: : jom jadi kawan2 sy jom : :

Tuesday, June 19, 2012

perkara biasa ke?

as-salam,

skang ni makin dah x tau nak merepek ape kat blog
sebab nya mcm klu nak bercerita nanti
takut ade pulak yg terasa
tp sebenarnya bukan nak citer kisah org pun
tp lebih kepada diri sndr
sebab diri sendiri yg rasa
diri sendiri yg mengalami
tp tu lah kan.. bila kita terlalu fikirkan pasal org lain
terlalu fikirkan hati dan perasaan org lain
sampai perasaan dan hati sendiri yg terabai
hurmmmmm...

sebenarnya sy nak citer pasl bnda lain
tp termelalut plak pasal hal lain
eh.. ade org kisah...
hahahahaha... sengal...

klu korang perasan la kan sakang ni
pg mane2 pun org dok sibuk kepit ipad
ade bag besar but still dok kepit ipad celah ketiak
hadoi... x per.. kita berprasangka baik
mungkin takut ipad tu calar kot kan
hiks...
eh, sebenarnya bukan nak citer pasal tu pun
tp ade kena mengena la kan...

hurmmm...
naufal request nak ipad
tp sy x nak belikan
takut dia leka
tp sy still belikan dia ipod
lebih kecil-murah-dan-boleh simpan dlm poket jer

masalahnya mamat ni klu dah main lansung x ingat donia
makan-minum-tdor-susu sumer nye ipod
ade masa tu sampai nak kencing pun dia nak hangkut skali ipod masuk toilet
agak melampau di situ... suh dia tinggalkan kejap
dia kata nanti daddy simpan x kasik main
abes tu, klu dah sampai nak kencing pun x nak lepas
memang le daddy x kasik main.. mummy pun sama
risau jugak la tgk dia mcm tu
tp sy hadkan ipod tu hanya utk weekend shj
weekdays x blh main.. sebab kena skolah n buat homework
alasan sy belikan dia ipod tu pun sebab dia kan ada asthma
so, nak elakkan dia dr terlampau aktif
sebab bila dia aktif, makanya asthma dia akan teruk la
pastu kesian kat dia seba dok ngendeng org punye gadget jer...

hurmmmmm... agak2nya, perkara biasa ke klu budak2 jd obses mcm si naufal tu
risau jugak ni... sebab tu la sy hadkan aktiviti n games kat dlm ipod tu
harap2 IQ dia makin berkembang n pelajaran dia makin meningkat...

amin ya rabbal alamin...



1 comment:

arul said...

aku tak reti nak guna semua tu, cuma pinjam tablet kawan-kawan ja... nak beli aakash yang made in india tu belom sampai malaysia lagi... kalau dah sampai, mau jugak aku sambaq