: : jom jadi kawan2 sy jom : :

Thursday, January 26, 2012

puding caramel tragedi

as-salam,

minggu lps ade sesi bincang2 kat umah PIL.. so, sedara mara en.fizu sumer dtg.. sebab nak discuss sape kena buat ape... pastu nak bwk ape... ape yg nak kena bayar...so, me pun sediakan la apa2 yg patut.. masak yg simple2 jer pun... me buat bihun goreng pedas ngan bihun goreng putih... yg putih tu memang x pedas lansung la kan.. sebab nak kasik budak2 makan.. kang klu depa dok tala yg pedas masing2 mengaum plak nanti... pastu, me teringin nak mkn cream caramel plak... fyi, me memang x tau nak buat mcm mana.. pdhal mak kata cream caramel tu la yg paling senang nak buat... hahahahhahaha... trifle tau buat.. cream caramel x tau plak.. memang terbaek la... hahahahahha... dah la ms tgh masak bihun ngan cream caramel tu tiba2 plak gas blh abes... nak mintak tolong ngan jejantans, sorang pun x ada kat umah... nak x nak, me kena la buat sndr... dok hangkut tong gas kosong masuk keter pastu berdesup pi kedai... hangkut lg tong gas penuh dr kedai ke keter then dr keter ke dapur... so bayang kan.. dgn makanan x masak lg sumer atas dapur... phuiiiii... mencabar mental fizikal ok... tp alhamdulillah.. semua selamat dimasak dan dimakan dengan jayanya... mendapat pujian ramai plak tu... double alhamdulillah... aminnnnn....

 inilah cream caramel sy... w/pun caramel agak hitam skit.. tp tetap sedap... lalalalalaal...

 dak jue.. wife cousin en.fizu.. mule2 dia komplen kata cream caramel tu manis.. tp dia la plg bnyk bedal sampai habis cream caramel tu... hahahhahaah...

owh.. itu lah bihun goreng me... yg pedas dpt 3 bekas.. yg putih 1 bekas... hiks.. alhamdulillah, habissss....




*lps ni klu ade meeting lg me nak wat kue teow goreng plak... yippa....


3 comments:

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

wah jd super woman ko hr tue + jd masterchef sekali ;-)

nifalnin... said...

btul la diana.. memang aku jd super woman dah mlm tu.. wakakakka...
masterchef pun blh la... x pernah2 masak 3 kampit bihun skali gus.. sekali masak terus abes gas.. wakakakakak...

wanie said...

nampak sedap cream caramel tu..wanie belum pernah try buat lagi