: : jom jadi kawan2 sy jom : :

Tuesday, November 16, 2010

hari terakhir arwah abah

salam sumer,

hr ni genap seminggu abah pergi kpd Penciptanya...

seminggu yg lepas... pg ni arwah dah mula x der response... lebih diam.. bile org tanye, abah diam... hanya anak mata yg bergerak... drip masih lg ada... tp, makanan memang lansung x dijamahnya... darah masih lagi keluar ikut saluran najis... pg tu jugak me plan nak ke hospital dulu.. tp mengenangkan abah akan dibawa balik ke rumah (plan asal), so me just tunggu call dr no'oi jer... just called no'oi n tau dr dia jer... tghr.. dlm pukul 2, lps lunch... no'oi called tanye me kat mane... then dia suruh me dtg hospital sebab abah dah tenat... selang 5 minit, fadli pulak called... menangis2...risau.. abah dah x der ke... then called dorg balik kata me on the way nak ke hospital... singgah dulu umah makngah norbi sebab nak amik en.fizu skali... alhamdulillah... dari puchong ke sdmc jln sgt2 smooth... ALLAH permudahkan perjalanan kami... sampai di sdmc me terus berlari ke ward... alhamdulillah... abah masih ada walaupun dlm keadaan penat... yassin... itu lah bacaan yang me bacakan buat abah... me tau abah dengar... mengalir air mata abah... x sia2 rotan dan tali pinggang abah gunakan sepanjang mengajar kami adik beradik mengaji... w/pun abah garang... tp hatinya sgt lembut...

jam 6 ptg, me minta izin abah utk pulang kerumah n amik anak2... lps maghrib me dtg semula ke hospital bersama anak2 dan PIL... jengah ke bilik abah, me tgk abah dah tenat... abang has(my cousin) sedang pimpin abah dengan bacaan ALLAH... me terus dptkan abah... me pegang erat tangannya... me belai tangannya... basah dek peluh... me pimpin abah dengan bacaan ALLAH... rase tak nak berenggang dgn abah... kami bergilir adik beradik pimpin abah dengan kalimah ALLAH... en.fizu juga... mak membacakan yassin...

saudara mara yg dtg melawat semakin ramai... semua nak ziarah abah buat kali terakhir... alhamdulillah... semua mendoakan abah... tepat jam 9.55 mlm, abah telah kembali kepada Penciptanya... tiada lg kesakitan yg abah tanggung... semua pergi bersama meninggalkan kami... sesungguhnya kami redha...


alfatihah buat arwah abah... semoga arwah berbahagia dan ditempatkan dikalangan umatNYA yg beriman dan beramal soleh... amin...


terima kasih kepada semua yg telah mendokan arwah abah... semoga kalian semua dilindungi ALLAH dunia akhirat... aminnn...

No comments: