: : jom jadi kawan2 sy jom : :

Monday, November 12, 2012

kenapa nama hayyan bukan rayyan...

as-salam,

ade org tanya knp sy letak nama anak sy hayyan
bukan nama rayyan seperti kebiasaan nya
hingga ada yg kata sy salah eja nama
tp sy senyum aje...

terus terang sy katakan
ms mula2 pregnantkan hayyan
sy lansung x fikir nama apa nak letak
sebab macam2 nama yg ada
tp still kena kekalkan huruf N-H kat pangkal nama tu
macam daddy diorg jugak

so, daddy dah list mcm2 nama
tp biasalah kan
anak ke-2 ni dah x baper nak xcited nak pilih nama
so, kita tunggu je lah
sampai ms nak deliver tu masih lg x decide
skali bila dah kuar n hayyan plak kena masuk NICU
terasa mcm dugaan ALLAH beri tu besar sgt
sbab ms naufal dulu x der lah sampai kena tahan wad bagai

tp hayyan ni special nye lain mcm...
bayangkan lah... sy dah bersalin tp baby x der
sedihnya hati ALLAH jer yg tahu...
so, disebabkan itu lah sy pilih nama NUFA'IL HAYYAN
yg bermaksud... PEMBERIAN ATAU HADIAH YANG HIDUP..
HAYYAN = HIDUP.. alhamdulillah.. anak sy sihat... klu demam pun, biasa2 jer..
syukur sgt2...

dalam sifat 20 ALLAH yg wajib kita tahu pun ade nama HAYYAN
so, pilihan sy sgt tepat untuk namakan anak ke-2 sy itu hayyan
semoga hayyan terus hidup untuk menjadi khalifah ALLAH yg berjaya
dunia dan akhirat... mummy sayang hayyan...

pengubat jiwa luka lara... si cilik hayyan...

No comments: