: : jom jadi kawan2 sy jom : :

Friday, May 25, 2012

jalan2 cameron highlands : ladang teh BOH

as-salam,


hadoi... jenuh lah nak buat n3 nih.. bila malas dah menguasai diri... satu hape pun x jd.. APTB...
huh... ok.. jom terus ke kisah sebenar... citer pun dah basi dah kot... sebab ms kami pi CH ni time cuti hr wesak... pg pun ade 3 family and sumer pun kwn2 en.fizu... seronok sgt2 sebab pestaim nak gi CH ni.. so, perasaan teruja tu memang ada... kami pi hari sabtu pg ikut tapah... mula2 nak naik tu keter x bnyk pun... tp bila nak dekat sampai atas tu, kemain berderetttttttttt keter... kami dok kat brinchang... dok kat apartment atas bukit (sorry x tau nama) pastu dekat sgt2 ngan pasar malam.. cuma satu jer masalahnya.. parking susah ya rabbi... jom layan gambar jom... sila jgn pitam sebab gambor bnyk gilo... hahahahahah....

 destinasi pertama kami... ladah teh boh... nak naik ke ladang teh ni terasa sgt kesemputannya.. pdhal naik keter jer pun.. dah la jalan sempit.. bila berselisih ngan keter lain terasa sgt2 gayat.. sebab jln berbukit n curam...
 
 ms naufal n hayyan dok beriri kat benteng tu, sy dah start jerit2 dah... sebab kat tebing tu curam sgt... tersilap langkah mesti akan jatuh punyelah...
 pengembaraan bermula... actually pic ni kami dah separuh nak sampai atas... memang tinggi sesangat... yg kenit2 tu kemain laju lg diorg naik... so, sy terpaksa jugak la melajukan langkah ikut kenit2 tu semua... hadoii.. mengah makngah...

mereka masih lg dibawah... actually masing2 dah x larat dah ms nih.. tp kenangkan x tau bila lg blh sampai.. so, terpaksalah jugak.. lgpun sy n anak2 (saya & mereka) dah sampai siap2 kat atas... hiks...
yeay.. dah sampai atas dah... kat atas bukit ni ada satu kwsan lapang.. tp x der lah luas sgt.. biasa2 jer.. lps lah bebudak nak berlari-larian... si naufal la paling seronok.. dia kan suke jer tmpt2 sejuk ni.. pdhal x sedor diri tu semput... hahahahahahah.... 
tuan rumah amik gambor sampai pejam mata... sebab angin kuat sesangat... siyes x tipu... tgk tudung sampai penyek2 kena tiup angin...
 seronok sgt dapat bebas cenggini... sejuk berangin jer... hurmmm... happy sgt2 bila anak2 happy... kejap2 adik kejar abang.. kejap2 abang kejar adik... hahahahahah...

 tahap kekuatan angin... pokok pun blh senget.. eh, bukan sy tau yg sengetkan pokok tu.. tp angin yg kuat sgt... hiks...

 kami berdua tanpa anak2... hahahahah.. makpak nak bergambor so anak2 pi main jejauh yer... lalalalalalala...

kami berempat pula... semoga rukun damai sampai syurga.. amin...

 puncak batu... puncak paling tinggi naufal n hayyan naik... hahahahhaahha... pasni, daki gunung everest plak yer anak2... hahahahhaha.. si hayyan plak ntah sape2 la yg dia lambai.. budak ni pantang nampak org cantik2 skit.. mula lah nak menegur.. hai la anak... hahahahah.. sah2 ikut bapak...

 dalam kilang proses teh.. hadoiiiiiiiiiiiii.. pening nak muntah pun ade... sebab tengit bau inai... wuwuwuwuwuw... klu tau bau cenggini kompon x masuk... hahahahah... hayyan wat muka ketat sebab dia nak masuk kat bahagian tgh kilang.. adik nak tolong bangla tu pack teh ke dik... hahahahah

dah penat naik turun bukit bagai... pastu pi kisar teh.. skang ms utk minum... gambor minum x bnyk pun sebab dah dahaga sgt kan... lalalalalalalala... kami minum teh peach ngan cake 2 ketul... jdlah lapik perut dulu... hahahahah... klu dah abes satu mug tu blh refill air panas kosong.. 5 kupang je pun... pastu celup balik teh td... hahahahahah.... jimat kan... best2....

adik ngan abang.. 2-2 pun banyak ragam.. rasa nak penyek2 kan jer budak 2 beradik nih.. geram tp tetap sayang... sayang sgt2 budak berdua nih....





*pasni akan ada lg n3 CH yg bakal menyusul... penat x bc... hahahahha... klu nak tau, penat lg ai mengarang tau... hahahahhha.. ok guys.... next n3 akan menyusul x lama lg... mihmihmihmih....










4 comments:

from heart nisah idham~ said...

bestnye.. sampai jugak akak ke CH ye.. bebila sampai ke LGK pulak ye :)

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

wah bair betik sejuk + angin2 menderuuuu .. niza ko kurusnyaaaaaa ;-)

t.ziela said...

try tgk ni... https://www.youtube.com/watch?v=9JXZ3aIE2VU&feature=youtube_gdata_player
Dia ckp utk mommy die

nifalnin... said...

nisah,

insyaALLAH thn depan akak sampai langkawi.. tunggu tau...


diana,
memang sejuk berangin je kat atas tu... tp bab kurus tu yg aku x thn... hahhahah.. aku gemuk lg lah...


teacher ziela,
eh, camner leh jumpe blog sy nih.. auuwwww.. malunya rasa... thanks teacher sebab sudi mengajar anak sy.. bila2 nanti kami sampai ke miri ya...