: : jom jadi kawan2 sy jom : :

Monday, March 28, 2016

Umrah Mac 2016 :KLIA - Jeddah

Bismillah... Assalam semua,

lama rasanya x mengarut kat dalam blog ni.. sampai dah terlupa email ngan password... opsss...

Alhamdulillah 6 Mac 2016 yg lepas saya dan family telah selamat menunaikan umrah kami di kota Mekah Al-Mukarramah... ya Allah.. seronok nya x terkata... kami mendaftar dengan agensi Wira Saujana Travels & Tours kat area selayang ... bagus sgt agensi ni... harga pun berbaloi.. hotel pun dekat... yg tu nanti sy citer last2 eh...

Day 1

Kami semua berkumpul di KLIA jam 11 pagi sbb penerbangan ke Jeddah jam 3 ptg... sebelum tu ada taklimat ringkas dari pihak Wira Saujana untuk semua jemaah diorg... jemaah kali ni lebih kurang 59 orang semuanya...

 on the way nak ke KLIA.. anak2 masih pakai baju biasa jer lagi... thanks mak bnyk bntu urusan kami sblm kami pergi umrah..

 dengan nenek en.fizu and family makngah norbi... en. fizu x salin lg pakai ihram nya.. anak2 dah selesai dah...

 naufal & hayyan.. comel sgt anak-anak mummy pakai ihram nih.. alhamdulillah

 dalam pesawat.. dah nak berlepas.. sempat lg wefie antaq kat mak... 

 alhamdulillah... lepas 8 jam ++ naik pesawat dari KLIA, kami sampai jugak di airport Jeddah... 

 activity naufal & hayyan dalam pesawat... layan movie ngan main game je la kejer diorg... dah nak sampai baru masing2 ngantuk nak tdor... iyer la kan beza masa nya waktu makkah lewat 5 jam...

tgk tu ha.. sampai tercabut2 kain ihram diorg... hahahaha... mmg mencabar nak layan anak2 dalam pesawat ni.. ngan nak makan nye lah.. ngan nak tdor nye lah... ngan nak gi toilet nye lah... tapi kita ni kena bnyk bersabar jer lah ngan anak2 ni... ujian kecil sblm diberi ujian besar... in sya ALLAH...


Alhamdulillah... kami sampai airport jeddah ngam2 waktu isyak waktu jeddah la kan.. x kan waktu malaysia pulak... kihkihkih... isyak diorg jam 6.28ptg... lebih kurang 11.28 malam waktu malaysia.. tu yg anak2 dok ngantuk sgt2 tu.. masing2 nak tdor... sbbnya dlm pesawat tu x tdor sgt pun.. masing2 leka dok layan katun... mummy diorg jer tdor... hehehehe...





No comments: