: : jom jadi kawan2 sy jom : :

Friday, May 30, 2008

workshop oral history and transcription techniques...

minggu ni kitorg sibuk ngan workshop oral history and transcription techniques... ekceli workshop nih project budak2 transcriber tp fully organized by PLF library..
start dr minggu lps lagi kitorg dah bz ngan brg2 utk participants... heheh... biaser ar... project besar2 mcm ni kena wat betul2...

first day 26/05
sumer ok jer... puas hati... perkara biaser klu ade org kondem project ko... itu lar.. ini lar... mcm bagus jer korang yg mengondem tu... tp x per, kitorg tuan rumah mesti slalu senyum... huhuh... ops..

second day 27/05
pun ok jugak... food ok... tp, ada sikit pedas wooo... mcm aku ni ok jer... tp, cian kat participants yg x mkn pedas lar... nway, food sumer caterer yg incharge... yg tukang arah caterer is K.L... ampun maap dipinta ya.... most participants kata venue kat sini best.. canteeeekkkkk bangat.....
iyer ke... bangga sat dpt kijo kat sini... hehhehe

last day 28/05
hari yg ditunggu-tunggu... hehehh... for the last day, sumer org x sabar... jeng..jeng..jeng... Dr. Faiz ( 2nd astronout) datang.. hehhe... how lucky group 1 dapat interview si Dr. faiz tu... huhuhu... afternoon plak, participants dapat take pitcha ngan Tun Mahathir + Tun Siti Hasmah...
so, pasni layan gambor jer lar yer... tp, x dpt nak upload banyak lar... klu ade masa kita upload lagi yer...

with Tun Siti Hasmah

dengan Kak Lat *yg tgh dok tu...

dengan Cik Sall yg dah pergi Khazanah... huhu...

zura, suli, abby, me, sue

dengan Dr. Faiz... cantik ar gigi...


Thursday, May 29, 2008

sajer ske2...


sajer jer aku nak add gambor nih kat blog... first time guna photoscape... heheh... best gak software nih... pitcha taken masa TDM's book launching... lamer dah ni..

time nih aku kelihatan sangat gumuks key...
fenda b4 delivered... about 6 mths preggy...
last pitcha with suhana n fenda...

Monday, May 26, 2008

demam oh fever.... flu...

huhuu... sgt x ske biler demam nih... naufal start demam since last week... dr kasik nebulizer - half dos... sib baik... cause dr x puas hati dgr breathing dia... ermmm... aku plak start demam khamis lepas... memula tu ringan2 jer... but hr jumaat mlm, aku dah down giler... x thn sangat.. nasib baik balik rumah mak, so ade gak org yg blh tgk2 kan naufal...
huhu... sangat x sihat key kali nih... mata berair, idung berair... cian kat naufal gak cause me cannot kiss him... huhuu.. sabtu plak hubby gi pd... oh abang, asal lar pi pd time ayg tgh cenggini... sayu la plak... nasib la naufal begitu memahami... heehh... bile tgk aku batuk jer, dia cepat2 mai kat aku.... hehheh... tau x ape dia buat... dia tenung muke aku, pastu dia dok urut2 dada aku nih... huhu... bijak2... anak sapa la nih... mlm sabtu tu plak, aku pi berdondang sayang kat putrajaya... naufal, as usual akan ku usung kemana saja.... anak mummy la katakan... penawar duka lara... hahaha... sajer jer bw naufal pi tgk bunga api.. hehheh.... anak beranak x sihat, tp ade hati dok pi jln2 mlm... mau kena bambu ngan laki kuk... hheehhe... nasib hubby x bising...
naufal dah cure... alhamdulillah.. nampak dah makin sihat n nak minum susu... klu x jgn harap lar... nak abiskan 4 oz pun susah... semalam bagi mamam acik pun siap bertambah lagi.. huhu... dan makin bertambah2 kemanjaannya tu... hehehhe... sayang anak mummy nih... aku plak.. batuk n selsema n demam... sakit urat... maybe effect epidural masa csert dulu kot... bukan kot lagi dah... sememangnyer effect from epi, as told by my fren... she's a dr. key...
x per lar... thn jer la setakat mane yg mampu.. mkn ubat pun dah x rase ape2 dah... harap2 naufal x kena infection from me... Ya ALLAH Ya TUHANku, KAU lindungi lah anak ku... Amin....

Friday, May 9, 2008

aduss.. tag la pulak... Seven Things About Myself

7 Things About Myself

ish... paler tgh dok weng2 nih, si erni pi tagged kite plak.. aduhai... heheheh... slalunyer dok bace org nyer.. la ni dah kena wat plak.. heheheh... key lar cik erni, kiter try buat ekkk... awak judge la yer....here are the rules:

1. Link to your tagger and post these rules on your blog.
2. Share 7 facts about yourself on your blog, some random, some weird.
3. Tag 7 people at the end of your post by leaving their names as well as links to their blogs.
4. Let them know they are tagged by leaving a comment on their blog

7 Things About Myself..

1. aku ni manja orangnyer.. hahhaha... lawak paling bengong pernah aku dgr.. hikhikhik... x ar.. aku ni garang... tp, tgk tmpt ngan gaya lar kan... tp, klu aku marah kt org aku akan nangis... itu dah sampai thp plg marah la tu..

2. degil.. ye.. aku memang degil.. even hubby aku pun slalu kata aku degil... iyer lar... di suh aku bl nasik lmk lauk telur, tp aku pi tambah lauk paru plak... *cian kat dia, sebabnyer aku mkn lauk best..tp, hubby mkn lauk telur jer... hikhikhik...

3. dah kawen, tp still mcm dak skolah lagi... heheheh... bebudak opis aku nih tau la aku camner... hahahah.... erni, awak leh ingat lagi ke kat perangai baik kwn awak nih... heheheh....

4. sangat mengambil berat tentang org2 yg aku sayang... x kire lar saper pun org tu... janji aku sayang kat depa...

5. malas wat kijer... heheehh... eh, iyer ke... tp, klu aku dah start buat... jgn ade sesaper nak kaco aku.. huh... alamatnyer... stop terus la aku dr wat sumer kijer tu... sebab aku nih agak tekun bekerja... heheheheh...

6. ske main masak2... tp, klu hubby aku soh masak..hmmmm... "abg, kite pi mkn kedai jer lar".... hahahahha....

7. bercita2 nak jadi kaya.. kaya... dan kaya...


itu la serba sedikit pasal diri aku nih...

org yg aku nak tag pasni adalah....


are_peed
wan zaslida
Qibby-M
Suehana
Shalinn85
Abby
nandre


selamat la korang eekkk....





Friday, May 2, 2008

naufal 7 months...

ekceli entry nih dah lamer aku nak post.. tp, masa yg tdk mengizinkan..so, aku pun postpone la sumernyer... heheh... aku nak citer pasal anak bujang aku ni... kejap jer rasenyer naufal dah 7 mths *1st may okey ... pejam celik.. pejam celik... baby aku tu dah makin membesar bersemangat waja... hahhha... tgk ar genetik nyer plak... masa 6 bln stgh berat dia dah 8 kg... skang ni mungkin dah bertambah lagi kot... heheheh... dan aku la yg akan lenguh2 tgn dok dukung dia.. huhuhu.. naufal ni, klu nak main mesti ngan daddy ie... klu merajuk, nak tdo or nak susu.. naufal dtg la kat aku.. heheh.. bhgia rasenyer bila jd ibu nih... mcm x cya jer tgk baby membesar dpn mata... sangat syahdu okey...

when naufal turn to 6 n 7...


- dah start nak merangkak.. tp, tgk gaya mcm nak terus berdiri jer...
- dah boleh berlari *dlm walker yer puan2 n tuan2...cause aku ajar naufal since dia 5 n half mth... tulangnyer... alhamdulillah... tegap n keras...
- pandai pegang botol susu
- sgt suka mkn bubur nasi + ikan + carrot *klu sayur lain dia x mau... sgt bijak...
- bile tgh syiok main pastu dgr bunyi azan, naufal will stop immediately and tgk tv *while azan... * #106 = Oasis yer...
- ske wat bubling.... muke yg comel... sgt geram lar...
- sgt suke dibw jln2... pastu klu kuar rmh, mata naufal mesti fokus kat giant sign.. *my PIL dok dkt ngan GIANT yer...
- klu mandi ske sgt nak nyanyi...
- try to terjun dari katil... *dah bnyk kali percubaan.. nasib baik aku perasan...
- sgt puas hati klu dpt ketuk brg2... tp, klu hp tau plak dia tak ketuk2... *sgt cerdik.. alhamdulillah...
- dah nak start tumbuh gigi...
- pandai merajuk


ekceli, bnyk lagi bnda yang naufal dah pandai wat.. tp, bagi aku itu perkembangan yang sangat bagus... naufal x minum susu ibu... since lahir lagi, mungkin x sampai 10 kali kot naufal minum susu ibu... bkn x der, tp naufal kencing berdarah 2 times after his first bf... sgt sedih... tp, aku bg susu lembu berjenama Enfalac a+... now dah tukar to Enfapro a+... alhamdulillah.. sgt memberansangkan...


naufal in many action...