: : jom jadi kawan2 sy jom : :

Thursday, October 4, 2012

cerita tentang budak tu

as-salam,

dah lama kan x citer pasal naufal ngan hayyan
tp x per lah
hr ni kita citer pasal naufal dulu
sebab bagi peluang harijadi dia kan
ngehngehngeh

naufal dulu ngan skang ni dah beza skit
eh, boleh tahan jugak la bezanya
mcm dulu ms bawah 4 tahun
molek jer perangainya kan... ikut aje ape mummy daddy cakap
sopan pemalu (agak la) budaknya
tp skang ni... since dia dah masuk sekolah
kemahen lg akal nya dia
maklumlah.. org dah ade kawan
ramai okeh kawan dia.. klu kat tadika tu
dari umur 4 thn sampai umur 6 tahun dia kenal
siap ngan nama skali dia ingat
mule2 ingatkan kengkawan satu kelas la kan
skali bila tanya, dia dok jwb budak tu kelas 6 tahun...
hukhukhuk...

mcm naufal ni dr segi pelajaran, so far alhamdulillah
teacher kata dia cepat tangkap ape yg diajar
sebab teacher selalu wat test kat dia
sebabnya dia kat dlm kelas suke nau main pastu x fokus
pastu gelak2... (eh, mcm mak dia lah.. hahahahha.. ops tergelaks puleks)
tu yg buat teacher geram.. so memang teacher akan selalu test iq dia
padah muka... hahahhahahaha...
tp bagus jugak lah kan teacher buat mcm tu
atleast dpt ukur sejauh mana pemahaman dia
 thanks for the 'flower'... mummy love you... muahmuah...

dr segi makan plak.. budak ni memang senang nak kasik makan
cuma dia x suke pedas jer...
klu ade nasi+kicap+telo dadar pun dah cukup dah
pastu, sup sayur ke.. tp kuah yg berkaler dia x nak
jgn harap dia nak mkn w/pun kuah tu x pedas
haiyohhhhh...
tp bab telo dadar tu yg mak dia suka sgt nih... lalalalalala.. (dasar 'rajin' khennn)
klu dpt mkn ayam goreng memang bg kat dia
3 ketul drumstick kfc tu dia leh mkn (kecik je kan)
susu masih lg minum seperti biasa dan masih lg enfakid a+
dan masih lg mengekalkan honey sebagai perisa pilihan.. eceh...
satu hari lebih kurang 4-5 botol = 9oz
 hr sukan yg lepas2 tp masih dlm tahun ni... kikikikiki... nanti tuan umah citer eh...

pg2 nak pg skolah.. alhamdulillah senang nak bgn
ade ms jer dia agak moody..
sblm pg skolah budak ni akan minum susu sebotol n mkn breakfast dulu
mandi pagi, mummy yg kena mandikan
klu x, memang x masuk toilet la dia...
hahahahahhaha... duduk jer berteleku atas katil
haish...
pg td dia pesan kat daddy...
"daddy, nanti bahasa tu jg2 skit... jgn nak aku-kau ngan kwn2"
hahahahhaha... ok, itu pesan mummy kat dia sbnrnya tp dia forward skali kat daddy
bijak2... hiks...

hadoi... panjangnye.. dah blh buat cerpin pulak
ok lah... nanti kt cerita ceriti lg eh...


*sabtu ni nak amik report card naufal kat skolah... x tau lah camner result dia kali ni... risau sgt2 nih.. sebab kali ni dia bnyk skip class... asyik dok check-in spital jer... tp x perlah.. ape pun keputusannya nanti, alhamdulillah... mummy pun faham dia mcm mana... cuma takut nanti daddy bising jer... hukhukhuk...

No comments: