: : jom jadi kawan2 sy jom : :

Monday, December 2, 2013

taska

as-salam semua,

hr ni officially naufal ngan hayyan start dok kat taska
dua beradik tu x dok kat umah pengasuh lg dah
sebabnya nak biasakan diorg
lgpun tahun dpn naufal dah masuk darjah 1
hayyan plak dah 5 tahun

so, turn sy plak dok hntr n amik anak2 dr skolah

klu nak ikutkan lama jugak la naufal dok ngan pengasuh dia tu
ikutkan dah 6 thn dia dok sana
dr umur dia 2 bulan... sama jer mcm hayyan
genap 2 bulan jer sy hntr gi umah pengasuh

so far alhamdulillah.. pengasuh budak2 ni ok jer
cumanya bab makan tu idok le dikasi
yg tu sy kena prepared sndr
baju bajan kotor pun sy sndr basuh bawak blik

tp x kisah lah kan
janji anak kita dia jaga sihat alhamdulillah

tp kadang2 tu ade jugak naufal balik ngadu ngan sy
katanya mak x buatkan susu utk dia
pastu mak marah2 dia sebab dia muntah

erkkk... apekah...

tp sy x der lah cepat nak marah blik pengasuh tu kan
so sy ckp la kat anak2 nxt time klu nak muntah cepat2 masuk toilet
klu nak susu, blik umah nanti mummy buatkan
klu blh x nak budak2 tu takut ngan pengasuh dia

then hr ni hari pertama kat taska
x tau la mcm mana diorg kat sana
tunggu je lah makcik nye update
sebab adik sy kijer kat taska tu
weeehoooooo...

tp rasanya sebulan ni je lah diorg dok situ
start nxt yr tukar lain pulak

in sha ALLAH






No comments: