: : jom jadi kawan2 sy jom : :

Wednesday, July 4, 2012

dia sudah 3 tahun

as-salam,

alhamdulillah
22/6 lepas genap hayyan 3 tahun
masih terasa2 lg sakit nak kuarkan dia
sebab nya hayyan ni ms kuar kena vakum
tp bukanlah disedut mcm vakum tu
tp dokter akan sedut bila sy teran jer
klu x, dokter x kan sedut

tp kena cepat2 gak kuarkan hayyan
sebab air ketuban dah pecah
so takut dia lemas
apa2 pun alhamdulillah
w/pun seminggu dok NICU
tp hayyan sihat sampai sekarang
mudah-mudahan sehingga akhir hayat hayyan...
amin...

skang ni hayyan makin panjang akal
ade jer benda dia nak buat
sengaja nak kasik mak pak ngan abg dia marah
klu x dpt ape yg dia nak, mula lah dia mengamuk
klu dpt menjerit, abes satu kawasan taman bergegar
hahahahhahhaha... nampak nau pentipu kan
tp memang suara dia nyaring pun...

cucu kesayangan atok abah... selepas seminggu kuar NICU... si tembam mutuk-mutuk nih...

dah la sgt garang
klu ngan abg tu selamba dia jer dok main ketuk2 paler
tp hayyan memang garang
bukan dia kisah pun org nak marah ke tak
janji dia puas hati
dah la garang, suka wat memek muka plak tu
rasa nak penyek2 kan je muka dia
klu tdo nak berpeluk
klu x peluk nanti dia ngamuk
x pun dia blik ajar kita cara nak peluk dia
hiks... comel jer kan (anak sndr harus lah kata comel kan) lantak

pic terkini ngan mummy... budak manja mata sepet nih... rasa nak penyek2 kan jer budak kecik ni tau...

tp klu bercakap tu masih pelat lagi
so far, pelat2 dia pun org masih akan faham lagi lah
then kadang2 dia sengaja jer ckp pelat
dah kena sound ngan daddy pun dia ikut jugak style dia dok ckp pelat2

thn depan dah nak masuk skolah
tp risau jugak sebab masih pki diapers
hukhukhuk... sanggup ke ticer nak layan awak anak oiiiii...

semoga hayyan dilindungi ALLAH dunia akhirat
diberikan kejayaan, kebahagian dan kekayaan didunia dan akhirat
jdlah anak yg soleh dan hormat org tua

mummy, daddy n abg sayang hayyan sgt2....
selamat hari lahir hayyan...





No comments: