: : jom jadi kawan2 sy jom : :

Friday, July 29, 2011

harimau malaya & ultras malaya

as-salam,



semalam puas hati tgk pemain malaysia main... tahniah sebab mereka kalah bermaruah... bnyk serangan mental tp pemain malaysia maintain coollllllllllll.. w/pun hakikatnya memang panas... tahniah kepada pemain (foreigners) singapore sebab layak ke peringkat seterusnya utk Piala Dunia kat Brazil... tahniah jugak sebab x sangka pemain singapore ni pandai berlakon... lps ni blh buat filem pulak...


Ultras Malaya... ekor Harimau Malaya... memang diorg gempak sgt2 mlm td... pembakar semangat pemain dan penyokong-penyokong Harimau Malaya yang lain... yups... bangga jd anak MALAYSIA...


100% PURE MALAYSIAN... 
NO FOREIGNERS...




tahniah pada semua pemain malaysia... fahmi - (22)(GK)... blh dianggap wira malaysia sebab bnyk selamatkan gol... safee sali(10) jugak... berjaya sumbatkan 1 gol... tahniah Datuk K. Rajagobal...

Thursday, July 28, 2011

hari ini.. malam ini.. x lama je lagi...

as-salam,

mlm ni semua tau kan ade ape... perlawanan timbal balik antara singa dan harimau malaya.... aummmmmmmm....
me dah sejuk kaki tangan nih... hahahhahaha... memang tebiat mcm tu kot.. org lain dok lawan.. kite plak yg sejuk kakitangan... wakkakakakaka


ape2 pun.... me doakan kejayaan besar buat harimau malaya (malaysia) dlm penentu malam ni...

jumpe di bukit jalil ya...


*mode : nebes tahap gigil2 dah nih... hahahhahaaha... x sabar nak masuk stadium... akan ku seru semangat harimau biar bergabung menjadi satu dengan semangat harimau malaya.... yeahhhhhhh....

Wednesday, July 27, 2011

dah lama

as-salam,


dah lama x jln2 jengah shopping mall.. eh, ade jugak jengah tp istilah menyopping tu yg dah lama.. sebab x tau nak beli ape kan.. tp, hakikat sbnrnya... kedekut... hahhahaha.. yerps... me memang kedekut.. tp, kedekut kat dr sndr je la.. klu kat org lain so far, ok jer lg.... hahahhahaa... saper2 yg dah lame kenal ngan me tau la me ni jenis yg mcm mane.. even mak pun slalu bising sebab x me x ade bnda baru... like baju baru, suar baru, kasut baru bla bla... hahhaahha.. bukan nye x nak... tp, ntah... memang kot... klu dulu2 (sampai dah kawen pun) stok baju kecik n suar kecik pun mak yg belikan... hahahahh.. abah bg duit, then mak akan belikan.. nama nak beli sndr, memang x tau... tu yg sampai skang klu beli sndr mesti salah pilih size... wakakakakaak....
x lama lg dah nak pose pastu raya pulak... mesti ramai yg dah start menyopping kan... me... tunggu2 la dulu... hahhaahhha... malas nak bersesak2... sale sana sini kan... if bawak anak pi sopping, mesti payahkan... bersesak2... eh, takper lah... maybe nxt wik nak pi sopping pastu kanak2 rebina dok umah...




korang dah sopping???

makanan hari ini

as-salam,

hr ni sgt2 murah rezeki... sebab...


ada

nasi lemak... cik nisa bawak.. banyakkkkkkkkkkkkkkkkkkk... alhamdulillah.. mekaseh cik nisa (halus)
spaghetti... me bw bekal hr ni.. gigih pg2 td masak... ekceli masakkan for NH sr. n jr... tp mummy pun hangkut skali
munchy's oat krunch... konon2 nak buat bekpes...


tp..

pg ni dah mkn nasi lemak (nisa) yg sedap... so, skang ni dah start sangap...
agak2 spaghetti tu bile nak mkn eh... ops... dah mkn sikit td... hahhahha


kenyang dah... blurpppp... alhamdulillah...
dah.. dah... nak sambung wat kejer.... Z.... z... Z... z.... Z... z.... Z..............

Tuesday, July 26, 2011

buh-san

as-salam,


hr ni x mcm hr2 biasa...
sebab, hr ni kan baru hr selasa...
urmmm...
boring semacam jer...
x tau nak cerita apa





selamat pulang semua...

Friday, July 22, 2011

lps sethn x blik...

as-salam...








yieeeeehaaaaaaaaaaaaaaaaa....
balik melaka...
mau mkn ikan bakar... nak mkn kat serkam or parameswara...


nak mkn nasi ayam singapore kat krubong
sedap... sambal nasi ayam tu yg best...
yg penting mesti sampai justseen (jasin) dulu...hiks
bubyes...







Thursday, July 21, 2011

serupa tak?

as-salam,


agak la kan.. serupa x muka dua beradik nih.. or ada iras2 ke... hiks... kite bg laluan pd adik dulu...


 hayyan.. ms ni baru 3 hari.. dok dlm nicu... baru je kuar dr bilik 'special'.. memang khas utk dia sorg jer pun... nak masuk bilik tu kena pki bj khas sumer.. tgn pun kena cuci bersih2... nangis bile kenang balik saat2 hayyan kat nicu... nampak x wayar yg selirat selirut kat kanan dia tu.. sumer tu dok cocok kat kaki n tangan.. so, bygkan bile nak BF kan dia ms kat nicu tu... seksa.. kesian kat dia... tp kena kuatkan semangat jugak sebab nak kasik antobodi dia kuat so blh kuar cepat... mule2 me jumpe hayyan kat nicu memang x kenal ngn budak nih... daddy dia pun x perasan.. sebab lain nau bile dah cuci bersih... hahahha... ingatkan anak cina mana... ape la mummy n daddy ni.. anak sndr pun x cam.. siap pnggil nurse lg tanya mana anak kami... hiks... budak yg plg senang nak jg... x bnyk ragam mcm abang dia... baik jer... cucu kesayangan atok abah dia nih... pantang org usik mesti kena marah ngan atok abah... hahahaha... atok abah siap bwk tdo n dodoikan lg... tu pasal gaya tdo hayyan pun dah mcm atok abah.. gaya org senang lenang... hiks... lebat kan rambut dia...

naufal... baru 10 hari... baik budak nih... sebab siang dia bantai tdor jer... bgn pun ek ek ek jer... ko bising la mcm mane pun.. tetap la katup mata dia tdor... tp bile tibe tang malam jer.. sumer org pun siap sedia... hahahahah... mummy ngan opah la dok jeling2 tgk jam... tepat 11 mlm dia start konsert dia... jenuh... sumer org dok jg dia... ms pantangkan budak berdua ni memang me dok umah opah... thanks pd sumer... atok odang n nanny pun usaha dok cr ubat nak kasik budak ni x menangis malam.. takut kena sawan tangis... alhamdullillah.. seminggu nak abes pantang dia x menangis dah... itupun jenuh gak bwk berubat sana sini.. darul syifa pun pg jugak... alhamdulillah... panjang akal pun yer gak budak nih.. tu pasal kuat menangis... 9 bulan dah berjln.. 11 bulan dah blh berckp... skang ni letih nak layan dia berckp... aktif plak tu... nak tgk dia diam bila tdor jer... suke tgk #TVIQ... siap tukar # sndr.. kekadang tu gaduh2 ngan daddy sebab daddy nak tgk sport x dpt... hahahhah...

teringat...

as-salam

masa mula2 nak start kejer kat PLF... dok pusing satu P8 sebab nak cr PLF ni kat celah mana... waktu ni naufal baru 3 bulan... alhamdulillah... sampai skang masih di PLF... rezeki naufal n adik hayyan...

istigfar banyak2

as-salam,


x nak salah kan sesiapa
sebab ade masa kita pun buat salah jugak kan
tp jgn suka kondem org
sebab kita pun mesti x suke org kondem kita kan



tepuk dada tanya selera
klu rase apa yg ko buat tu sgt lah TERBAEKKKKKKKKKKKKKKKKKKK...
so, terus kan lah...


tp pernah dgr tak pasal istilah roda...
klu x pernah.. sila gugel sndr... eh x tau.. kata td cerdik sgt...


dah.. dah.. nak sambung buat kejer...
mls nak merempan kat sini....

Wednesday, July 20, 2011

harap semuanya ok

as-salam,


hati ni agak kerisauan sebab pg ni en.fizu kena buat endoscopy kat SDMC... harap2 x der ape2.. sebabnye bile me dgr jer endoscopy memang la risau sgt2... sebab ianya melibatkan organ dalaman kan.. pastu nak kena masukkan camera kecik tu lg... ish.. ngeri... rasenye ini pengalaman ke-2 en.fizu buat endoscopy.. pestaim dulu ms sebelum kitorg kawen... sebab dia sakit perut... skang ni pun alasan yg sama jugak... sakit perut... kejap2 mcm pedih ulu hati tu... pastu, lain plak sakitnya... dekat sebulan jugak la dia sakit perut... jumpe dokter pun sama gak ubat yg diorg kasik...

me rase bersalah jugak ni.. sebabnye x dpt nak temankan en.fizu pg hospital... tp, me ada alasan knp x dpt temankan dia... alhamdulillah, en.fizu pun faham... so, my FIL yg temankan dia pi hospital pg ni.. thanks ayah sebab amik cuti (alamak, hadiah besday ayah x bg lg)... nanti kitorg belikan ayah sumthing2 eh... hiks...

semoga en.fizu baik2 sj... harap2 result endoscopy tu nanti pun baik2 jugak... amin...

Monday, July 18, 2011

sorry, mummy x sengaja

as-salam,


kisah ni jd khamis lps.. ms tu kat umah mak... opah pd naufal n hayyan.. naufal ni klu kat umah opah, dia memang akan mengada lebih2 skit... agak spoil jugak la kan... klu nak marah2, dia akan lari cpt2 kat opah dia tu... opah pun suke je nak bekap cucu dia tu.. tp ade ms opah x layan jugak sebab x nak spoil kan cucu.. hakikatnya... huaaaaaaaaaaaaaaa....

ekceli khamis tu en.fizu x der sebab pi tgk training session team kolamhati (liverpool) kat bukit jalil.. so, me bwk anak2 blik lepak umah mak... xsilap me ms tu tgh nak solat maghrib x silap... sekali me dgr naufal dok sebut BOD*H... memang terkejut jugak la kan dgr dia dok ckp mcm tu.. mule2 opah dah sound dah jgn ckp mcm tu... skali me dah selesai solat ujung2 tu dgr lg dia dok sebut perkataan yg sama... sebelum tu dgr dia nangis.. maybe sebab kena kacau ngan poksu dia or makcik no'oi dia tu...


tp itu bukan masalah.... sebab memang pantang la kan bile dgr anak ckp mcm tu.. sedapppppppp jer dia dok sebut bnda tu tau... dgn telekung x bukak lg me pg kat naufal tanya ape dia dah ckp td... dia x nak jwb... then suara kemain tinggi lg... papppppppppppppppppp.. memang kena sepak la kat mulut tu... ekceli me slap x kuat mana pun... just nak mengajar jer kan.. tp, tibe2 tgk berdarah bibir si naufal... huh... tibe2 mcm menyesal sebab x blh nak control temper...


me memang x suke nak pukul2 org ke kan.. apetah lg anak... sebab memang dah tau dah, klu me pukul or sepak sape2 kan nanti kesian kat org tu... klu x berdarah kompom lebam... sebab tangan me ni bisa skit... dulu ms kat skolah rendah, kwn me patah gigi... pdhal me tolak skit jer... fyi, gigi kwn me tu x goyang pun tp tibe bleh tercabut siap darah2 lg... pastu, adik bongsu (poksu) me plak... dia menjwb ms me ajar dia maths.. terus la kena sepak ngan kakak tersayang kan... berdarah jugak...


kesimpulannya, me memang x bleh nak nak ajar anak dengan pukul2 diorg... thats y me lebih suka cara diplomasi.... klu nak ajar pun me cubit or pukul ngan rotan kat kaki jer...



naufal... mummy minta maaf yer sayang... mummy x sengaja.. next time tolong jgn ckp benda2 yang mummy x suka... jgn ckp benda2 yang x elok... nanti ALLAH marah... nanti semua org x suke naufal... mummy sayang naufal....

semoga baik2 saja

as-salam,


hr ni daddy pg SJMC hntr surat dr klinik continental sebab nak buat further check-up... lately daddy sealu sakit perut.. dah 3 kali pi klinik, tp doktor kata ada gastric...
klu gastric x kan sampai seminggu kan... semua klinik ckp bnda yg sama... last week pi hospital putrajaya... doktor kata mungkin ade virus kat dalam perut... mkn ubat yg doktor kasik... ok kejap tp 2-3 hr kendian sakit balik...
risau sangat2 nih... sebab klu yg berkaitan ngan perut ni bukan boleh buat main2 kan... maybe hr ni doktor akan check sikit2... next baru akan ade appointment... harap2 semua nya ok...
semua persoalan akan ada jawapan yang baik-baik saja... Ya ALLAH, lindungilah dia... bantulah dia dan ringankanlah bebannya...

Wednesday, July 13, 2011

kesayangan mummy daddy

as-salam,


mummy ngan daddy sayang sgt2 kat kami... abang ngan adik kan buah hati mummy n daddy.. tp klu kami nakal n buat sepah, mesti daddy marah2... tp mummy diam jer... sebab kami comel.. heheheheeh.. daddy marah2 sebab kesian kat mummy... nanti mummy penat kemas mainan yg kami sepahkan.. tp adik hayyan suke tumpahkan air... abang pulak suke sepahkan mainan... hehehehehhe... kami suke tgk toy story... opah ade belikan buku toy story.. ade mainan dlm tu.. mummy x kasik opah beli sebab mahal tp mummy pun join main sekali... abang jd woody, mummy jd jessie, hayyan jd buzz... daddy pulak jd bullseye...

comel x kami... pg td ms mummy tgh siap2 nak pg work, adik yan tarik2 tudung mummy sebab nak pki tudung jugak.. abang pun nak jugak.. lps tu mummy pakaikan kat abang ngan adik yang... comel kan.. mcm gegirl... abang dah mandi sebab nak pg school.. adik plak x mandi lg.. mummy kata adik bau masham... hehehehheeh... cantik x pintu kat belakang kami tu... semua tu abang yg tampal.. adik pun ade tampal jugak.. tp abang tampal lgggggggggggggg banyak.... nasib baik mummy n daddy x marah2... sebab mummy daddy kata abang ngan adik blh belajar kenal alphabet... kami sayang mummy daddy...

bukit bendera - last n3 penang

as-salam,


hiks... sorry sebab lambat nau nak abeskan n3 penang nih.. pdhal pg 4 hr jer pun... wakakakakakka... hr ketiga tu kan kitorg nak naik bukit bendera kan.. tp x dapat sebab penuh n Q pun sampai ke bawah... so, pg jln2 dulu n makan2 dulu... boleh bc n3 tu kat sini... hahahhaha... gile lama nak habes kan... ok jom2...



 picture ni ms kitorg sumer nak gerak naik ke atas.. kami amik coach yg plg bawah skali.. kirenye, ms train ni naik kite blh nampak view pulau pinang n blh nampak laut skali... pastu, klu terjatuh la train ni kan (nauzubillah), coach ni la yg akan plg hancur skali.... harap2 semua faham la ek... hiks... being me yg memang penggayat, memang ade rase kecut2 perut n pening2 skit... hehehheehhe... tp best sebab train ni laju mcm naik LRT star tu... cume dlm keadaan menongkah bukit la....
 hayyan n naufal duduk kat kerusi plg depan(bawah) skali... tp opkos la ngan me kan... hahahhaha...

 ini lah ghupe trainnye tu... pic ni me amek ms kat atas... dah nak turun dah... last train dr atas kol 7... sebab train akan ade tiap1/2 jam shj.... kami amek pakej 2 dewasa n 2 kanak-kanak = 18 hengget jer... 
klu dewasa = 8 hengget... kanak2 = 4 hengget... pastu, kena ade ic tau... budak2 opkos kena ade mykid jugak... ms nak cousin en.fizu nak beli tiket tu cepat2 kitorg bwk kuar ic ngan mykid... klu x, melepas.... hahahhaha... mule2 tu mcm x nak bwk naufal n hayyan sebab diorg tdor kan... kesian pulak.. then en.fizu kata bwk jer, kite dukung anak2... sebab bile lg nak merasa kan... heheheh... alhamdulillah... semua pun dpt naik n budak berdua tu x meragam pun.. dah la susu n pampers sumer terlupa nak bwk... tawakal jer la...

yeay.. as usual... group photo... belakang tu view pulau pinang n blh nampak laut jugak.. ms nak amik pic ni me takut2 jugak.. tu sebab me duduk ms nih.. siap pakse sumer org pun duduk... wakakakakkaka... sengal kan.. sebab me takut klu yg sandar2 kat besi belakang tu terjatuh ke kan.. me ade satu penyakit takut kat tmpt tinggi.. penggayat... hahahha... tp suke pi tempat tinggi tp x blh nak berdiri kat hujung2... hahhahah.. sebab suke imegin mcm2... kat atas bukit bendera ni ade tempat makan tau.. so, sila mkn ais kacang yg sedap.. best... rm3.50 sajer... pastu, singgah solat asar kat masjid atas bukit dan kedudukan masjid tu paling atas skali.. kirenye kat puncak lah.. alhamdulillah... seronok solat kat masjid tu, tenang n sunyi jer... sejukkkkkkkk.... ms nak blik tu hayyan n naufal kemain aktif lagi.. diorg memang aktif pun... hahhahaha... hayyan lg best.. nak naik stage pi pegang ular.. pastu, pi kejar tram... owh ade tram jugak yer tp menshekik service nye... memang x terkejar kan budak tu (so, azam utk 1/2 thn ni nak kurus senang nak kejar hayyan)... pastu, dia blh plak pi kat palang2 besi tepi bukit tu... gagaggagga... nak oiii... mak hang ni penakut la sayang... gaggagaggaga... so, terpaksa mintak tolong ngan makuteh tika... hahahhahaha... daddy pun tolong rescue jugak... hahahhhahahah....

masanak turun dr bukit bendera pun kami naik coach yg plg bawah... seronok sebab uncle yg jg gate tu kata me x yah beratur... siap uncle tu kasik me kerusi lg sebab dok dukung hayyan kan.. hahahah... thank you uncle... ingatkan family besar kami ejr la yg dok dlm coach tu, skali yg lain2 pun dok join skali... x per2... the more the merrier... hahahhaa... en.fizu ade wat video ms turun tu... nanti me upload eh... insyaALLAH...

edit : kami naik hr isnin ptg... pg esoknye terus rosak traini nih.. ade short circuit kot kat atas tu.. sebabnye train ni guna kuasa letrik.. tp, masing2 dok salahkan anip sebab dia yg plg besar dlm rombongan kami... gagagaggaga.... dan anip jugak la yg paling takut skali... besi tgh tu dia dok pegang keras jer sampai la ke atas... hahahahhhah... maap yer anip, akak bongkar misteri knp train rosak... hahahahahaha....

Tuesday, July 12, 2011

rindu

as-salam,


aduhhhh... rindu kat blog nih... lame gak sunyi nye... tuan rmh membizi jer skang ni.. mcm2 hal yg berlaku... kisah sedih ade.. kisah gembira pun ada... ape2 pun alhamdulillah dgn ujian ALLAH... naufal n hayyan sihat2 sj... cume naufal yg x berapa nak sihat... batuk, selsema n asthma... dah 2 minggu... tp ade mkn ubat jugak la... cume, budak yg ade asthma ni lambat skit nak recover... tp tetap melasak mcm biasa... hayyan plak skang ni plg suke menyakat abang dia... eh, 2-2 pun sama la... tp seronok bile dorang baik.. sebab, dok peluk2 n kiss2 each other.... hayyan pun dah makin pandai bercakap... kirenye ade la jugak bunyi2 nye tu... klu air, hayyan sebut aish... mummy = mii... klu nak, xnak tu memang clear la kan.. paling clear bila dia sebut opah... wahahhahaah.. nanny dia panggil nene... hiks... comel...

hari ni ade workshop on benchmarking... 3 hari... so, kena standby tolong ape2 yang patut... tp kejer2 lain tetap jln... esok pun ade lg.. so, kena kuar awal2 pg jugak... huhuhuhuhu....

Wednesday, July 6, 2011

PLF mistik

as-salam,




pg td kwn opis mai dtg tanya me... muke kompius jer... x tau plak pasai apa kan... skali dia tanya me pasai pa me x jwb bile dia panggil... jeng.. jeng.. jeng...


alkisahnye, ptg smlm member ni baru kuar dr toilet n nampak me tutup pintu kemain kuat lg.. siap bunyi gedegang gitu... pastu, sambil kuar tu me siap bebel2 lagi.. nampak mcm org x puas hati la gamaknye... pastu, kawan ni dok panggil2 nama me.. 3 kali katanya...

yg sebenarnya, me x pernah tutup pintu kuat2... pastu, smlm plak me blik memang x kata apa pun... dok diam ja jln sampai kaunter dpn... pastu, x dak pun dgr org dok panggil nama me ke apa kan... sebab smlm memang me senyap sunyi... kurang bercakap la konon... heheheheh...

yg kawan ni plak siap bertegas kata dia memang panggil me n nampak me tutup pintu kuat2.... huhuhuhuuu... nehi.. nehi...
abes tu, klu bukan me.. siapa pulak la kan.. jeng.. jeng.. jeng...

jangan pernah kau cuba untuk berubah

Tuesday, July 5, 2011

sabarlah wahai hati


hai manusia
tidak puas kah lagi kau mengata
menghina, memfitnah, membuli dan memcaci
hinakah aku
bodohkah aku
kenapa kau benci 
kenapa kau mengeji
sakitkah hati kalian melihat aku begini
bahagia.. ceria.. gembira
dan sering tertawa
sering hatiku terluka
dek mulut-mulut manusia puaka
tp aku peduli apa
kerana aku bukan meminta-minta
pada kau yang hanya tahu mengata
tapi adakah benar apa yg dikata
bersabarlah wahai hati
kelak kau akan ceria kembali
kerana yg buruk itu akan pergi
kembali pada mereka yang mengejimu
anggaplah ini ujian 
menguji kesabaran hati...



lawatan

as-salam







hari ni naufal hyecarl ada lawatan jln2 sekitar kolumpo
mule2 mcm x nak kasik dia ikut
tp kesian plak kat dia..
nasib baik cousin di ikut skali
harap2 dia behave bila ngan teacher
pg2 lg bgn siap nyanyi2 pastu ajak adik yan mandi sekali
semangat nak g jln2

naufal dah start batuk2
td daddy pesan kat teacher minta teacher bg naufal puff
jgn nakal2 ye sayang...
take care



Friday, July 1, 2011

terima kasih ALLAH

as-SALAM...

bila mata ini melihat dia
aku jadi sayu
aku jadi pilu
tapi aku gembira
aku bahagia
aku terpana
mengalir hangat air mataku
kenapa perasaan ini hadir kala melihat dia
terima kasih ALLAH
kerana KAU dia berubah
kerana KAU dia kembali sujud pada-MU
menyembah diri pada yang KHALIQ
menyuci diri yg hina
menghayati bait-bait indah ayat-ayat-Mu ALLAH
terima kasih ALLAH
dia kembali padaku
dia jujur padaku
dia ikhlas padaku
dan
dia mendoakan aku
terima kasih ALLAH
kerana perkenankan doa-doa kami
sesungguhnya YA RAHMAN... YA RAHIM
aku amat bahagia kini
kekalkan lah kami begini.. selamanya...
hingga ke hujung nyawa
sesungguhnya aku bersyukur pada mu ALLAH

terima kasih ALLAH...



naufal - TLC sport day

as-salam,

last wiken TLC tmpt naufal blajar ade buat sport day diorg... klu x silap me ade 4 buah tlc jugak la yg join sport day... mcm naufal dr tlc bndr kinrara kan... so, akan campur jugak ngan tlc dr cawangan lain.. comel2 je tgk budak2 nih.. ade yg dtg siap nangis2.. cute... naufal pun mule2 susah jugak la nak siapkan dia... sebabnya dia nak tdor.. x nak pi sport katanya... heheheehheeh... x dapek la klu ngan mummy kan... hahhaahha... so, pepagi tu siapkan budak berdua tu sebab kena ade kat sana kol 8am... tp kitorg smpi lewat skit 8.15am sebab hujan kan pg ahad tu n jln plak licin... bekpes pun x sempat...
 ms ni naufal tgh berkumpul ngan kwn2 dia... dok ready utk marching parade... naufal kena pakai selempang kaler red - 4C... maknanya 4yr/ team C
prepare for parade... naufal with frens... yg tgh bongkok2 tu TLC bdr kinrara nye principal... muda lg dan cantikkk... ade iras2 fazura yg artis tu.. series x tipu....
kacak la kamu... hahahaah... tibe2 rasa mcm.. wah... dah besar anak mummy... TLC bdr kinrara kena pakai selempang warna merah.. as to compare with other TLC... color coding... hahahaha....
peace mummy... hahahahha... ni first game utk student 4yrs... tajuk game ni if me x silap la kan.. giant sliper... nampak tak budak plg depan tu dok pakai sliper godang... hahahha... comel.. tp kesian sebab budak2 ni takut2 jer nak lari... iye la mana tau jatuh ke kan... sumer pun kecik2 comel2 jer... heheheheh.... sebab bukan budak 4 thn jer yg main tau.. ade jugak yg 3 thn pun join game nih... if me x silap la kan, plg muda umur 2thn setengah... pki pempes lg... utk game ni team 4C dpt no.1...
yg ni plak naufal baru lps baling bola dlm bakul x silap me... laju jer tgk budak2 lari... comel jer... naufal plak satu hal.. dia tgk mummy ngan adik jerit2 kat tepi court pastu dia dok tersipu2 malu... ntah ape2 jer... tp tetap lari... bagus nak.. ikut mummy lari laju2 eh... hahahhha... tp memang pun, naufal n hayyan klu dpt lari kemain laju lg.. tu yg me kena kurus jugak2 tu... sebab klu membulat kang x terlarat nak kejor 2 beradik tu... game ni team 4C dpt no. 1 jugak...
abang lari kat depan.. adik dok terbaring kat belakang... x blh nak kata ape dah... dia blh dok mop lantai tu... pening paler mummy daddy... layan je la dik oiiiii....
2-2 dah penat main so time makan pulak.. bihun ni teacher skolah naufal yg kasik... utk mkn before game tp me kasik diorg mkn lps abes game... naufal ni x bleh mkn sblm main sebabnye takut dia muntah plak nanti... adik yan pun sama jugak... bihun satu bekas share 2 beradik... eh, game last dpt no.3... crawl baby crawl... overall, team C (4,5&6yrs) dpt no.3... so naufal dpt la medal gangsa seketul... jd la nak.. wat main2 kan... heheheheh... alhamdulillah, naufal blh bersukan mcm biasa.. mula2 tu risau jugak sebab dia asthma kan... then naufal ni x blh penat2 sgt nanti mencungap nafas dia... tp, syukur sgt2 sebab dia ok jer sepanjang hr tu...
lps abes sukan sumer, daddy bwk sumer pi lunch termasuk la cousin naufal yg sama skolah ngan dia... farisha n kakak farah.... lps mkn sumer budak2 pi main kat taman... hahahhaha...
seronok sgt2 tgk anak2 happy....