: : jom jadi kawan2 sy jom : :

Thursday, January 5, 2012

semua dah start sekolah

as-salam,


sejak semalam.. eh, kelmarin kot.. dok bc status kawan2 sumer pasal skolah anak masing2... kat FB kat twitter kat blog.. sumer pun pasal skolah....
bila me bc, rasa mcm x sabar jer nak hantar naufal pi skolah... pdhal memang dia dah start pun thn lepas... cuma thn ni naufal start kindy 9/1 nanti... seminggu lewat... sebab kindy dia nak bg orientasi asing2 ngan student baru... hahahha... pepandai je kan... tp naufal kena start 10/1 sebab isnin tu dia ade appointment kat spital putrajaya...
since naufal akan start skolah next week, maka me pun kena la prepare ape2 yg patut utk mamat tu... bj skolah sumer ganti baru... cuma bag skolah je x yah beli... guna yg lama punya jugak... sebab pg skolah turun keter naik keter je kan.. so, bag skolah pun x terjejas... jimat pun jimat... urrrmmmmm....
this yr naufal start join class 5yr... so, dia kena lebih banyak menulis dan mengira... membaca pun ada jugak tp lebih kepada writing n counting point... huhuhuhuhuhuu.... risau gak hati nih... klu setakat membaca, alhamdulillah... dia memang dah boleh baca... menulis tu, so far me tgk insyaALLAH... boleh jugak... sebab baru2 ni me ajar dia menulis + mengeja... sambil me sebut perkataan later dia akan tulis... alhamdulillah... cuma tulisan je nak kena baiki lg...
huhuhuhuhuhuhu.... harap2 naufal cemerlang lg tahun nih... cuma risau dia jemu jer pi skolah lama2... sebab dia ada lg 2 thn utk stay kat kindy... 2012 + 2013....
insyaALLAH anak mummy daddy leh buat kan.... mummy daddy ngn adik hayyan support abg sampai bila2...






*risau hayyan mengamuk je bila tgk abang dia x pg umah pengasuh sama2.... hukhukhuk....

2 comments:

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

adam pun dua tahun kt tadika .. thn depan darjah 1 .. thn nie dia mcm mls2 nak ke school ..jenuh aku pujuk dia hari2 ..

jeremy jordan said...

sekolah adalah satu tempat di mana pikiran dan pemikiran budak-budak akan berchambah. kepala otak chegu akan pening sikikt dan juga banyak...

chegu sekarang tak buleh pileh kaseh, kena ajaq budak-budak semua sama rata, itu amanah.