: : jom jadi kawan2 sy jom : :

Wednesday, August 15, 2012

karenah manusia

as-salam,

pg ni rasa mengantuk sgt
nak bngn sahur pg td pun rasa mls sgt2
tp nak x nak kena bngn jugak kan
huhuhuuhu...
mungkin penat sgt kot sebab dah 2 mlm tdor lmbt

smlm en.fizu ajak gi mydin
so lps berbuka kitorg pun pi la memeriahkan mydin usj tu
nak pg sana dah jam
nak masuk parking pun jam
hadoi la hai... letih ok...

smlm kat mydin memang sesak ngan manusia
termasuk lah kami... heheheheheh
so, mcm2 karenah lah kan kita leh nampak
tp x kisah lah sebab masing2 wat hal masing2 kan
cuma x puas hati or panas hati kot
bila masing2 dah wat hal masing2
so, masing2 akan pentingkan dr masing2 la

sebabnya smlm sy tgk bersepah kat area bj melayu ngan troley
oklah sy faham klu bwk troley tu nak letak anak n barang
yg tu sy x kisah sebab sy pun mcm tu
yg jd masalahnya skang ni
depa dok usung troley kosong
cth eh, satu keluarga ada 5 org
3 drpd family mesti akan usung troley sorg satu
just imagine betapa besar troley yg diorg usung tu...
yg tu satu hal.. yg hal lainnye
dah la usung troley kosong
pastu siap leh main tinggal2 jer kat area tu...
sy dok situ dlm 1/2 jam ade la dlm 4 bj troley tersadai tanpa tuan
siyes terbakar.. sebab menyusahkan org yg nak lalu kat situ

mintak tolong staff mydin, tp masing2 wat bodoh jer
ke ko x phm bahasa... haish...
sy dok perati kot ade la org yg nak ketepikan troley tu
tp, masing2 hampeh...
last2... sakit hati punya pasal
sy kutip troley2 tu pastu satukan semua skali
wat mcm caterpillar tu...
ade sebijik troley tu ade la 2-3 bj je brg dlm tu
bukan brg besar pun...
takat pencuci muka-gel rambut ngan shampoo kot
yg tu sy satukan jugak
sebab tuannya bengong pi sadaikan troley tu kat situ

yg dok usung main2 troley kat tgh org sesak pun
blm kira lg tu
hadoi.. agak2 la klu korang nak main tolak2 troley pun
jgn la kat tempat sesak mcm tu korang nak pi main
consider skit kat org lain yg dtg nak belanja kat mydin tu
jgn pentingkan diri sndr...





*ingatkan lps blik dr mydin leh ler terus blik umah... sebab dah penat sgt kan.. skali, en.fizu bwk pi mkn kat murni usj plak... anaknya lapar la katakan... hehehehheh... rasanya murni x der la sesedap mana pun.. william jugak rasa sedap... hikss... lps ni nak gi william lah.. dah lame x mkn arabiatta spaghetti... nyum nyum...


No comments: