: : jom jadi kawan2 sy jom : :

Monday, May 31, 2010

bengang sgt2... dah la perot lapar...

salam sumer,

hurmmmm... x tau nak kate ape dah nih... bengang di tahap yg maksimum dah nih... huhuhuuhuu... nak tau citer tak??? td me pg beli lunch tapau kat precinct 9... ops.. terjumpe plak ngan senior.. kak ina.. hurmmm... kecik molek lg makcik nih... heheheh... ok back to the story mory morning glory kate tgh bengang kan... me beli nasik kat gerai hujung skali sblh gerai mee rebus.. klu saper2 yg pernah beli nasik kat situ mungkin tau abg yg jg gerai tu agak kerek orgnye memang pun... x kisah la kan pasal tu.. muke bengis jer... pastu, x agak2 nak sound org sebab td me kena sound ngan dia... sebelum ni pun kwn me dah pernah kena sound ngan dia gak... huhuhuhuh... me tapau nasik pastu kuah asing takut nasik kembang sebab nak mkn lambat... me mintak plastik kecik sebab nak amik kuah jer pun.. pastu dia kata plastik kecik x der, amik jer plastik besar.. ok, fine... dah tu, dia siap sound lg.. nak tau dia sound ape... 'ambik kuah tu baik2 skit.. jgn tumpah2, kotor2... klu kotor plastik tu sy x nak ikat'... wah.. kemain keleeeeessssss lg sounded nyer tu... huhu... dpn org ramai plak tu.. x per... sebab me mcm mls nak amik port sgt... pastu, me dah byr sumer n nak amik nasik tu, me tunjuk la kat abg tu me nye nasik yg mane satu.. pastu, dia bleh kata bukan plak.. dia pi amik nasik bungkus yg lain.... hurmmmm... jap td me nak mkn nasik la kononnye.. bukak2 jer.. tgk bukan me nye nasik.. sebab, me amik nasik lauk ikan bawal kicap, taugeh kasar n sambal blacan skit.. yg me dpt nih, nasik ngan lauk ayam kurma... hohohooo... hati panas dah nih.. sebab, klu mcm tu mesti nasik org lelaki... wawawawawa... dah la aymnye besar gabak... huhuhuu... hangen jap... hurmmm... terpaksa gak la me telan.. pdhal hati ni x rela nak mkn... lapar nye pasal, bedal jer lar.. tp me x habes pun mkn... sebab, me kureng klu mkn x der sayur nih.... huhuhuu...


*esok me nak pi blik kedai abg tu me nak sound balik kat dia.. nak tgk ape plak dia nak balas... huh...




Thursday, May 27, 2010

saya rindukan seseorg... rindu sgt2...

salam sumer,


yups... sy rindu sgt2 pada seseorg... x tau la ade peluang ke tidak utk jumpe ngan dia semula... semoga ALLAH ketemukan sy dgn dia.. nak sgt2... rindu sgt2... air mata dah jatuh mcm hujan.... bile agaknye sy dpt jumpe dgn dia... walau dlm mimpi.. sy nak sgt2... rindu yg x dpt nak thn2 lagi nih.... klu la sy dpt jumpe dia, sy akan cerita sumer pd dia... tentang dr sy... tentang anak2 sy... tentang keluarga sy... tentang abah... mak... tentang semua lah... mesti dia pun rindu nak borak2 ngan sy... pastinya dia juga rindu utk tahu semua perkembangan kami... owhhhh.... syahdunya jika sy dpt bertemu dgn dia semula...

sy akan peluk dia kuat2 x nak lepas2 dah... sy akan pegang tgn dia erat2.. tp, mampukah sy... semuanya dengan kehendak dan izin ALLAH swt...

saat ini sy sedang mendengar lagu kegemarannya.. siulannya sepanjang masa... x kira susah atau pun senang... kau abadi srikandi cintaku... itu lah rangkap berhantu bg sy... owhhh tuhan.. KAU perkenankan lah permintaanku ini...



mode* sedih... sebab terlalu... tersangat2 rindu pada 'dia'....



Wednesday, May 26, 2010

ada masa kite perlu berterus terang

salam sumer,


buat ms ni me rase sgt2 kecewa... frustrated sgt2... x der mood... tp, x der la sampai wat muke 18 kerat... huhuuu.. tp, memang frustrated sgt2... x der kena mengena ngan opish... hanya diri sndr...


benci tau biler ade perasaan x besh mcm nih...

biler naufal berkata2...

salam sumer,

heheheh... budak bushuk masham tambah masham klu lps main ni kan klu dpt berckp dah mcm bertih goreng... ade jer bnda dia nak kata... ni antara perkataan yg kuar dr mulut naufal... cuber teka ekk...



KETE'OT


hehehheheheh....

nanti me hapdet lg perkataan2 dr naufal... suke2 jer... bile naufal dah besar nanti blh la dia tau yg dia pernah created words tu... heheheheh...

*hint : mummy... nak kete'ot...



Tuesday, May 25, 2010

: : If Life Is So Short : :


"If Life Is So Short"

Isn't it funny how time seems to slip away so fast
One minute you're happy, the other you're sad
But if you give me one more chance
To show my love for you is true I'll stand by your side your whole life through

[Chorus:]

If life is so short
Why don't you let me love you
Before we run out of time If love is so strong
Why won't you take the chance
Before our time has gone
If life is so short, if life is so short
Love is a word that explains how I feel for you
And when you're in my arms, all my dreams come true
And when you're not around
You can't hardly see
These tears that I'm crying now are for you to be with me



x baik tau...

salam sumer,

td bersembang dgn kwn lame... hurmm.. x sangkakan dah 15 thn sy x jumpe dia.. cume borak kat tepon jer.. itupun, berthnnnnnnnnn baru dpt ckp... heheheh... tp x patut la bile dia kata sy mcm ewok... huhu... nak tau ewok tu mcm mane... hurmmm...

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

ewok.. rendah & bulat... tp cumellsssss kan... hahhaah... dia x nak mengaku me cumels la tu.... wakakakakak... tu pasal dia kata me mcm ewok... hahahaha....



Monday, May 24, 2010

tanggungjwb seorg abang..

salam sumer,

hamboi... x agak2 kan... naufal baru nak masuk 3 thn dah nak serah tanggungjwb bagai apekah.. ok la tu, setidak2 nye melatih naufal jd abang yg bertanggung jwb dan berdikari... alkisahnye, pg td me hantar 2 beradik tu g bbsitter biasenye daddy n atok yg hantar sebab daddy x sihat... bile smpi2 jer me pun hangkut la budak berdua tu.. hayyan mcm biase dah tersengih2 kembang tgn nak suh dukung.. abg plak dah pandai masuk umah sndr bagus2... senang kejer mummy... sblm ni kak milah bbsitter ade bgtau yg naufal x kasik bdk2 kat umah bbsitter kacau hayyan... alar, budak2 biaser la kan... and pg td me dah saksikan kejadian sebenar... huhuhu... ade sorg budak nih umar pi usik hayyan dok usik2 pipi jer pun... pastu, dtg abang naufal pi marah dak umar tu.. kesian plak me tgk nye... marah yg konon2 'jgn kacau adik sy'... hamboi... naufal siap kata ape tau... 'umar, jgn kacau hayyan... pg main saner sambil jr point kat bilik.. pg tdo'.... hahahah... ape da abang naufal nih... garang x bertempat...

wahhh... bagus2... kecik2 dah nampak ciri2 pemimpin dalam diri naufal... ada bakat jd pemimpin insyaALLAH ni nanti... aminnn....

ms jln2 kat giant BK5... heheheh... nak sgt naik keter nih... nasib baik mummy ade coins.. klu x terpaksa la mintak sedekah tukar kat kehepsi...



*abang naufal... jg adik hayyan elok2 yer... jgn nakal2 tau... pastikan abang n adik jd manusia berjaya dunia akhirat... mummy n daddy doakan....

korang rase pelik x iklan tu..

salam sumer,

heheh... x abes2 citer pasal iklan kecantikan nih... heheh... kali ni iklan kat astro plak.. skang ni kan ke demam musim H1N1 bola FIFA... so, iklan nye pun bnyk la kat tv.. plg besh, iklan kat astro... huhuhhu... tetibe jer player tu tumbuh bulu mcm bangla satu badan.. pastu ade yg siap leh terbang tumbuh sayap mcm burung pun ade... scary movie btul lar... klu lar ade btul2 manusi mcm gitu, me la org pertama dr belakang yg lari dulu... hehheh... nanti korang tgk la sndr iklan tu ekkk... heheheheh...


*x reti la nak donlod dr youtube.. korang klick jer la kat sini



Saturday, May 22, 2010

ape perasaan korang klu tibe2...

salam sumer,

wahhhh... kemain gitu tajuknye.... wakakakka... btul la tu... ape perasaan korang klu tibe2 korang jumpe org yg pelik2... haishhh... rase mcm nak lari laju2 mcm kena kejar hantu pastu jerit kuat2... silap hrbulan, org lain yg dok kata kita pelik kan... hehhehe....


takut tak korang klu tibe2 jumpe org2 mcm nih kat tgh jln klu tepi jln pun same gak huhuuhu... ms mule2 me tgk iklan digi nih, rase mcm takut pun ade... seram pun ade bkn ngade2 ek, tp kenyataan.. sebabnye, me akan imaginekan org2 mcm ni ade.. heheheh... w/pun hanya iklan semata... hhehehe... mule2 org kuningkunyit.. skang nih org belang2dah mcm mat kacau pun ade kan... macam2 la DIGI nih....


selamat 11 bulan nufa'il hayyan...

salam sumer...


heheheh... suke sgt sebab hr nih hayyan dah 11 bulan... sekejap jer ms berlalu kan... tinggal lg sebulan jer lg nak cukup setahun.. ape2 pun abg naufal, mummy n daddy sentiasa doakan kebahagian, kejayaan dan kesihatan adik berpanjangan dunia akhirat... semoga adik membesar dengan kejayaan dan rahmat ALLAH dunia akhirat... aminnnnn.....


Friday, May 21, 2010

wahhhh... kejap nye waktu berlalu.. tibe2 jer dah...

salam sumer,

hah.. gitu lar klu dah khusyuk tawadhuk wat kejer.. sampai x sedar wak tu berlalu dgn pantas skali... ecececec... konon la rajin nau wat kejer... kikikiki... hr ni opis me sunyi sepi jer.. x der bunyi shimot org nyanyi2... bunyi org godak buat air pun x der gak.. hurmmm... mana depa pi ekk... owwhhh.. sajer wat lupe.. dorg g MPH One Utama... ade launch ape ntah.. lupe plak nampak nau dah tua kan.. buhsan tau.. sebab kitorg x ramai pun kat opis nih.. tp x per lar... kekadang sunyi2 ni pun best jugak kan... hurmmm.. ape kate survey... wakakakak....

depan x der org.. blakang lg lar x der org... huhuuu...

kesian budak dlm gambor nih... roomate dia x der... sulie, ko boring tak???
ini gambor lame ek.. google dlm drive

ha.. tu.. tu atas tu... alar.. dlm frame kecik totet tu... hah... itu la peneman me.. tp, x bleh nak ajak sembang da.... hahahahha


*ptg nih nak blik umah mak... tdo saner.. yabedabedu... agak2 jd tak FIL me nak wat BBQ esok... hurmmm... sedap jugak kan grill2 nih... hehheeh...


update hayyan

hye sumer... nama sy nufa'il hayyan... sy suke sgt klu daddy dokong sy...

salam sumer,

wahhhh... kemain lg hayyan kan... siap nak kena hapdet plak pasal awak ekk.. x per2, mummy kasik peluang kat awak yer... name pun blog utk anak2 me kan... heheheh... ok2, me dah start nak merapu meraban... jom kontiniu... hehhe... esok 22may10 hayyan genap 11 bln mummy nih poyo jer lebih kan.. weh.. suke x terhingge nih... jap2 nak col org jap nak col nurse kat KKM Bt 14, nak tanye buku rekod hayyan dah jumpe ke blom... yups... me terhilangkan buku rekod biru hayyan yg rekod pasal imunisasi sumer tu.. x perasan plak ltk mane.. haissshhhh.. dah tua dah mummy nih... hadoii.... hurmmm... marapik lagi... okies.. jom2 hapdet skali dr hayyan umur 7 bln hingga skang... hurmmm...

- hayyan dah pandai berdiri sndr.. tp paut pd kerusi la kan... hikhiikhik...

- dia dah pandai jalan tatih2.. 4-5 langkah pastu jatuh... heheheh... klu paut kat kerusi tu laju jer jlnnye... heheheh...

- botol susu pun dah pandai pegang sndr bagus anak mummy, senang mummy nak membute...

- dah blh mkn nasi lembek benyek dah skang nih... blh share lauk sup x pedas ngan abg...

- pandai merajuk.. klu dia menangis tp me buat x kisah jer, nanti panjang la nangisnye... siap berlagu2 nasyid lg tu... heheheh...

- suke mkn biskut... kasik jer la biskut ape pun, memang dia akan mkn punyerrrrr... tp, me elakkan kasik biskut masin2 tu... x bagus kannn....

- dah ade gigi 2 btg kat belah bawah

- dah pandai panjat tangga hasil didikan dan panduan abg naufal... klu biarkan mau smpi tingkat 3 si hayyan naik.. hadoiiiii....

- sgt2 manja...

- dah start FM tp masih kekal BF... alhamdulillah...

- agak pendiam.. tp klu dah start mengamuk, abg naufal pun lari... heheheheh...

- best partner ngan abg naufal...

- x hisap puting n x ader bantal busyuk.... x tau la akan dtg nanti kan

- suke sengih2 mcm kerang busuk... heheheh...

rasenye, itu jer la kot buat ms nih.. nanti klu me tgk ade lg penambahan, me hapdet kat sini jer la ekk... heheheh....

jom.. jom... sy nak ikut mummy g giant... mummy rajin bw sy n abg g soping... heheheh...



aksi terbaru dari nufal'il hayyan...

salam sumer...

gambor nih me amik pg semalam... sebabnye mcm lawak jer tgk bdk kecik nih tdo... heheheh... hayyan klu tdor suke memerap mungkin sebab masih BF... so, dia memang slalu jer nak pastikan yg me ade kat sebelah dia.. tp biasenye klu pepagi me memang dah x der dah kat sblh hayyan... mane x nye, pepagi bute dah g masak lauk pauk utk bekal naufal n hayyan kat umah bbsitter... hehehh.. alar.. bukan susah pun lauknye, sup aje pun.. x kisah la sup ape2 pun kan... janji sup... heheheh... senang kan...

eh.. hah.. kan dah tersyasyul plak... ok ar, jom kite tgk aksi budak kecik ni tdo... heheheh...

hamik... bulat comer jer b*n*o* hayyan... heheh... ops... tompok air sebelah hayyan tu kesan dr ketumpahan susu yg x sempat dikawal yer... buat2 x nampak dah ler

aksi dr jauh plak.. td x masuk kepala.. ni dah masuk kepala skali dah... heheheh...

aksi dr tepi sisi plak... heheheh... tgk la tu... kemain sedap lg hayyan membongkang... hehheeh....

yg ni plak aksi abg naufal n daddy plak... daddy kemain lg berselimut.. abg plak togel x dor selimut... klu nak tau, kitorg mummy n daddy dah jenuh dok selimut budak2 nih... tp memasing x ske selimut.. pdhal selimut comforter tu sejukkkkkkkkkk jer tau... mesti korang perasan knp naufal tdo pki suar katok pendek kan... heheheh... abg naufal ni klu dpt main, abes peluh lencun kuyup satu badan.. tu yg dok tukar baju sblm tdo tu... hehehhe....



tetamu di hospital...

salam sumer,

alhamdulillah.. abah dah selamat blik umah... abah blik hr rabu ptg lps wat chemo... hurmm... sepanjang abah dok kat spital memang ade jer tetamu yg datang.. agak selesa bg abah sebab abah dok bilik single... so, x der la mcm terase mengganggu patient yg lain... hurmmm... senang gak sbnrnye bg abah utk ke toilet bagai sebab abah ade strok... so, segala keperluan perlukan bantuan.. hurmm... plg best hr ahad lps mati la citer dah basi sebab my cousin dtg dr bidor... heheheh.. lamer dah x jumpe ngan dorg.. pastu, my cousin yg baru lps bersalin pun ade gak.. anak dia dah 3 bln baru hegeh2 kitorg nak jumper jgn contohi sy.... heheheh...

naufal memang manja ngan opah... tgk lar tu... yg tudung purple tu wife pakcik me bini baru ganti tmpat arwah makcik me... baik n lembut orgnye...

yg tudung kelabu tu cousin me.. satu tmpt kejer ngan mak tp kami jarang2 jumpe busy bee katanye... tgh berusaha utk ber'anak' pinak
owhhh... ade yg x knl ke ngan minah senget tu... yg tudung hitam tu adik me yg perasan comel... yg baju putih tu plak cousin me namanye alya nurfarzanah alia

hah... yg berdiri tu buah chenta hati me... knp pki no. 27...?.... konon2 mcm umur baru 27 la tu.... hehehehh... yg tudung hitam tu plak MIL me...

hah... ini la cousin me kakak kpd alya... tu yg dlm stroller baby baru satu jer pun dia la tu... hehhe.. nama baby... mohd hanif hadif... sweet kan namenye...


ok.. me dah x tau nak citer ape... nanti2 la me update lg ekkk... heheheheh...

*kualiti gambor amat2 x santek sebab snap pki belekberi jer... huhuuhu... kaput kan...




Monday, May 17, 2010

hospital dah mcm hotel plak...

salam sumer,

sabtu lps abah masuk hospital lg.. sebabnye, bleeding.. darah kuar kot dubur abah... kesian sgt... dah bnyk darah kuar... ekceli darah tu dah kuar dr hr khamis lg... tp abah thn x nak pi hospital.. last2, mak bwk gak abah pi hospital... hurmmm... sepatutnye abah kena wat chemo hr ni, tp disebabkan abah kena tambah darah, so chemo kesian kat abah kena wat esok jer... harap sgt abah terus kuat utk wat chemo sebab ni dah round ke-3 abah wat chemo.... ms mule2 wat chemo tu, abah ok lg.. tp penat la kan... rambut pun x gugur.. pastu, bile 2nd round abah wat chemo, rambut pun dah start gugur.. muke n bdn jd sembab... abah lemah jer... pastu, bdn pun rase panas n x selesa... x tau la kali ni mcm mane plak... me doa sgt2 supaya abah dpt bertahan kuat semangat...

abah tgh terbaring jer... penat sgt...

my sons with their makcik n opah...

makcik kebulur sebab seharian x mkn... dok tunggu abah kat emergency smntara nak masuk bilik... hurmmm... sian kat makcik gak... buat ms nih, my sister makcik n my mom or my adik faiz gilir2 jg abah kat spital...

tuan rumah dgn satu2 nye adik fomfuan nye yg x berape nak gediks... heheheh...

nurse tgh check abahnye wayar2 yg kat bdn tu... x tau nak panggil ape.. tp berselirat wayar... ngan wayar BP lg.. ngan wayar darah lg.. ngan ubat drip nak stop bleeding lg... huhuu... kesian sgt2 kat abah...

ms ni abah tgh tdo... lbh kurang dlm kol 9++ kot... tgh masuk darah... perasan x bag hitam yg tergantung kat tiang tu... itu la darah yg masuk kot bdn abah... ngeri sgt2 sebab darahnye kaler merah hitam pekat...


HAPPY BELATED 59th BESTDAY TO

OUR BELOVED ABAH

KAMI DOAKAN ABAH PANJANG UMUR.. MURAH REZEKI... SIHAT SEJAHTERA & DILINDUNGI ALLAH swt DUNIA AKHIRAT...

KAMI SAYANG SANGAT2 KAT ABAH


*semalam 16may hari laher abah yg ke-59 thn... semoga abah terus kuat n tabah...

Friday, May 14, 2010

pakai keter besar tp b*d*h melantun2...

salam sumer,

saper ade lalu kat hiway LDP puchong... hurmm.. lalu dpn tesco.. depan ioi mall tu... aduhh... angen jer tau bile nak balik skang ni.. mane x nye.. jln jam nauzubillah... dah la jam, siap dorg tutup jln sumer... mcm la cara gitu leh kurangkan sesak... dah la ptg smlm hujan.. dah tentu2 la jln licin kan... cer korang bayangkan, me kuar dr tol puchong selatan ala, tol yg nak ke putrajaya tu dah start nampak keter benti2 nih... hurmmm.. x kisah la kan sebab ingatkan jam skit2 jer... ghupe2nye, jln jam sampai ke ioi mall tu hah... adoi.... dah la bwk keter manual.. hurmm... tawakal jer la kaki x cramp... yg me hangen sgt tu, keter 2 yg x reti2 nak 'q' nih.. suke suki jer potong line org.. yg keter tu pun satu hal... bw mengalahkan kure2 plak tu... kat dpn dia punye la kosong baekkkkk punyer... cer tgk kat blakang... hamik... berderet keter beratur... me tgk dah mcm org dok bw keter pi bersiar2 tepi laut jer...

pastu ade satu keter nih... hurmm... spv la kot... blh ek dia bw keter ketgh ketepi... alar.. yg dok kat tgh line tu... wahhhhhh... hangen dah ni satu bdn... pastu, dok main2 brake.. ape dia ingat dia sorg jer ke yg byr roadtax... ape dia ingat keter dia jer ke yg plg mahal... huh... dah la jalan jam giler... dia bleh plak bw cam org mabuk todi... me nak potong pun x bleh sebab dia dok kat tgh2 line... last2, me tgk line clear sumer, me pun dok potong dia kat blh kiri.. nasib la kan.. nak potong blh kanan dah x blh... ingatkan org tue yg bw me still blh timbang rase lg... ghupe2nye, couple dok baekkkkkk nye beramasmesras dlm keter tu... hurmm... mcm ko sorang jer ade keter kan...


itu la dia keter yg x baper nak cerdik tu... tgk jln dpn dia.. lengang giler kan...


akhirnya... sy x ketakutan lg... huahuahuahua...

salam sumer,

heheheh.. me nak bgtau nih... me dah berjaya renew lesen keter... wakakkakka... matila klu ade jpj yg bace... setelah 1 bln ++ me bw keter tanpa lesen... wakakakka... selama x der lesen tu me wat kering jer bw keter.. nasib baik... alhamdulillah me x kena thn sepanjang x der lesen tu... syukur sgt2... tpkan, me pernah gak terlalu kat roadblocked gy jpj ngan polis... gagagag.. ms tu memang x tau nak buat ape dah... muke pun agak2 pucat kot.. tp kena la kaber lbh2 skit kan... heheh.. nasib baik lps... buatnye kena thn, x pasal2 me jd artis jap.... wahhhh...



Thursday, May 13, 2010

ape yg ko mencarut nih...

salam sumer,

heheheh.. sengal jer kan n3 tuh.. hurmm.. memang rase nak mencarut makihamunsumerade... nak tau sebabnye... hurm.. biarlah rahsia dah tau rahsia watpe nak kecoh2... malas sebenarnye nak amik port bnda2 nih sumer.. sebab, mcm x logik jer bnda2 nih... lantak lar... ade me kesah... wakakakakak... sengal thp ubi keledek btul lar.. tpkan, klu btul ubi keledek ape salahnye kan.. sedap tau... ape tu, sweet vitato... keluaran terbaru FAMA... hurmm.. kaya dgn beta karotina btul nih x tpu... itu pun lps me tgk tv.. klu ubi kayu pun sedap gak.. nak lg sedap kan, sebelum digoreng ubi tu korang rebus dulu.. tp jgn kasik empuk sgt... lite2 jer... pastu, potong panjang2 gitu n gaul ngan garam + kunyit... goreng mcm biase.. sedap sgt2... pdhal baru mkn smlm.. itupun k.cimah yg buat wakakakakak... hah... kan btul, me dah start mencarut.. sebab paler otak dah tepu... blik dr MTAR, tibe2 sumer dah tader... sengs..... x per, kat umah ader streamyx... blh online... hehehhe...

ingat mlm nih nak masak lar... hurmmm.. tgk lar klu rajin.. agak2 klu me masak nanti me tempek yer...

Friday, May 7, 2010

susu oh susu...

salam sumer,

ni kisah pg td.. ms ni me baru jer lps masakkan lauk anak2 utk bwk ke umah bbsitter... heheheh... klu nak tau, me hr2 masak sup utk naufal n hayyan.. sebab, kat umah bbsitter x sediakan makanan utk bdk kecik... klu dah besar tu lain citer la kan.. sebab bdk besar dah blh mkn mcm2... heheh.. mcm naufal nih, klu dia dah terasa pds jer memang dia tolak tepi je la makanan tu... hehehh... ops.. dah terlajak jauh dah ni.. ape da...

biasenye kan, klu pepagi subuh cenggitu naufal n hayyan akan start merengek nak susu... sebagai mummy yg amat2 prihatin, me dah siapkan awal2 susu utk budak berdua tu.. heheh.. daddy pun senang skit kejer dia.. klu x, daddy kena tdokan hayyan.. hurmm.. hayyan ni plak jenis manja... dia nak tdo atas badan daddy dia... mungkin nak rase panas kot... x pun hayyan rase selesa.. klu abg plak, senang jer.. dok golek2 dok cr tempat sejuk... jom layan gambor dua beradik nih menyusu...

si abg memang kuat minum susu.. klu mkn nasik pun mesti dia mintak susu jugak.. susah sgt nak kasik dia minum air masak.. org kata, klu tgh tdo tu mamai kasik jer minum air masak... tp mamat ni blh sedar klu kite sumbat air masak kat mulut dia tu...

adik hayyan dah minum FM.. sebab mummy dah kekurangan susu... tp, klu mlm2 biasenye me memang BF hayyan... klu hr cuti pun biasenye BF kan dia jugak... tp hayyan dah pandai geget... sakit giler tu

2-2 khusyuk minum susu... hehehhe... abaikan sarung bantal yg caca marba itu... adik ngan abg pki botol avent.. memula tu pening gak la bbsitter dorg nak bezakan.. lame2 dah ok dah... sebab botol hayyan kelabu skit BPA free pastu puting hayyan n naufal lain2... hehehhh...

comel kan gambor nih.. 2 beradik seronok jer minum susu... mummy n daddy sayang kat abang n adik... mummy n daddy doakan abang n adik dilindungi dan diberikan ALLAH kejayaan dunia & akhirat... amin...

WAWA 5TH BESDAY GIVEAWAY : : SENYUMAN PALING MENAWAN : :

salam sumer,

me masuk blog kwn me nih.. pastu, mcm best jer kan masuk giveaway2 leh dpt hadiah ni kan.. pastu, tgk hadiah pun lumayan gak lar.. klu sikit pun saper nak kasik wei... heheheh.. jom join jom...

giveaway kali nih disponsor khas oleh TIE tuan tanah n tauke blog ni santek2 la craft dia.. mcm2 ade..


Hadiah lumayan itu adalah seperti berikut :-

Tempat Pertama - Rm 50.00 (boleh pilih nak sen ke nak hadiah)
Tempat Kedua - Rm 30.00 (pon boleh pilih nak sen ke hadiah)
Tempat Ketiga - Rm 20.00 (pon boleh pilih gak)


Hadiah misteri untuk peserta pertama giveaway - dahselamatdah

Juga hadiah saguhati untuk 5 pemenang
pun ok jugak

heheheh... nak tgk x senyuman paling menawan... rasenye 2-2 pun menawan, tp kena pilih satu jer kan.. x per lar.. klu ade rezeki, insyaALLAH dptkan... heheheh...


eh..eh.. si abg plak nak enterprem... heheheh... ini abg nye, naufal hyecarl... cute tak...

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*

hah.. muke budak tecik ni la yg saya nak pertaruhkan... mana tau blh menang kan... aminnn...

1. me rase saat ni lar senyuman hayyan paling comel sebab hayyan baru 3 minggu dilahirkan.. dah pandai senyum lebor... cute sgt...

2. muke hayyan masih bulat lg... skang dah bbujur sireh plak... heheheh...

3. yg penting... suke sgt2 sebab hayyan sihat n dah blh balik umah lps 7 hr bermalam di NICU hospital serdang... aminn... alhamdulillah...

nama nye : Nufa'il Hayyan (pemberian yg hidup)

usianya : 10 bln (1 thn = 22 june 2010) yeay.. x lame lg


hah.. tunggu ape lg tu... jom la ramai2 meriahkan giveaway ni... jgn lupe join tau.. cepat2...





Thursday, May 6, 2010

abah masuk spital lg

salam sumer,

my abah masuk hospital lg.. hurmmm.. asalnye dia kat susah nak bernafas... mcm sesak nafas gitu kan.. sebab 2 hr sblm tu abah mengadu pedih2 perut.. kitorg risau gak sebab abah ade kanser rektum... hurmmm... ajak g spital dia x nak.. smpi la hr selasa lps.. dia dah x thn sakit, then my adik hntr abah ke sdmc.. hurmmm... mak plak x der.. mak g melaka sebab ade kursus 2 minggu kat saner... so, me kena bantu adik2 me uruskan hal2 hospital abah... abah kena admitted... dok kat spital sebab doc nak check abah... ptg smlm abah buat MRI... td my adik called kata result dah dpt.. me x dpt nak dok hospital ngan abah sebab kejer.. bukan la me kata abah x penting, abah memanggggg penting... tp, me ade tanggungjwb yg lain... me trust my sister n brother utk jg abah kat hospital... td dpt ketusan mri abah.. doc kata tanda dot kat hati abah tu dah merebak and probably itu sel kanser... mungkin itu salah satu punca knp abah slalu susah nak bernafas.. sian sgt ngan abah... ingatkan dah abes rawatan kimo.. rupenye abah kena tambah lg sesi kimo kat sdmc... maknanye, dose utk kimo tu pun bertambah gak... hurmm... semoga abah kuat dengan dugaan ni sumer... me doakan yg terbaik buat abah.. me tau, abah kuat.. abah tabah.. itu sebabnya abah masih bertahan hingga sekarang w/pun doc dah kata kanser abah dah x der tahap lagi... semoga abah terus kuat dan tabah...



Wednesday, May 5, 2010

jom layan vclip nih...

salam sumer,


ms nih me bw anak g ioi mall.. hurmm.. ekceli time tu my mak nak beli barang skit2 sebab dia nak g kursus... so, me+babies n my sister pun turut same menyibukkan diri.. heheheh.. seronok gak bw anak2 pi jln nih.. daddy plak x dpt ikut sebab bz ngan class.. x per la.. study utk ms depan kite gak kan daddy... hehehe... amin... jom layan jom...

sikit2 naufal.. sikit2 naufal...

salam sumer,

heheeh... citer ni dah basi kot.. hurmm... ingat x vclip yg naufal tgh mengaji tu.. ms tu kan me nak bawa naufal g klinik kesihatan..mamat ni bukannye leh dok diam.. ade jer bnda yg dia nak buat... biase la kan budak2 bukannye boleh dok lame2 kat satu2 tempat tu... lgpun budak2 skang ni dah makin active.. hurmm... mcm naufal nih.. ade jer kejer yg dia nak buat... tp sblum tu me dah siap2 belikan dia air nak kopok... alar, kopok ubi yg goreng2 tu.. tp bukan ubi keras tu... hurmmm x tau la nak ckp camner.. hik hik hik... so, jom layan gmabor dia kat klinik tu...

hah.. tgk tu.. naufal dok mengejar anak dara org... hahahah.. yg dak poms tu pun dok sengih2 kat anak bujang me... dah name pun budak2 kan... tu dok main kejar2 la tu... huhuu...

dah penat main kejar2, dia dok cangkung kat sini plak.. nasib baik x semput... hai... anak la anak... semoga awak membesar sebagai anak yg taat dan sempurna duni akhirat.. aminnn...