kat sini... klu x caya, sy tempekkan skali kat sini.... sila baca dan kagum dengan kelebihan yg ada pd camera nih....

sila jeles yer... bukan calang2 tau camera nih... huhuuuh... siap jd penaja rasmi FIFA 2010 lg tu... owhhhh.... hebatnye....


Water-proof (up to 3 meters) - bile menyelam jer, boleh amik gambor skali.. klu g scuba, leh gegambaran ngan ikan2... penyu2... owhhh... indahnye hidupan laut....
Handheld Twilight
Intelligent Sweep Panorama
“Exmor R” CMOS Sensor
BIONZ Image Processor
25mm wide angle Carl Zeiss® Vario-Tessar lens

didatangkan khas dalam 5 warna yang berbeza.... silver, pink, hitam, hijau dan merah buah hatiku


klu nak banyak lg leh review kat sini jer... memang best...

kalau lah sy dptmenang camera ni, sy bolehla amik gambar banyak2 kat dlm air.. x payah lah takut2 lagi nak bergambar kat dlm air ke.. kat tepi kolam ke... so, pasni kompom ade motto gegambaran plak... heheheh... "gegambaran yg tiada sempadan dengan SONY - DSC-TX5"

owhhhh.... indahnye klu sy dpt yang ini.... aminnnnnn....





Saturday, June 26, 2010

cube kwn2 teka....

salam kawan2,

hai kawan2.. sy ade abg tau.. nama abg sy naufal.. tp dia suke bhskan diri dia hyecarl.. mummy suke panggil abg naufal ushuk asham.... hurmm... abg sy hensem.. comel.. kiut sgt2... tp... sy lg hensem dr dia.. kacak pun ade jugak.... heheheh.. jgn bgtau mummy sy tau.. nanti dia kata sy kuat perasan mcm daddy... heheheh... ops.. terbgtau pule... abg sy ni kuat sgt berckp.. ade jer benda yg dia nak bebelkan... huhuhuhuhu.. mulut sy slalu jer ternganga tanpa sengaja bile dgr abg sy berckp... nasib baik lalat x masuk sebab mulut sy comel jer... eh.. eh.. perasan lg.. maaf yer.. sy memang begini.. hik hik hik... smlm kan... sy terdengar abg sy sebut perkatan beyleci... ape ek beyleci tu... mummy pun x tahu... tp, lame2 mummy faham kot ape yg abg ckp... klu kwn2 tau, cube la teka ape dia perkataan BEYLECI tu... nanti sy hadiahkan kwn2 ngan baju masham sy... heheheh... nak tak...

adik... knp bgtau mcm tu kat kwn2.. malu la abg tau... adik kacak sebab abg hensem... heheheh... yg penting abg syg adik n adik syg abg... hehehehhe... adik nak tau ke beyleci tu ape.. x per2... nanti suh kwn2 adik teka yer... ok kwn2, adik sy nak tahu sgt ape beyleci tu... nanti adik sy hadiahkan kwn2 ngan baju masham dia tu... pheeewwww... memang mashammmmmm... hik hik hik....



hep... hep... hayyan... jgn pusing2 bnda tu...

salam sumer,


x per kan rasenye klu tajuk n3 panjang2... heheheheh... nak tunjuk skit perangai budak hayyan 1 thn bile masuk keter... sebabnye, me akan amik anak2 dulu b4 amik enche' fizu... huhuhu.. pastu, dah settle sumer baru leh blik umah... biasenye klu hayyan me ltk dlm bakul baby dia jer... senang... carseat ade tp mummy 'rajin' sgt sampai la ni x cuci lg sarung carseat tu... heheeh...

itu la dia nye bdk kecik halus mulus yg dah 1 thn... huhuhuh... x bleh dok diam lansung... ade jer kejer yg dia nak buat tau... tgk la dia dok pusing2 tune radio... hahhahah.. nak jd deejay ka dik yan oiiiii.... heheheheh... kdg2 tu klu me kasik dia mkn biskut sebab nak kasik dia leka nanti bukannya dia dok perabihkan biskut tu... si hayyan ni nanti dok pi sumbat biskut2 tu kat celah2 kusi lar... kat side door yg ade pocket tu... huhuhuu.... jenuh la daddy kena vakum keter....



Friday, June 25, 2010

abah masuk spital lg...

salam sumer...



minggu lps abah masuk sdmc lg... sebab kurang air dlm bdn n tekanan darah rendah bg org yg darah tinggi... sian gak la kat abah.. sebab bdn dia penat sgt.... lbh kurang seminggu gak la abah dok saner... mak pun terpaksa ulang alik hospital ngan umah.. tp, mak bnyk abes ms kat spital jer lar... nak kejer lg... sian kat mak... nasib baik ade no'oi ngan faiz.. diorg la yg tgk2 kan abah kat spital.. mcm no'oi memang stay kat spital terus... faiz plak klu mlm jer dia blik umah sebab adik me yg form 5 tu ade umah kan... huhuhuuu... me pun selang sehari g jenguk abah kat spital... bukan x nak pi slalu, tp kitorg blik pun dah mlm2... huhuhuhuu... pastu risau gak kot2 abah x cukup rehat klu kitorg dtg... bukannye ape, bdk2 kan mane nak dok diam... nasib baik abah dpt bilik sorg jer.. so, klu nak terbongkang memekak pun x kisah.. tu pasal org yg dtg melawat abah ade yg dtg smpi kol 12 tgh mlm... tp sebenarnye kan, abah lg suke klu cucu dia dtg.. nanti kang, abah suh me kasik hayyan mkn bubur lar.. pastu, abah kasik biskut la kat naufal... huhhu... ntah ler... hr tu, dokter masukkan ubat baru kat abah... nak tgk camner kan.. pastu, system body abah x leh terima ubat tu... ade skali tu, abah dok dlm toilet sepanjang mlm sebab asyik beri2... kesian sgt2... mak ngan no'oi lansung x leh nak tdo sebab x berani nak tinggalkan abah sorg2 dlm toilet... hurmmm.. pastu, dokter kasik abah morfin... so far.. alhamdulillah... setakat hari nih, tgk abah dah ok skit... tp skit jer lar... sebab abah skang ni memang btul2 uzur.. klu tdo pun asyik meracau jer... mcm org tgh berckp tp dia tdo... biler tanye balik, abah pun x tau ape yg dia racaukan... huhuhuu... me doakan abah kuat n dipanjangkan usia untuk tgk cucu2 nye membesar n anak2 nye berjaya... semoga abah dilindungi ALLAH dunia akhirat... aminnnnnnn....


abah senyum jer ms me nak amik gambor nih... hehehehh.... bantal kena lapik ngan kain batik sebab rambut abah dah start gugur... chemo kali ni memang kuat...

nurse kat sini memang best... baik2 jer... heheheh... perasan tak naufal kat tepi tu... hah, bdk nih memang dok melasak kat dalam bilik atuk dia... tu dia tgh dok diam dgr nurse ckp sebab nurse kate nak cucuk dia... hahahahahah....

nurse baru lps amik abah nye BP... tu abah tgh ckp2 ngan nurse pasal ape ntah... owh... pasal mkn n minum... sebab nurse akan masuk bilik abah tiap 3 jam skali.. then tanye ape abah dah makan.. bnyk mane abah dah makan.. same gak minum... pastu, nurse tanye ade buang2 air lg ke takk... hohohohohohh....

me n no'oi... hahahha... keles no'oi... spital dah jd cam umah dia jer... hehehhe... pki bj pun sempoi giler gaban... hahahahahah... yg bestnye, sdmc ni ade wifi... and freeeeeeeee.... syok oooooo... tu yg abah belikan no'oi laptop sebab x nak kasik no'oi boring biler kena dok spital.. tp minah ni pun bukannye main sgt pun laptop dia tu... heheheheheh.... yg best nye bilik abah ni sebab blh nampak sunway pyramid.. klu mlm2 santek ooooooo.... leh tgk lampu lip lap lip lap anak mami... heheheheh...

ape2 pun, me doakan semoga abah sihat dan kembali cergas mcm dulu2... kami sayang abah dunia akhirat... x kisah lah abah garang mcm singa, kami tetap sayang abah....




selamat jalan noris... semoga noris berbahagia dengannya...

salam sumer,


owhhh... sedih... sedih.. x tau nak kabor mcm mane... huk huk huk... budak ni memang baik.. sopan jer... pemalu pun iyer... putih.. cantik... lawor... org melake le kate kan.. eh.. eh... hik hik hik.. tp, jgn buat dia marah.. klu dia marah memang tibe2 jer kuor api... hah... eeeee... tolong amik fire extinguisher jap.. tolong padamkan api cik noris nih... heheheh... nak tau ke saper budak yg me maksudkan...

ini la dia yg me maksudkan.. namanye.. siti noriszarina... asal melaka... uitm graduated... kecik jer budaknye.. tp, klu jln.. pheeewwww... mcm gangster... klu samdol gangster kg dusun tu jumpe noris mesti dia nangis tersengguk2... heheheheh... pakcik2.. makcik2.. ade saper2 yg berminat nak buek monantu.. silo2 lah yo... heheheeh.. lombut budak eh... pandai ngughut tu yg den x thn tu... sodap eh lak aiiii.... maap kan akak yer noris... terhover plak... hik hik hik...
alhamdulillah.. noris dpt offer dr stamford college utk post AL kat saner... semoga noris berbahagia n maju dan terus maju dlm bidang yg noris ceburi.. akak doakan noris berjaya dunia dan akhirat... amin...


*klu ade ape2 masalah jgn malu2 sila la kontek2 akak yer... take care... love u... muah muah muah...


muke tuan rumah yg penuh ngan jer-jer...

salam sumer,

sblm ni pun me ade merungut pasal jer2 jerawat kan.. owhh... skang ni dah makin bermaharajalela dok bertenggek kat muke ni hah... aduh... hangin sungguh lar... klu kuar kecik2 halus x per la jugak kan.. ini hah, kemain besau lagi tau... klu tergonyoh skit... auuuwwww... sakit sungguh... hurmmm... x tau la nak pki product ape lg dah nih... ke, hormon yg tgh x btul skang nih... haishhhh... nak try minum susu kambing higoat HR marketing plak lar... mane tau kulit berubah menjadi halus mcm kulit kambing semulajadi... hehheeh... sengal... sebab adik me minum susu kambing ni and her skin face turn to cantik licin mcm telur rebus... hehehehhe.... nak cube gak ar...

muke lebar bulan penuh yg dilitupi jer2... haishh...

bersama anak bujang tercinta... hahahah... rase2 nye pasni nak kena pki topeng H1N1 kot... kasik kaber itu jer2... hehehheeh....

asal nampak kurus ek muke me waktu nih... huhuhuuu... mungkin tudung kot yg memainkan peranan... hahahahah....



from india... with love...

salam sumer,


wahh... kemain jauh lg ekkk... india mari... heheheh... nak bgtau nih kepochi sungguh lar.. me dpt sesuatu dr india... ni btul2 punyer india tau... bukan little india yg kat brickfields tu... ngengengenge.... smlm me blik umah mak jap.. pastu mak kate ade kain kak jue jiran sblh umah mak kasik.. ups... sekali tgk kain sari da... heheheh.. suke2... ekceli, kak jue ni baru balik dr india.. lamer woo dia blik saner.. ade la dlm sebulan kot... sebab india tu tanah tumpah darahnye... hik hik hik... lgpun, parents kak jue n sedare mare dia n suami dia memang ade kat india.. sblm blik india tu kak jue ade bgtau yg dia dah 30 thn x blik india.. hah... cer bayangkan... baper lame x ngadap mak bapak kan... tp, kak jue ni org lain yg bela dia dr kecik n bw dia masuk mesia... tp x per la kak... sy suke dpt kain sari lawo2 gini... heheheh...

sorry ek sebab quality gambor x santek... pki camera henpon sajer... kalernye adalah kaler purple biji kundang... klu x tau... sile gugle sndr... tp bukan kaler indigo tau...

biler tgk cenggini dah rupe kain songket pun ade... blh dpt sepasang baju+kain n sehelai baju shj... ok la tu kan...

tengok lar tu... kemain panjang lg kain sari nih... empat meter tu... heheheheheh... jenuh jugak la nak lilit2 kat bdn... perasan konon2 kajol kojol heheheheh...

naufal... kamu ingat ni kain selimut ke... bukan main suke lg dia dok bergulung dlm sari tu.. sebab kainnye sejuk jer....

bile 2 hero dah bergabung... mummy x leh nak buat ape2 dah... heheheheh... tgk jer la kelaku 2 beradik nih... hayyan lg best... bile kite nak lipat jer dia sebuk dok ngejar kain... heheheheheh....


*kain ni me dpt percume ye.. x yah kuar se'sen pun... owhhh... bahagia... thanks kak jue belikan sy kain yg santek ini.... yeay... blh buat bj raye....





Thursday, June 24, 2010

hayyan owh hayyan...

salam sumer,


hehehehe... alhamdulillah... hayyan dah genap setahun tp mummy baru hegeh2 nak update... suke sgt... x tau suke sebab ape... mungkin sebab hayyan dah besar n me rase seriau bersalin dulu dah makin hilang... hurmm... kekadang tu ade gak teringat2 pasal kelahiran hayyan... rase mcm... "dokter, tolong belah perut sy cepat sebab sy dah x kuat nak meneran berak baby keluar"... blh x mcm tu... ape2 pun, alhamdulillah sebab semuanya selamat...

skang ni kan, hayyan dah blh

- berdiri sendiri tanpa bantuan... hehehhehe... comel sebab tertonggeng monggeng dia nak bangun

- masih lg jln2 jatuh... tp dah bnyk langkah dah... heheheh.. mungkin hayyan ni jenis penakut kot...

- dah pandai pegang botol susu sndr.. since dr 7-8 bln dulu... hehheeh

- dah pandai sebut aba.. aba.... abang la tu kot kan... heheheh.. pastu ske sebut ade.. ade... huhuhu... bnyk ong la ini budak...

- sgt susah nak pkikan pampers n baju...

- suke main air.. klu dah mandi tu mesti nak lame2.. klu kite amik cepat2 mesti nangis meronta2...

- suke kacau abg naufal.. x kisah la klu abg tgh main or tdo.. memang hayyan suke sgt2 nak kacau abg dia tu... kesian abg.. tp abg cool jer.. plg kuat pun dia ckp ngan adik dia "hayyyaaaaannnnn... jgn kacau abang yaaaaaaaahhhhh...." sgt2 comel yer... heheheh

- merangkak dgn laju laju dan laju... susah nak kejar... sebab me pun same merangkak... gagaggagag....

- dah pandai pok amai2... 10 bln

- dah ade gigi 4 btg... 2 atas.. 2 bwh... gigikapak2batangkatatas

- dah pandai panjat tangga... segala bnda dia nak panjat

- masih bf tp campur2 la kan... tp kan, hayyan ni klu me ade jer mesti dia x nak nyusu botol...

- suke geget mummy... owhhhh... memang sakit yer... slalu gak hayyan kena puk2 ngan mummy...

- suke makan... ape sajer hayyan suke... tp me agak2 jugak la kan klu nak kasik dia mkn pun...

- suke menjerit n menangis... klu menangis tu dah mcm kena pukul jer... siap sedu2 lg... owhhh... hayyan sungguh manja...

-suke isap jr... pastu, klu minum susu suke kumpul penuh2 dlm mulut pastu, biar susu meleleh kat pipi... owhhhh... geram tau...


hurmmm... bnyk lg nak update pasal hayyan ni... tp, ni jer yg ingat... hahhhaha.. x per, nanti me hapdet lg pasal hayyan ekk... yg pasti, hayyan dah makin melasak ligat dah skang nih... penat sgt...



luahan rase sakit hati...

salam sumer,

sblm me buat n3 pasal anak2 me... rasenye, elok lah me hamburkan rase amarah yg dah x terbendung lg nih... memang bengang sgt2... walaupun x der kena mengena tp sebagai manusia prihatin me rase perlu utk me bersuara... me marah sgt2 sampai kaki tangan sejuk gigil2... pastu, dada pun rase menggelegak jer... hurmmm.... dia ni memang suke up kan dr sndr.. x kisah la kat mane pun... mungkin itu tabiat dia... me bukan cemburu atau ape2 pun ngan dia.. cume me n my frens x ske ngan cr dia dok ske up dr sndr.. pdhal, x der ape pun yg me rase ade pd dia yg perlu dia bangga kan... itu pendapat me n lebih tepat lg kwn2 me yg memang dah kenal lame ngan dia... ade sajer bnda dia nak attract people to be on her side... owhhhh.... tolong lah... tolong lah jgn jd begitu terdesak skali... one of my fren, memang bengang sgt2 ngan dia sebab this lady suke nak memprovoke org utk gaduh2... owhhh... tolong jgn begitu... x tahu lah ape masalah dia... ske nak blame itu ini... bengang sgt...


Tuesday, June 22, 2010

mcm mane nak hapdet blog nih... huhuhu..

salam sumer,


sila beri pendapat yer ade ke yg nak share nih.... me nak hapdet pasal hayyan.. tp, skang ni dia dok wat perangai plak.. td elok jer main2... huhuhuh... sgt menguji kesabaran betul la budak kecik ni... bile nak tukar thn ni mcm2 perangai dia buat.. klu x, dia diam jer.. dok leka main ngan toys dia... huhuhuhu... mcm mane nak kasik dia leka blik ekk... maknanye tekun la bile buat sesuatu perkara tu... huhuhuhu....

*me coti hr nih... nak hantar hayyan pi jab setahun...

yeay.. nufa'il hayyan dah setahun... alhamdulillah...

salam sumer,


alhamdulillah... nufa'il hayyan dah genap setahun hr nih.... syukur sgt2...

selamat hari lahir hayyan...

mummy.. daddy... abg naufal... and semua... sayang sgt kat hayyan...

kami doakan hayyan yg terbaik dunia akhirat....

sayang sgt2 kat hayyan....




Monday, June 21, 2010

macaroons... rase ape ekk.. sedap ke...???




salam sumer,

huhuu... sedap ke macaroons ni ekk... tgk rupenye santek jer... veri de kalerful... sebabnye, tgk kat blog ni ngan blog ni mesti ade citer pasal macaroons... teringin gak nak rase.. sedap ke idak ke kan.. huhuhhu... nanti nak ajak enche' fizu pi jln2 carik macaroons lar.... ade sesaper pernah rase tak... hurmmm... ape ek rasenye... abg mursz kater macaroons ni manis jer.. tp manis mcm mane ekk.. lemak manis ke.. manis berkrim ke... huhuuhuh... enche' fizu, jom lar kite pi memburu macaroons... huhuhuuh...







p/s > ade saper2 ke yg bermurah hati nak blanjer me macaroons... huhuhuhhu....

nak tau tak.. td kan...

salam sumer,


heheheh... nak tau tak... hurmm... tdkan me ke MTAR memorial tun abd razak sebab nak check scanner n ade discuss skit ngan vendor.. pastu, dah selesai sumer hal me singgah jap kat tangling... huhuhuu.... ikan bakar kat situ sedap wooooo... eh... ikan bakar mcm biase jer... air cicah asyam nye tu... heheheh... memang best... ms tgh sibuk2 nak pilih lauk tu mcm tetibe jer ade sorg lelaki ni dok berdiri kat sblh nak ukur tinggi ke hape... me buat x kisah jer lar.. pastu, tertgk la muke dia kan.. eh.. eh.. ali terra rossa la... huhuu... hensem la plak biler tgk live mcm nih.. klu tgk kat tv x der plak mcm ni ghupenye... rambut dia panjanggggg... hehehehe... kulit pun putih bersih jer... x der la selebet kan... heheheh... dah itu jer nak bgtau... heheh... bubyes...

selamat hari daddy... abah... ayah...

salam sumer,


dikesempatan ini w/pun dah terlepas tarikh me nak ucapkan SELAMAT HARI BAPA kpd suami me, NADZNIN HAFIZU yg telah banyak membantu me disaat susah dan senang.. bersabar dengan karenah me n kegarangan me.. hehheeh.. ye me sgt garang... mcm singa kata nya...owwwhhh... sabar melayan karenah anak2... abg, walaupun hidup kita x mewah tp abg mampu penuhi impian kami... terima kasih kerana menjadi suami, daddy, teman, sahabat yg sanggup susah n senang bersama... thanks sayang...

we love you daddy...

selamat hari abah utk abah me hashim yaakob.. kami doakan semoga abah cepat sembuh n dpt blik umah mcm biaser.. terima kasih kerana membesarkan, menyekolahkan dan ajar org ngaji smpi berbirat kena sebat hingga jd manusia berguna.. terima kasih abah... huhuhuu... seminggu dah abah dok sdmc... utk ayah mertua ningal md diah me plak, selamat hari ayah... semoga ayah kekal sihat dan murah rezeki... terima kasih diatas segalanya... jasa abah n ayah x kan kami lupe smpai bile2 pun....



Friday, June 18, 2010

kapten mohd farid ismail..... dah selamat kawen....

salam sumer,


sajer jer nak mention kapten tu.. mane tau terlekat kat anak2 me yg hero tu... heheheh... amin... jom layan gambor jom...

pengantin baru sampai... terus berarak bawah pedang...

sebelum lalu kat bwh pedang ni, dorang kena kawad dulu... kawad pengantin kot... hehheeheh...

cousin me susah sgt nak senyum.. sebab dia suke sengih...

btul tak me kate.. dia memang suke sengih... ms ni dah masuk dlm umah na nak bersanding.. pastu ade la acara renjis2 dipilis bunge rampai... hehehhe... sorg pun x berani nak mule sebabnye, kiri kanan sepanjang pelamin tu abg2 kapten dok berkawal... hahahha...

ini bapak pengantin... adik kepada mak me... pakcik bongsu ayahchik kpd me... hehheheh... kaya dah skang nih.. anak2 ayahchik sumer dah berjaya... yg sulung farid dah jd kapten, angah plak dah jd cekgu yg last, fatin plak tgh tunggu nak fly ke ausie... huhhu... bagus2...

yg ni plak mak me... tgh tepung gomak tawar kan pengantin... si farid tu dok menyengih jer memanjang.. yg pengantin pompuan pulak muke masam cam cuke.. huiii.. x tau nak senyum ke cik kak hidayah....


semoga perkahwinan mereka kekal ke akhir hayat...