: : jom jadi kawan2 sy jom : :

Wednesday, September 21, 2011

bila adik marah abang

as-salam,

dah lama x citer kisah adik ngan abang kan... nak citer pun gambor x der x best jugak.. ni ade 2 keping gambor budak2 nih tgh beraksi... x de la aksi mane pun.. gitu2 jer... jom layan..

ms ni daddy x der kot rasanya... daddy blik lambat.. budak2 ni klu daddy x de memang diorg la hero nye.. klu daddy ada pun jd hero jugak cuma x baper nak hero la kan... hahahhha.. ngan mummy jer diorg berani.. tp bila mummy dah pegang rotan, masing2 pakat dok diam... tp diam 2 beradik ni kejap jer... x sampai 5 minit melasak balik... adik ngan abang, sama je naik nya... yg si adik plak x pdn ngan halus... klu abang dok diam, dia dok pi kacau abang dia... tarik rambut abang la.. pijak kaki abang la... mcm2 dia buat supaya abang dia main ngan dia.. heheheheh.. anak... anak... tgk la muka abang tu... monyok jer.. yg adik plak, konon2 muka ganas dpt buli abang.. kesian abang... nak tgk tv pun susah kan...

kesian abang kena buli ngan adik... heheheheh... abang pun melayan je la yer... itu la bahagianya ada 2 anak lelaki.. dok guling sana.. guling sini.. lari sana... lari sini... umah tu memang riuh dgn sore dorng jer... tp klu ada daddy, dia pun join skali.. bukan join main.. join jerit kat bebudak nih... hahahhaha... mummy pun tumpang sekali.. tp mummy x jerit kuat2.. mummy ckp jer sambil pegang rotan... hahahahhha... 

adik dah pandai cakap dah.. nyanyi pun dah pandai... bc doa pun pandai jugak... cuma kena bnyk bersabar n kena pelan2 mengajar hayyan.. sebab dia akan ikut kita satu-satu... abang bnyk membantu... dia paling sabar layan karenah adik dia sebab dia selalu kena buli... hahahaha.. tp adik pun selalu kena buli ngan abang jugak... hahahhahahaha... alhamdulillah.. seronok ada anak2 mcm ni... w/pun mereka lasak tp mereka lah buah hati me... sayang adik ngan abang...


No comments: