: : jom jadi kawan2 sy jom : :

Monday, October 17, 2011

dah lama x bercerita

as-salam,

bukan x nak cerita.. tp mcm x tau nak citer pasal ape dah skang ni
lgpun gmbor x sempat nak transfer masuk pc.. ngan kejer2 hakiki yg ditambah dgn kejer2 x baper nak hakiki ni... gagaggagagaga...

jumaat lps (14.10) besday mak sy yg ke 56 thn... alhamdulillah... org doakan mak sentiasa dipanjangkan usia, sihat tubuh badan dan murah rezeki... insyaALLAH aminnnn....

hr sabtu plak, kuar umah pg2 tu sebab nak gi skolah naufal... amik report card...
dup dap dup dap jugak la kali ni.. sebab nya kita dah tau kan naufal tu mcm mana
kat umah melasak kat skolah pun sama la jugak... hahahahaha... jwpn utk soalan pertama yg cikgu tanya ngan kami... hahahaha... "mcm mana hyecarl kat rumah".... itu la jwpn sehabis jujur yg kami blh bagi...
sambil2 tu, segan la jugak kan.. tp nak buat mcm mana.. dah memang anak kita melasak.. so, redha sj dgn jwpn tu... heheheheheh.... x kan kat umah melasak kat skolah sopan santun pulak kan...


hiks... nasib baik la teacher afni (pengetua merangkap guru kelas yr 4) tu faham... dia pun faham jugak...
tp alhamdulillah... sebabnya teacher afni kata naufal ni jenis budak yg cepat dpt.. w/pun dia bnyk main dlm kelas.. x bleh dok diam.. tp, bila teacher tanya dia blh jwb... mcm baru2 ni ade assessment utk 4 to 6 yrs student.. utk 4 yr kena reading, hafazan and counting klu x silap me... alhamdulillah, semua tu naufal leh buat.. then teacher afni suh dia bc surah dhuha... aminnn... dia blh bc jugak... sampai abes clear... x sia2 hantar naufal skolah kat little caliphs tu... dan dia memang anak bertuah... teacher afni kata, ms graduation day nanti naufal dpt naik pentas sebab dipilih as best excellent student utk 4 yr... alhamdulillah... ms teacher afni ckp cenggitu, me dah bergenang2 air mata dah ni... nasib baik ade en.fizu, tp me tgk dia pun sama gak bergenang nya... heheheheheh....
budak kuat melasak... ms ni pun dah kuyup ngan peluh
with cousin..gurls tu niece en.fizu... cousin dia nye anak... adik hayyan yg terlebih glucose... heheheeheh....
naufal yg suke menggomol adik dia... adik pun redho je dgn abang... hahhahaha....

4 comments:

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

niza aminn bagusnya hero ko .. mcm aku tak paksa la bab adam belajor ke sekolah tue .. dia tulis keje sekolah ikut suka & mood dia .. he..he..

nifalnin... said...

diana,

sama la ngan naufal ni.. bab menulis kaler sumer tu memang down la... tp klu membaca, nyanyi ngan hafazan sumer tu dia suke...

itupun ikut mood dia.. aku letak jer buku kat tepi.. agak2 dia nak menulis kang pepandai la dia amik buku ngan pensil dia.. hahahah...
budak lelaki ni bukan leh paksa sgt kan...

mami jarum said...

betul, jangan paksa aku....
aku dah bosan aku dah bosan......

♥♥♥ سواي @ ماما ايمان شاهيراه ♥♥♥ said...

budak2 ni cerah hatinya..insya-Allah mesti berjaya :)

cik annur exam mggu ni...hehehe apa ceritalah dia nanti