: : jom jadi kawan2 sy jom : :

Wednesday, January 28, 2009

baru masuk opis...

salam sumer,

tajuk mengalahkan ape jer kan... alkisahnye, dah seminggu me x masuk opis sebab wat kejer kat arkib... huhu.. btul lar, biler dah dok arkib nih memang payah bebenor nak kuar nye...
ekceli me n my klik ade kejer kat MTHO... memorial tun hussein onn... nak kena wat projek digitisation kat saner... hurm... sgt lar hampeh... penat kaki drive dari puchong ke kl tu... dah la jln jam.. semput jer me drive... sgt letih hokeh.. dgn manual carnye... aduh.. mencabar keimanan ku... klu time balik tu, sesungguhnye me nak kuar cepat2 dr kwsn tu.. sebab bile nak masuk kat TPM sgt lar menguja kan... huhuhuhu.... yg penting, MTHO tu dekat ngan sogo... alar.. kat blakang bank negara jer... heheeh... tp, blom sempat nak tawaf satu sogo tu lagi... nak target KPI kan.. huhuhuu... nak mkn plak punye la jauh.. aduh... org kata ade cafe kat bank negara, tp me x sempat plak nak jelajah kat sane... nak masuk pun mcm takut2 pun ade gak.. hikhikhik... key lar... bnyk kejer nak kena settle nih... nanti me update lagi yer... itupun klu sempat...

Wednesday, January 14, 2009

naufal @ hospital

salam sumer,

opssiieee... naufal g spital sebab follow mummy n daddy g tgk umi su kat saner... umi su nih makcik hubby yg bongsu at my MIL side... ekceli umi su dah lamer dah masuk spital.. sebab ade bengkak kat bwh telinga.. pas surgery, doc buat biopsi... ikut pd report, bengkak tu ekceli sel kanser tp x serius sgt lar.. around 3 month gitu sel kanser nye... agak baru lg... skang ni umi su dah kuar dr hospital n tunggu utk wat radiotherapy plk... doc kamal (same as my abah doc) cdgkan utk buat radiotherapy jer dulu... x kisah la kan... janji boleh cure... skang umi su dah balik n dok rest kat umah jer...
tentang my abah plak... sabtu lps abah ade buat mri kat sjmc... result dah kuar pun isnin lps... lambatnye me update kan... mak kata sel kanser yang ade kat usus n hati tu dah makin kecut.. alhamdulillah.. yg kat paru2 plak mungkin benda lain... mungkin dah ade since abah kecik lg.... so, pasni abah kena buat 2 kali lagi chemotherapy kat sjmc tu... ermmm... skang ni jumlah medical treatment utk rwtn abah dah lebih dr 100 ribu... blom kire lg jumlah yg akan dtg nih... sebab, setiap kali rawatan chemo tu abah kena charge almost 20 ribu.. huish... mahal giler... so, start from now.. aku kena cr company insurance yg boleh cover utk sumer penyakit... ade sesaper nak jual insurance ngan me tak...???


adik tgk ape tu sayang... kemain lg dongaknye tu...

ooooo... tgk tv rupenye... patut la dongak semacam, ade awek kat dlm tv tu.. heheheh...

ini le ghupe budak kecik yg x blh dok diam seminit pun.. lari sane, sini... pastu, dok main nyorok2 blakang pintu.. last2, mummy bw g turun kat lobby spital...

see my teeth... baru ade lapan batang... 4 atas, 4 bwh...

suke wat muke cenggini.. aduh... geramnye mummy kat awak ni sayang....


p/s : daddy x der sampai hr ahad.. daddy g langkawi lagi.. aduh.. windunye kat daddy kan sayang kan... dok umah opah le jwbnye... x per... nanti daddy kena beli coklat manyak2 tau... love n miss u daddy so muccccchhhhhhooooo...



Tuesday, January 13, 2009

naufal down town...

salam sumer,

sabtu lps kami pergi kl.. sajer jer bw naufal g jenjalan.. heheh.. ekceli saje nak cuci mata kat petaling street.. dah lamer x jln2 kat situ... makin bnyk perubahan.. dedulu ms zaman skolah2 ade gak lar g jenjalan kat petaling street tu.. tp, ms zaman me skolah dulu memang sesak sgt petaling street tu.. nak masuk pun, tkut2 jer... sebabnye, kedai rapat2 pastu takut ade pencopet.. heheh... tp skang ni dah selesa sgt2... kedai2 yg ade pun dah tersusun cantek... yang penting gerai air longan masih ade lagi.. yg pasti, diorg dah bukak branch kat MV... heheheh...


mummy.. dukung lar adik.. boring lar...

ish mummy nih.. asyik nak amik gambar adik jer.. mau lar...

amik gambar lg.. boring la adik mcm nih... huhuu.. mari tepuk tangan...

adik nak tgk car la pulak... mummy suke kaco adik lar...

cian naufal.. sampai nguap2 dok dlm stroller...

x per la, adik dok dlm ni jer lar.. huhuu...


naufal baik sgt ms gi petaling street tu.. sebab naufal sgt behave... klu x, hurmmm... jgn harap dia nak lekat dlm stroller tu lame2... itupun ade gak protes nak kuar.. tp biler tgk org ramai n mcm pelik2 jer org kat situ, terus diam diam jer... hik hik hik... sayang anak mummy n daddy nih...
dah balik dr PS tu, kitorg g tgk anak kwn hubby plak kat desa pandan... cian baby tu, patah tangan.. baru 5 bulan... org yg jg kat nursery pun x sedar mcm maner tgn baby leh patah.. bong*k tul kan.. nursery kat H*L plak tu... me x sempat plak nak snap pitcha baby... sebab baby tdo...




Wednesday, January 7, 2009

naufal @ new year 2009

salam sumer,

lg kisah basi from me... nak buek camno, baru ni hah ado ideo ehh... erm... thn baru 2009 yg lps me just lepak2 jer kat umah PIL.. dah name pun dok ngan dorg kan.. heheh... pepagi tu, x der la pg sgt.. me bangun wat nasi goreng jer.. ekceli dah masuk brunch pun.. hehehh... pas mkn, ingatkan nak kuar g ioi... last2 nan ado... hehehh... masing sambung tdo berjemaah.. sungguh x senonoh kan... x per lar.. penat tau skang ni kitorg travel jejauh... huhuh.. lg kesian kat naufal...

petang tu my PIL n hubby berpenat lelah dok cangkul tanah kat keliling rumah.. rumput dah panjang... my BIL also ade gak tolong.. dorg dok sibuk punggah pasu... me n naufal lepak dlm umah berguling2 hindustan... hehehhe... dah selesai sumer, daddy plak sibuk nak basuh keter.. dkt setahun gak lar kitorg x cuci keter tu.. cian dia... jom layan gambor naufal tolong cuci keter skali...

bdk kecik yg x ske pakai suar.. rimas kot...

mulut dok bersumbat ngan puting jer... abaikan tarikh pd pitcha ya... camera me memang bengong skit....

dok sakan main air... dlm besen tu ade air sabun sbnrnye... biler org minta gayung, x kasik... siap marah2 lg...

daddy marah sebab naufal mkn buih sabun.. dia ingat gula kapas kot.. hik hik hik...


itular dia antara aktiviti naufal di tahun baru 2009 yg lepas...




naufal @ Langkawi...

salam sumer,

agak basi la citer me kali nih.. heheheh.. baru nak hegeh2 dok citer pasal langkawi.. tp me x citer panjang pun tau.. iye ke.. hehehe... me try citer seringkas yg boleh... ops... kami pergi dgn family besar belah hubby... but, my in law n BIL x g...

pergi : 9/11 - malam - naik train dr kl sentral ke arau - sampai kol 9.30 pg (10/11)
*naufal x dok diam kat dlm train... dok berjln jer x sudah2... nasib baik ade bdk2 Poli Arau... dorang la yg dok tgk kan naufal.. sebab naufal ske pi kat seat dorg... heeheh... sewa teksi ke jeti k.perlis (RM24)... pastu minum2 dulu n tunggu turn utk naik feri ke kuah, langkawi... dok kat Langkasuka Beach Resort.. boleh tahan lar.. ade 2 queen bed... selesa sungguh... jln2 kat pekan kuah sampai mlm... tdo...

11/11 - hubby g hoping island ikut moksu n family... me, naufal n my sis x g... just lepak2 kat bilik... ptg, ingatkan nak naik gunung mat cincang.. tp x sempat sebab dah gelap.. cume moksu jer yg sempat naik.. pastu, g jln2 kat makam mahsuri... ingatkan nak lunch kat saner...tp, x dpt gak.. sebab dah ptg sgt... heheh... g soping moping kat pekan kuah lg... me bnyk beli coklat jer... jln2 n mkn2... hehehhe.. hubby nak belikan me sandal, but me x mau lar... al-ikhsan kat saner murah 20%... best2...

12/11 - pepagi g bekpes dulu.. pastu, bw si kenit naufal g pool... ingatkan x nak bw dia mandi, tp bile tgk my sis dah start tukar baju.. me pun menggedik la jugak... ops.. me mandi kejap jer yer... hehheh.... memule tu me bw naufal g pantai.. tp, aduhai.. panas kemain... dah x thn, terus g pool... si kenit ni plak memule tu mandi kat pool kanak2 pastu dia mengamuk sebab nak mandi kat adult pool plak... aduh.. terpakse makcik dia bw pi mandi kat situ.. yg sbnrnye, naufal x ske nak pijak lantai pool tu sebab si kenit tu ade masalah penggeli skit.. heheheh.. ekceli lantai tu adalah batu sungai... tu yg mcm keroh jer tu.. heheh... sampai lebam2 pun naufal x nak naik2 lg... lbh kurang 2 jam main air, me bw naufal blik bilik n bg minum susu... last2 si kenit tu tertido dgn hanya berdiaper jer... hik hik hik...
siap2 nak blik dah... check-out... singgah pekan kuah n sambung shopping sotong kering, ikan bilis kain batik... heheheh....

nak dijadikan citer... feri kami patutnye pukul 2.30 pm... last2 dorg tukar ke 3.30 pm... aduh... itupun feri betul2 gerak ke jeti kuala perlis dlm kol 3.45 pm... bayangkan train kami kol 5.30... huhuhu... last2, kami sampai kat jeti k. perlis kol 4.45 pm... tp, x landing terus kat jeti.. kena tunggu plak sebab air surut.. adus... kami btul2 pijak jeti pukul 5.20... bayangkan nak kejar train lg.. last2, kami sumer ketinggalan train... sedih nye... pasni me sambung kisah ketinggalan ketapi ni yek... jom kite layan gambor... heheheh....


kat kl sentral.. smntara tunggu nak naik train... dok jln jer naufal nih.. penat mummy nak kejar tau.. aduh...

tepi pantai langkasuka beach resort... naufal x tahan panas.. hehheh...

with farisha... anak cousin hubby... means naufal 2 pupu... hehhe..
cute la naufal masa nih...

mandi kat adult pool ngan makcik no'oi.. heheh.. ekceli naufal x ske naik floating nih.. tp, makcik dia paksa gak... tu yg protes gigit tangan... heheh... ms nih naufal dah kesejukan dah.. hehee...

si kenit yg happy sgt dpt mandi kat pool.. heheheh...



naufal yg lasak...

salam sumer,

ini antara pitcha terbaru naufal yg me ade skang.. yg lain2, daddy dah transfer dlm thumbdrive dia... huhuh.. layan jer la ekkk...


15 month old naufal... sgt lasak... x larat nak kejar dah.. pastu, manja yg teramat.. pantang daddy tegur, mule la nak jebik.. aduh... daddy kata naufal lembut hati cam mummy... kuat nangis.. iyer ke... huhuhu...


ni plak naufal ngan makcik no'oi... ske jer amik gambar gelak2 cenggini... hehehe.. konon nak tayang gigi la tu mcm makcik no'oi... ape la naufal nih...


percubaan utk bukak pintu sndri.. mcm ni la naufal klu dok umah.. mesti nak bukak pintu.. klu ikut mummy g dapur mesti nak tolong masak skali.. mule la nak pegang itu, nak sentuh ini...


daddy kena geget ngan naufal... budak kenit ni dah pandai dok geget2 org tau.. yg slalu jd mangsa, mummy lar.. aduh.. sampai lebam2 si kenit ni geget... klu geram kat org lain, mummy gak jd sasarannya... last week, abes tgn opah naufal geget... lebam2 gak...


konon2 anak manja daddy la tu.. chait... heheheh... tgklar naufal tu... x lekang2 ngan bantal busuk.. aduh... 2 bnda plg utama, bantal busuk n puting wajib ada klu naufal nak tdo or nak kasik dia diam... x bagus kan... tp nak buat camner... itu jer yg dia nak... klu kasik buku, kejap jer si kenit ni tgk.. pastu mula la dia buat aksi.. hish... naufal... naufal...




nanti me update lg yer kisah si kenit nih... nak sambung buat kejer sat... ingatkan sat g nak g klinik... saket x kebah lg nih... huhuhuu...



Tuesday, January 6, 2009

x sehat

salam sumer,

agak lame jugak kan me x berblogging.. sebab kan diri nih terase mls yg amat... hehehhe.. adakah itu satu alasan.. pastu, me dah lamer x update citer pasal si kenit naufal tu kan... ekceli, bnyk yg nak diceritakan.. tp, dek sifat malas yg melanda maka nye asyik terpending je la kisah2 itu... pastu, sumer pitcha plak ade dlm camera n x sempat nak upload... nanti me upload ekk...

hr nih me rase amat la x sehat nye... bdn penat sgt.. sebab 2-3 hr nih x berape nak rest.. naufal plak dah makin lasak aka manja sangat... klu me pi dapur, mesti nak ngekor jer... pantang tgk me masak, kompom si kenit tu ade skali.. dah pandai jengket kaki nak pegang switch dapur gas... huh.. sgt bahaya la itu kenit... aduh... x nak dok ngan daddy... sebab, daddy bz ngan buku.. ceh.. rajin la konon... hehheheh...
key lar.. me dah x larat nak mengarang.. insyaALLAH, ade mase n kudrat... me update about naufal yer...