: : jom jadi kawan2 sy jom : :

Thursday, November 29, 2012

seram dan takut pulak bila dah jd mcm ni

as-salam,

hamik ko tajuk x hagak2 panjang berjela
eh tp memang btul pun
sebabnya skang ni dah makin menjadi2 plak kes kat area umah ni
bulan lepas umah jiran sblh kena pecah masuk
nasib baik ms tu org x ada umah

tp sebijik vios hilang.. lappy ngan ade la lg valuable things yg lesap
diorg amik ms sekejap je nak songlap semua tu
sebab nya, jiran kami kuar umah kol 6.30am pi klia
kami kuar umah kol 7am... tgk keter dah x de
ingatkan skali tu je la depa pecah masuk
selang sehari tu depa dok masuk lagi umah yg sama ngan 2 biji umah lg
sederet plak tu...
2 minggu kendian umah jiran kami yg sama kena masuk lg
total umah yg sama kena pecah masuk adalah sebanyak 3 kali
x tau la apa yg depa dok cari

then, 3 minggu lps umah kat simpang bwh plak kena pecah masuk
ms org x de kat umah jugak
barang licin kena hangkut

mlm td before MIL gi masjid dia bgtau ade umah kena pecah masuk lg
kali umah student n lg teruk kejadian kali ni
MIL kata bdk pompuan tu kena pukul n rogol hingga koma
KOMA ye... gila btul
darah merecik satu bilik...
now budak tu ada kat colombia hospital puchong

bl dgr citer mcm ni terus sy jd takut
sebab sy slalu jugak dok umah bertiga ngan anak2
w/pun nak masuk taman ni ade gated security pastu guna access card
tp sy tetap rasa x secured
x tau la ckp mcm mana
if nak kata guard x wat kejer
diorg ade jer dok pusing2 satu taman
pastu, main road kuar masuk pun satu tu jer
siap ada cctv bagai

semoga ALLAH lindungi kami semua
semoga kami terhindar dari kejadian2 buruk
aminnn...




*kat sini ramai student LKW... plg x thn ngan mamat hitam ni ler... ade jer dok bersidai kat tepi2 jalan tu... nak kuar umah buang sampah pun terasa2 mcm diperhatikan...



2 comments:

Miss Hidy said...

ee..seramyer..
Nurul tgh duduk rumah sensorng ni..nenek gi aussie sebulan..huhu..ee takotlah..

nifalnin... said...

dok umah bebaik
jgn lupa masuk umah terus kunci pintu

klu drive sensorg pun masuk keter terus lock pintu keter tu...

take care...