: : jom jadi kawan2 sy jom : :

Thursday, July 5, 2012

selamat hr khamis dan salam nisfu syaaban semua

as-salam,

salam nisfu syaaban kawan2 semua
semoga kita semua diberi kelapangan dada
dan diberikan petunjuk ALLAH didunia n akhhirat


mesti ramai yg berpuasa kan hr ni
selamat berpuasa semua

sy pun nak juga puasa tp apakan daya
fitrah seorg wanita kan
tiap bulan mesti wajib kena
x der rezeki sy kan


w/pun x puasa hr ni
tp dlm hati dah plan dah nak mkn ape mlm ni
hiks.. dasar kuat mkn kan
dr smlm lg dah ckp ngan en.fizu
ngendeng2 kat dia ajak mkn kat ikan singgang

jgn knp ikan singgang.. sebab sy x tau nama kedai mkn tu
hukhukhukhuk... maafkan sy
sy panggil ikan singgang sebab kedai tu jual lauk ikan singgang
sedap dan masam... cukup rasa
selain ikan singgang ade lg la lauk lain kan
tp kiranya ikang singgang tu specialty diorg la kat situ

 klu nak lg selero kena ade budu... klu saper x tau budu memang rugi besarlah demo... hahhahahaa.. biasanya diorg letak tempoyak skali ngan budu... tp mungkin dah abes, doa diorg kasik budu + cili padi + limau nipis pastu ade mangga skit

 nampak x kat tgh2 tu... en.fizu ikan kembung masak singgang.. sedap... best2.. pastu ade telur dadar khas buat anak2... eh, kuah ikan singgang tu pun x pedas tau... bdk2 leh mkn skali... pastu yg itam 3 ketul tu ikan rebus...

yg ni plak en.fizu order daging + lidah lembu masak kicap... sy amik daging jer seketul dua.. lidah memang x berani la nak mkn.. takut bila kunyah2 nanti terasa rumput pulak.. apekah... hahahahahaha...

klu nak dtg mkn kat sini kena awal2
sebab klu lambat nanti penuh.. tp ramai pun yg wat ikan singgang kat area tu
cuma x tau la sedap ke tak kan
tp yg kat tmpt kitorg pilih ni memang sedap
sebab en.fizu pun dah biasa mkn kat sini ngan bos dia
eh, bos dia suke blanjer mkn tau... hiks...

tmpt ni kat area chowkit tu
kiranya nak menghala ke pertama complex sumer tu
tp kedai2 ni kat belakang bangunan tau
try la nanti... berbaloi2...


*yeay.. mlg ni nak gi mkng ikang singgang... nyum nyum nyum...





2 comments:

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

alamakkk feberettt aku buduuuu ;-)

SSulieana said...

menyesal aku bukak blog budak ni...jejes ko