: : jom jadi kawan2 sy jom : :

Tuesday, December 30, 2008

nofalheycarl farm...

salam sumer,

pitcha terbaru nofalheycarl farm... seronok n meriah kan biler tgk buah n pokok kentang dah kuarkan hasil.. heheheheh.... siap ade pokok krismas tau... heheheh....


sgt berpuas hati...

sila klik pada gambar utk gambaran lbh jelas... heheheh...



Friday, December 26, 2008

saya sgt giler kan facebook...

salam sumer,

ayat sgt x bleh blah... heheheh... iyer lar... asyik dok main ni jer... opss.. bukan asyik yer.. biler dah agak2 busan membuat kijer, maka saya akan bukak facebook ini... abg mursz, tolong jgn block tau... heheheh... alkisahnye, myfarm ni kwn me yg invite dok ajak main... heheh... lelame dah addicted plak ngan game ni.. iyer lar, kite dok tanam, tuai n dpt duit... pastu, blh tukar2 gift ngan kengkwn.. sgt best...
mungkin kwn2 yg lain dah start lame kot... me jer yg hegeh baru nak start.. tp kan, bile dah start main memang x blh nak stop.. pastu, tgk ladang kwn2 yg lain... uish... sgt teruja... so, ini la kegemaran me wat ms nih... jom lar kite reramai main myfarm nih...

nak add me.. alhamdulillah.. silakan lar.. niza_nin[@]yahoo[.]com[.]my... nanti me kasik lembu, kambing, kuda n pokok2 buah ekkk...


ini lar ladang saya... nofalheycarl farm...

saya dah ade sebuah barn, 2 chicken coop dan sebuah rustic shack...
pitcha nih sy baru lps menuai yer... ptg nih sy nak tanam semula.. so, hr selasa sy blh start menuai n tambah duit lagi... yuhuuuuuu....



Monday, December 22, 2008

teringat ms naufal kecik2 dulu...

salam sumer...

me try nak upload video naufal merangkak n he's trying to sit by him self...
kenangan utk naufal bile dia dah besar nanti... jom layan...


video


sayang naufal...

Monday, December 15, 2008

sedihnye henponku..

salam sumer,

ingat lg tak kat n3 henponku yg lepas... huhuhu.. me dok puji2 jer henpon tu kan, tp skang ni dah x blh nak guna lagi... sedih sgt tau.. iyer lar... dah lame me pakai henpon tu tetibe skang ni dah x blh pki plak... dah seminggu lebih me x der henpon... hubby bising jer ajak beli henpon, tp me mcm mls jer nak pi beli.. sebab me sayang sgt kat henpon tu...

alkisahnye, ade satu mlm tu me charged henpon sebab bateri dah kong.. pastu, pepagi cam biase me pun nak on kan balik henpon tu... oh ye... kes ni jd ms tayar kete me kempis masuk paku pakis... me cube on kan bnyk kali.. but still x bleh nak on... aduh... kes naya nih... mcm maner nak call opis mcm nih... dah la segala nombor ade dlm tu.. huhu... naya betul... last2 pinjam henpon hubby... aku sempat sms kat suli jer.. sebab namecard dia aku simpan dlm keter.. huhuu.... so, skang ni aku dah x der henpon... nak berhubung sgt2 la susahnye... smlm pun hubby dah bising ajak aku kuar pi beli henpon... me x nak beli henpon memahal.. klu ade mcm henpon lame me pun dah cukup bagus dah...

maaf yer kengkwn, sebab susah kite nak berhubung...

setelah lama tidak bersiaran...

salam sumer,

aduh... title x bleh blah.. hehehe.. kekonon mcm la slalu sgt ngedate nye... haru jer lebey... hehehe... last week kan me cuti seminggu... hah amik... cuti aidil adha skali ngan cuti cuti malaysia... kemana me pergi???... hui.. x jauh mana pun.. dekat ja.. nanti klu me free, me citer la skit2 yer... sikitttttttt keeeeee.... heheh... ekceli... banyak sgt nak cite nih... tp, masa tu belum mengizinkan lagi... huhuh... tunggu yer... *chait.. ade ke yg nak tunggu... hheheh.. lantak lar.. janji me nak citer gak... huhuh....

so, nantikan episode cuti2 malaysia me n family yer... termasuk la citer pasal raya haji... heheheh...

ops... naufal dah pandai nyanyi skang nih.. nak tau lagu ape... tunggguuuuuuuuuuuu.....

Wednesday, December 3, 2008

betul ke.. mcm x caye jer..

salam sumer,

ptg smlm me mcm biaser amik naufal kat umah bbsitter.. me sampai jer x sempat nak duduk, one of the kid yg ade kat situ bgtau me sumthing.. ish... ape plak kali nih.. sebabnye, bdk2 kat umah bbsitter tu ske kacau naufal sebab naufal jenis mulut bising.. nanti mule la dia dok hangen jer.. tp, naufal ni jenis x kisah kan org... hehehhe...
alkisahnye...

amira : acik2, td naufal marah saya...
me : marah amira...? mcm mane naufal marah amira ... sajer tanye sebab me tau naufal klu marah2 dia dok bebel2 jer.. heheh... like me lar...
amira : naufal cakap 'jgn kacau kite lar'... hah, dia ckp mcm tu lar... kan mimi... *sambil rujuk kat adik dia
me : mira ade kacau naufal ehhh... btul ke naufal kata cenggitu.. *me mcm x caye sebab my naufal baru 14 bln kan...
amira : btul acik.. td mira ngan mimi kacau naufal main pastu dia marah mira...

ish.. btul ke naufal dok kate lagu tu.. aduh.. tp, me memang ade ajar naufal pun.. klu sesape dok buli @ kacau dia, kata jer jgn kacau saya... heheh.. menjadi la plak.. tp, mungkin naufal ckp dlm versi pelat2 kan.. heheheh...
klu ngan daddy lg la.. dua beranak ni klu gurau mesti mulut bising jer... naufal plak klu dah geram sgt, dia dok tampor2 muke daddy dia.. me plak, padan kan ajer.. heheheh... ade skali tu, me suh naufal tdo.. sebab dah tgh mlm, me pun dah ngantuk + penat.. tp bdk kenit tu still x nak tdo lg.. me suh tdo pastu bleh plak dia kata 'diam ar'... aduh... nak kena nih.. ntah maner la dia dok dgr perkataan nih.. huhuu.. anak mummy niih... me plak yg di suruh diam... hehh...


perkembangan naufal pd 14 bln
- pandai naik tangga... dah blh sampai tingkat 3.. sgt bahaya kan...
- pandai tekan button air yg sejuk n panas tu
- x kedekut, sebab klu mummy n daddy mintak makanan kat tangan dia, cepat jer naufal sua kat mulut kitorg... alhamdulillah...
- dah tahu bekas makanan sendiri
- suke main tolak2 kerusi.. x kire lar besar mana pun kerusi tu, tetap nak tolak jugak...
- suke bergambar.. pantang tgk hp daddy mesti nak amik gambar...
- dah pandai sebut certain words...
- suke berlari
- dah pandai sepak bola... klu x sblm ni dia dok pegang jer bola tu
- klu tdo mlm mesti terjg tgh malam.. pastu dok nangis kejap then sambung tdo balik
- jarang bangun menyusu tgh malam
- pantang klu org dok cium n gomol.. naufal x suke yer...
- x blh tgk me siap2 pki cecantik @ pki tudung.. mesti tangan kembang jer nak suh dukung...
- sgt lasak bile diluar @ kedai makan.. memang x leh duk diam.. nak berjalan jer...
- suke main kat celah2 kerusi... klu me or sesape dok sandar kat kerusi, seboleh2 nye naufal nak gak lalu kat celah tu.. hehehh


*nanti me update lg yer perkembangan naufal...

Tuesday, December 2, 2008

tag by mrs. hafiz...

salam sumer,

ekceli maria dah kasik lame dah kejer nih.. tp me jer yg x berkesempatan nak buat... ampun yer... tag kali nih tajuk nyer...

tag : bagaimana rupa anda semasa mengandung..

heehhe... mcm maner ekk nak citer nih... sebabnye me pun x tau ms bile me start peknen.. amboi.. start lg tu... ermm.. ms tu my mum nak pergi haji ngan my untie.. pastu, ade la skit2 kenduri... me ni jenis x thn ngan bau-bauan... ms tu me x tau ape2 pun.. iyo lar, x do pengalaman kan.. sebabnye, me nih jenis klu nak pe'od pun memang akan loya2 n muntah2.. so, memang x bleh nak kata ape la kan.... heheheh...

pastu, dlm tempop sbln mak gi haji me rase penat yg teramat.. sebab me ulang-alik dok umah my parents sebab my abah and adik2 yg lain ade umah kan.. sbgi kakak yg agak sulung, me kena lah tgk abah n adik2... ade skali tu me blik dr kejer ngan hubby.. pastu, siap suh hubby benti kat tepi jln.. me ugut hubby klu x benti me muntah jer dlm keter... pastu hubby siap2 benti tepi jln... nasib baik...

ms mak balik dr haji tu, me citer kat mak yg my pe'od x btul... dtg sehari jer.. tp x bnyk... heheh.. pastu, mak kata baik2 jgn lasak2.. iye.. me seorg yg lasak... sblm tu me dah rase lain n me dah siap beli peknen test lg.. tp x buat pun.. pastu, lps jer mak kata kena hati2 me pun terus jer cek urine.. heheheh... alhamdulillah... me nangis gembira n syukur sgt.. bgtau kat hubby, dia relaks sebab x caye ngan me until dia tgk sndri peknen tester tu... alhamdulillah..
kirenye, doa my mak kat Mekah dimakbulkan ALLAH... dah my mak dapat haji akhbar ms disana.. alhamdulillah.. kegembiraan berganda...



1. Berat sebelum mengandung
= 50-53

2. Berat terakhir mengandung sebelum bersalin
= 73

3. Berat selepas habis pantang
= 53 dan semakin bertambah... tp x cecah ke angka 6 yer... alhamdulillah...

4. Apa yang korang suka makan masa mengandung
= ske mkn char kuew teow, chicken chop

5. Hospital mana anda bersalin
= Hospital Serdang.. sgt puas hati sebab layanan bagus... me kena c-sert yer... so, memalam my mak dtg tolong jg me n baby.. thanks n sayang sgt kat mak.. x terbalas rasenye jasa mak tu... sebab me bersalin ms bulan poser... thanks to my PIL, my family sebab sanggup tunggu kat bilik menunggu ms me tgh bertarung kat wad bersalin and special thanks to hubby sebab temankan me kat dlm wad tu... and alhamdulillah, me dpt dok wad 1st class kat situ.. n ade sorg maid indon yg baik hati tolong me... opss... lupe plak.. me overdue 11 hr ye kengkwn.. heheheh.. pastu, baby pun x leh nak kuar.. hubby dah nampak kepala kuar skit, tp me x larat nak teran.. last2 my baby kuar kot tingkap.. lalalllal... sblm tu me g check-up kat private n x amik kad merah pun kat klinik gomen.. nasib baik nurse kat spital serdang tu x marah... alhamdulillah.. lega sangat...

6. Tunjukkan gambar mengandung at least 5 kpg.. yg penting sekali gambar masa last pregnant
biler check2 balik x banyak la gambar mase peknen.. klu ade pun sumer dlm collection hubby.. heheheh..


gambor nih ms me peknen 5 bln... kat klia hantar mak, abah, napit, no'oi
& makcik 2 org g umrah...
ms ni hubby rambut panjang sebab me ske tgk dia rambut panjang.. me x kasik dia potong
2 hr sblm naufal lahir, hubby dah siap2 potong rambut...


ms nih me peknan 6 bln.. heheh... tgk lar.. still leh pki baju kurung g opis.. me masih lg kulikutive kat MPC *ms gambor ni diambil... gambar perot x fokus plak.. yg pasti, segala2 nye dah start kembang ms nih.. hehhehe...


7. Sila tag kawan2 anda sebanyak 5 orang
= x tau nak tag saper.. so, sesaper yg teringin tu blh la buat yer... opss.. sblm tu.. me nak suh erni ibu eishah buat tag nih.. heheheh.. lelain tu ske hati la yer...


*maria, tag satu lg aku wat esok yer...